2017.10.20 | Vendel napja van
Főoldal > Labdarúgás
BELLERÍN ÉS VERRATTI ÉLVEZNEK PRIORITÁST | DEULOFEU VISSZATÉRÉS ELŐTT?
Az átigazolási stratégia neve: türelem
Baranyai Tamás | 2017. 06. 07., 15:59
ESZKÖZÖK:   |  |  |   |     
Arról, hogy az újdonsült tréner, Ernesto Valverde milyen elképzelésekkel vág majd neki a csapat menedzselésének, már írtunk, ám az együttest ezzel párhuzamosan meg is kell erősíteni, azaz érkezők is lesznek, ehhez pedig egy átigazolási irányvonal is szükséges, melynek főbb elemei kikristályosodni látszanak: Bellerín, Verratti, Deulofeu, alternatívák és a türelem. 
 
 
A katalán egyesület legégetőbb problémája a jobbhátvéd pozíció. Alves távozása óta Sergi Roberto töltötte be a posztot, a saját nevelésű játékos többnyire elfogadható teljesítményt is nyújtott, de nem itt tudja a legjobbját nyújtani, ez világos. A spanyol visszamegy a középpályára, a helyére pedig a vezetés igazolni akar egy szélsőt, aki a felépülő Aleix Vidallal harcolna a kezdőtagságért. 
 
A kiválasztott a spanyol és katalán sajtó egybehangzó értesülései szerint Hector Bellerín. Az Arsenal játékosát már évek óta szóba hozzák a katalán egyesülettel, melyben utánpótláskorában már futballozott. Azt, hogy végül Bellerín Barcelonában is fog kikötni, meglehetősen nehéz megítélni. A labdarúgó idén hosszabbított az Arsenallal, ráadásul az a Wenger is marad a csapat élén további két évig, aki elcsábította őt Barcelonából, és megadta neki a lehetőséget az angol bajnokságban. Mi több, maga a játékos is váltogatja a nyilatkozatait. Májusban még azt mondta, hogy "ha nem írtam volna alá az új szerződésemet, az jelenté azt, hogy nem akarok itt lenni", míg az elmúlt napokban már úgy nyilatkozott, hogy "boldogsággal tölt el a világ legjobb klubjának az érdeklődése". Természetesen a két mondat nem feltétlenül ellentétes, ugyanakkor Bellerín számára is világos vélhetően, mire akarnak rákérdezni az újságírók ezekkel a kérdésekkel. Ezen felül pedig maga a transzfer is drága lenne, 40 millió euró alatt semmiképp sem engedné el az Arsenal a játékost.
 
Verratti
 
Ha nem lenne elég drága Bellerín, akkor Marco Verratti az lenne. Az olasz játékost régóta csábítja a Barcelona, ám Verratti egyelőre kitartott a párizsi projekt mellett. Noha egyre több olyan sajtóinformáció jelenik meg, mely szerint a játékos már-már hajlana a váltásra, és megunta a PSG sokadik sikertelen próbálkozását, hogy felzárkózzon az elithez, a legfőbb probléma maga a francia egyesület. Mint ismeretes, az arab pénzből gazdálkodó PSG-nek nincs szüksége arra, hogy eladja a legjobbjait, és ezt a párizsi vezetők többször ki is jelentették. Ezen csak az változtatna, ha Verratti kérné az eladását, ám ez eddig nem történt meg. 
 
Jelenleg a párizsi klub sportszakmai vezetésében változások vannak, így Verratti ügynöke arra vár, hogy az új menedzsment felálljon, és beszélni tudjanak a jövőbeli elképzelésekről. Csak ezek után várhatóak konkrétumok az ügyben. 
 
Deulofeu
 
A tékozló fiú olyannyira nem nyerte el Luis Enrique tetszését, hogy a tréner távozásáig esélye sem volt Deulofeunak arra, hogy visszakerüljön Barcelonába. Valverde érkezésével azonban új fejezet nyílhat a számára, ráadásul a tavaszt már a Milanban töltő támadó elég jó hónapokon van túl, amire Robert Fernández sportigazgató is felfigyelt. A visszavásárlási opciót 12 millió euróért tudná aktiválni a Barça, ám maga a játékos úgy nyilatkozott, hogy hosszú még a nyár, vannak ajánlatai, nem fog elkapkodni semmit sem. 
 
Alternatívák és a türelem
 
A fentiekből látszik, hogy egyik transzfert sem fogják bejelenteni két napon belül, mert mindkettő nyélbe ütéséhez számos ponton nagy fordulatnak és előrelépésnek kellene bekövetkeznie. Éppen ezért a jobbhátvéd pozícióra például számos alternatívát mérlegel a klub, ilyen Sidibé (Monaco), Semedo (Benfica) vagy Cancelo (Valencia) neve. Verratti és Deulofeu esetében azonban egyelőre nem tudni, vannak-e más nevek a kalapban, és ha igen, akkor kik is. Ráadásul André Gomes tavalyi leigazolása is mutatja, hogy a jelenlegi vezetőség egy-egy, a semmiből előbukkanó piaci lehetőségre is lecsap, ha úgy van, ez pedig még inkább kiszámíthatatlanabbá teszi, mire is számíthatnak a katalán szurkolók a klubtól az átigazolási piacon. 

 
Következő meccsek
Labdarúgás  
-
X
-
Október 21. Szombat (20:45)
Liga, 10. forduló
TV: Paulaner Sörház | Sport 1
 
 
Barcelona Szállás
 
 
Eurobarca FaceBook
 
Eurobarca Google+
Eurobarca Twitter
 
 
Bejelentkezés
Felhasználó:
Jelszó:
 
 
Fórum ajánló
 
 
Keresés
 
 
 
 
A NAP képe
 
 
Impresszum Foci EB 2016 © 2003 - 2017, www.eurobarca.hu