Ronald Koeman

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.

Jó döntés volt Koeman megtartása?

Igen, Ő volt a legjobb elérhető opció
21
30%
Nem, egyértelműen távoznia kellett volna
48
70%
 
Szavazatok száma: 69
bunga
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 325
Csatlakozott: 2021.01.26. 21:13:33

2021.08.05. 12:49:26

Tény, hogy Koeman nem egy világsztár edző. De ilyen kiszolgáltatott helyzetben aligha dolgozik más edző. Ki van szolgáltatva elsősorban az elnöknek, de majdnem ennyire a klikkeknek. Mindennek ellenére egyaránt kijön a veteránokkal és mer tinédzserereket behozni a csapatba. Ebben a viharos időszakban ő akadályozza meg a teljes szétesést. Majd ha rendezett állapotok lesznek, akkor érdemes újra felvetni az edzőkérdést.
Peter
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1378
Csatlakozott: 2019.09.04. 02:22:17

2021.08.05. 12:42:04

MessiNeymarSuarez írta:
2021.08.05. 12:26:23
Azt érezhettük a szezon során hogy tényleg megindult valami, a fiatalítás, ami kezdett egészen összeállni a tavaszra, végre egy hajtós, küzdős csapatot láthattunk aztán kiderült hogy ez nem Koeman műve hanem annyi történt hogy a lókötők lesérültek, aztán szezon végén visszatértek trollkodni, elő is jött a szokásos szenvedés és a kötelezők bukása, és újabb blama ahol a bajnoki trófeát akkora sansszal sikerült el-Anfieldezni, amit azzal hálált meg hogy jól belerúgott a csapatba a sajtóban.
Nem kötöszködni van kedvem, de ez az "érezhettük" csak a szurkolói reménykedés és naívitás volt.
Minden egyes megmozdulásából az jött le, fogalma sincs, hogy milyen rendezvényen van.
Avatar
MessiNeymarSuarez
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 9328
Csatlakozott: 2014.10.18. 14:14:18
Tartózkodási hely: Budapest

2021.08.05. 12:26:23

bence0330 írta:
2021.08.05. 10:33:48
...
Köszönjük az összefoglalót, teljesen egyetértek vele!
Tényleg mintha leragadt volna vagy 30 évet, nem hisz a sportpszichológusokban, miközben a Liverpoolnál meg egyéb klubnál már mesterséges intelligenciával elemzik az edzéseket ő számára a sportpszichológia is boszorkányság, mindezt egy olyan klubban ahol sorra összeomlott a csapat a nyomás alatt és a tudása tizedét sem tudta a pályára vinni, elég arra gondolni hogy az As Romát lejátszottuk, és a Liverpool ellen is egálban voltunk az odavágókon, visszavágón meg olyan fogalmatlanok voltunk mint mikor az elsősök játszanak a felsősökkel.

De kicsit ide lehet venni a 8-2-t és a mostani PSG-t is, idén úgy kentek el a Camp Nou-ban minket 1-4-re hogy 1-0-nál még a 2-0-ra is hatalmas sansz volt.

Azt érezhettük a szezon során hogy tényleg megindult valami, a fiatalítás, ami kezdett egészen összeállni a tavaszra, végre egy hajtós, küzdős csapatot láthattunk aztán kiderült hogy ez nem Koeman műve hanem annyi történt hogy a lókötők lesérültek, aztán szezon végén visszatértek trollkodni, elő is jött a szokásos szenvedés és a kötelezők bukása, és újabb blama ahol a bajnoki trófeát akkora sansszal sikerült el-Anfieldezni, amit azzal hálált meg hogy jól belerúgott a csapatba a sajtóban.

A Messi-függőség csapatszintű, amihez kéne egy értelmes edző ezt leküzdeni. Argentína tipikus példa erre, Messi végig vitte őket ahogy szokta, viszont most azon az egy meccsen ahol nem ment neki, nem csak kamillázás ment hanem végre előlépett más és be is húzták a trófeát.
Peter
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1378
Csatlakozott: 2019.09.04. 02:22:17

2021.08.05. 12:19:56

bunga írta:
2021.08.05. 09:19:18
Lássunk tisztán: sz itteniek Koeman ellenessége amiatt van, mert Puigot nem kedveli.
Vétózok kolléga.... [-X
Puig esetében nem egyszer leírtam, magam sem tudom eldönteni, hogy valójában mi rejlik a srácban.
Koeman esetében viszont untig elég volt látni a tavalyi első néhány fordulót.... #-o
Avatar
Sinya22
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2546
Csatlakozott: 2017.08.21. 17:40:25

2021.08.05. 11:46:31

bunga írta:
2021.08.05. 09:19:18
Lássunk tisztán: sz itteniek Koeman ellenessége amiatt van, mert Puigot nem kedveli.
Így van. Azon kívül ő a tökéletes edző számunkra.
Avatar
bence0330
Capitá del Barça
Hozzászólások: 777
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18

2021.08.05. 10:33:48

bunga írta:
2021.08.05. 09:19:18
Lássunk tisztán: sz itteniek Koeman ellenessége amiatt van, mert Puigot nem kedveli. Ettől eltekintve rengereg játékos távollétében egy múködő fiatal csapatot hozott össze, amely egész más focit játszott. A Salzburg ellen kaotikus és vegyes volt a csapat. Az évnyitóig Messi, Emerson Garcia, Agüero és esetleg további igazolások elfoglalják a helyüket, később még Petri is - úgyhogy megint egy teljesen új csapatot kell összehozni oamannak. Így munkáját najd az őszi szezon végén lehet normálisan értékelni.
Nem beszélnék mások nevében, de erősen kétlem. Én kifejezett Puig fan vagyok, de még így sem zavarna, ha elmenne kölcsönbe (ha Koeman zseninek bizonyulna és hosszú távon maradna, akkor pedig eladni jó áron), és a többiekből állna ki egy szerethető, lendületes csapat, amelyik neadj' Isten nem lesz megalázva a BL-ben. Puigot meg majd nézném máshol, ha már megszerettem.
Én sorolok egy listát, ami nekem személyesen nem szimpatikus az edzői munkásságában, hogy legyenek érvek is a véleményemben, ne a vakvilágba beszéljek. (Engem amúgy meg lehet győzni, de csak érvekkel, és ha látok a pályán is valamit.). Hosszú lesz, meg olyan, amit már mindenki leírt legalább egyszer, de a bejegyzésre szerintem csak így lehet érdemben válaszolni. És ezek csak azok, amik hirtelen eszembe jutottak.

