A Barçának már nem kell Verratti?

Az elmúlt napokban a nemzetközi médiában napvilágot láttak olyan értesülések, melyek szerint Marco Verratti ügynöke, Mino Raiola felajánlotta a Barçának az olasz középpályás játékjogát, és közölte, hogy a labdarúgó kész elhagyni Párizst, amennyiben még mindig komolyak a katalán egyesület szándékai.

Amint arról korábban már számtalanszor beszámoltunk, Verratti éveken keresztül a Barcelona célpontja volt, ám az üzlet több alkalommal is meghiúsult, mert a Paris Saint-Germain egyszerűen nem engedte el a kulcsjátékosát. Egyes hírek szerint, amiknek a hihetőségét Carlo Ancelotti szavai csak erősítették, az olasz csak arra használta a katalán klubot, hogy jobb kontraktust harcoljon ki a PSG-től. Az is igaz viszont, hogy a párizsi egyesület régóta hajszolja a nagy áttörést a nemzetközi porondon, amihez elengedhetetlen egy olyan kaliber, mint Verratti.

A legfrissebb értesülések szerint viszont Verratti a Real Madriddal szembeni nyolcaddöntős kiesés után megkérte az ügynökét, hogy vegye fel a kapcsolatot a Barcelonával egy esetleges nyári transzferről. A dolog pikantériája azonban nem is főként ez, hanem sokkal inkább az, hogy a hírek szerint a Barça visszautasította a játékos közeledését, mert úgy véli, hogy Coutinho és Arthur személyében már megerősítette a középpályáját.

Az olasz egyébként reagált a pletykákra, és azt mondta, hogy “ezek nem tükrözik a valóságot. Beszéltem az ügynökömmel, és mondtam neki, hogy úgy döntöttem: a PSG-ben maradok”. A katalán klubhoz közel álló források azonban továbbra is állítják, hogy a kapcsolatfelvétel megtörtént, és Verratti azon túl, hogy az élő szerződése miatt amúgy sem vallhatna színt, azért nyilatkozott így, mert csalódott és dühös, amiért elúszni látszik az esély Arthur leigazolása miatt, hogy Katalóniába igazoljon.