Nagyjából egyetértek, nagyot kell most bizonyítania bárkinek, hogy ebbe a tökéletes gépezetbe bele"rondítsanak". És kb ez a legnagyobb baj Frenkie-vel: keresni kell a helyét. Hol jó? Melyik skillje az, amire építeni lehet? (Csereként mindegy, mert jó játékos, mindenhol tud egy jó szintet hozni.) Egyedül hagyhatom-e hátul, ennek megfelelően játszhat-e Casado/Gavi/Chris nélkül? Elég agresszív-e? Pedri helyén tudna-e eleget szervezni, tud-e elég kulcspasszot kiosztani, összeköti-e elég jól a csapatrészeket? Ha igen, jobban tudná-e ezt, mint Gavi? Én nem kétlem, hogy Flick alatt ő jó játékos lesz, de hogy kiemelkedő(bármiben is), azt igen. Márpedig Casadó és Pedri kiemelkedő játékosok, ebben a rendszerben, a feladatkörük ellátásában mindenképp. És náluk nem kell gondolkodni, mit tudnak és mit nem. Vannak dolgok, amikben kérdés nélkül kitűnőek, és az az ő feladatuk, egymást kb kiegészítve, de mindkettő elég magas szinten csinál minden mást. Egyértelmű a helyük. DJ-nál meg nem érzem, hogy így lenne, mindenhol éreznék egy kis kompromisszumot. Szerintem ennél egy kevesebb dimenziójú játékos jobb, aki amiben jó, abban viszont nagyon. És ilyenből sok van a világon, és belőlük lehet ilyen jó rendszerekben kihozni a maxot.gránit írta: ↑2024.11.10. 03:52:15Én azt remélem, hogy a jelenlegi gálakezdő nem lesz nagyon megbontva a visszatérők által. Araújót, eseteg Christensent tudom csak elképzelni, hogy visszaépüljön a kezdőbe, meg persze ter Stegent, de ő erre a szezonra biztosan off. De még az előbbiekben sem vagyok biztos. Ez a mostani kezdő nagyon jó most, nem is hiszem, hogy nagyon variálnunk kéne vele. Sérülések nélkül a visszatérőknek nem adnék komoly szerepet, de Jongnak sem látom a helyét a csapatban, sőt, ha sikerül 1:1-be kerülni, télen a helyére erősítenék.
Frenkie de Jong
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Én azt remélem, hogy a jelenlegi gálakezdő nem lesz nagyon megbontva a visszatérők által. Araújót, eseteg Christensent tudom csak elképzelni, hogy visszaépüljön a kezdőbe, meg persze ter Stegent, de ő erre a szezonra biztosan off. De még az előbbiekben sem vagyok biztos. Ez a mostani kezdő nagyon jó most, nem is hiszem, hogy nagyon variálnunk kéne vele. Sérülések nélkül a visszatérőknek nem adnék komoly szerepet, de Jongnak sem látom a helyét a csapatban, sőt, ha sikerül 1:1-be kerülni, télen a helyére erősítenék.
- ElBartimaeus
- Entrenador del Barça
Off, de Pedri a válogatottban is előrébb játszott, Gavinak meg meg tud maradni a középpálya stabilan, ami szerintem itt is működhet. Majd az idő eldönti, melyik fogat lesz a legstabilabb, de nagyon erős magja volt ő a kp-nak akkor is, amikor több kreatívabb játékos is elérhető (Gündo és Pedri).bence0330 írta: ↑2024.11.09. 20:05:47Ja, a spanyolok random helyekre tehetnek hosszú magánhangzót.
Gavinál értem, amit írsz, bár nekem amúgy pont a passzjátékának a sebessége tetszik, nem az üres területbe futásai. Viszont akárhogy is, a Flick rendszerben ez Pedri posztja lenne, és ott nincs kérdés szerintem, ki a jobb, ha így lesz, Gavi mindenképp csere marad.
Szerencsére itt is dupla pivotban játszunk építkezésnél, szerintem működhet ez a hollanddal. De egyre jobban tetszik a gondolat védőként elnézni őt, tényleg nagyon jó meccseket hozott úgy.bence0330 írta: ↑2024.11.09. 20:05:47DJ azt tényleg érezte, tudja így segíteni a labdakihozatalokat, viszont rettenetes a nyomástűrő készsége kis területekben. Ha letámadnak, DJ nem hajlik, hanem törik. Nem lehet szerintem egyedül hagyni, tavaly is Chris mellett volt igazán jó, meg év elején a még nem összeomlott Romeu mellett. Casadót bátran ott hagyom, nem fog hibázni. De majd meglátjuk, Flick mellett ő is lehet gyorsul fejben is. Nekem nálunk eddig legjobban középhátvédként tetszett talán.
