Kifogások? Ki kell menni és továbbjutni!

Élet-halál harc a Bilbaoval | 2-1-es hátrányból indulnak

Nem kezdte jól a januárt a Barça, aminek nagyon gyorsan lehetnek negatív következményei mind a Kupában, mind a Ligában, elõbbi sorozatban pedig már most szerdán, ha nem tudja összeszedni magát a csapat. Hátrányból, és egy olyan együttes ellen kell játszani, mely az életét is odaadná a Kupáért, de Messiék a teljes csapattal operálhatnak, ráadásul a Camp Nouban. Kilencven döntõ perc következik, ahol egy nagyon koncentrált, gólra törõ, az ellenfelének esélyt sem adó együttesre van szükség, és ha így lesz, akkor a továbbjutás is meg kell legyen.

Az igazán fontos dolog, hogy az elmúlt két mérkõzés után, amelyeket nem sikerült megnyernie a Barcelonának, tudjon váltani a gárda, és koncentráljon maximálisan a feladatra. Ez ugyanis nem sikerül maradéktalanul mostanában – akár a játékvezetésekkel kapcsolatos panaszok, nyilatkozatok, akár a FIFA Gála elmulasztása miatt. A vitákat, kritikákat, problémákat maga mögött hagyva egyszerûen meg kell nyerni ezt a meccset, ami úgy nem lehet probléma, ha mindenki erre az egy feladatra figyel.

Ész nélkül természetesen nem lehet, a Bilbao elõnyben érkezik, ennek okán bátran operálhat majd gyors kontratámadásokkal, nem lesz rákényszerítve a kockázatvállalásra. A Barcelonának természetesen támadnia kell az elsõ perctõl kezdve, de felelõtlenül nem teheti, mert kontratámadásokból könnyen kaphat gólokat – mint az odavágón, és mint a Villarreal ellen is. Ha pedig gólt szerez a Bilbao, úgy azzal kell számolni, hogy csak egy két gólos gyõzelemmel lehet bebiztosítani a továbbjutást. Persze egyébként is egészségesebb úgy tervezni, hogy nem a minimum eredmény a cél, hanem a továbbjutás bebiztosítása minél elõbb.

Ehhez Luis Enrique biztosan számítani fog jó néhány sztárjátékosára, és inkább a hétvégi, Las Palmas elleni hazai bajnokin fog rotálni. Meglepõ lenne, ha nem az MSN kezdene elõl, és ha a középpályán túl nagy változtatások lennének. Raktitic jó eséllyel visszakerülhet most a kezdõbe, hozzá hasonlóan Samuel Umtiti és Alba is, akik a múlt hétvégén pihenhettek. Adott esetben visszakerülhet Jasper Cillessen is a kapuba, aki kupameccseken papíron védene, de eddig sérüléssel küzdött. A holland most már teljes értékû edzéseket végez, de az orvosok engedélyét még nem kapta meg a játékra.

A továbbjutáshoz ezúttal valóban jó játék, odafigyelés, nagy lendület kell, ha azonban valamelyik is hiányzik majd, könnyen bajba kerülhet a Barcelona.

FC Barcelona – Athletic Club de Bilbao
Barcelona, Camp Nou
21.15
Vezeti:
Gil Manzano
TV: Paulaner Sörház | Digi Sport 1

FC Barcelona: Cillessen – Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Alba – Busquets, Rakitic, Iniesta – Messi, Suárez és Neymar.

Athletic Club: Iraizoz – Bóveda, Etxeita, Laporte, Balenziaga – Susaeta, San José, Muniain, Williams – Saborit és Aduriz.