Busquets: „Nem játszunk látványosan…”

..."de stabilak vagyunk" | Az egység a legfontosabb | Magukra figyelnek

Sergio Busquets a Radio Marcának adott interjút csütörtökön abból az alkalomból, hogy már a 100. meccsénél tart a spanyol válogatottban. A beszélgetés során szóba került több válogatottal kapcsolatos téma is, de természetesen a Barcelona aktualitásai is. Többek között a csapat játéka, amivel kapcsolatban a középpályás elismerte, nem tökéletes.

„Nagyon jó sorozatban vagyunk. Nem játszunk igazán jól, látványosan, de stabilak, kiegyensúlyozottak, egységesek vagyunk. Nagyon nehéz gólt lõni ellenünk. Alapvetõen elégedettek vagyunk.”

„Tudjuk, hogy nem játszunk igazán látványosan, mi is észrevesszük. Távozott a csapatból egy fontos játékos, változott a játékrendszerünk… ezzel nyersz bizonyos dolgokat, de el is veszítesz más erényeket. De az a legfontosabb, hogy legyünk egységesek, így lehet nyerõ csapatot építeni.”

Suárez gólínsége

„Nem szükséges erre semmit sem mondani, mert õ nagyon jól tudja, hogy ez hogyan megy. Rendkívül tapasztalt játékos. És a gólok számán kívül is sokat dolgozik, hozzásegíti a csapatot jó eredményekhez. Õ egy igazi góllövõ, és elõbb vagy késõbb gólokat fog lõni.”

450 meccsnél jár a Barcelonában

„Bízom benne, hogy még sok összejön, ahogy a válogatottban is. Az ilyen adatok hallatán büszke vagy, és fontosnak érzed magad a csapaton belül.”

8 pontra van a Madrid

„Ha választhatok, minél nagyobb a különbség hozzájuk képest, annál jobb. De nem tekintjük magunkat már most bajnoknak csak azért, mert már most ilyen különbséggel vezetünk. Tovább kell csinálnunk a dolgunkat, magunkra kell odafigyelni, nyerni és jó meccseket kell játszani.”