„Ha így folytatod, úgy végzed, mint Ronaldinho”

Neymar – Unzué vita egy edzésen | Az öltözõben sem ért véget

Nem gyakoriak a feszültségek a Barcelona edzésein, de az egyik múlt heti foglalkozáson Juan Carlos Unzué és Neymar között olyan vita bontakozott ki, amire nagyon ritkán van példa. A vita nem múlt gyorsan, és az öltözõben is jelentõs hatása volt.

A Mundo Deportivo által megszerzett információt késõbb a Marca is meg tudta erõsíteni az informátorain keresztül, eszerint a másodedzõ az egyik tréningen még az edzés közben ment oda Neymarhoz, miután valamilyen formában nem volt elégedett azzal, amit a braziltól látott, ahogyan a játékos edzett. A támadó visszaszólt Unzuénak, nem fogadta el a kritikát, amire válaszul Unzué azt mondta: „Ha így folytatod, úgy fogod végezni, mint Ronaldinho.”

Ez a kommentár viszont már nagyon nem tetszett Neymarnak, aki nagy csodálója és barátja Ronaldinhónak, és természetszerûleg még ha adott esetben jogos is lehet kritikával illetni a korábbi barcelonai sztár utolsó éveit gránátvörös-kékben, Neymar ezt kevésbé fogadhatja el.

Neymar a kiszivárgott hírek szerint nagyon mérges volt, és a rossz hangulat, a feszültség az öltözõben is kitartott.

A hír elsõsorban Unzué vezetõedzõi terveit befolyásolhatja, mert az ilyen viták nem erõsítik a navarrai szakember pozícióit a vezetõség szemében. Luis Enrique utódát egyelõre nem választotta ki a klubvezetés – vagy ha igen, akkor ügyesen titokban tartja -, de ezek után még kisebb arra az esély, hogy Unzué legyen a jelölt.

A vita mellett, ami adott esetben rendezhetõ is, további probléma Unzuéval kapcsolatban, hogy több idei taktikai elképzelés tõle eredeztethetõ, amelyekkel a csapat több kulcsjátékosa nem értett egyet. A kulcsemberekkel való kapcsolat pedig meghatározhatja, hogy valaki lehet a csapat vezetõedzõje vagy sem.