Edmílson: Vannak a keretben fekete bárányok

Súlyos vádak a csapat ellen

José Edmílson bár teljesítményével nem tûnt ki az elmúlt három évben a Barcelonából, már nem elõször tesz olyan kijelentéseket, melyek vihart kavarnak, mert a csapat egységességét, munkájának minõségét vonja kétségbe. A brazil szerint a Barca keretében nem mindenki ugyanolyan elszánt a sikerek elérése érdekében, s vannak olyanok, akik ebben a tekintetben kilógnak a sorból.

„A világon mindenütt vannak jó és rossz emberek. A mi öltözõnkben is vannak jó emberek, de olyanok is, akik úgy tûnik, nem szeretnének semmit. Mi az edzõkkel, játékosokkal együtt egy családot alkotunk, és a családokban gyakorta vannak „fekete bárányok”. Vannak olyanok, akik másképp gondolkoznak, és vannak, akikkel minden rendben” – értékelte a keretben megforduló egyének jellemét Edmílson, aki konkrétabban is rátért a hozzáállásbeli problémák taglalására.

„A mai világ, melyben mi játékosok élünk, egy kicsit más, mert a pénz, a siker, a hírnév, a nõk, és általában a könnyû dolgok elérik, hogy az igazán lényeges célok háttérbe szorulnak” –  fogalmazott, s hozzátette: „Alkalmanként a hivatásunk csak a második helyre kerül a rangsorban.”

Edmílson elárulta továbbá, hogy egyes játékosok esetében ez észrevehetõ volt az edzések elvégzésének módján is, tehát háttérbe szorult a hivatásuk valami más javára. S erre példát is mondott a brazil: „Gyorsan fogok edzeni, mert megbeszélésem van valamirõl, gyorsan fogok edzeni, mert el kell utaznom egy reklámforgatás miatt, stb.” – árulkodott.

„Nem azért vagyunk itt, hogy megnyerjük a bajnokságot vagy a BL-t, esetleg bármi mást, csak azért, hogy pénzt keressünk. Azért kellene itt lennünk, hogy megnyerjünk valamit, sikeresek legyünk egy korszakban és tegyük boldoggá az embereket. Amikor sérült voltam, mindig a BL gyõzelmet követõ városi túrára gondoltam, ez boldoggá tett, és ez az élmény megfizethetetlen” – húzta alá a hosszú térdsérülésébõl hamarosan visszatérõ játékos.