Messi: Úton az újabb hosszabbítás

Jövõre lejárna a szerzõdése | 2022-ig írhat alá

Lionel Messi várhatóan a szezon végén aláírja újabb szerzõdéshosszabbítását a klubbal, így 2022-ig biztosan gránátvörös-kékben fogja folytatni. Az argentin új kontraktusát már január óta készítik elõ, a feleket pedig már csak apróbb részletek választják el az egyezségtõl. A bejelentésre a szezon végén kerülhet sor.

Messi utoljára 2014 májusában hosszabbította meg a szerzõdését a klubbal 4 évre 2018-ig, így idén újra aktuálissá vált a közös folytatás kérdése. Az egyértelmû volt mindig is a Barça részérõl, hogy újabb évekre magához akarja láncolni legjobbját, de Messi is úgy nyilatkozott korábban: nem gondolkodik azon, hogy másik csapatban játsszon. Egy új szerzõdés aláírásakor ugyanakkor újra kell gondolniuk a feltételeket a feleknek – a fizetés mellett a szponzoráció, bónuszok, médiaszereplés és –jogok kérdése, aláírás pénzek, ügynöki díjak és egyéb kitételek kapcsán nagyon sok részlet szerepel a papírokon, az argentin pedig a világ egyik legjobban eladható sportolója jelenleg, így nem csoda, hogy régóta folyik és hosszú idõt vett igénybe az új kontraktus elõkészítése.

A szerzõdés részleteirõl egyelõre nem lehet sokat tudni, de a Mundo Deportivo és a Sport.es is exkluzív cikkekben számolt be róla, hogy Messi édesapja, Jorge Messi és Josep Maria Bartomeu, a katalán klub elnöke január óta tárgyalásban vannak, hogy nyélbe üssék a Barcelona történetének legjobb góllövõjének hosszabbításáról szóló megállapodást. Messi már most is a csapat legjobban keresõ játékosa (kb. 400.000 €-t keres hetente(!)), ez valószínûleg nem is fog változni, az új kontraktus hossza pedig 2022-ig, 35 éves koráig szólhat.

„Minden jól fog végzõdni, az egyezség úton van. Nem tudok pontos dátumot mondani, de néhány héten belül érkezni fognak a hírek.” Ezt Jordi Mestre alelnök nyilatkozta még a Villarreal elleni meccs után, így tényleg minden jel arra mutat, hogy szép csendben, az elmúlt hónapok munkájának eredményeképpen sikerült a legfontosabb kérdéseket tisztázni Messi hosszabbítása kapcsán.

A bejelentéssel egyelõre nem sietnek, valószínûleg meg is várják a szezon végét, a hivatalos kommunikáció így legkorábban a május 27-i, Alaves elleni kupadöntõ után érkezhet. Messi egyébként június végén ünnepli 30. születésnapját, a klub így méltóképpen köszöntheti majd fel a remélhetõleg friss kupagyõztes támadót.