Marcos Alonso felépült, játszhat a Barça ellen

Miközben a Barcelona oldalán a belga Vermaelen és a francia Dembélé is felépült a Chelsea elleni Bajnokok Ligája-párharcra, addig Londonban is főként pozitív híreknek örülhetett Antonio Conte vezetőedző a Chelsea hétfői tréningjén.

Az olasz mester egyik alapembere, Marcos Alonso ugyanis teljes értékűen tudott dolgozni a társaival, így nagy valószínűséggel ott is lesz a Barça elleni kezdőcsapatban kedd este. A spanyol még január 31-én sérült meg, azóta három mérkőzést is ki kellett hagynia, ám úgy tűnik, hogy a fájdalom már a múlté, vagyis Conte, aki nagyra tartja a játékost a gólerőssége és a fegyelmezettsége miatt, a katalánok ellen már számíthat a Real Madrid-nevelésű szélsőre. További jó hír a Chelsea szakmai stábja számára, hogy a télen az Everton együttesétől igazolt Ross Barkley is teljes értékű edzésmunkát végzett a hétfői napon, és ugyan Barkley minden bizonnyal nem lesz ott a pályán a kezdő sípszótól kezdve a Barça ellen, a gyorsasága és kreativitása adott ponton még jól jöhet a Chelsea számára.

Negatív hírt is tudomásul kellett azonban vennie Conténak, hiszen David Luiz és Timoué Bakayoko kisebb sérülések miatt nem tudtak edzeni, így a játékuk kérdéses a kedd esti összecsapásra. Noha egyik labdarúgó sem számít alapembernek idén, a variációs lehetőségek szűkülésének egészen biztosan nem örül a tavaly a londoni gárdát bajnoki címre vezető tréner.