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022
Ja, a spanyolok random helyekre tehetnek hosszú magánhangzót.ElBartimaeus írta: ↑2024.11.09. 14:11:33Leírtam, aztán kitöröltem, hogy én Gavit abszolút nem Casádo (Off, most látom, hogy rendszeresen rosszul írtam szegény nevét és a helyes Casadó) helyén játszatnám, mert bár nagyon jól fog 1-1-ben embert és zár vissza, vkp-ként sokszor inkább "okosan" kell ezt csinálni, nem mintha Gaviban nem lehetne meg ez is. Inkább az, hogy őt egy dinamikusabb, üres területekbe jobban bemozgó játékosnak érzek, kevésbé a higgadt, nyugodt pivotot. Amikor ketten voltak visszavonva, rendszeresen ő volt az, aki fellépett inkább a támadásokba.
De Jong ezzel szemben sokszor játszotta azt, hogy visszalépett középhátvédnek támadásépítésnél (ezt ugye Busi is sokszor csinálta) és nagyon magabiztos volt benne. Sőt, most jutott eszembe, nem tudom emlékeztek-e, de ő játszott középhátvédként is nálunk néhány meccsen, méghozzá kifejezetten stabilan. Simán be lehetne dobni őt oda megint, főleg, hogy ott kicsit szűkösek vagyunk.
Off, Gündoganról gondoltuk, hogy sokoldalú, de De Jong az igazi jack of all trades Csak ő master is tud lenni.
Gavinál értem, amit írsz, bár nekem amúgy pont a passzjátékának a sebessége tetszik, nem az üres területbe futásai. Viszont akárhogy is, a Flick rendszerben ez Pedri posztja lenne, és ott nincs kérdés szerintem, ki a jobb, ha így lesz, Gavi mindenképp csere marad.
DJ azt tényleg érezte, tudja így segíteni a labdakihozatalokat, viszont rettenetes a nyomástűrő készsége kis területekben. Ha letámadnak, DJ nem hajlik, hanem törik. Nem lehet szerintem egyedül hagyni, tavaly is Chris mellett volt igazán jó, meg év elején a még nem összeomlott Romeu mellett. Casadót bátran ott hagyom, nem fog hibázni. De majd meglátjuk, Flick mellett ő is lehet gyorsul fejben is. Nekem nálunk eddig legjobban középhátvédként tetszett talán.
Hú, szerintem Gündo kb ugyanaz mint DJ, csak 2 polccal feljebb, sok-sok éve a világ egyik legjobb focistája. DJ még igazából nem bizonyított semmit. Volt jó, amikor a csapat is jó volt, nagyon jó, mikor a csapat nagyon jó volt, de úgy ennyi.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Még türelmet javaslok az irányába, az idő majd eldönti fel tud-e javulni a csapathoz ? Most tényleg keveset nyújt - ami a sérülései után azért érthető. Én jó játékosnak tartom - bár védekezésben halványnak - de ahhoz vissza kell szereznie az erönlétét és gyorsabban részt vennie a játékban. Pár hét után úgyis kiderül akar-e, tud-e felpörögni a csapatért, vagy megelégszik a komótos biztonsági játékával, de addig azt a pár hét türelmet adjuk meg neki. (Nincs oka tőlünk eligazolni, majd csak 2026 nyarán.)
