Paulinho: „Nagy meccsekkel fogok törleszteni”

Bartomeu: „Fernández és Valverde kérése volt” | A 15-ös mezt kapja

Az FC Barcelona egyesülete bemutatta az újdonsült szerzeményét, a brazil Paulinhót, aki a kínai Evergrande Guangzhou együttesétõl érkezik 40 millió euróért. A dél-amerikai játékos úgy nyilatkozott, hogy nagyszerû teljesítményekkel fogja meghálálni a bizalmat, míg Josep María Bartomeu elnök elárulta, hogy a labdarúgó a sportszakmai vezetés és a vezetõedzõ kérése volt.
 

„Ez egy óriási pillanat a karrieremben, és szeretném egyben megköszönni mindenkinek, aki lehetõvé tette ezt a váltást, hogy a Barçához igazolhatok. Nagy meccsekkel fogok törleszteni. Bízom abban, hogy jó munkát fogok végezni, még egyszer köszönöm mindenkinek” – így Paulinho, akinek a kivásárlási ára 120 millió euró lesz. 
 
Josep María Bartomeu elnök felfedte, hogy „a játékos komoly áldozatokat hozott azért, hogy ide igazoljon. Köszönjük, hogy elfogadta a Barcelona ajánlatát. Már jó ideje, hogy próbáljuk õt leigazolni, és végül az erõfeszítéseinknek meglett a gyümölcse. A leigazolása a sportszakmai vezetés és a vezetõedzõ külön kérése volt.”
 
A játékos bemutatásán a katalán egyesület legfõbb vezetõi is jelen voltak, így például az elnök mellett testközelbõl figyelhette a középpályást Óscar Grau, Javier Bordas, Pep Segura, Jordi Mestre, Albert Soler és Robert Fernández is. Mindezek ellenére Bartomeu elnök volt az, aki levezényelte az eseményt. 
 
Paulinho a 15-ös számú mezben fog futballozni.