Lucho: „A fordítás? Minden este a fejemben van”

A sajtó kritikái nem érdeklik | Még nem döntött a jövõjérõl

Szinte kizárólag a PSG elleni 4-0-val és ennek az eredménynek a hatásaival foglalkozott a sajtó és kérdezett Luis Enriquétõl szombaton délután. A tréner ezeket általában gyors válaszokkal kezelte, a továbbjutásban pedig a jelek alapján hisz, még ha nyilvánvalóan nem is kitörõ optimizmussal.

Úgy érzi, hogy õt tekintik hibásnak a 4-0 után?

„A kritikák egyáltalán nem hatnak rám. Ha nem így lenne, akkor nem tudnám betölteni ezt a posztot már majdnem 3 éve. Szerencsére jelentõs távolság van a sajtó és közöttünk.”

„Nem hallgatlak, olvaslak titeket, és nem fogok így tenni ezen a héten sem. Nem kerülök egy televízió vagy rádió 10 méteres körzetébe még részegen sem.”

A jövõje a Barçában

„Ami ezekben a hónapokban történik, nincs hatással a jövõbeni döntésemre. És még nem hoztam döntést.”

A fordítás a PSG ellen

„Szerda óta ott van a fejemben, és ott is lesz minden este közel egy hónapig. De nem koncentrálhatunk erre, vannak más mérkõzések.”

Az öltözõ elveszítette a bizalmát Luis Enriquében?

„Hahaha, Nagyon jó, nem?”

Ez a csapat elveszítette a Barça stílust?

„Megértem, hogy nektek fontos, hogy továbbra is keverjük ezt koktélt. Hogy jobbak legyünk, szükségünk van a labdára, úgy, hogy együttesen támadunk, együtt védekezünk, elkerüljük az ellenfél kontratámadásait.”

Meg tudják nyerni a Ligát?

„Akik azt mondják, hogy már eldõlt a Liga, optimisták, nem? Semmi sem egyszerûen fekete vagy fehér. Mindhárom sorozatban életben vagyunk. Az egyikben kaptunk egy nagy ütést, de van még idõ, és valamennyi esélyünk lesz. A másik két sorozatban inkább vagyunk életben, az egyikben döntõsök vagyunk.”

Mit csinált a 4-0 után?

„Sokat játszottam parchíst a feleségemmel, amiben egyébként legyõzött.”