- 1 év alatt nem sikerült az ötlettelenségből kimásznia, sőt, tovább tetézte azzal, hogy kb kimondva is az a taktika, hogy legyen 8-9 stabil játékos, akiknek semmi egyénieskedés nincs nagyon megengedve, elöl meg Messi vagy most már ugye Depay megoldja. De még ez sem egy kimondott tudatossággal lejátszott dolognak tűnik. Nem tudom, hogy szakmailag ennyire gyenge, vagy a 2. pont miatt alakult így. A Salzburg ellen pl nem kaotikus volt a csapat, mert többen álltak rendelkezésére mint pár nappal korábban, hanem
1.: Fogalma sincs, mit kezdjen a letámadással
2.: Visszatért a 3-5-2-höz egy elég látványosan jól működő 4-3-3 után. Amennyiben ez csak óvatos kísérlet volt, akkor oké. Nem feltétlen hiba, erre is valók ezek a meccsek, kísérletezzen, de akkor sem azért volt ilyen nézhetetlen a meccs, mert nem volt játékosa, és kaotikus volt a csapat.

- Pedagógiai szempontból elég gyenge, nem tudja átadni az elképzeléseit a játékosoknak, legalábbis 1 év után sem látni még sok tudatosságot a pályán.

- Pszichológiai szempontból aztán tényleg 0, se nem vezér az oldalvonalnál, sokszor hárítja a felelősséget a játékosokra ok nélkül (ebben az egyben fejlődött szerintem), sok elég visszataszító megnyilvánulása van a csapat, de néha egyénileg a játékosok felé, és ezt még tetézi azzal, hogy nemhogy nem foglalkozik a játékosok mentális állapotával, hanem még interjúban is kimondja, hogy nem hisz ebben az egészben, így a sportpszichológusokban sem. Mindezt Barcelonában merte kijelenteni, ahol nem is merem végigsorolni az elmúlt évek zakóit, amiből a legutóbbi 2-8 és az 1-4, meg Juventus 0-3 ősszel tudáskülönbség is volt, de előtte a Pool, Roma egyszerű összezuhanás, akkor még gyengék se voltunk. Csupa remegős játékosunk van. Egy kis városom kis sportjának egy kis szakosztályában is van kötelező sportpszichológus, bezzeg nálunk ilyen gondokkal, irreális csapathierarrchiával, Messi függőséggel, stb-vel nincs. Engem egyébként ez háborít fel vele kapcsolatban a legjobban az összes érv közül, messze nem Puig, pedig tényleg fan vagyok.

- Nem ismeri fel a gyenge játékosait. A világon sehol nincs vita pl. SR-ről, leszerepelt sokszor, tavaly volt hogy konkrétan 2 gólt kaptunk a Levante ellen a beállítása után, a sebessége tán még Piqué-é alatt is van, és Koeman személyesen kérte, hogy ne adjuk el, hanem maradjon. (Nem néztem ennek utána, most írta Titinho az igazolások csoportba, de ő is elég hiteles, szóval elfogadtam most tényként.) Lenglet ugyanez. Személyesen kérte, hogy maradjon. Még ha nem is vitatnám a képességeit, mert pl. nagyon jó lábbal, akkor is, neki itt már lefőtt a kávé, máshol talán még közepesen jó védő is lehetne. Őt is Koeman direkt kérésére nem adjuk el, pedig voltak érdeklődők. Így pl pénz sem jön érte, amikor nemhogy felesleges, de még tán káros is az ittléte. Tegye fel a kezét, aki itt akarja látni ezt a két játékost, és nem tartja nyilvánvalóan nem idevalónak őket. Szerintem relatíve nagy az egyetértés ebben itt is és világszerte is.

- Nem tudja kezelni a Messi függőséget, ami létező gond. Sőt, jelentősen tovább fokozta. Előtte messze nem volt ilyen komoly a helyzet, még Setiennél vagy Valverdénél sem. Nem is véletlen, minden nyilatkozatában őt isteníti, úgy rak fel 8 védekező játékost mögé, hogy kimondatlanul is azt sugallja, hogy ti csak robotoljatok, ő majd megoldja. Közben azt se felejtsük el, hogy Suarezt is elvileg ő hívta fel, hogy mennie kell, ez is segített ebben a helyzetben.

- Ellenmegy annak a Barcának, amit én megszerettem fiatalkoromban. Amelyik kis, ügyes játékosokkal dominálta a középpályát, és száguldozott a labda. Ez egy érzelmi dolog, kötődöm ahhoz a játékhoz, és őszintén hiszem, hogy Gavi-Puig meg kitudja még ki kiegészülve max egy stabilab Nicoval, DJ-al, vagy Pedrivel újra megoldaná ezt tök ingyen, de ez csak személyes vélemény. Elfogadom, ha csinál egy stabil 3-5-2-es védekező csapatot és BL-döntőzünk vele, de mivel az volt a mondandód, hogy miért nem szereti valaki Koemant, ez is belefér, mert idegesít az az 1-2 Messi villanáson kívüli nézhetetlen lassú semmi a középpályán, amit sok meccsen látok nála, és a meccsek bő felénél nem értem, miért nem kapcsolom ki a TV-t.

