2017.09.23 | Tekla napja van
Főoldal > Labdarúgás
ÁLLÍTJA: NINCS KÖZE NEYMAR LEIGAZOLÁSÁHOZ | ZUBIT IS HÍVNÁ TANÚSKODNI
Bartomeu most éppen Rosellre mutat
Baranyai Tamás | 2017. 06. 17., 10:53
ESZKÖZÖK:   |  |  |   |     
Az FC Barcelona elnöke, Josep María Bartomeu a 'Cadena SER' értesülései szerint a 46 oldalas védőbeszédében azt állítja, hogy semmi köze nincs Neymar leigazolásához, vagyis ha történt is bűncselekmény, azt Bartomeu szerint elődje, Sandro Rosell követte el.
 
 
Az alapvető probléma az, hogy a jelenlegi presidente aláírása ott szerepel a Neymar-transzfer egyik dokumentumán, ezért is indult eljárás Bartomeu ellen is. Ugyanakkor az elnök úgy véli, hogy ez csak a protokoll része, mivel valójában a tárgyalásokat Sandro Rosell, a Barça korábbi első embere vezette és folytatta le, neki ehhez semmi köze nem volt. 
 
Ahhoz, hogy az igazát bizonyítsa, Bartomeu szeretné, ha a bíróság tanúként - többek között - meghallgatná Andoni Zubizarreta volt sportigazgatót. Noha a törvény előtt természetesen nincs helye a nézeteltéréseknek, és bármiféle konfliktustól függetlenül csakis az igazat lehet vallani, Zubizarreta potenciális beidézése azért is lehet érdekes, hiszen a kirúgása előtt a volt sportigazgató finoman utalt rá a transzfertilalom kapcsán, hogy sportszakmai alelnökként a fiatalkorúak leigazolásában minden Bartomeu tudtával történt. Ha Bartomeu sportszakmai alelnökként a fiatalok leigazolásán is rajta tartotta a szemét, nehéz elhinni, hogy egy kulcsjátékos megszerzése kapcsán semmilyen információja nem volt az éppen folyamatban levő tárgyalásokról. 
 
Amint az ismeretes, a Neymar-ügy több szálon is fut, az adócsalással kapcsolatos bűncselekményt vizsgáló bírósági eset már lezárult, miután Bartomeu egyezségre jutott az adóhatósággal, hogy a klubot mint jogi személyt terhelje a felelősség az adótörvények megszegéséért. Ezúttal az egyéb szóba jöhető bűncselekményeken a sor.

 
Következő meccsek
Labdarúgás  
-
X
-
Szeptember 23. Szombat (20:45)
Liga, 6. forduló
TV: Paulaner Sörház | Sport 2
 
 
Barcelona Szállás
 
 
Eurobarca FaceBook
 
Eurobarca Google+
Eurobarca Twitter
 
 
Bejelentkezés
Felhasználó:
Jelszó:
 
 
Fórum ajánló
 
 
Keresés
 
 
 
 
A NAP képe
 
 
Impresszum Foci EB 2016 © 2003 - 2017, www.eurobarca.hu