- ElBartimaeus
- Entrenador del Barça
Leírtam, aztán kitöröltem, hogy én Gavit abszolút nem Casádo (Off, most látom, hogy rendszeresen rosszul írtam szegény nevét és a helyes Casadó) helyén játszatnám, mert bár nagyon jól fog 1-1-ben embert és zár vissza, vkp-ként sokszor inkább "okosan" kell ezt csinálni, nem mintha Gaviban nem lehetne meg ez is. Inkább az, hogy őt egy dinamikusabb, üres területekbe jobban bemozgó játékosnak érzek, kevésbé a higgadt, nyugodt pivotot. Amikor ketten voltak visszavonva, rendszeresen ő volt az, aki fellépett inkább a támadásokba.bence0330 írta: ↑2024.11.09. 13:59:54Igen? Én valamiért úgy érzem, hogy Casado (vagy Gavi) mellett lenne az igazi, mert FDJ-nek egyrészt kötetlenebb szerepkör kell (máshogy, mint Pedrinek, de hasonló szinten), és tőle azért azt sem várhatjuk, hogy úgy megfogja az ellenfél kulcsjátékosait, mint Casado, azt meg főleg nem, hogy szorult helyzetekből villámgyors gondolkodással hozza-passzolja ki a labdát, vagy hogy 90 percen keresztül folyamatosan megjátszható legyen a védők-társak számára, akik épp kicsit nehezebb szituban vannak. Ez, főleg az előbbi az egyik legnagyobb gyengesége szerintem.
Persze ezt meccse válogatja, az Alaves ellen hóttmindegy, mennyire védekezik stabilan.
Szóval én őt látom Pedri cseréjének, és Gavit Casadóénak.
De Jong ezzel szemben sokszor játszotta azt, hogy visszalépett középhátvédnek támadásépítésnél (ezt ugye Busi is sokszor csinálta) és nagyon magabiztos volt benne. Sőt, most jutott eszembe, nem tudom emlékeztek-e, de ő játszott középhátvédként is nálunk néhány meccsen, méghozzá kifejezetten stabilan. Simán be lehetne dobni őt oda megint, főleg, hogy ott kicsit szűkösek vagyunk.
Off, Gündoganról gondoltuk, hogy sokoldalú, de De Jong az igazi jack of all trades Csak ő master is tud lenni.
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022
Igen? Én valamiért úgy érzem, hogy Casado (vagy Gavi) mellett lenne az igazi, mert FDJ-nek egyrészt kötetlenebb szerepkör kell (máshogy, mint Pedrinek, de hasonló szinten), és tőle azért azt sem várhatjuk, hogy úgy megfogja az ellenfél kulcsjátékosait, mint Casado, azt meg főleg nem, hogy szorult helyzetekből villámgyors gondolkodással hozza-passzolja ki a labdát, vagy hogy 90 percen keresztül folyamatosan megjátszható legyen a védők-társak számára, akik épp kicsit nehezebb szituban vannak. Ez, főleg az előbbi az egyik legnagyobb gyengesége szerintem.ElBartimaeus írta: ↑2024.11.09. 13:45:20Szerintem alapvetően egy nagyon sokoldalú játékos, aki nagyon sokat hozzátett a csapathoz, szerintem hasonló szakaszra emlékszünk, amikor a világ top elitjében volt - aztán ha jól emlékszem, ő is megsérült. Később emlékszem, sokszor lassult le rajta a támadásépítés, kevésbé érezte a helyét, de kevésbé is volt játékban. Most mindenképp Casádo helyén képzelném el, amolyan 40-60%-ban elosztva kettejük idejét a spanyol javára. A többi kp poszt annyira telített lett azzal, hogy mindenki egészséges, hogy kicsit fölöslegesnek érzem oda visszaépíteni.
Persze ezt meccse válogatja, az Alaves ellen hóttmindegy, mennyire védekezik stabilan.
Szóval én őt látom Pedri cseréjének, és Gavit Casadóénak.
- ElBartimaeus
- Entrenador del Barça
Szerintem alapvetően egy nagyon sokoldalú játékos, aki nagyon sokat hozzátett a csapathoz, szerintem hasonló szakaszra emlékszünk, amikor a világ top elitjében volt - aztán ha jól emlékszem, ő is megsérült. Később emlékszem, sokszor lassult le rajta a támadásépítés, kevésbé érezte a helyét, de kevésbé is volt játékban. Most mindenképp Casádo helyén képzelném el, amolyan 40-60%-ban elosztva kettejük idejét a spanyol javára. A többi kp poszt annyira telített lett azzal, hogy mindenki egészséges, hogy kicsit fölöslegesnek érzem oda visszaépíteni.
Remélem, de Jong ügyében Flick szava lesz a döntő (bármi is legyen az), nem pedig Decoé.
Véleményem szerint nincs értelme átütemezve meghosszabbítani a szerződését, mert ha a felére is vágjuk az éves fizetését, az is sok, és a 2026 utáni szezonokat is értelmetlenül megterhelnénk. Járjon le a szerződése és menjen, vagy ne játsszon egy meccsen se nyárig, hogy ő akarjon távozni és eladhassuk.
