Lemondott Sandro Rosell

LAPORTÁT HIBÁZTATJÁK A TÁVOZÓK

A mai napon benyújtotta lemondását Sandro Rosell alelnök, s a továbbiakban nem vesz részt az egyesület munkájába. A Barcelonánál mivel minden szakosztály befejezte a küzdelmeket, most robbant az idõzített bomba, s Rosellen kívül távozott a klub vezetésébõl Josep Maria Bartomeu, a szakosztályok igazgatója, s két napja az orvosi stáb vezetõje, Jordi Monés is.

Az okok rendkívül egyszerûek, s már jó ideje érnek, tehát nem számítnak teljes meglepetésnek. Különösen Sandro Rosell távozása volt a levegõben, de a további távozók is azért hagyják el a Barcát, ami Rosellnek is a problémája volt: Ez pedig Joan Laporta elnök irányításának módja.

Hónapok óta rendkívül kényelmetlen szituációban élünk, s ez a tény elszomorított engem. A program, melyet két éve meghatároztunk csorbult, s letért a megszabott útról. Elveszett az irányítás függetlensége, s a vezetésben nem volt demokrácia. Ezért elhagyom a klubot” -mondta Rosell, aki a bejelentésén túl nyílt levelet intézett Joan Laportához, amiben a következõket mondta: „Joan, ne feledkezz meg a klub tagjairól, õk a Barcelona mesterei, õk választottak téged, s nekik be kell nyújtanod a számlát. A Barcának mindig demokratikus klubként kell mûködnie.”

Josep Maria Bartomeu igazgató márciusig volt a kosárlabda szakosztály élén, s õ már akkor leköszönt, de nem hagyta el azonnal a klubot, mivel a csapat még versenyben volt. Õ így a labdarúgáson kívüli szakosztályokat tovább irányította, egészen a mai napig. Távozása hasonló okokra vezethetõ vissza, mint Rosell esetében.

„Úgy döntöttem, hogy az idény végéig még folytatom igazgatóként tisztességbõl, a Palau szurkolói és a játékosok miatt” – indokolt, de a véleménye nem változott meg, s elsõsorban a demokrácia hiánya miatt elhagyja a klubot. A lemondások miatt ma Joan Laporta elnökségi ülést tart…”