- Csere. Szinte imádkozom, hogy 3 csere legyen újra, mert akkor kisebb hátrányban leszünk a többi csapattal szemben. Néha csinálja, de legtöbbször a 80. percben jut eszébe. Ráadásul elég furákat is szokott, van hogy lecserél hátrányban/döntetlennél két középpályást két támadóra, és ebből rendre kapunk még egy gólt, helyzetünk meg nem is lesz. Sőt, olyan is volt, hogy 1 védő maradt, annak sem volt jó vége. Szóval ezek nem mad genius húzások voltak, mert kb sosem jöttek be. Vagy SR középhátvédnek év végén, az is milyen jól sikerült.

- Ez nem ellenérv, csak reakció: A fiatalokkal lehetne mellette érvelni, és ebben tényleg van igazság, de közben mindig Piqué-ék és SR-ék voltak tavaly a befutók, mikor épp ráértek, vagy az egyetlen balszélsőnk, Konrad sem kapott lehetőséget, inkább tolta Braitht ott. Így nehéz ezt is felhozni mellette, de ezt elfogadható érvnek tartom azért. Viszonyítás kérdése, mert Pep bátran és logikusan nyúlt a fiatalokhoz pl, vagy most LE az EB-n, de Valverdéhez képest nyilván nagy előrelépés így is.

- Rotáció hiánya - nem kell magyarázni, ugyanaz a 3, ráadásul elég sokat melózó középpályás játszotta végig a szezont minden fronton. A végére már járni alig tudtak, ki is pukkadt a lufi.

- Nem meri/tudja kezelni a neveket. Griezmann akkor is mindig ott lesz, ha Demir lejátssza a pályáról, mert drága volt. Piqué akkor is ott lesz a meccsek jó részén kezdőként, ha már nem tud futni, és többet hibázik, mint bármilyen alternatívája, ahogy eddigi is történt. Messit nem meri le/becserélni, ami a legbocsánatosabb bűn, mert nehéz ügy, de akkor sem lehetetlen. Ésatöbbi. Nem forma/teljesítmények alapján alakul ki feltétlenül a kezdő, hanem név, fizetés, ár alapján. Ezt is nehéz kezelni, de nem lehetetlen, ráadásul ránézésre keménykezű embernek tűnik, de valahogy mégsem.

- Erőnléttel lehet dobálózni, talán tényleg volt egy kis fejlődés, de a meccsek javán kipukkadtunk a második félidőben, szóval még ez sem igazán stimmel. Ennek persze oka a rotáció hiánya is, amiről már írtam.

- Semmi köze nem volt a komolyabb csapatokhoz a Barcának, hülyére vertek minket, mind úgy mentek át rajtunk, főleg a középpályánkon és azért a védelmünkön is, mint ha ott sem lettünk volna, esélyünk sem volt. A Juvét mikor megvertük, tán kivétel volt, de egyrészt covidsújtotta csapat volt CR nélkül, másrészt néhány centin múlt, hogy az a 3 Morata találat mind les legyen. Alapvetően ott is nullázták a védekezésünket, csak nem volt szerencséjük. És még nem is említeném, hogy a Juve még annyira se volt nagycsapat idén, mint egy Sevilla, konkrétan pár percen múlott, és ráadásul nem is az ő kezükben volt, hogy ne érjék el a BL-helyezést...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bence0330 2021.08.05. 12:35:52-kor.
bunga
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 325
Csatlakozott: 2021.01.26. 21:13:33

2021.08.05. 09:19:18

Lássunk tisztán: sz itteniek Koeman ellenessége amiatt van, mert Puigot nem kedveli. Ettől eltekintve rengereg játékos távollétében egy múködő fiatal csapatot hozott össze, amely egész más focit játszott. A Salzburg ellen kaotikus és vegyes volt a csapat. Az évnyitóig Messi, Emerson Garcia, Agüero és esetleg további igazolások elfoglalják a helyüket, később még Petri is - úgyhogy megint egy teljesen új csapatot kell összehozni oamannak. Így munkáját najd az őszi szezon végén lehet normálisan értékelni.
Deluigi
Jugador del Barça
Hozzászólások: 196
Csatlakozott: 2021.06.08. 22:25:50

2021.08.02. 12:28:53

Rezisto95 írta:
2021.08.02. 08:31:13
Sziasztok! Nem tudom ti hogy látjátok, de a két barátságos meccs alapján sok következtetést nem tudtam levonni(...)
3 meccs volt

szerintem annyit jatszottak az osszes meccsen, amennyi eleg volt a gyozelemhez

ez foleg az elso meccsen latszott meg, amikor a fiatalok 4 golt szereztek a masodik felidoben (igaz, letszamfolenyben, nem ugy szoktak amugy, hogy a piros lapot kapo jatekos helyett beallhat valaki? - baratsagos meccseken eddig igy volt)

a masodik meccsen is a vegen lett +2 (eleg sok tartalek jatszott az elso ket meccsen)

a harmadik volt az igazi, lathattunk labdamozgast, helyvaltoztatasokat, hosszu inditasokat, amit annyira szerettem

szerdan es vasarnap tobbet latunk majd...

a keret par illusztris tagja meg nem is csatlakozott a csapathoz
Rezisto95
Barça B
Hozzászólások: 36
Csatlakozott: 2020.05.18. 15:59:40