Olyan szuper most a csapat, hogy eldöntöttem, hogy se vele, se Penával nem fogok foglalkozni, mert nem vagyok hajlandó mérgelődni néhány sallang miatt, amikor a csapat 90%-a meg hasít, van a csapatban minimum 3 jelölt az Aranylabdára, és egyre inkább azt érzem, hogy a BL-t is megnyerhetjük. Ha az ő szerződéséről van szó, szerintem a legrosszabb esetben is inkább hagyjuk kifutni.
Olyan szuper most a csapat, hogy eldöntöttem, hogy se vele, se Penával nem fogok foglalkozni, mert nem vagyok hajlandó mérgelődni néhány sallang miatt, amikor a csapat 90%-a meg hasít, van a csapatban minimum 3 jelölt az Aranylabdára, és egyre inkább azt érzem, hogy a BL-t is megnyerhetjük. Ha az ő szerződéséről van szó, szerintem a legrosszabb esetben is inkább hagyjuk kifutni.
Nem fogják tudni eladni, mert a szerződés lejártával szabadon akar eligazolni 2026-ban, újra nagy fizetést remélve. Decoék hosszabbítanának vele, nyilván ésszerűbb fizetés mellett, a mostani fizetése átütemezésével, de az ügynökei nem reagálnak. Ha tavaszig ez a helyzet nem oldódik, még meccskeretbe se tenném a szerződése lejártáigElBartimaeus írta: ↑2024.11.07. 16:53:15Ámen. Meg úgy az egész, amit írtál. Annyi, hogy van annyira telített most a kp, hogy lehet valakit el lehet adni és akkor De Jong az egyik legpiacképesebb játékos még mindig (szerintem jogosan).
https://www.sport.es/es/noticias/barca/ ... -111455639
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022
Szerintem Xavi első tavaszán amikor nagyot mentünk, klasszis teljesítményt hozott 1-2 hónapig is elég stabilan, de továbbra is azt érzem, hogy neki nagyon megfelelő körülmények kellene, akkor ez megvolt. Most a Reál ellen is pont ilyen körülmények voltak, nagyot ment, de igazából a BM ellen is. Húzni nem tudja a csapatot, viszont ha a csapatnak megy, fel tudja azt erősíteni, ha adottak a körülmények. Én valahogy így érzem az ő teljesítményét. Ennek megfelelően jó játékos, engem a fizetésén túl (akármennyi is legyen) nem zavar, ha itt van, de semmiképp sem pótolhatatlan. Szerintem azért pont ilyen, amilyen, mert sem hátra, sem előre nincsenek kiemelkedő skilljei, hanem úgy tényleg mindent tud egy relatív magas szinten, ezért ha megy a játék, akkor ő mindent könnyebbé tud tenni, ha viszont nem annyira, akkor nem tud eleget hozzáadni.vg99 írta: ↑2024.11.07. 21:04:35Pedrit én is eladtam volna, de most megint szuper.
De Jonggal a bajom, hogy nem emlékszem arra, hogy mikor hozta tartósan amit elvileg tud, amit várunk. Nem lehet, hogy túl volt értékelve? És az sem tetszett, hogy legkevésbé volt partner a fizu csökkentésben, átütemezésben.
Pedrit én is eladtam volna, de most megint szuper.
De Jonggal a bajom, hogy nem emlékszem arra, hogy mikor hozta tartósan amit elvileg tud, amit várunk. Nem lehet, hogy túl volt értékelve? És az sem tetszett, hogy legkevésbé volt partner a fizu csökkentésben, átütemezésben.
- ElBartimaeus
- Entrenador del Barça
Ámen. Meg úgy az egész, amit írtál. Annyi, hogy van annyira telített most a kp, hogy lehet valakit el lehet adni és akkor De Jong az egyik legpiacképesebb játékos még mindig (szerintem jogosan). Most az a szerencsés helyzet állt elő, hogy a jó és a nagyon jó között kell választani.
ui.: Pedri most mutatja meg igazán, miért is hiányzott annyira ő tavaly, nagyon várom, hogy Gavi is játékba lendüljön, mert ő is kimagaslott a csapatból.
