Clásico gondok árnyékában

Odavágó a Camp Nouban | Tétmeccsen debutál Valverde Barcelonája

Két mérkõzésen dönti el egymás között a Spanyol Szuperkupa sorsát a Barcelona és a Real Madrid, melyek közül elõbbi kupagyõztesként, utóbbi bajnokként próbál újabb trófeát gyûjteni. A cím jelentõsége messze kisebb, mint az említett sorozatoké, de nyilvánvalóan mindkét oldal nyerni akar, Barcelonában pedig kifejezetten nagy szükség lenne némi örömre a nyáron történtek tükrében.

Már az elõzõ szezon sem éppen álomszerûen fejezõdött be, de legalább a kupával vigasztalta magát a csapat. Idén nyáron aztán jött Ernesto Valverde, aki alapvetõen nem mutatott rossz összképet az elképzeléseirõl az elõszezonban, persze a lényeg csak most jön. Nagyobb baj, hogy az átigazolási terveket eddig messzemenõen nem sikerült teljesítenie a klubvezetésnek, melynek aggasztó tevékenysége miatt egyre inkább aggódhatnak a szurkolók.

Neymar távozott, érkezett Semedo személyében egy jobbhátvéd, aki egyelõre Aleix Vidal mögött tartalék, illetve visszatért Deulofeu egy elõre fixált opciós jog lehívásával. Irányító középpályás nincs, Neymar helyére támadó egyelõre szintén nincs, és csak imádkozni lehet, hogy a klubvezetés ne csináljon nagy butaságokat csak azért, hogy fel tudjon mutatni egy-egy jobban csengõ nevet – figyelembe nem véve a csapat valós igényeit és alap stílusát.

Az elmúlt szezont kiválóan záró Real Madrid alapvetõen esélyese a Szuperkupának, még talán úgy is, hogy az elõszezonban nem ment a fehér mezeseknek, ezen felül Ronaldo még nincs top formában, Modric pedig eltiltás miatt az odavágót kihagyja. A Madrid azonban a hét elsõ felében a Man. Utd. ellen már bizonyította az Európai Szuperkupa döntõjében, hogy az elõszezonból nem feltétlenül érdemes kiindulni.

A Barcelonában minden bizonnyal Deulofeu lesz Suárez és Messi társa a támadósorban, a középpályán Iniesta, Rakitic és Busquets kezdhetnek, de Valverde most mutathatja meg elõször igazán, hogy kik gyõzték meg a felkészülési meccseken. A védelemben várhatóan Alba, Piqué, Umtiti és Aleix Vidal kezdhetnek, Arda Turan, Marlon, Samper, Douglas és Munir edzõi döntéssel nincsenek a keretben, André Gomes pedig azért, mert éppen csak felgyógyult egy sérülésbõl.

A Barcelonának illene elõnyt szereznie a visszavágóra, melyet három nappal késõbb Madridban játszanak.

FC Barcelona – Real Madrid:
Barcelona, Camp Nou
22.00
Vezeti:
De Burgos Bengoetxea

FC Barcelona: Ter Stegen, Vidal, Piqué, Umtiti, Alba – Busquets, Rakitic, Iniesta – Messi, Suárez és Deulofeu.

Real Madrid: Keylor Navas, Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo – Kovacic, Kroos, Casemiro – Bale, Isco, C. Ronaldo (Benzema)

A Barcelona meccsre készülõ kerete: Ter Stegen, Cillessen, Nélson Semedo, Piqué, Mascherano, Jordi Alba, Digne, Aleix Vidal, Umtiti, Rakitic, Sergio Busquets , Denis Suárez, Sergi Roberto, Andrés Iniesta, Luis Suárez, Messi, Deulofeu és Paco Alcácer.