Lucho: „Botrányos este volt”

Magára vállalta a felelõsséget | Még egy visszavágó hátra van

Luis Enrique Martínez vezetõedzõ elismerte a felelõsségét a Paris-Saint Germain ellen elszenvedett 4-0-s vereségben a Bajnokok Ligája nyolcaddöntõjének elsõ felvonása alkalmával. Enrique szerint a PSG mindenben jobb volt a Barçánál, egyedül André Gomes lehetõsége hozhatta volna õket vissza a meccsbe, az viszont kimaradt.

„Nem hiszem, hogy ezt nehéz lenne megmagyarázni. Ellenfelünk mindenben felülmúlt minket az elsõ perctõl kezdve. Hatékonyan letámadtak bennünket, és veszélyt teremtettek a kapunk elõtt. Jobbak voltak labdával és anélkül is, azaz általánosságban véve is jobbak voltak.”

„Volt egy olyan 15 percünk, amikor az ellenfél térfelén tudtunk játszani, és ígéretes lehetõségeink voltak. André helyzete visszahozott volna minket a meccsbe. A PSG nagyon gyorsan váltott át támadásból védekezésbe és fordítva, ami által teljesen felnyitottak minket. A szünetben azt gondoltuk, hogy a 2-0 egy rossz eredmény lenne, aztán megkaptuk a harmadikat és a negyediket is. Botrányos este volt. Jobbak voltak.”

Meglepte õt a PSG?

„Sajnálom, de nem leptek meg. Beszéltem is róla, milyen nyomást gyakorolnak majd ránk, de ezt tudni kell hatástalanítani is a pályán. Elveszítettük a párharcokat és más fontos területen is alulmaradtunk. A PSG a legjobb arcát mutatta, mi a legrosszabbat. Minden egyes találkozónak megvan a sajátossága, de a visszavágó még elõttünk áll. Nem veszítettem el a reményt, mert ugyan lefejeztek minket, de nekünk is ezt kell tennünk a második felvonáson. Öt gólt kell rúgnunk, miért ne valósíthatnánk ezt meg?!”

Iniesta és Busquets gyengébb teljesítménye

„Ismeritek a körülményeket, most épültek fel, de nem akarok ezzel takarózni. Most az a pillanat jött el, hogy az edzõrõl beszéljünk. Elfogadom a felelõsségemet minden egyes vereségben, amit a csapat elszenved az irányításom alatt.”

Fél lábbal már kiestek… vagy nem?

„Nem ez a legjobb pillanat, de egy olyan csapat vagyunk, mely már bizonyította, hogy képes jó eredményekre, a visszavágót pedig még le kell játszani. Kevés esélyünk van, de azt meg kell ragadni. Valamennyi van még.”