Frenkie de Jong
Szerintem sem a munkáltatót, sem a válogatottat nem kell előtérbe helyezni, én annak a híve vagyok, hogy az ember számít, a játékos dönthessen. Ha akarja, lemondja a válogatottságot. Ha akarja, kamu sérülést jelent be, és skippel egy válogatott kiruccanást, így pihenhet két hétig (a csapatunk nagy része most két hétig pihen, ezt ne feledjük). Ha akarja, elmehet a válogatott meccsre, és látjuk, hogy mennek a válogatott meccsre. Akár racionális, akár érzelmi alapon dönt, joga van döntenie a játékosnak. De Jongnak meg különösen fontos most a játékidő, bár én úgy látom, hogy Flick nagyon bízik benne, és visszaépíti a kezdőbe. De egy hosszú kihagyás után minden játékosnak kellenek a játékpercek, hogy megmutathassa magát. Teljesen lényegtelen, milyen jelentéktelen a Nemzetek Ligája, neki most kellettek a játékpercek, hogy mutassa, hogy be lehet vetni. Én persze remélem, hogy minél hamarabb lelép Barcelonából, de az ő fejével gondolkodva részéről ez volt a logikus lépés, neki most mutatnia kellett a jelenlétét, mind a Barcelonának, mind a válogatottnak, ahová szintén vissza kell játszania magát, főleg azok után, hogy az EB-n nagyon jól megvoltak nélküle, és nagyon nem úgy tűnt, mintha ő létfontosságú lenne a holland válogatottnak.
Azért az vicces, hogy a kifáradós téma mindig azzal kezdődik, hogy sajnáljuk a játékosokat a sok terhelés miatt (miközben bármikor lemondhatnák a válogatottságot, ha akarnák), de a végén mindig oda lyukadunk ki, hogy valójában nem a játékosokért "aggódnak", hanem a klub érdekeiért. Csak a klub meg nem tehet semmit, ha a játékos egyik álma a válogatott. A labdarúgás a válogatottakról is szól, sőt, a kucaszurkolóknak inkább csak arról szól. Én különválasztanám a két világot, lenne egy klub- és egy válogatottszezon, de a klubnak sosincs joga a válogatottságtól megfosztania a játékost. A játékos dönthet úgy, hogy lemondja.
Azért az vicces, hogy a kifáradós téma mindig azzal kezdődik, hogy sajnáljuk a játékosokat a sok terhelés miatt (miközben bármikor lemondhatnák a válogatottságot, ha akarnák), de a végén mindig oda lyukadunk ki, hogy valójában nem a játékosokért "aggódnak", hanem a klub érdekeiért. Csak a klub meg nem tehet semmit, ha a játékos egyik álma a válogatott. A labdarúgás a válogatottakról is szól, sőt, a kucaszurkolóknak inkább csak arról szól. Én különválasztanám a két világot, lenne egy klub- és egy válogatottszezon, de a klubnak sosincs joga a válogatottságtól megfosztania a játékost. A játékos dönthet úgy, hogy lemondja.
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022
Hát, nem is a játékos szemszöge a fontos ilyen értelemben. A klub szív ezzel, akik iszonyat pénzt fizetnek neki, és a játékos felesleges kockázatot vállal egy necces helyzetben. DJ nem tud végigjátszani egy meccset, mert lesérül, pár nap múlva meg ott virít a semmitérő kupán egy egyoldalú meccsen a kezdőben. A játékos érdekeinek védése fontos, de azért csak-csak előtérbe kéne már helyezni a munkáltatót. A 3rd partyval szemben.
Gondolj bele, még a saját házunk tájékán is mi döntünk, mikor engedünk egy játékost pályára, nagyon próbáljuk minél okosabban kontrollálni. És akkor jön a válogatott és széttrollkodja az egészet.