- Chino
- Llegenda del Barça
Nagyon sok kritika éri most, de sok mindent elfelejtünk. A Real ellen kb.a becseréléséel dőlt el a meccs, nagyon kellett. Amellett talán csak tegnap kapott releváns játékpercet. Esetleg még az Espanol ellen is már egy eldőlt mérkőzésre állt be egy fél órára.Sinya22 írta: ↑2024.11.07. 07:26:59Én nem bántom, mert szeretem, mint játékost, de Casado annyira bejátszotta magát ebbe a csapatba, hogy hacsak nincs pihentetés, vagy kisebb sérülés, akkor végig fogja tolni a szezont. Fog De Jong is lehetőséget kapni bőven, mert még mindig a szezon elején vagyunk, de én jelenleg nem látom, hogy miért lenne ő alap ember, főleg, hogy Gavi is várja a lehetőségeket. És ezt a tegnapi meccstől függetlenül mondom, mert szerintem az első félidei játék nem azért volt lassú, mert a holland kezdett, mindenki kicsit zavarodottan játszott az elején, a második félidő már pörgősebb lett.
Nem játszott látványosan, de nem is ezt kellett csinálnia, Casádóval párban inkább neki voltak védekező, labdatartási feladatai, amiket el is látott.
Egy ilyen hosszú sérülés után most szállingózik vissza, átlag 20 percekre, abból nem tudom mit lehet levonni. Ráadásul a többiek kiemelkedő formában vannak (főleg előrefelé), így nyilván nehezebb észrevenni a pozitívumait.
Forca Barca!!!!
-
- Capitá del Barça
Azért azt tegyük hozzá a kritikák kontextusához, hogy március óta még nem játszott még huzamosabb ideig, és a tegnapi nap volt az első meccse kezdőként 8 hónap (!) után egy 6 hónapos sérülést követően.
A sérülése előtti prime időszakban pontosan abban volt jó, amire most az írjátok, hogy nem:
- kiválóan szerzett labdákat letámadással
- forintos passzokat osztogatott ki mélységből
- a betömörülő csapatok ellen is képes volt szépen szlalomozni és előretörni, miközben nagyon jó beindulásai voltak labda nélkül is, amikor épp az kérte az aktuális edző
- nyomás alatt is nagyon jól tartotta a labádkat és nem szórta el
Egyértelműen nem abban a formájában tért vissza, ahol régebben volt, és figyelembe véve a többiek formáját, jelenleg valóban nem tűnik fix kezdőnek. Az is lehetséges, hogy Flick rendszerében hosszú távon sem fogja igazán megtalálni magát.
A kritikák a mostani formájára teljesen jogosak, temetni viszont még azért elég korai lenne egy 27 éves srácot aki épp próbálja megtalálni a formáját egy nagyon hosszú kihagyás után.
ui.: Pedri is temetve volt itt sokáig a fórumon, amikor a sok sérülése után árnyéka volt önmagának. Most meg, hogy végre újra huzamosabb ideig egészséges és elkerülik a sérülések (le is kopogom gyorsan), szinte god mode-ba kapcsolt.
A sérülése előtti prime időszakban pontosan abban volt jó, amire most az írjátok, hogy nem:
- kiválóan szerzett labdákat letámadással
- forintos passzokat osztogatott ki mélységből
- a betömörülő csapatok ellen is képes volt szépen szlalomozni és előretörni, miközben nagyon jó beindulásai voltak labda nélkül is, amikor épp az kérte az aktuális edző
- nyomás alatt is nagyon jól tartotta a labádkat és nem szórta el
Egyértelműen nem abban a formájában tért vissza, ahol régebben volt, és figyelembe véve a többiek formáját, jelenleg valóban nem tűnik fix kezdőnek. Az is lehetséges, hogy Flick rendszerében hosszú távon sem fogja igazán megtalálni magát.
A kritikák a mostani formájára teljesen jogosak, temetni viszont még azért elég korai lenne egy 27 éves srácot aki épp próbálja megtalálni a formáját egy nagyon hosszú kihagyás után.
ui.: Pedri is temetve volt itt sokáig a fórumon, amikor a sok sérülése után árnyéka volt önmagának. Most meg, hogy végre újra huzamosabb ideig egészséges és elkerülik a sérülések (le is kopogom gyorsan), szinte god mode-ba kapcsolt.
