Yerry Mina: a következõ védő igazolás?

Jöhet a kolumbiai védő, de csak decemberben | Opciós joggal 9 millió

Yerry Mina lehet a Barcelona következő középső védő igazolása, ha az előrejelzések nem tévednek, ez az átigazolás azonban ha létrejön, csak decemberben lesz  esedékes a leghamarabb. Robert Fernández sportigazgató legalábbis már jó előre kinézte a csapatnak a kolumbiai Yerry Minát, akit a jó fizikai adottságai mellett elsősorban azért tart szem előtt a klub és azért szerzett rá opciós jogot is fix 9 millió euróért, mert a termetéhez képest a labdával is jól bánik, és a korához képest érett játékos.

A labdával való barátság alapfeltétel ahhoz, hogy valaki komolyan szóba kerüljön, mint a Barcelona játékosa. És arról ugyan még nem lehet beszélni, hogy biztosan Mina lesz a következõ védõ igazolása a Barcelonának, de az egyértelmûnek tûnik, hogy a kolumbiai válogatott komoly jelölt, és nem csak egy pillanatnyi gondolat eredménye, hogy számítanának rá.

Hogy milyen érvek szólnak mellette az adottságai mellett? Fiatal, még mindössze 22 éves, már kolumbiai válogatott, és az ára fix 9 millió euró. A Barcelona ugyanis vásárlási opcióval rendelkezik a játékosra, ám ezt leghamarabb decemberben tudja lehívni, addig a Palmeiras biztosan nem engedi el a futballistát.

A Barcelona eredetileg úgy állapodott meg a Palmeirassal, hogy csak 2018 nyarán hívhatja le az opciós jogát a játékosra, ám figyelembe véve a jelenlegi védõ állományt, amennyire csak lehetséges, ezt elõrehozná, és ha igaz, ez sikerülhet is neki.

Az persze megint egy másik kérdés, hogy Mina beválna-e Katalóniában, miután a középsõ védõ poszt talán a legérzékenyebb, és a leginkább ezen a poszton szoktak megbukni az igazolások, de az adottságok alapján a kolumbiai nem alaptalanul kapna esélyt.