Kikapott a Valencia, az Atlético három pontra

Kikapott az eddig a tabella második helyét elfoglaló Valencia az Eibar ellen idegenben 2-1-re, így ha a Barcelona nyerni tud ma este a Deportivo ellen, úgy nyolc pontosra növelheti az előnyét a Turia-parti alakulattal szemben.

Mindeközben feljött a második helyre, és már csak három egységre van a Barçától az Atlético Madrid, mely 1-0-ra nyert a Real Sociedad ellen hazai környezetben. Simeone csapata ugyan egyelőre eggyel több meccset játszott, de a csapat idén konzisztens teljesítményt a Ligában, számolni kell vele.

További érdekesség, hogy az ősi rivális Real Madrid hétvégi, Leganés elleni mérkőzését elhalasztották a madridi csapat klubvilágbajnoki szereplése miatt. A találkozót februárban fogják csak bepótolni, így amennyiben a Barcelona két vállra fekteti a Deportivot a Camp Nouban, úgy tizenegy pontos előnnyel utazhat majd Madridba a Klasszikusra.

Valverde egyébként nem számít könnyű mérkőzésre a Deportivo ellen, így az előzetes várakozások szerint erős kezdőcsapatot küld majd a pályára.