Sylvinhónak búcsút intett a klub

A nyár elsõ távozója

Sylvinho nem marad az FC Barcelonánál a nyáron, és a következõ idényben már egy másik csapatot erõsíthet majd. A katalán klub hivatalos közleményben erõsítette meg, hogy a lejáró szerzõdésû futballistának nem hosszabbítja meg a szerzõdését, és ezzel együtt megköszöni az elmúlt években nyújtott szolgálatait.

Sylvinho öt év után, számos trófeával a birtokában hagyja el az FC Barcelonát, 2004-es érkezése óta ugyanis két Bajnokok Ligáját, három bajnoki címet, egy Király Kupát és két spanyol Szuperkupát nyert. A védõt 2004 nyarán, ingyen igazolta a Barca a Celta Vigóból, s ugyan Sylvinho az elmúlt években rendre második számú balhátvédként játszott, megbízhatósága, példamutató edzésmunkája és kiváló fizikai állapota miatt 35 éves koráig játszhatott gránátvörös-kék színekben.

A védõ jelen pillanatban Brazíliában tartózkodik és a vakációját tölti, de hamarosan vissza fog térni Barcelonába, hogy elköszönjön a klub vezetõitõl, és egy sajtótájékoztató keretében a szurkolóktól is.

Szurkolói körökben Sylvinho óriási népszerûségnek örvendett, sokan nyilvánosan támogatták a játékos szerzõdésének meghosszabbítását, egyes közösségi oldalakon még a játékos maradásáért jótékonyan tüntetõ klubokat is szerveztek.