A játékos szubjektív, érzelmi alapon dönt, nem racionálisan. Legalábbis sok esetben, szerencsére nem mindig, hála az égnek megszaporodnak a fura kis egy hetes sérülések a válogatott szünetek előtt. Ez viszont az ellentéte, egy hétvégén lesérült játékos utazik el. Ez azért szerintem relatíve sokat elmond a játékos és a klub kapcsolatáról is, legtöbben az ilyen apró kellemetlenségeket egy NL meccsen örömmel kihasználják, mert így úgy nem kell elmenniük, hogy közben még magyarázkodniuk sem kell, szóval a biztos helyükbe sem kerül.
Harmadennyi válogatott meccs kéne, és kész. Akkor büszkén, komoly kockázatok, és egyéb fenntartások nélkül képviselhetnék a hazájukat. Ez a sok megszakítás nevetséges. Főleg azoknak, akiknek még más kontinensekre is kell utaznia, ugye ott az időeltolódás még plusz nap kieséseket jelent kvázi, de sérülésből visszatérő DJ-ok progresszióját is megszakítja, átlag játékosokat a ritmusból szed ki, extra sérülésveszély, satöbbi. Mindezt a semmiért, mert alig nézik az NL-t és a felkészülési meccseket, még csak pénzt sem sokat szednek ki az egészből.
Gondolj bele, még a saját házunk tájékán is mi döntünk, mikor engedünk egy játékost pályára, nagyon próbáljuk minél okosabban kontrollálni. És akkor jön a válogatott és széttrollkodja az egészet.
A játékos szubjektív, érzelmi alapon dönt, nem racionálisan. Legalábbis sok esetben, szerencsére nem mindig, hála az égnek megszaporodnak a fura kis egy hetes sérülések a válogatott szünetek előtt. Ez viszont az ellentéte, egy hétvégén lesérült játékos utazik el. Ez azért szerintem relatíve sokat elmond a játékos és a klub kapcsolatáról is, legtöbben az ilyen apró kellemetlenségeket egy NL meccsen örömmel kihasználják, mert így úgy nem kell elmenniük, hogy közben még magyarázkodniuk sem kell, szóval a biztos helyükbe sem kerül.
Harmadennyi válogatott meccs kéne, és kész. Akkor büszkén, komoly kockázatok, és egyéb fenntartások nélkül képviselhetnék a hazájukat. Ez a sok megszakítás nevetséges. Főleg azoknak, akiknek még más kontinensekre is kell utaznia, ugye ott az időeltolódás még plusz nap kieséseket jelent kvázi, de sérülésből visszatérő DJ-ok progresszióját is megszakítja, átlag játékosokat a ritmusból szed ki, extra sérülésveszély, satöbbi. Mindezt a semmiért, mert alig nézik az NL-t és a felkészülési meccseket, még csak pénzt sem sokat szednek ki az egészből.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Ez is azt bizonyítja, hogy túl van lihegve ez a pihentetős, kifáradós téma. A játékosok játszani akarnak. Ha hívják őket a válogatottba, mennek. Évente több mint tíz meccset spórolhatnának meg azzal, ha lemondanák a válogatottságot, jelentősen csökkentve a meccsszámukat. De nem akarják csökkenteni a meccsszámukat. Játszani akarnak és játszani is fognak.
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022
A percek kellenek neki, ez tény. Ha nem lett volna a hétvégi meccs, egy szót sem szólok, sőt, én is örülök inkább. De...
Egy alig visszatérő, nálunk sem 90 perces játékosról beszéltünk, aki úgy mozgott nem egészen egy hete, mint aki megint kidől akár hosszabb távra is, sérülés miatt le kellett cserélni, erre beteszik kezdőnek. Tét nélkül, mi múlt ezen? Egy kiscsapat ellen 3 vagy 4, esetleg 5 góllal nyernek egy NL meccsen? Félretéve azt, hogy megkérdőjelezem, hogy DJ-al erősebb-e a válogatott, mint nélküle.
De a játékos szemszögéből lehet, hogy ez a konkrét eset még meghökkentőbb, 1-2 napig arról szólt a fáma, hogy DJ-nak annyi megint, ő meg már utazott is el a válogatottal. Ha a VB lenne, kb megérteném. De egy NL, nem megbántva senkit, de ellenünk a jelenlegi formánkban...