2021.08.02. 08:31:13

Sziasztok! Nem tudom ti hogy látjátok, de a két barátságos meccs alapján sok következtetést nem tudtam levonni, talán annyit csak hogy a támadó sornak nagyon jót tett a versenyhelyzet. Griezmann, Depay, és az ifjak is nagyon motiváltnak tűnnek.
Viszont a védelem nálam hatalmas kérdőjel, főleg hogy SR mekkora szerepet fog kapni, mivel Dest szerintem nem fog tudni játszani a baloldalon. Szóval ha ő és Emerson 50-50%ban lesznek akkor nem látom hol az ő helye?
Másik a belső védők... Remélem Gerard Csuklósbusz Piqué nem fog kezdő lenni túl sokszor, illetve Lenglet se lesz elkoptatva. A védelem kicsit könnyen zavarba hozható, illetve nem elég magabiztos amíg ők ott vannak. Többi csapatrész [auto_cenzúra].
Avatar
davi10
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4439
Csatlakozott: 2007.10.06. 20:02:40
Tartózkodási hely: Budapest

2021.07.26. 16:44:33

Rezisto95 írta:
2021.07.26. 16:24:04
Üdv, egy rövid gondolat a barca jövőbeli sikerességével kapcsolatban: szerintem mindegy ki az edző, mert úgyis az elnök dönti el mi legyen a foci. Láttuk Koeman esetében is, hogy ugyan nem ment a csapatnak a 4-3-3 klasszikus szélsők nélkül, meg öregedő csatárokkal, de azért most csak azért is az lesz mert ez a BARCA. Oké, mindenki elfogadja, az van amit az elnök mondd, DE: kérdezem én melyik másik nagy múltú topcsapat szaladt bele a barcán kívül 8-2-be? Vagy esett ki egy Roma ellen 3-0-ról? Vagy vérzett el egy TARTALÉKOS liverpool ellen 4-0ra? A válasz: egyik sem!
Amíg nem tud a csapat nyomás alatt szervezetten védekezni, vagy csapat szinten megakadályozni, nagyobb egyéni hibák nélkül hogy megszórjanak minket addig mindegy ki az elnök, az edző, vagy milyen a keret. A barca üzlet politikája évek óta az, hogy ami van pénz, azt támadó játékosokra verjük el. Egyszer szeretném látni hogy egy védőre költünk 40-50 misi körül. Egy klasszis védőt nem igazoltunk évek óta. BAMM...
1. A 4-3-3-at majd meglátjuk, simán benne van, hogy ha megérkezik Garcia és visszatér Araujo meg Mingueza, akkor megint 3 védővel állunk ki.

2. Van a védőigazolásokban valami, de Umtiti-vel (akinek a pár évvel ezelőtti szintjébe még bele is lehetne magyarázni a világklasszist) eléggé megoldottnak látszott a poszt, Valverde alatt alig kaptunk gólt. Amíg Pique nem játszott, addig év elején is hoztuk le folyamatosan 0-ra a meccseket.
Klasszis védőigazolás nem tudom ki lehetett volna, max az egyszezonos De Ligt (oké, tudom, hogy Ajax kapitány volt meg minden), aki a pénzt választotta. Angliából szerintem direkt nem igazán veszünk védőt, nálunk azért máshogy megy a labdakihozatal. Talán Koeman, de lehet, hogy valaki más mondta, hogy Pique pl. emiatt stabil kezdő.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Rezisto95
Barça B
Hozzászólások: 36
Csatlakozott: 2020.05.18. 15:59:40

2021.07.26. 16:24:04

Üdv, egy rövid gondolat a barca jövőbeli sikerességével kapcsolatban: szerintem mindegy ki az edző, mert úgyis az elnök dönti el mi legyen a foci. Láttuk Koeman esetében is, hogy ugyan nem ment a csapatnak a 4-3-3 klasszikus szélsők nélkül, meg öregedő csatárokkal, de azért most csak azért is az lesz mert ez a BARCA. Oké, mindenki elfogadja, az van amit az elnök mondd, DE: kérdezem én melyik másik nagy múltú topcsapat szaladt bele a barcán kívül 8-2-be? Vagy esett ki egy Roma ellen 3-0-ról? Vagy vérzett el egy TARTALÉKOS liverpool ellen 4-0ra? A válasz: egyik sem!
Amíg nem tud a csapat nyomás alatt szervezetten védekezni, vagy csapat szinten megakadályozni, nagyobb egyéni hibák nélkül hogy megszórjanak minket addig mindegy ki az elnök, az edző, vagy milyen a keret. A barca üzlet politikája évek óta az, hogy ami van pénz, azt támadó játékosokra verjük el. Egyszer szeretném látni hogy egy védőre költünk 40-50 misi körül. Egy klasszis védőt nem igazoltunk évek óta. BAMM...
Peter
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1378
Csatlakozott: 2019.09.04. 02:22:17

2021.07.21. 12:21:02

mes írta:
2021.07.20. 17:31:00
Amugy aki ebben is csak a rosszat latja, attol kerdeznem, hogy mit kellett volna mondjon? Joforman csak az uj jatekosokrol beszelt, mint elso velemeny. Be kellett volna szamoljon A-tol Z-ig a taktikaval kapcsolatos elkepzeleseirol, vagy mire szamitottatok?
A nyilatkozatok általában a személyiségi jeleket is átadják. Pusztán a határozottság, tudatosság, céltudatosság hiányzik. Nem hátrány, ha egy edző tisztában van azzal, hogy mi a célja a játékosaival, tudja, hogy kire hol, mikor és miért számít.
Koeman nem tiszta lappal indul, egy szezont lehúzott már, ezt ne felejtsük el.
mes
Capitá del Barça
Hozzászólások: 715
Csatlakozott: 2010.06.21. 16:40:13
Tartózkodási hely: Marosvasarhely
Kapcsolat:

2021.07.20. 17:31:00

Amugy aki ebben is csak a rosszat latja, attol kerdeznem, hogy mit kellett volna mondjon? Joforman csak az uj jatekosokrol beszelt, mint elso velemeny. Be kellett volna szamoljon A-tol Z-ig a taktikaval kapcsolatos elkepzeleseirol, vagy mire szamitottatok?
LG
Az Év fórumozója 2016
Hozzászólások: 19603
Csatlakozott: 2004.12.17. 21:03:01

2021.07.20. 16:52:24

Néha engem is felbosszant a nyilatkozataival, de ebben most nem látok különösebb problémát. Sőt, szerintem jól teszi, hogy nem ígérget felelőtlenül, illetve nem akarja megszépíteni a helyzetet. Hiszen tényleg nagyon sok a kérdőjel a csapat körül, és ebből sok mindenre még neki sincs ráhatása.

