Döntõ lesz az utolsó elõtti?

Las Palmas – Barça és Madrid – Sevilla | Csak gyõzelemmel bízhatnak

Már a 37. fordulót rendezik a Primera Divisiónban, és a Barcelona a szezonbeli utolsó idegenbeli meccsét vívja Las Palmason, a Kanári-szigeteken. Nem lesz könnyû meccs, de abban bízik mindenki Katalóniában, hogy a Madrid is meg fog szenvedni hazai pályán a Sevillával .

A Barcelona azért van nehéz helyzetben, mert nincs a saját kezében a sorsa, ha Madrid megnyeri mindhárom hátralévõ meccsét, vagy maximum 2 pontot veszít, akkor meg fogja nyerni a bajnokságot. Az esélyesek tehát egészen addig a fõvárosiak, amíg nem veszítenek el egy mérkõzést. A Barcelonának minden meccsét meg kell nyernie, de már eleve csak kettõ maradt.

Ezek közül jön az elsõ a Las Palmas ellen. Ez a mérkõzés néhány hónappal korábban nagyon-nagyon nehéz lett volna, tekintve, hogy a szigetlakók remekül szerepeltek a Liga elsõ szakaszában. Tavaszra azonban kifulladtak, az eredményességükrõl sokat elmond, hogy az elmúlt 16 meccsükbõl mindössze hármat tudtak megnyerni. Ezzel együtt egy jó keret egy alapvetõen jól sikerült szezonja végén nyilván szeretne egy jó eredménnyel elköszönni a saját közönségétõl.

A Barcelonából vírusfertõzés miatt hiányozni fog Gerard Piqué, aki kórházba is került a betegség miatt, helyette valószínûleg Mascherano kezd Umtiti mellett a védelemben, de a B csapatos Marlon is bekerült a keretbe. Ezen felül eltiltott még Sergi Roberto, egyébként nagy rotáció nem várható, tekintve, hogy a héten két pihenõnapja is volt a csapatnak.

Las Palmas – FC Barcelona:
Las Palmas, Gran Canaria
20.00
Vezeti:
González González
TV: Paulaner Sörház | Sport 2

Las Palmas: Varas – Simón, Lemos, Bigas, Castellano – Montoro, Roque Mesa, Viera – Exposito, García, Momo.

FC Barcelona: Ter Stegen – Mascherano, Marlon, Umtiti, Alba – Busquets, Rakitic, Iniesta – Messi, Suárez és Neymar.