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022
Persze, én is csak ördög ügyvédjét játszottam. Meg azért annyi, hogy szerintem nem kizárólag miatta voltunk tompák, szerintem kicsit látszott a fáradtság mindenkin. Lewy a góljai ellenére tompa kicsit az elmúlt meccsein konkrétan üres kapus helyzeteket rontott el sorra, szerencséje, hogy olyan szinten tömjük lasztikkal, hogy így is gólzsák formát tud mutatni, Raphinha ugyanez, Yamal utolsó megoldásai kevéssé jönnek, mint eddig, frusztrált is volt kicsit, Pedrit nem tudom megítélni, mert nem a posztján játszott, de tán ő is kicsit fáradt, és hát Casadón sem lennék meglepődve ilyen hónap után. A második félidőben is ott volt FDJ és ízekre szedtük az ellent.Troym írta: ↑2024.11.07. 07:57:30Szerintem a játék tempójának meghatározása annak a mindenkori játékosnak a dolga, ahol kb ő játszik, így szemet szúró volt, hogy lelassul a játékunk vele még egy szerb csapat ellen is.
Ha 8 soron keresztül kell leírni mi az a játékhelyzet, amiben "világklasszis" valaki, akkor nem az.
- Gyenge csapatok ellen a tempót emelni nem tudja
- Betömörülő csapatok ellen se látom miben jó
- Ha nagyon jó az ellenfél, akkor az a baj, mert a letámadás sem tetszik neki
- szóval legyen jó, de ne nagyon jó az ellenfél, ne legyünk hátrányban, támadjon, de ne annyira támadjon és legyen mellette még egy középpályás fogni a kezét, mert mi van, ha elrontja?
Sérülés ide-oda, de ez mégiscsak egy szerb csapat volt, és nem az első meccse visszatérése után, plusz mégiscsak rajta van a csapatkapitányi szalag...
De ja, egyelőre abszolút ő tűnik a cserének, ha nem lesz sérülés, és akkor év végén (télen? a Citynél minden adott a leigazolásához...) akár még ő is a távozás mellett dönthet.
CSK karszalag meg abszolút dísznek volt rajta, nem ment oda a fennforgásokhoz, vagy semmi, én nem is értem, hogy kerül egy ilyen személyiségű ember karjára, egyszerűen ő nem ilyen, ez nem kritika rá nézve, csak azoknak, akik megszavazták őt, meg régen Busit és SR-t, de még ők is jobbak voltak nála ebben.
- Barcaman1993
- Director del Fútbol
Ha megússzuk idén a sérüléseket a középpályán, akkor szinte biztosra veszem, hogy valaki távozni fog. Ennyi embert nem bír el ez a középpálya. Pedri-Casado-Olmo 3-as tűnik most a legerősebbnek, de ott van még Frenkie mellett Fermin, Gavi, Bernal és Torre is. Bár utóbbi szerintem télen kölcsönbe fog menni. Nem hiszem, hogy ezt mindenki jól fogja viselni. A klub szemszögéből nézve nem valószínű, hogy a kezdőből, vagy a saját nevelésű cserékből engednénk el valakit. Persze ez csak feltételezés. Múltkor azért elég látványos volt, hogy Fermin és De Jong mennyire unták a banánt a kispadon.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Szerintem a játék tempójának meghatározása annak a mindenkori játékosnak a dolga, ahol kb ő játszik, így szemet szúró volt, hogy lelassul a játékunk vele még egy szerb csapat ellen is.
- szóval legyen jó, de ne nagyon jó az ellenfél, ne legyünk hátrányban, támadjon, de ne annyira támadjon és legyen mellette még egy középpályás fogni a kezét, mert mi van, ha elrontja?
Mintha azt mondanám a csajoknak, hogy végülis hasonlítok Brad Pittre; éjszaka, ha háttal állok, köd van és egy másik utcából néznek rám
Nekem idén az egyik legnagyobb pozitív meglepetés Pedri. Na ő rajta azt látom képes alkalmazkodni egy másfajta játékrendszerhez, szerepkörhöz, ezt abszolút nem érzem Frenkien.
Sérülés ide-oda, de ez mégiscsak egy szerb csapat volt, és nem az első meccse visszatérése után, plusz mégiscsak rajta van a csapatkapitányi szalag...