Pl. Fati. Lehet, hogy sikerült az orvosoknak a srácot, és ott tudja folytatni, ahol a sérülése előtt abbahagyta, és nagyon komoly erősítés lesz a csapat számára. A legrosszabb forgatókönyv viszont az, hogy olyan nyomot hagy benne a sérülés, hogy már nem fog tudni sosem igazán magas szinten játszani. Most csak a két szélsőséges lehetőséget vetettem fel, nyilván a kettő között még sok minden lehet. A lényeg az, hogy Koeman kaphat egy szupertehetséget, de akár egy roncsot is -durván fogalmazva.

Agüero a sérülései miatt szintén kérdőjel, ő is elsülhet nagyon jól és nagyon rosszul is. Dembelé szintén kérdőjel, bár nála sajnos már az a meglepetés, ha hosszabb időt végig tud játszani folyamatosan. :?

És most belegondolunk, hogy mekkora különbség Koeman és a csapat számára, ha mindhárom említett játékos esetében a lehető legjobban alakulnak dolgok, illetve, ha a legrosszabban. Ég és föld. Csak a három talán legkérdőjelesebb játékosról írtam, de rajtuk kívül is még sok a kérdés. Aztán mindig jöhetnek nem várt sérülések olyanoknál is, akikre eddig nem volt jellemző, lehetnek váratlan megtáltosádások, de ugyanúgy formahanyatlások is.

Szóval egy nagyon zsákbamacska szezon elé nézünk, amibe sok minden benne van. És ha már Koeman a téma, ő viszont nem kérdőjel számomra, tavaly láttuk, mire számíthatunk tőle. A lehetőségekhez képest összerakott és viszonylag jó csapatot, ugyanakkor a bajnoki hajrában és a BL-ben kijött, hogy miért nem top edző. Szóval szerintem, ha a kb. egy szinten leszünk a két a Madriddal, akkor megint nem mi leszünk a bajnokok, mert akkor az edzők közötti különbség fog dönteni. Ha az új igazolások (és Fati) tudnak annyit dobni a csapaton, hogy mi legyünk a legerősebbek, akkor behúzhatjuk. A BL-ről nem is álmodok, Koeman oda kevés. A bajnoki címet viszont már elvárnám az új szezonban, szerintem ez a Barca még mindig van olyan erős, hogy nem engedheti meg magának, hogy három egymást követő évben ne legyen bajnok (kettőben ugyanazzal az edzővel ráadásul), főleg úgy, hogy a riválisok sem most érik fénykorukat.
Kalapos
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 490
Csatlakozott: 2020.12.10. 09:48:11

2021.07.20. 15:00:21

davi10 írta:
2021.07.20. 14:49:24
Abszolút megértem a kritikusait, de megint olyan dolgokba köttök bele, hogy nem hiszem el :D
Oké megértem hogy neked ez a nyilatkozat nem ütötte meg az ingerküszöböd, nekem se túlzottan, csak ha már rákérdeztél elmagyaráztam mit lehet belelátni ami nem szimpatikus. Amikor bedobtam le is írtam hogy egy youtube videótól nem lehet többet várni, de ennyiből is érezni hogy a pali nincs a dolgok magaslatán.

Amúgy félreérted, nem kell kijelenteni hogy mi fog történni. De mint írtam, mondhatná hogy mit miért csináltak és mi a céljuk, akkor is ha hazudnak. Ezt nem éreztem. És ez azért bevett szokás, hogy önbizalmat adjanak és erősítsék az összetartást. Azért jól esett volna gondolom Agueronak ha bíznak benne, és nem abban bíznak hogy nem lesz rosszul. Van különbség, pedig csak pár szó, és teljesen más sugároz a kommunikáció így, vagy úgy. A BL győzelem belengetése azért más mint éreztetni hogy az új igazolást egy koloncnak vagy tényleges erősítésnek tartod-e. Teljesen más egy már megtörtént igazolásról beszélni és egy a jövőben történő meccsről. Az igazolás megvan, Aguero itt van, most vele kell dolgozni és elmondani mindenkinek és neki is hogy ő a legjobb, jók a képességei és sok munkával remek eredményeket fog elérni.

Na nem szaporítom a szót, de több fohászkodást éreztem fortuna felé mint elszántságot a munka felé.
Avatar
davi10
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4439
Csatlakozott: 2007.10.06. 20:02:40
Tartózkodási hely: Budapest

2021.07.20. 14:49:24

Kalapos írta:
2021.07.20. 14:29:42
...
Akkora ellenszenet olvasok ki a szavaidból, hogy talán nincs is értelme Koeman-ról vitatkozni, de egy-két dologra reagálnék.

1. Egy pár perces beszélgetésben, ami kifejezetten a hivatalos youtube csatornára készült (tehát rövidnek kell lennie,mert az emberek nagyrésze x mp után otthagyja a videót, főleg ha percekig dumál ugyanarról a játékosról) nem szűrnék ilyen következtetéseket.
2. Jajgatást én sehol nem hallottam
3. Depay pl. úgy néz ki tűzbe ugrana érte. Meg lenne még 1-2 tippem (De Jong,Pedri, Mingueza stb.)
4. Senki, még Pep se nyilatkozik a jövőre vonatkozóan kijelentő módban. Miután megnyerték a Carabao-t és a BL-ről faggatták folyamatosan, Ő is csak úgy nyilatkozott, hogy megpróbálják megnyerni. Ezen a szinten mindenki tudja, hogy nem szabad nagy mellénnyel nyilatkozni, mert azzal jobban beégeted magad, mint egy elveszített döntővel.

