Rafinha távozni akar a nyáron

Nem végleges döntés, de erre hajlik | Az új edzõ még itt tarthatja

A nyáron várható mozgás a Barcelona játékoskeretében, és ezek a mozgások egészen biztosan érinteni fogják a középpályát is, ahol szeretne nagyobb rendet tenni a vezetés, igazolni is, és eltávolítani is egy-egy futballistát. A távozók közé azonban elsõsorban önszántából kerülhet be Rafinha Alcántara, aki folyamatos játéklehetõséget keres a következõ szezontól.

Rafinha ugyanis a világbajnokságot megelõzõ évben már nem csak cserejátékos, hanem mint egyértelmû kezdõember szeretne futballozni, és ha ez Barcelonában nem lehetséges, akkor inkább tenné máshol. Márpedig arra jókora esély van, hogy Rafinha nem lesz kezdõ játékosa a Barcelonának a jövõ szezonban, vagy legalábbis ezt senki nem fogja tudni garantálni neki úgy, hogy Andrés Iniesta és Iván Rakitic biztosan a keret tagjai lesznek és várható sztár igazolás is ezekre a posztokra.

Kevesebbet nyom a latban, de Sergi Roberto is visszatérhet jövõre a középpályára, és az André Gomes, Denis Suárez, Arda Turan hármasból sem fog mindenki távozni. Rafinha azért is gondolhat a távozásra, mert Luis Enrique elhagyja a kispadot, és eleve õ volt az az edzõ, aki visszahozta korábban a Barcelonába.

A játékos távozásában inkább az lesz nehéz dió, hogy ki adja meg érte azt az árat, amit a Barcelona elvár. Mert a katalán klub 30-40 millió eurót szeretne kapni a középpályásért, akinek a kivásárlási ára 60 millió euró. Erre a 30-40 millióra szükség is lenne a vásárlások során, de az egyáltalán nem biztos, hogy lesz olyan kérõje is Rafinhának, aki hajlandó is lesz ennyit fizetni érte.