2017.10.20 | Vendel napja van
Főoldal > Labdarúgás
A KATARI EDZŐMECCSEN TALÁLT BE ELŐSZÖR | NEM IZZADTAK MEG
Alcácer: "Döcögős volt az út"
Baranyai Tamás | 2016. 12. 14., 11:40
ESZKÖZÖK:   |  |  |   |     
A nyáron igazolt Paco Alcácer végül tizenegy mérkőzés után tudta megszerezni az első gólját a gránátvörös-kék mezben az Al-Ahli ellen a Katarban lejátszott barátságos találkozón aratott 5-3-s siker alkalmával. Az alap támadóhármast Enrique mindössze fél óra után le is cserélte, Alcácer pedig immár megkönnyebbülten tudott nyilatkozni egy olyan összecsapás után, melyen a katalán labdarúgók a minimumot, a játékvezető pedig egy ajándék tizenegyest adott az Al-Ahlinak. 
 
 
A dohai Al-Gharafa stadionban lejátszott találkozón Messi, Neymar és Suárez gyorsan lőttek három gólt kocogva is, majd - gondolva a hétvégi, katalán rangadóra - Luis Enrique vezetőedző le is cserélte őket fél óra elteltével. Ekkor állt be Alcácer az uruguayi Suárez helyére, majd az 54. percben megszerezte az első gólját gránátvörös-kék színekben, méghozzá tizenegy meccs elteltével. Ez még akkor is megkönnyebbülés a Valenciától érkező támadónak, ha jelen esetben nem tétmeccsről volt szó. 
 
Alcácer a meccs után el is mondta a 'Cadena SER' rádiócsatornának, hogy "döcögős volt az út, de ez a találat most önbizalmat ad. A mester azt mondta nekem az elmúlt hónapokban, hogy jól dolgozom, így remélem, hogy ez a góltalansági sorozat hamarosan csak egy anekdota lesz, és gólokkal tudom majd segíteni a csapatot". A spanyol támadó szót ejtett még a bukdácsoló Valenciáról, mely kapcsán reményét fűzte ahhoz, hogy hamarosan "megoldódik a helyzete, mert ez a klub nem ezt érdemli". 
 
A mérkőzés krónikájához hozzátartozik még, hogy a játékvezető ajándékozott egy tizenegyest az Al-Ahlinak, melyet Omar Abdulrahman szépen - Panenka technikáját másolva - értékesített is. Az Al-Ahli 1-5-s állásnál végül még kétszer betalált, ám a Barcelona nagyon szépen hozta a minimumot, és csak akkor kocogott erőteljesebb iramban, ha arra igazán szükség volt. Megemlíthető lenne még Rafinha gyönyörű gólja, ám ez egy tehetség esetén lenne csak pozitívum egy ilyen szintű ellenfél ellen. A brazil középpályás azonban a tehetség kategóriát már átlépte, így az esetében nevezhető ez talán házi feladatnak is. 
 
Negatívuma a mérkőzésnek, hogy a B keretből a lehetőséget megkapó, és pályára is lépő Alena megsérült, és combizomhúzódást szenvedett, aminek következtében várhatóan heteken keresztül nem számíthat majd rá Gerard López, a B csapat vezetőedzője. 
 
A találkozó célja elsősorban a Qatar Airways-szel kötött szerződésben vállalt kötelezettségek teljesítése volt, valamint az, hogy az egyesület vezetői személyesen is egyeztetni tudjanak a vállalattal a jövőbeni együttműködés lehetőségeiről. Bartomeu elnök már többször hangoztatta, hogy a mezszponzori kapcsolat ugyan véget ér, de más formában a Barça nyitott az együttműködésre. 
 
A találkozó összefoglalója: 
 

Egy tartalmas nap Lisszabonban
Az Eurobarça a \'Gólterápiában\'
Hatból hat, Gironában is siker
Denis Suárez lesz a 12. játékos?
Iniesta mégsem öreg, Semedo hidegvérű

 
Következő meccsek
Labdarúgás  
-
X
-
Október 21. Szombat (20:45)
Liga, 10. forduló
TV: Paulaner Sörház | Sport 1
 
 
Barcelona Szállás
 
 
Eurobarca FaceBook
 
Eurobarca Google+
Eurobarca Twitter
 
 
Bejelentkezés
Felhasználó:
Jelszó:
 
 
Fórum ajánló
 
 
Keresés
 
 
 
 
A NAP képe
 
 
Impresszum Foci EB 2016 © 2003 - 2017, www.eurobarca.hu