Abszolút megértem a kritikusait, de megint olyan dolgokba köttök bele, hogy nem hiszem el :D
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Kalapos
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 490
Csatlakozott: 2020.12.10. 09:48:11

2021.07.20. 14:29:42

davi10 írta:
2021.07.20. 13:47:30
Amúgy nem értem, mit vártatok a nyilatkozattól? Ő személyesen garantálja, hogy Agüero nem fog megsérülni Depay meg 30 gól fölötti szezont hoz?
"they can admire our best player..... of the world" xd A sablon is nehezen megy neki. De azért éreztette hogy ha marad Messi akkor sose lesz lecserélve és mindig kezd.

A kiemelt részre, igen, kb.

Az a különbség hogy tőle nem olyanokat akarok hallani hogy i hope, lets trust, meg talán így talán úgy. Egy szurkoló beszél így, mert nincs ráhatása, csak reméli hogy mi lesz.
Neki az lenne a dolga hogy mondja ki mi a terv és hajtsa végre.
"Sok lehetőséget megvizsgáltunk, végül azért döntöttünk Aguero mellett mert ismeri a ligát, rutinos és igazi gyilkos a tizenhatoson belül. Ismerjük a múltját, tudjuk hogy voltak nehézségei, de az orvosi vizsgálatokon felmértük az állapotát, és úgy látjuk képes újra a legmagasabb szinten játszani, amire a Barcában szükség is van. Kemény előszezon vár rá és sok munka, de tudjuk hogy számíthatunk majd rá és sok örömet fog okozni a szurkolóknak a csapat új centereként."

Na ez sokkal jobban hangzik mint hogy "augero.. kun aguero, ő jó a tizenhatoson belül, igazi befejező, bízzunk benne hogy sikerül formába lendülnie, elkerülik a sérülések és úgy egyáltalán számíthatunk rá és nem lesz tarcsi egészévben a rossz kondija miatt."

Határozottság, céltudatosság, hazugság ha kell és magabiztosság akkor is ha nincs mire vs jaj istenem csak ez a szerencsétlen legyen rendben, jaaj hát csak össze szedi magát

Amit kifelé mutat itt, azt látják a játékosok is. Fontos a vezér szerep. Ez a csávó nem különb mint bárki aki odaülhetne, hol van a vezér alkat?
Ránézek és elég is köszönöm. Egy görnyedt megtört öregember aki nem bízik a játékosokban és nem hisz a saját projektjében, ezt látni rajta.
Tudom tudom, Pep, de komolyan. Elég egy Pepre, vagy Gattusora, Simeonéra, Zizura ránézni és tudom ki a főnök. Amit mond úgy van.
Koeman? Ha nem ismerném az arcát azt hinném a takarító bácsi.
Ha Zizu nem bízott volna az ilyen Assensió félékben, és ha hazudott, hát hazudott, vagy ha tényleg bízott bennük akkor tényleg bízott és őszintén mondta nekik hogy fiúk, ti kva jók vagytok, megoldjátok, senki se állíthat meg titeket, küzdjetek ami a csövön kifér és nyerni fogtok higgyétek el, én hiszek bennetek és bízok bennetek. Küzdjetek. Szerintem sose mondott olyanokat hogy "jaa hát elég gyenge, meg tudom hogy izé ez meg az a hátránya neki, nem is túl jó de bízok benne hogy hát csak össze szedi magát egy kicsit".

Ilyen emberért senki se ugrik tűzbe mint Koeman.

Mindenki tudja hogy Aguero egy db kaki jelenleg, lassú, leépült az izomzata, romlottak a reflexei, könnyű elnyomni, könnyű lefutni és szerelni, lassabban vesz lendületet mint 5 éve és egészegyszerűen már nem elég éles. Nem is lett volna elsődleges célpont, csak azért hoztuk mert Messi haverje és nincs pénz Haalandokra meg hasonlókra. De ha elhoztuk akkor tessék azt mutatni felé is, és a szurkolók felé is hogy bízunk benne és megoldja, és azért döntöttünk mellette mert ő volt a legjobb döntés, és úgy dolgozni vele hogy a beépülése és felépítése meg is történjen. Bízni abban hogy talán rendben lesz és ezt kimondani pláne így, egy szurkolói dolog. Egy vezetedző ne reménykedjen meg jaj istenem csak legyen jól, hanem mondja meg hogy ennyit és úgy fogunk dolgozni keményen hogy testileg felépítsük az embert. És ez csak egy példa. Fejben sem volt hajlandó felépíteni senkit vagy utalást tenni rá hogy dolgoznak rajta, vagy egyáltalán szükséges. Amikor jöttek az egyértelműen mentális okokra visszavehethető hibák annyit mondott hogy bízzunk benne hogy elkerül minket a balszerencse a továbbiakban, nem szivatnak a bírók és amúgy sem hisz a sportagyturkászokban.

Köszönjük a munkád, érezteted hogy keményen dolgozol Ronald, de tényleg.