Ajánlom, hogy teljesen 100% állapotban legyen és még minimális rizikó sincs a levegőben, mert erre kb semmi nem utalhatott a hétvége után. Akkor nyilván okés a dolog. De ez így kívülről nagyon-nagyon fura.
Egy alig visszatérő, nálunk sem 90 perces játékosról beszéltünk, aki úgy mozgott nem egészen egy hete, mint aki megint kidől akár hosszabb távra is, sérülés miatt le kellett cserélni, erre beteszik kezdőnek. Tét nélkül, mi múlt ezen? Egy kiscsapat ellen 3 vagy 4, esetleg 5 góllal nyernek egy NL meccsen? Félretéve azt, hogy megkérdőjelezem, hogy DJ-al erősebb-e a válogatott, mint nélküle.
De a játékos szemszögéből lehet, hogy ez a konkrét eset még meghökkentőbb, 1-2 napig arról szólt a fáma, hogy DJ-nak annyi megint, ő meg már utazott is el a válogatottal. Ha a VB lenne, kb megérteném. De egy NL, nem megbántva senkit, de ellenünk a jelenlegi formánkban...
Ajánlom, hogy teljesen 100% állapotban legyen és még minimális rizikó sincs a levegőben, mert erre kb semmi nem utalhatott a hétvége után. Akkor nyilván okés a dolog. De ez így kívülről nagyon-nagyon fura.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
- davi10
- Llegenda del Barça
Ha nincs baja akkor miért ne játszana? Ezt most még meg is köszönhetjük szerintem a hollandoknak, kellenek Frenkie-nek a játékpercek. Egy 4-0ás meccs többet segít abban, hogy újra felépítse magát, mint a "sima" edzés.
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
A válogatott részéről miért felháborító? Ők a saját meccseiket tartják fontosnak, letojják a klubokat. Neki meg most ki kellett használnia a legnagyobb riválisának a kidőlését, vissza kellett játszania magát a válogatottba. Neki ez most egy kulcsfontosságú meccs volt, hogy visszakapaszkodjon a válogatottba.
Nincs jelentősége, hogy játszik a válogatottban. Az számít, amit itt nyújt.
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022
Nem követem annyira a válogatott meccseket, mert elvből gyűlölöm az egész cirkuszt, de MI A FENE??? MIT KERES FDJ A VÁLOGATOTTBAN EGY NL MECCSEN EGY KISCSAPAT ELLEN, MIKOR PÁR NAPJA SÁNTIKÁLT LE A PÁLYÁRÓL, AZT IS HOSSZÚ SÉRÜLÉS UTÁN???
Hirtelen nem is tudom eldönteni, kinek az oldaláról felháborítóbb döntés ez, az övéről, vagy a válogatottéról.
Amúgy nem látom a meccset, de felteszem ugyanaz az oka, mint nálunk. Mikor nagyon megy a szekér, hozzá tud adni a meccshez, ha nem támad nagyon le az ellenfél, nem kap nagy nyomást, meg azért ha jól látom, ellenünk játszanak, azért a magyar válogatott mélyen egy Osasuna, pláne Soci szint alatt van. Ha nem kap komoly presszinget, nagyon könnyed, elegáns játékra képes.
Nekem tűnik csak úgy, hogy De Johng sokkal jobban játszik ma, mint Barcában?
Pont azért kerültünk kényszerpályára, mert palimadarak vagyunk, és amíg nem tudunk a kiadásainkhoz képest nagy bevételeket generálni, ott is maradunk. Nem is a kényszerpálya a lényeg, az még csak hagyján. A gond a hatalmas adósságok, és ebből csak akkor tudunk kitörni, ha pénzt csinálunk. Azzal nem vagyunk beljebb, ha mindenki ingyen távozik, mi ezt nem engedhetjük meg magunknak, akkor inkább tartsuk meg az illetőt, és valaki el fogja vinni.
