Vermaelen három hetes kihagyásra kényszerül

Amint az ismeretes, Thomas Vermaelen a Levante elleni, végül 5-4 arányban elveszített bajnoki találkozó alkalmával sérülést szenvedett a combizmában vasárnap este, aminek következtében le is kellett őt cserélnie Ernesto Valverde vezetőedzőnek az első játékrész 30. percében. A belga bekket Gerard Piqué váltotta.

A hétfőn elvégzett vizsgálatok kiderítették, hogy a játékos a jobb combizmában sérült meg, és ugyan a hivatalos honlap pontos felépülési időt nem ír, katalán források szerint Vermaelen három hetes kihagyásra kényszerül majd. Ez azt jelenti, hogy hétvégén rendezendő utolsó bajnoki mérkőzést, melyen a Real Sociedad ellen lép pályára majd a Barça a Camp Nouban, kihagyja a hátvéd, ugyanakkor ha minden jól alakul, úgy a világbajnokság kezdetére fel fog épülni. Kérdés, hogy ezek után beválogatja-e majd Roberto Martínez, a belga nemzeti csapat szövetségi kapitánya a vb-re utazó keretbe.

Amint arról már beszámoltunk, az újabb sérüléssel Vermaelen esélyei jelentősen csökkentek egy új kontraktusa, és mivel a jelenlegi szerződése 2019 nyarán lejár, így az is elképzelhető, hogy a kiváló idei teljesítménye ellenére a klub megválik majd a nyáron a futballistától, hogy még némi pénzt lásson a játékjogának az értékesítéséből.