Szimpi a pali nekem is, elsörözgetnék vele és hallgatnám napestig a meséit és a véleményét a fociról, én is látom hogy izgatott és nagyon örül hogy ott lehet, de ha ő a vezér akkor kicsit nézzen már ki úgy, beszéljen úgy, cselekedjen úgy, és ja hát legyen is az.
Avatar
bence0330
Capitá del Barça
Hozzászólások: 777
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18

2021.07.20. 14:05:17

Szerintem maga a nyilatkozat rendben volt, én úgy láttam, hogy elég őszintén izgatott a következő szezon miatt, az előző előtt ezt annyira nem láttam rajta. Kicsit olyannak tűnik, mint egy nagy gyerek, aki alig várja, hogy játszhasson az új játékaival. Ettől még nem várok tőle sokat, de ez a része szerintem tök jó. Sokkal jobban tetszik neki a jelenlegi keret, mint a tavalyi. (Ez persze nem nagy szám. :D)
Avatar
davi10
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4439
Csatlakozott: 2007.10.06. 20:02:40
Tartózkodási hely: Budapest

2021.07.20. 13:47:30

Peter írta:
2021.07.20. 13:27:08
Tényleg érdelkelne, hogy Laporta milyen elgondolás alapján hagyta a szakmai irányítást Koeman kezében.
Megálmodta vele a BL serleget?
Nem árulok el nagy titkot: nem volt más lehetőség, de szerintem te is tudod.

Amúgy nem értem, mit vártatok a nyilatkozattól? Ő személyesen garantálja, hogy Agüero nem fog megsérülni Depay meg 30 gól fölötti szezont hoz?
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Peter
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1378
Csatlakozott: 2019.09.04. 02:22:17

2021.07.20. 13:27:08

Kalapos írta:
2021.07.19. 13:43:03
https://www.youtube.com/watch?v=7lCJ1Au9X7I

Koeman interjú Barca csatornáról.

Ez alapján a pali kb olyan mint mi szurkolók :D
Bízzunk benne hogy Depaynak nem nagy ugrás a Barca a Lyonhoz képest, bízzunk benne hogy Aguero fizikálisan oké lesz, bízzunk benne hogy Messi lelkileg és fejben oké lesz, bízzunk benne hogy Garcia bejön :D
Sok minőségi támadónk van, ott van Aguero, Messi Depay, de talán Fatira is lehet számítani. Kis szünet. Griezmann is tök jó, és még sokan mások xd

Jaj mi lesz itt. Vakon van az ember teljesen, de egyébként szimpi volt ahogy beszélt, egy youtube videótól sokkal többet nem lehet várni.
Olyan a nyilatkozat, mint Koeman .... :roll:
Tényleg érdelkelne, hogy Laporta milyen elgondolás alapján hagyta a szakmai irányítást Koeman kezében.
Megálmodta vele a BL serleget?
Kalapos
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 490
Csatlakozott: 2020.12.10. 09:48:11

2021.07.19. 13:43:03

https://www.youtube.com/watch?v=7lCJ1Au9X7I

Koeman interjú Barca csatornáról.

Ez alapján a pali kb olyan mint mi szurkolók :D
Bízzunk benne hogy Depaynak nem nagy ugrás a Barca a Lyonhoz képest, bízzunk benne hogy Aguero fizikálisan oké lesz, bízzunk benne hogy Messi lelkileg és fejben oké lesz, bízzunk benne hogy Garcia bejön :D
Sok minőségi támadónk van, ott van Aguero, Messi Depay, de talán Fatira is lehet számítani. Kis szünet. Griezmann is tök jó, és még sokan mások xd

Jaj mi lesz itt. Vakon van az ember teljesen, de egyébként szimpi volt ahogy beszélt, egy youtube videótól sokkal többet nem lehet várni.
bunga
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 325
Csatlakozott: 2021.01.26. 21:13:33

2021.07.15. 07:16:48

Koeman vonzerejét az okozza, hogy tud dolgozni Messivel és Messi is elfogadja őt. Nincs problémája a fiatalokkal se, mert azok tudják, hogy rajta keresztül vezet az útjuk. De Jonggal és Depayal eleve jó a kapcsolata, Ha Saul mellé áll és azt fogja focizni, amit Koeman kér, akkor hosszú idő óta először állhat össze CSAPAT. Aki megint nem illik a képbe, az Puig.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bunga 2021.07.15. 07:21:52-kor.
Peter
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1378
Csatlakozott: 2019.09.04. 02:22:17

2021.07.13. 15:58:06

Kalapos írta:
2021.07.13. 12:59:11
legfontosabb nem a keret, hanem ez edzői/szakmai stáb cseréje lenne.
EB újra megmutatta ezt, ezért érdemes újra elmodani. A kis csapatok, jó edzővel fegyelmezetten bármilyen sztárgárdát elvernek, ez a modern foci.
Barcelonában Lucho óta nincsen hozzáértő szakmai stáb. Megmutatta az élet évről évre, napról napra, meccsről meccsre. Évekig nem jöttek rá, az EB-ből sem fognak.
A klubunk legnagyobb ellenfele hosszú évek óta saját maga, fejlődésünk legnagyobb akadálya saját magunk vagyunk.
Már önmagában az is furcsa, hogy Laporta az öltőzőben szóba kell hozza, ki a főnők .... #-o
Az ima és az ellenfelek azért még segíthetnek rajtunk, amíg nem lesz értelmes szakmai stáb.
Kalapos
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 490
Csatlakozott: 2020.12.10. 09:48:11

2021.07.13. 12:59:11

Most írtam az igazolásokba az ottani szavazás kapcsán.. de a legfontosabb nem a keret, hanem ez edzői/szakmai stáb cseréje lenne.
Kitárgyaltuk ezt már, de ahogy most is jeleztétek, az EB újra megmutatta ezt, ezért érdemes újra elmodani. A kis csapatok, jó edzővel fegyelmezetten bármilyen sztárgárdát elvernek, ez a modern foci.

Ugyanígy fogunk járni jövőre is ha nem figyelünk.Vajon Koeman melyik felállást választja? Tegyük fel Messi marad.
3-5-2? 3-4-3? 4-3-3? 4-2-3-1?