Ha 8 soron keresztül kell leírni mi az a játékhelyzet, amiben "világklasszis" valaki, akkor nem az.bence0330 írta: ↑2024.11.07. 00:31:02Szerintem van egy játékhelyzet, amikor világklasszis, és az pont az, amibe a két nagy elleni meccsen állt be. Amikor nagyon jók vagyunk, esetleg már vezetünk, és jön az ellen, megnyílnak a területek, akkor pikk-pakk át tudja hozni a labdát a pályán, és olyankor ugye több helye is van fordulni, passzolni, akkor képes uralni is az egész középpályát, mert amúgy nagyon magas szerintem a játékintelligenciája, csak ezt sokszor akadályozza a stressz, vagy valami ilyesmi. Xavi alatt ott a az első tél végi-tavasz eleji nagy sorozatnál volt párszor ilyen.
De amikor kap egy komolyabb letámadást, túl körülményes, illetve ha szűk helyen kéne támadni (mint most is), ahhoz is lassú, nincs meg ilyenkor benne az átütőerő.
Mintha azt mondanám a csajoknak, hogy végülis hasonlítok Brad Pittre; éjszaka, ha háttal állok, köd van és egy másik utcából néznek rám
Nekem idén az egyik legnagyobb pozitív meglepetés Pedri. Na ő rajta azt látom képes alkalmazkodni egy másfajta játékrendszerhez, szerepkörhöz, ezt abszolút nem érzem Frenkien.
Most kéne rásózni a City-re jó pénzért, biztos akar valakit Pep, mert Rodri nélkül szétesőben a csapata, pénz meg úgy is van.
Én nem bántom, mert szeretem, mint játékost, de Casado annyira bejátszotta magát ebbe a csapatba, hogy hacsak nincs pihentetés, vagy kisebb sérülés, akkor végig fogja tolni a szezont. Fog De Jong is lehetőséget kapni bőven, mert még mindig a szezon elején vagyunk, de én jelenleg nem látom, hogy miért lenne ő alap ember, főleg, hogy Gavi is várja a lehetőségeket. És ezt a tegnapi meccstől függetlenül mondom, mert szerintem az első félidei játék nem azért volt lassú, mert a holland kezdett, mindenki kicsit zavarodottan játszott az elején, a második félidő már pörgősebb lett.
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022
Szerintem van egy játékhelyzet, amikor világklasszis, és az pont az, amibe a két nagy elleni meccsen állt be. Amikor nagyon jók vagyunk, esetleg már vezetünk, és jön az ellen, megnyílnak a területek, akkor pikk-pakk át tudja hozni a labdát a pályán, és olyankor ugye több helye is van fordulni, passzolni, akkor képes uralni is az egész középpályát, mert amúgy nagyon magas szerintem a játékintelligenciája, csak ezt sokszor akadályozza a stressz, vagy valami ilyesmi. Xavi alatt ott a az első tél végi-tavasz eleji nagy sorozatnál volt párszor ilyen.
De amikor kap egy komolyabb letámadást, túl körülményes, illetve ha szűk helyen kéne támadni (mint most is), ahhoz is lassú, nincs meg ilyenkor benne az átütőerő. Szezon elején már azt mondtam Casadóra, hogy egyszerűen jobb játékos ebben a rendszerben, pedig akkor még nem voltam meggyőződve arról, hogy nagy meccseken is elég ő, sőt, úgy gondoltam, hogy nem. Gyorsabb, ötletesebb, fordulékonyabb, okosabb, rendszerbe jobban illő játékos.
De persze rotációnak remek DJ, hisz nyilván nem rossz ő, de kétlem, hogy kiszorítja a kezdőből a Casado-Pedri párost. Az lesz a kérdés, hogy Gavit megelőzi-e, és lesz-e elsőszámú rotációs játékos, a bulldogból még nem láttunk eleget ennek a megítéléséhez (azért még DJ-ból sem).
De amikor kap egy komolyabb letámadást, túl körülményes, illetve ha szűk helyen kéne támadni (mint most is), ahhoz is lassú, nincs meg ilyenkor benne az átütőerő. Szezon elején már azt mondtam Casadóra, hogy egyszerűen jobb játékos ebben a rendszerben, pedig akkor még nem voltam meggyőződve arról, hogy nagy meccseken is elég ő, sőt, úgy gondoltam, hogy nem. Gyorsabb, ötletesebb, fordulékonyabb, okosabb, rendszerbe jobban illő játékos.
De persze rotációnak remek DJ, hisz nyilván nem rossz ő, de kétlem, hogy kiszorítja a kezdőből a Casado-Pedri párost. Az lesz a kérdés, hogy Gavit megelőzi-e, és lesz-e elsőszámú rotációs játékos, a bulldogból még nem láttunk eleget ennek a megítéléséhez (azért még DJ-ból sem).
