Bartomeu most éppen Rosellre mutat

Állítja: nincs köze Neymar leigazolásához | Zubit is hívná tanúskodni

Az FC Barcelona elnöke, Josep María Bartomeu a ‘Cadena SER’ értesülései szerint a 46 oldalas védõbeszédében azt állítja, hogy semmi köze nincs Neymar leigazolásához, vagyis ha történt is bûncselekmény, azt Bartomeu szerint elõdje, Sandro Rosell követte el.
 

 
Az alapvetõ probléma az, hogy a jelenlegi presidente aláírása ott szerepel a Neymar-transzfer egyik dokumentumán, ezért is indult eljárás Bartomeu ellen is. Ugyanakkor az elnök úgy véli, hogy ez csak a protokoll része, mivel valójában a tárgyalásokat Sandro Rosell, a Barça korábbi elsõ embere vezette és folytatta le, neki ehhez semmi köze nem volt. 
 
Ahhoz, hogy az igazát bizonyítsa, Bartomeu szeretné, ha a bíróság tanúként – többek között – meghallgatná Andoni Zubizarreta volt sportigazgatót. Noha a törvény elõtt természetesen nincs helye a nézeteltéréseknek, és bármiféle konfliktustól függetlenül csakis az igazat lehet vallani, Zubizarreta potenciális beidézése azért is lehet érdekes, hiszen a kirúgása elõtt a volt sportigazgató finoman utalt rá a transzfertilalom kapcsán, hogy sportszakmai alelnökként a fiatalkorúak leigazolásában minden Bartomeu tudtával történt. Ha Bartomeu sportszakmai alelnökként a fiatalok leigazolásán is rajta tartotta a szemét, nehéz elhinni, hogy egy kulcsjátékos megszerzése kapcsán semmilyen információja nem volt az éppen folyamatban levõ tárgyalásokról. 
 
Amint az ismeretes, a Neymar-ügy több szálon is fut, az adócsalással kapcsolatos bûncselekményt vizsgáló bírósági eset már lezárult, miután Bartomeu egyezségre jutott az adóhatósággal, hogy a klubot mint jogi személyt terhelje a felelõsség az adótörvények megszegéséért. Ezúttal az egyéb szóba jöhetõ bûncselekményeken a sor.