Ha nem mennek elsőre bele, akkor nem kapják meg de Jongot, ilyen egyszerű. Ha igazán akarják, akkor erre fizetni fognak. Ha a nyári átigazolási szezon utolsó napján sem jönnének így érte, akkor bontanék vele közös megegyezéssel szerződést, de erre nagyon kevés esélyt látok, mert szinte biztosra veszem, hogy valaki pénzért is elvinné.
Nyilván szinte biztosra veszem azt is, hogy ezúttal is könnyen megadjuk magunkat, csak így soha nem fogunk kikecmeregni a jelenlegi helyzetünkből.
Ha nem mennek elsőre bele, akkor nem kapják meg de Jongot, ilyen egyszerű. Ha igazán akarják, akkor erre fizetni fognak. Ha a nyári átigazolási szezon utolsó napján sem jönnének így érte, akkor bontanék vele közös megegyezéssel szerződést, de erre nagyon kevés esélyt látok, mert szinte biztosra veszem, hogy valaki pénzért is elvinné.
Nyilván szinte biztosra veszem azt is, hogy ezúttal is könnyen megadjuk magunkat, csak így soha nem fogunk kikecmeregni a jelenlegi helyzetünkből.
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022
Márpedig amíg kényszerpályán vagyunk, soha az életben nem mi fogunk diktálni, hanem a másik klub, és a játékos, ez nem szeretetszolgálat kérdése, így működik a piac, kereslet-kínálat viszonylatban - az veszít, akinek engednie kell. Ha majd egyszer nem leszünk kényszerpályán, és mondjuk nem egy Barto-féle gárda lesz akkor a klub élén, akkor fogunk tudni eladni piaci áron játékosokat, akik nem kellenek. Még a Madrid is halomra engedi el a nagy játékosait ingyen, pedig nekik azért ilyen gondjaik nincsenek. Sokszor leírtuk, számokkal is alátámasztva, nem adunk el rosszabbul, mint ők, sőt. Pedig lényegesen rosszabbul kéne, de Laportáéknak sok jó húzása volt, amivel a Kessié féle kényszerpályás negatív dolgokat pozitívba vitték.
Ez most sajna ilyen, nem nagyon lehet mit kezdeni vele. Olyan játékost tudunk csak eladni jelenleg jó pénzért, aki nekünk is kell, és keresett is. Ez jelenleg szerintem Yamal, Raphinha, Koundé, Ara, Pedri, meg még 1-2-en lehet csatlakoznak lassan, Casadó, Gavi meg a visszatérése függvényében. Őket el tudnánk adni jó pénzért, de nem akarjuk, mert kellenek, pláne, hogy jelenleg nem is tudnánk minőséget hozni a helyükre az ffp miatt, szóval a meglévő értékekre jobban kell vigyáznunk, mint bárki más topcsapatnak kb Európában.
És akkor a szabadügynöki részt még szóba sem hoztam, egész Európában trend, még egy Madrid is halomra engedi el 0 euróért az egészen jó, sőt, akár aranylabda várományos, vagy aranylabdás játékosait. Vagy 2-3 misikért fél évvel korábban. Ezzel pláne szó szerint jogilag nem tudsz mit tenni, ha a játékos nem hajlandó hosszabbítani, és távozni sem, akkor ez van. Lehet persze zargatni meg lelátóztatni, de azért ahhoz elég abszurd helyzetek kellenek, és akkor sem feltétlen fog elmenni (Bale, Hazard, stb).
Hidd el, Laportáék nem hülyék, és pláne nem akarnak egy eurófityinggel sem kevesebbet keresni egy adott szitun, mint ami lehetséges. De az ilyen üzletek 90+ százaléka jelenleg nem a mi kezünkben van, sajnos, ülhetne Barto és az Atyaúristen is az elnöki székben, ez nem változna.
