Aleña és Mina keretben, Suárez eltiltott lesz

Kihirdette a Bilbao ellen készülő keretét Ernesto Valverde: visszatér Yerry Mina, valamint csatlakozik a fiúkhoz Aleña is, míg Luis Suárez eltiltás, Busquets, Vermaelen, Semedo és Denis pedig sérülés miatt fog hiányozni.

Sergi Roberto játszik majd eltiltás veszélyben

A Roma elleni BL-negyeddöntő odavágóján egyedül Sergi Roberto játszik majd úgy a Barcelonából, hogy ha sárga lapot kap, az eltiltást jelentene számára a visszavágóra. A Romából is egy ilyen játékos van, Perotti játszik majd eltiltás veszélyben a barcelonai odavágón.

Április 4-én kezdenek a Roma ellen

Ahogy az ilyenkor lenni szokott, az UEFA a sorsolás után meg is határozta a csapatok képviselőivel az első és a második felvonás pontos időpontjait. Ennek következtében a Barcelona és a Roma közötti első mérkőzésre április 4-én, szerda este kerül sor a Camp Nouban, míg a visszavágót április 10-én, kedden rendezik Olaszországban.

Szép emlékek Rómáról

A klub hivatalos Twitter-csatornája a sorsolás után felelevenítette a Barcelona szép emlékeit a római stadionról.

Pénteken délben sorsolják a BL-negyeddöntőket

Az ellenfelek mind erősek, de nyilvánvalóan most is akadnak olyanok, akiket szívesebben, vagy kevésbé szívesen venne a Barcelona. Bárki kaphat bárkit,  a sorsolás ezen a ponton már egyáltalán nem irányított.

Kommentár nélkül… a kommentátor

Ő Alfredo Martínez, az egyik legjobb spanyol kommentátor, amint Dembélé gólját közreadja...

Umtiti boldog, Dembélé miatt is

"Győzelem és továbbjutás! Bravo @Dembouz a gólhoz"

97.183 néző – szezonbeli rekord

…és ők nagyon jól érezték magukat

Sorozatban 11. alkalommal a negyeddöntőben

Egymást követő 11. szezonban jutott be a Barcelona a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe - ilyesmire még egyetlen egy csapat sem volt képes a sorozat történelmében.

Messi 100 gólos a BL-ben

Ezzel az argentin lett a portugál Cristiano Ronaldo (117) után a második játékos a sorozat történelmében, aki elérte ezt a mérföldkövet.

Messi nagyságát a legnagyobbak is elismerik

A televíziós szakértőként a helyszínen levő Rio Ferdinand, aki a Manchester United csapatával nyert meg korábbi pályafutása során mindent, már a meccs közben is a duplázó és gólpasszt jegyző Messit méltatta.

A Chelsea ellen nem mehetsz biztosra…

A Barcelona 2-0-ra vezet a félidőben a Chelsea ellen. A legutóbbi alkalom, amikor ilyen előnyről nem tudott behúzni egy meccset a Bajnokok Ligájában a katalán csapat, 2012-ben volt, éppen a londoni gárda elleni az elődöntőben.

Pedro számára biztosan különleges lesz a mai meccs

Erre már a tegnapi Instagram üzenete is utal

The best team!!! 👶❤😍🔝🔥 #CampNou #UCL #CFC #Barcelona

Pedro Rodriguez Ledesma (@_pedro17_) által megosztott bejegyzés,

Suárez egy éve nem lőtt gólt a BL-ben

Meglepő adat, de tény, hogy Luis Suárez legutóbb a PSG elleni 6-1-es mérkőzésen, a tavalyi nyolcaddöntő visszavágója óta nem talált be a Bajnokok Ligájában. Az adat főként akkor lenne aggasztó, hogy ha Suárez a többi sorozatban sem lőne gólokat, de erről nincs szó - a bajnokságban 21 találatnál jár. Ma este megtörik a jég?