Segura: „Piqué hibája befolyásolta a meccset”

A klubmenedzser a hátvédre kente a felelõsséget | Politika és szégyen…

Pep Segura, a katalán egyesület futballszakosztályért felelõs menedzsere a Madrid ellen elszenvedett 3-1-es vereség után igencsak meglepõ kijelentést tett, ami hûen jellemzi a klub vezetésében uralkodó kritikán aluli állapotokat.
 

„Kontrolláltuk a mérkõzést, hûek maradtunk a stílusunkhoz, de Piqué hibája döntõen befolyásolta a találkozót” – így vélekedett a találkozó után Pep Segura futballszakosztályért felelõs menedzser, aki a klub által felállított új szervezeti hierarchiában a labdarúgó részleg elsõ emberének tekinthetõ. 
 
A szavai nem csak abból a szempontból meglepõek, hogy teljes dominanciáról semmiképp sem lehet beszélni, de törést jeleznek a csapat és az elnökség között is, hiszen nyilvánvalóan nem Piqué balszerencsétlen mozdulata volt az, ami miatt a Madrid 3-1-re nyert a Camp Nouban.
 
Ráadásul gyerekes és szánalmas is lehet Segura támadása annak fényében, ha figyelembe vesszük, hogy Piqué a meccs elõtti sajtótájékoztatóján közvetve kritikát fogalmazott meg az elnökség felé , és valószínûleg inkább ennek szólt Segura a játékos felé intézett kritikája, mintsem a pusztán balszerencsés öngólnak és a védõ tényleges teljesítményének. 
 
Busquets a mérkõzés után azt nyilatkozta, hogy „mindenképpen igazolni kell”. Nem ideális tehát a helyzet, pláne akkor, ha a klub vezetõi saját érdekeiktõl vezérelve akár az elsõ csapat játékosait is hajlandóak megtámadni.