ON: DJ-nak szerintem is ez lesz a vége így, hogy komoly egészségügyi gondjai vannak. Amúgy is lett volna rá komoly esély, de ha egészséges, még lehetne reménykedni abban, hogy a karrierjét előtérbe helyezve eligazol, mert padozva pl. Reijnders csont nélkül szorítja ki a válogatottból még a kisebb nevével együtt is. De így... jelenleg tán még az is kérdéses, mennyire lesz DJ-nak komoly karrierje. Én sem mennék a helyében.
Csak azt remélem, hogy akármi is van a bokájával, akkor is csere marad, ha épp kb egészséges, mert szörnyű amit lehet látni sokszor vele a pályán. Ha stabilan padozik, ahová ő való is (előnyben amúgy is ténylegesen remekelni tud, szóval szerintem ez a szerep mindenképp jól áll neki), akkor talán még elmegy a szerződése lejárta előtt, bár akkor sem hiszem, hogy bárki elvinné 5 misiért többért úgy, hogy tudja, mi van velünk. Egy számunkra nem fontos, sérülékeny játékost, magas fizetéssel úgy, hogy nekünk létszükség a bérkeret felszabadítása. Mi mondhatunk akármekkora számot, a másik fél a hasát fogná a röhögéstől, kb mintha valaki felfordított lapokkal akarna blöffölni, és addig várna, míg az ablak utolsó órájában el nem adjuk 5 misiért, vagy még annyiért sem, mert ennyire rossz alkupoziban vagyunk, és úgyis nekünk kell engedni - és ezt mindenki tudja, kösz Tebas.
Ez most sajna ilyen, nem nagyon lehet mit kezdeni vele. Olyan játékost tudunk csak eladni jelenleg jó pénzért, aki nekünk is kell, és keresett is. Ez jelenleg szerintem Yamal, Raphinha, Koundé, Ara, Pedri, meg még 1-2-en lehet csatlakoznak lassan, Casadó, Gavi meg a visszatérése függvényében. Őket el tudnánk adni jó pénzért, de nem akarjuk, mert kellenek, pláne, hogy jelenleg nem is tudnánk minőséget hozni a helyükre az ffp miatt, szóval a meglévő értékekre jobban kell vigyáznunk, mint bárki más topcsapatnak kb Európában.
És akkor a szabadügynöki részt még szóba sem hoztam, egész Európában trend, még egy Madrid is halomra engedi el 0 euróért az egészen jó, sőt, akár aranylabda várományos, vagy aranylabdás játékosait. Vagy 2-3 misikért fél évvel korábban. Ezzel pláne szó szerint jogilag nem tudsz mit tenni, ha a játékos nem hajlandó hosszabbítani, és távozni sem, akkor ez van. Lehet persze zargatni meg lelátóztatni, de azért ahhoz elég abszurd helyzetek kellenek, és akkor sem feltétlen fog elmenni (Bale, Hazard, stb).
Hidd el, Laportáék nem hülyék, és pláne nem akarnak egy eurófityinggel sem kevesebbet keresni egy adott szitun, mint ami lehetséges. De az ilyen üzletek 90+ százaléka jelenleg nem a mi kezünkben van, sajnos, ülhetne Barto és az Atyaúristen is az elnöki székben, ez nem változna.
ON: DJ-nak szerintem is ez lesz a vége így, hogy komoly egészségügyi gondjai vannak. Amúgy is lett volna rá komoly esély, de ha egészséges, még lehetne reménykedni abban, hogy a karrierjét előtérbe helyezve eligazol, mert padozva pl. Reijnders csont nélkül szorítja ki a válogatottból még a kisebb nevével együtt is. De így... jelenleg tán még az is kérdéses, mennyire lesz DJ-nak komoly karrierje. Én sem mennék a helyében.
