Pep: Valverdének önmagát kell adnia

Visszavárja a csúcsra a Barçát

Guardiola egy golftornán állt mikrofonok elé hétfõn, ahol nem tudta kikerülni a kérdést, mit gondol a Barcelona új edzõjérõl. Pep csak dicsérni tudta Ernesto Valverdét, aki szerinte már bizonyított eleget korábban és sikeres lesz a Barça padján is, ha hû marad önmagához.

 

 

„Szerencsés vagyok, hogy Ernestót a barátomnak tudhatom és egészen biztos vagyok benne, hogy nagyon jól fog szerepelni. Nagyon közeli kapcsolatot ápol mindig a játékosaival és egy nagyszerû menedzser. Nem is adnék neki tanácsot…”

„Csak hûnek kell lennie önmagához. Azt hiszem, Görögországban bebizonyította, hogy képes megfelelni az elvárásoknak és Valenciában is, ahol nem könnyû a médiával bánni. Bilbaóban szintén. Rengeteget tud a futballról és egy kivételes személyiség.”

„Mi kell ahhoz, hogy a Barcelona visszatérjen Európa csúcsára? Nem lehet sokat tenni, ha egy csapat ott van a bajnoki cím kapujában és a Kupát is megnyeri… A Barça az elmúlt 15 év legversenyképesebb csapata. A versenyképes azt jelenti, hogy nyerni hétrõl-hétre. A Ligában senki nem tudta eddig a sikereiket felülmúlni. Európában egy rossz délután után repülhetsz is haza. A Bajnokok Ligája rövidebb, elég 8 jó meccset játszanod – a bajnokságban minden nap kell. Emiatt nincsen náluk jobb csapat, vissza is fognak térni a csúcsra.”