Szerintem utóbbit biztosan kipróbálja. A 3 sor emberei:
Busi-De Jong-Pedri-Moriba
Coutinho-Fati-Messi-Depay-Griezmann
Depay-Aguero-BW-Griezmann

Puignak itt az 1. és 2. sor között lenne a helye, ami nincs ugye.. de ha valahova be kéne írni az leghátsó sor.
Dembele-t hagyjuk, nem lehet vele számolni. Jobb szélsőnk így nincs is jelenleg, ami nagy baj.

Úgy tűnik erre van berendezve a teljesen rendezetlen keret jelenleg.
3-4-3 jó volt tavaly, de Koeman váltott 3-5-2-re valamiért, ami viszont szerintem nem lesz, mert Depay és Messi tuti játszik, és ők ketten tuti kevesek előre így magukban, a padon meg túl sok lenne Fati + mindenki akit nem sikerül elküldeni :D 3-4-3 lehetne egyébként, ha lenne töke Koemannak :D
4-3-3 lehet, de szerintem az taktikai bukó ha Messi miatt asszimetrikusan és kiszámíthatóan játszunk, nem tartom jó megoldásnak.

Szóval marad a 4-2-3-1, ahol lehetne Messi ténylegesen középen, nem hamis szélsőként, viszont a keretben nincs jobb szélső.
Kíváncsi vagyok ti hogy látjátok.
Avatar
bence0330
Capitá del Barça
Hozzászólások: 777
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18

2021.07.13. 11:36:07

LG írta:
2021.07.13. 08:02:34
Az idei BL és az EB is megmutatatta, hogy mennyire fontos egy jó edző. Mi pedig 2017 óta adjuk meg az az előnyt az ellenfeleinknek, hogy középszerű edzőkkel vágunk neki a szezonnak. Jó, most a nagy szegénység közepette legalább gazgaságos megoldás a holland.
Ez szerintem is így van. Míg máshol azon gondolkodnak, hogy Zidane-Ancelotti-Pochettino közül ki üljön a padon, nálunk Setien, Koeman, meg Valverde volt az utolsó három. Valverde bizonyított közülük, még ha a fontos BL-meccseknél hibázott is, de top edző biztosan nem volt. Lehet sarazni a játékosállományunk, de azért az szerintem nem igaz, hogy nem lett volna elég erős megfelelően kihasználva azt ahhoz, hogy ha nem is fő BL-esélyesek legyünk, de legalább korrekt harcben essünk ki, és nem 2-8, meg 1-4 egy gyenge formában lévő PSG ellen. A spanyol, olasz csapat remek példa volt az EB-n, a Chelsea is a BL-ben, hogy ez bizony edző kérdés. Vagy fordítva a belgák, ahol a rengeteg világsztár semmit nem tudott mutatni.

De szerintem az is kijön, hogy fontos pillanatokban mennyire fontos a csapategység és a pedagógia, sőt, ilyen helyzetekben inkább legyen valaki közepes edző jó pedagógiai/pszichológiai érzékkel, mint egy taktikai zseni, de ne értsen az emberekhez. Meggyőződésem, ha pl. Southgate nem küld be 2 tinédzsert csak tizit rúgni a 120. percben, azt kommunikálva, hogy ahhoz nem voltatok elég jók, hogy akár csak csereként is játsszatok, de elvárom, hogy berúgjátok a tiziket, Anglia EB-győztes lett volna, még ha a döntő alapján nem is megérdemelten.

Ami érdekes csapategység kérdésben szerintem, hogy nekem két csapatra van jó rálátásom, Milan-drukker is vagyok. Van az élükön egy közepes edző, viszont eszméletlen pedagógus a csávó, egy elég gyengus kerettel 2. helyre behozta a Milan-t a Juve-Napoli-Atalanta trió elé, és közben olyan csapategységet kovácsolt, mint kb amit az olaszoknál láttunk az EB-n. Mindenki küzd mindenkiért, mindenkinek megvan a helye, mindenkit feltüzel a nagy meccsekre, például amikor a végén két nagy meccsen múlt, meglesz-e a BL, 3-0 lett a Juve és 2-0 az Atalanta ellen, vért ivott játékosokkal. Ilyet itt mikor láttunk? Valverde elég jó edző volt, de ebben még ő is nagyon gyenge volt. A többiekről nem is beszélve. És az egész szerintem a játékosok nyilatkozatain látszik nagyon. Ezek ugyan jórészt sablonok, de hazudni akkor sem fognak. Látott itt valaki az elmúlt egy évben olyat, hogy a játékos beletette a nyilatkozatába, hogy Koemanban bízunk, vagy ő a kapitányunk, vagy ehhez hasonlókat? Én nem, pedig ezt már csak sablonból be lehetne kamuzni, de még úgy sem történt meg. Mármint a honfitárstól igen, és ennyi. Milánóban mindenki őszinte gyermeki örömmel az arcán teszi ezt be, hogy ő a mester, a capitano, imádom, esetleg egy sablon rengeteget köszönhetek neki, stb.

És ez a bizalom, ami nálunk szerintem nincs meg, és ezt tovább erősítette az, hogy Laportának kellett ilyet mondania az öltözőben. És Koemannak nagyon össze kell szednie magát, hogy ez megtörténjen. Én nem látom, hogy sikerülne ez neki, mert valahogy a karaktere nekem nem olyannak tűnik, aki mögé maguktól felsorakoznak a játékosok, de cáfoljon rám. Ez lesz szerintem a kulcskérdés abban, hogy sikeres lesz-e ezzel a tavalyhoz képest azért jelentősen optimalizált kerettel, ahol már nem lehet kifogásokat találni a sikertelenségre és a gyenge játékra, vagy nem. Azt is megértem, hogy van itt 1-2 túl nagy név, és emiatt nehezebb kivívni a tiszteteltet és bizalmat, mint máshol, de ettől még meg kell tudnia csinálni, és ez nem lehet kifogás, mert ha nem megy, akkor szerintem eleve nem alkalmas a posztra, taktikai okoktól függetlenül.
Válasz küldése