2017.10.23 | Köztársaság kikiált., Gyöngyi napja van
Főoldal > Labdarúgás
A BAL OLDALI TÁMADÓ POSZTJA AZ IGAZI KÉRDÉS | DEULOFEU KÖRÜL KÉRDŐJELEK
Sergi Roberto lehetne a kulcs
Baranyai Tamás | 2017. 08. 13., 11:59
ESZKÖZÖK:   |  |  |   |     
Habár a közvélemény egyöntetűen Gerard Deulofeu szerepeltetését várja Ernesto Valverde vezetőedzőtől a bal támadó posztján, a tréner óvatosan fogalmazott a nyáron visszatérő saját nevelésről. 
 

"Nagyra értékelem a képességeit, de eddig csak egy meccset játszott a Gamper Kupán. Egyelőre korai lenne őt elemezni. Megtesszük majd, ahogy megy előre a szezon" - így Valverde a mérkőzést felvezető sajtótájékoztatóján, amikor Deulofeuról kérdezték.

Valverde nyilvánvalóan szándékosan úgy válaszolt, hogy a Real Madrid mestere, Zinedine Zidane ne sejthessen semmit sem arról, hogyan is szeretne ő felállni azok után, hogy Neymar távozott, a helyettesét pedig még nem tudta leigazolni a klub. 

A legkézenfekvőbb megoldás Deulofeu lenne, aki a Gamper Kupán a brazil Chapecoense ellen egész jó teljesítményt nyújtott, gólt rúgott, gólpasszokat osztott ki, valamint kiválóan vett részt az összjátékban. A saját nevelésű játékossal kapcsolatban azonban lehetnek kételyek, hiszen Luis Enrique kétszer sem számított rá a barcelonai időszaka alatt, mindkétszer kölcsönadta a klub, míg Tito Vilanova még a csapat trénereként úgy nyilatkozott róla, hogy "szenzációs játékos, de ezen a szinten már nem elég az, ha meccsenként jól megoldasz egy-egy szituációt."

Ehhez pedig hozzá kell tenni azt, hogy Deulofeu sérülésből tért vissza, ez volt az első felkészülési meccse, így korántsem biztos, hogy neki szavaz bizalmat Valverde. 

Itt kerülhet képbe az a Sergi Roberto, aki játszott már a támadósorban, méghozzá éppen a Real Madrid ellen. Akkor még Rafa Benítez volt a madridiak mestere, a Barça 4-0-ra nyert az ősi rivális ellen a Santiago Bernabéuban 2015 őszén. Leo Messi sérülésből tért vissza, így Enrique csak a kispadra nevezte, helyette Sergi Roberto kezdett, és fantasztikusan futballozott. 

Lévén, hogy saját nevelés, Sergi Roberto tökéletesen tudja, mikor és hova kell helyezkednie a létszámfölény kialakításáért. Természetesen nem szélső támadóként alkalmazta őt Enrique azon az estén, csupán ebből a pozícióból indult, ám az adott játékszituáció alapján váltogatta a helyezkedését. Suáreznek kiosztott gólpasszánál befelé tört a két védelmi vonal közé, és ugratta ki az uruguayi támadót, míg Iniesta góljánál szélesített, kihúzodott a jobb oldalra, hogy Neymar, Suárez és Iniesta előtt nagyobb terület legyen az összjátékra. 

Ezen felül Sergi Roberto garantáltan elvégezné a védekező munkáját, azonnal vissza is támadna labdavesztés után, és nagyobb a munkabírása is. A Madrid legerősebb csapatrésze a középpálya, ahol ugyan most Modric hiányozni fog, de Kroos, Casemiro és vélhetően Kovacic a spanyol Iscóval kiegészülve szenzációs egységet alkotnak, és képesek alkalmazkodni bármilyen játékhelyzethez. Ellenük ésszerű döntés lehet egy olyan játékos bevetése, aki szintén intelligens, és képes lehet másodpercek tört része alatt felismerni az adott szituációt, és a legjobb megoldást választani. Ez különösen azért bír nagy jelentőséggel, mert az említett madridi középpálya kiválóan mozog, és tudatosan ott teremt létszámfölényes helyzetet, ahol a stratégiája alapján szeretne.

Deulofeu ígéretesen kezdett, mint ahogy a másik alternatíva a posztra, Denis Suárez is jól játszott a felkészülési összecsapásokon, és, ha Valverde elégedett az edzésmunkájukkal, bőven megérdemlik majd az esélyt. Lehetséges azonban, hogy nem a Real Madrid elleni Spanyol Szuperkupán kellene megnézni, mennyit is fejlődött a két fiatal az elmúlt években, pláne úgy, ha Sergi Roberto a fenti előnyöket tudja biztosítani a csapatnak.   

Sergi Roberto azon a bizonyos 4-0-án (vs. Real Madrid): 


Egy tartalmas nap Lisszabonban
Az Eurobarça a \'Gólterápiában\'
Hatból hat, Gironában is siker
Denis Suárez lesz a 12. játékos?
Iniesta mégsem öreg, Semedo hidegvérű

 
Következő meccsek
Labdarúgás  
-
X
-
Október 24. Kedd (21:30)
Király Kupa, 1/16-os döntő
TV: Paulaner Sörház | Digi Sport 1
 
 
Barcelona Szállás
 
 
Eurobarca FaceBook
 
Eurobarca Google+
Eurobarca Twitter
 
 
Bejelentkezés
Felhasználó:
Jelszó:
 
 
Fórum ajánló
 
 
Keresés
 
 
 
 
A NAP képe
 
 
Impresszum Foci EB 2016 © 2003 - 2017, www.eurobarca.hu