Lassú és körülményes, ahogy 8 éve mindig, szerintem nem alkalmas ehhez a Flick féle focihoz.
Vele kapcsolatban abszolút szkeptikus vagyok, mert a játéka minden edző mellett cca ugyanaz kis eltérésekkel, ami nálam azt mutatja, hogy nem nagyon akklimatizálódik a helyzet változásához, csak egyfajta játékot tud, de az meg nem jó ide.
Vele kapcsolatban abszolút szkeptikus vagyok, mert a játéka minden edző mellett cca ugyanaz kis eltérésekkel, ami nálam azt mutatja, hogy nem nagyon akklimatizálódik a helyzet változásához, csak egyfajta játékot tud, de az meg nem jó ide.
Csak nekem tűnt fel, hogy olyan volt, mintha az előző szezonban felejtette volna magát?
Nem tudtam felfedezni a direkt focira történő átállás jeleit nála.
Rajta kívül szinte mindenkin azonnal látszottak az azonosulás jelei, míg Frenkie-nél úgy sem, hogy a sérülése után fokozatosan és percről percre kapta a több és több lehetőséget a mai kezdőig bezárólag.
Az egy dolog, hogy a csapat sem ment magas fordulaton a laza nagyarányú győzelem ellenére sem, de még ehhez a fordulatszámhoz sem nőtt fel igazán.
Mindenesetre az is az igazsághoz tartozik még, hogy egy ma látott Pedri-Frenkie középpálya erősen másodvonalas a lehetőségeinkhez képest.
Valamiért nincsenek a legjobb hatással egymásra még akkor sem, ha ilyen könnyedebb meccset veszek alapul.
Majd kialakul, mi lehet a hollandból, de eddig talán ő az egyedüli kakukktojás a keretből.
Nem tudtam felfedezni a direkt focira történő átállás jeleit nála.
Rajta kívül szinte mindenkin azonnal látszottak az azonosulás jelei, míg Frenkie-nél úgy sem, hogy a sérülése után fokozatosan és percről percre kapta a több és több lehetőséget a mai kezdőig bezárólag.
Az egy dolog, hogy a csapat sem ment magas fordulaton a laza nagyarányú győzelem ellenére sem, de még ehhez a fordulatszámhoz sem nőtt fel igazán.
Mindenesetre az is az igazsághoz tartozik még, hogy egy ma látott Pedri-Frenkie középpálya erősen másodvonalas a lehetőségeinkhez képest.
Valamiért nincsenek a legjobb hatással egymásra még akkor sem, ha ilyen könnyedebb meccset veszek alapul.
Majd kialakul, mi lehet a hollandból, de eddig talán ő az egyedüli kakukktojás a keretből.
Az, hogy Frenkienek nem volt fix posztja, szerepköre, az a mindenkori edzők sara. A classicon mutatott játéka arra utal, hogy Flicknek van elképzelése a csapatjátékban a helyéről és ezt ő is érti. Mindenesetre jó, hogy a szezon végéig kiderül, túljutott-e a sérülésein és mi a helye a csapatban. Ennek ismeretében lesz reális a tárgyalás a szerződéséről, mert reális alapja lesz, hogy a szakvezetés számára mit ér ő. És ez az ő tárgyalási pozícióját is meg kell, hogy határozza.
De Jong kezdő lehet holnap?
„Nagyon elégedett vagyok a teljesítményével. Örültem annak, amit láttam tőle Madridban a második félidőben. Stabilizálja a játékunkat. Fantasztikus futballista. Meglátjuk, hogyan alakul a holnapi nap, de ne feledjük, hogy ő is egy komoly sérülésből tért vissza, hónapokat hagyott ki. A visszatérése remek dolog számunkra, több variációs lehetőségünk van általa.”
De Jong kezdő lehet holnap?
„Nagyon elégedett vagyok a teljesítményével. Örültem annak, amit láttam tőle Madridban a második félidőben. Stabilizálja a játékunkat. Fantasztikus futballista. Meglátjuk, hogyan alakul a holnapi nap, de ne feledjük, hogy ő is egy komoly sérülésből tért vissza, hónapokat hagyott ki. A visszatérése remek dolog számunkra, több variációs lehetőségünk van általa.”