Thiago visszatérne a Barçába?

Az ‘Onda Cero’ rádiócsatorna sportújságírója, Alfredo Martínez úgy értesült, hogy Thiago Alcántara a nyáron visszatérne a nevelőegyesületébe, és Barcelonában folytatná a pályafutását. Noha Alfredo Martínez megbízható forrásnak minősül Spanyolországban, illik óvatosan kezelni az értesülést, hiszen egyrészt egyelőre még a komolyabb lapok nem vették át, másrészt több ponton is elbukhatna a transzfer.

Az mindenesetre mellette szól, hogy a Bayern München nemrég igazolta le ingyen a Schalke 04-től Leon Goretzkát, aki szintén a középpálya közepén vethető be, így Thiago mellett további négy játékos – Arturo Vidal, Javi Martínez, Rudy és Goretzka – pályázhatna majd általában két pozícióra. Figyelembe kell azonban venni, hogy a nyáron ezek közül a játékosok közül is távozhat valaki Münchenből, ráadásul Jupp Heynckes csak egy évre vállalta a megbízatást, így a nyáron új tréner veszi majd át a müncheni csapatot, akinek az elképzelései értelemszerűen egyelőre ismeretlenek.

További kérdőjel a Barça hozzáállása az ügyet illetően. A klub ugyan korábban komoly összeget adott ki Piqué, Alba vagy éppen Fábregas esetében is korábbi saját nevelésű játékosokért, de nem zárható ki, hogy ezt a jövőben nem kívánja folytatni. Egyébként magára a középpályára továbbra is ráférne az erősítés, ráadásul innen lehetnek távozók is, hiszen sem Denis Suárez, sem André Gomes nem győzte meg Valverdét a szezon eddigi részében. Ha pedig távoznak a nyáron, egy igazolás mindenképpen várható a középpályára.

Amint az ismeretes, Thiago egyelőre a több hónapos sérüléséből épül fel, és ha minden jól megy, úgy a hétvégén már számíthat rá a bajor klub a Wolfsburg elleni bajnoki mérkőzésen.