2017.09.23 | Tekla napja van
Főoldal > Labdarúgás
VALVERDE ELÉGEDETT A BETIS ELLENI JÁTÉKKAL | MESSI JÁTSZHAT HAMIS 9-EST
"Neymar távozásával mélységet veszítettünk"
Záborszky Iván | 2017. 08. 21., 09:15
ESZKÖZÖK:   |  |  |   |     

Ernesto Valverde nagy vonalakban elégedett volt csapata Betis elleni teljesítményével, de jelezte, Neymar nélkül mélységet veszített a csapat, amit pótolni kell.


Messi posztja

"Az egyik lehetőség volt, amit értékeltünk, hogy hamis 9-est játsszon, és próbáljuk meg jobban használni Deulofeu és Paco gyorsaságát. Néhányszor próbáltunk már hasonlót az Egyesült Államokban is. Ezen kívül ez segített abban is, hogy rendezettebben tudjuk visszazárni szükség esetén. Ami a letámadást illeti, azt gondoltam, hogy Sergi Roberto segíthet nekünk, és három labdát is szerzett az ellenfél térfelén. Szerintem jól játszottunk, és domináltuk a játékot. Kicsit nehezen ment megszerezni az első gólt, de aztán az ellenfél kicsit kisebb ellenállást tanúsított a második félidőben."

Hasonlít a jelenlegi Barça arra, amit látni szeretne?

"Végeredményben, függetlenül attól, hogy hogyan látszol, a stílus nem változik. Szükségünk van játékosokra, akik segítenek belül, mert Neymar távozásával mélységet veszítettünk, és ezt meg kell találnunk. Ettől függetlenül a kulcs az egységességben van, hogy közösen támadjunk és védekezzünk is. Mindig együtt kell lennünk, hogy jó lövőhelyzeteink legyenek, és hogy jól szervezettek legyünk védekezésben is."

Sok lehetőség kellett a vezető gólhoz

"Az igaz, hogy fontos játékosok hiányoztak, de más játékosoknak kell ilyenkor előlépniük. Az sem normális, hogy Messi három kapufát lő. Amikor nincsenek bizonyos játékosok, megoldásokat kell találnunk. Több önfeláldozás kell, más módon kell célhoz érnünk."

Van meghatározott játékrendszer?

"Alapvetően nem szeretek túl sokat változtatni. Mindig négy védővel játszottunk. A többit tekintve pedig nincs túl nagy különbség."

Messi mint hamis 9-es

"Ez egy lehetőség, ami a rendelkezésünkre áll. Azt nem fogom megtenni, hogy előre elmondom az ellenfeleknek, hogy mit fogunk csinálni. Ez egy előny, tudjuk így is használni, és majd meglátjuk, hogyan lesz. Az nyilvánvaló, hogy szükségünk van olyan játékosokra, akikkel mélységet tudunk teremteni."

Sergi Roberto

"Ma középpályás volt, meglátjuk, hogy mi lesz legközelebb. Van benne energia, remekül érkezik, nagy munkát végez támadásban és védekezésben is. Ma nagyon jól játszott, nagyon boldogok vagyunk vele, meglátjuk, hogy hogyan lesz."

Most nem a foci volt a legfontosabb

"Ez egy különleges nap volt nagyon sok szempontból a Barcelonában és Cambrilsban történtek miatt. A szolidaritást erősítette mindenhol a városban és mi sem lehetünk kevesebbek. Az élet megy tovább, de tisztelegnünk kell az áldozataink előtt."


 
Következő meccsek
Labdarúgás  
-
X
-
Szeptember 23. Szombat (20:45)
Liga, 6. forduló
TV: Paulaner Sörház | Sport 2
 
 
Barcelona Szállás
 
 
Eurobarca FaceBook
 
Eurobarca Google+
Eurobarca Twitter
 
 
Bejelentkezés
Felhasználó:
Jelszó:
 
 
Fórum ajánló
 
 
Keresés
 
 
 
 
A NAP képe
 
 
Impresszum Foci EB 2016 © 2003 - 2017, www.eurobarca.hu