Troym írta: ↑2024.11.02. 21:12:17
Ha eljut Raphinha az aranylabda top10-be, akkor éri el a maximumát, mert ne feledje senki, hogy a válogatottban még Viniciusnál is kevesebbet mutatott. A 2 db mesterhármas és 7-8 kiemelkedő meccs még semmire nem elég. Ha behúznánk a BL-t (nem fogjuk), akkor se ő lenne aranylabda esélyes, hanem Yamal, aki már az EB-t 1g, 4a zárta.
Hogy jön ide az EB? Az az előző szezonhoz tartozott. Yamal épp azért került be a mostaniba, mert jó EB-t futott, azért az előző klubszezonban nem volt messze a top5 legjobb/legfontosabb játékosunk között sem, ha nincs EB, soha a top30 közelébe sem került volna (ezért gagyi néha az aranylaszti, Carvajal ugyanez, nincs a világ 100 legjobb játékosa, meg a Reál legjobb 5 játékosa közt, de komoly esélyes volt
). Persze az EB-n hatalmasat futott Lamine, ha ezt súlyozzák ennyire, akkor természetesen megérdemelten került oda, bár nekem ez mindig fura lesz egy egész szezonnal szemben, főleg úgy, hogy a válogatottba születni kell, eleve pokoli mázlifaktor... de ez az én bajom.
Idén meg nincs világverseny. Amúgy meg a selejtezőknél Raphinha stabilan a legjobbak közt van, és gólokat is lő, állítom, hogy a szezon kezdete óta (ami számít) legalább olyan fontos játékos a csapatánál, mint Yamal. De idén ez mindegy is kb, szerintem egy százalékot sem számít kb.
Yamal rosszabb statokkal fog zárni lényegesen (ha nem történik valami a brazillal), kevesebb befolyással, ha ő kapná meg, az is örömteli lenne, de az valami PR fogás lenne. Ugyanígy Lewy is meghaphatja hasonló okokból, lehet tudat alatt sokan akarják bepótoltatni vele azt, amit nem kapott meg. Raphinha nem egy PR arc, az tény, de ha a Barcából kerülne ki, akkor (ha minden így folyik kb tovább), az övé lenne a legigazságosabb. Amúgy mindegy, ez legyen a legnagyobb gond, hogy leszorul, mert valamelyik másik lesz az első!
Nyerjük meg a BL-t, és kapja meg ő vagy meritokratikus alapon, mert még lép egy szintet vagy PR alapon, én elfogadom.
Yamal persze átcsaphat Messibe egyik pillanatról a másikba, de jelenleg azért a korának megfelelően ingadozó a játéka és még a statja sincsenek ott. Korához képest persze más kérdés, magasan a világ legjobbja, de az aranylabda nem erről szól. Raphinha meg lassan a köztudatban is kezd a legjobb Barca, La Liga, sőt, az egyik, ha nem a legjobb játékos lenni, egyre szélesebb körben. Azt megk izártnak tartom, hogy ez legyen az utolsó mesterhármasa idén, de azért az sem gyenge ajánlólevél, ha a BM-nek lősz egyet. Meg ő két éve stabilan hozza a szintet, csak most jobb a csapat körülötte, emelkedtek a gólmutatói egy kicsit arányaiban. Nem tudom, miért ne tartaná, legalább kb, ha nem sérül meg, semmi nem utal erre. Nem a BM elleni telejsítményét, olyan soha nem lesz, hogy 3 helyzetből rúg 3 gólt, de úgy átlagban az idei szezonbeli játéka szerintem várhatóan ugyanez lesz végig.
Nyilván mindez csak akkor, ha minimum egy Liga+BL elődötő kombót nyomunk, anélkül kb mindegy, bár a top10-be úgy is be kéne hogy kerüljön, ha csak feleilyen jól is folytatja.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy