Grau: „A télen is le tudjuk igazolni Coutinhót”

A klub CEO-ja értékelte a gazdasági mutatókat valamint az aktualitásokat

Az FC Barcelona általános igazgatója, Óscar Grau ismertette a klub gazdasági mutatóit a 2016-2017-es idényre vonatkozóan, majd válaszolt a sajtótájékoztatón megjelent újságírók kérdéseire. Grau kijelentette, hogy a Barça akár a télen is le tudja majd igazolni a brazil Coutinhót a Liverpoolból.

„A klub egy nagyon pozitív és stabil pozícióban van, minden egyes lépésünk teljesen átgondolt. Az a célunk, hogy az összes csapatunk a lehetõ legversenyképesebb legyen. Jelenleg keresünk egy új légitáraságot, akivel partneri kapcsolatot létesíthetünk, ki kell használnunk továbbá a Masíában rejlõ potenciált, a következõ évben pedig átvesszük az irányítást a Nike boltjai felett, ráadásul több pénz is fog befolyni a kasszába az európai kupaszereplés miatt.”

A katalán függetlenségi törekvés

„A La Ligának és a Barçának kéz a kézben kell egymás mellett haladnia. Amit mi szeretnénk, az nem más, mint a kölcsönös tisztelet. A Barcelonát a következõkben is a spanyol bajnokságban képzeljük el.”

Coutinho

„Neymar eladása lehetõvé tette a számunkra, hogy azt igazoljunk le, akit csak akarunk. Rendelkezünk a kellõ financiális háttérrel, hogy bárkit leigazoljunk. 222 millió euró volt a transzfer értéke, ám valójában csak 198 millió eurót kaptunk kézhez az adók miatt, illetve még be kell számítanunk a végösszegbe az értékcsökkenést is.”

„Készen állunk tehát arra, hogy akár a télen is leigazoljunk bárkit. Coutinhót is meg tudjuk szerezni a télen, de bármelyik más labdarúgóra is megvan a fedezet. A lényeg az, hogy a lehetõ legjobb csapatunk legyen.”

Messi még mindig nem hosszabbított

„Keressük az ideális idõpontot, hogy elkészítsük vele az ilyenkor hagyományos fotót.”