Csak azt remélem, hogy akármi is van a bokájával, akkor is csere marad, ha épp kb egészséges, mert szörnyű amit lehet látni sokszor vele a pályán. Ha stabilan padozik, ahová ő való is (előnyben amúgy is ténylegesen remekelni tud, szóval szerintem ez a szerep mindenképp jól áll neki), akkor talán még elmegy a szerződése lejárta előtt, bár akkor sem hiszem, hogy bárki elvinné 5 misiért többért úgy, hogy tudja, mi van velünk. Egy számunkra nem fontos, sérülékeny játékost, magas fizetéssel úgy, hogy nekünk létszükség a bérkeret felszabadítása. Mi mondhatunk akármekkora számot, a másik fél a hasát fogná a röhögéstől, kb mintha valaki felfordított lapokkal akarna blöffölni, és addig várna, míg az ablak utolsó órájában el nem adjuk 5 misiért, vagy még annyiért sem, mert ennyire rossz alkupoziban vagyunk, és úgyis nekünk kell engedni - és ezt mindenki tudja, kösz Tebas.
Nagyon örülök, hogy távozni akar, én már télen minden támogatást megadnék neki erre, és akkor talán erősíteni is tudunk, meg mindenkit regisztrálhatunk.
De ennek a nulla eurós, szabadügynökként való távozásos mizériának egyszer és mindenkorra véget kell vetni. Elképesztő adósságaink vannak, fizessenek csak érte. Oké, hogy nem egy nagy durranás, de 20-30 millió eurót megkövetelnék érte. Biztosra veszem, hogy akadna olyan Chelsea-féle palimadár klub, amely így is elvinné, olyannyira túlértékelt, túlhájpolt játékos. Nagyon sokan tényleg azt hiszik róla, hogy ő valami nagy spíler, ezt ki kell használnunk. Vitték volna már korábban is, igaz, akkor még nem volt sérült. Így most nem 70 millióért fogjuk eladni, hanem lényegesen kevesebbért. De nehogy már ő is nulla euróért sétáljon ki. Ha lehúzzuk a jövőbeli klubját, és emiatt kisebb fizut kap, az az ő baja. Nekünk ahhoz már semmi közünk. Ezt mindenkinek az agyába kellene már egyszer és mindenkorra vésetni, hogy nagyon szeretjük a Máltai Szeretetszolgálatot, de mi nem ők vagyunk, az egy másik szervezet. Mindenkinek hagyjuk, hogy lehúzzon minket, aztán csodálkozunk, hogy úszunk az adósságban.
De ennek a nulla eurós, szabadügynökként való távozásos mizériának egyszer és mindenkorra véget kell vetni. Elképesztő adósságaink vannak, fizessenek csak érte. Oké, hogy nem egy nagy durranás, de 20-30 millió eurót megkövetelnék érte. Biztosra veszem, hogy akadna olyan Chelsea-féle palimadár klub, amely így is elvinné, olyannyira túlértékelt, túlhájpolt játékos. Nagyon sokan tényleg azt hiszik róla, hogy ő valami nagy spíler, ezt ki kell használnunk. Vitték volna már korábban is, igaz, akkor még nem volt sérült. Így most nem 70 millióért fogjuk eladni, hanem lényegesen kevesebbért. De nehogy már ő is nulla euróért sétáljon ki. Ha lehúzzuk a jövőbeli klubját, és emiatt kisebb fizut kap, az az ő baja. Nekünk ahhoz már semmi közünk. Ezt mindenkinek az agyába kellene már egyszer és mindenkorra vésetni, hogy nagyon szeretjük a Máltai Szeretetszolgálatot, de mi nem ők vagyunk, az egy másik szervezet. Mindenkinek hagyjuk, hogy lehúzzon minket, aztán csodálkozunk, hogy úszunk az adósságban.
Barça think that de Jong does not want to renew his contract, and plans to leave the club on a free transfer. [La Vanguardia]
Csak és kizárólag Frenkie alkalmazkodóképességén fog múlni a jövője. Feltételezve azt, hogy nem fogják sújtani a csapatot hosszabb időtartamú és több játékost érintő sérülések.
Nem mennék el amellett, hogy Frenkie 2019-ben éppen egy lendületét vesztő, komótosan passzolgató, az egyéni villanásokra épülő és abból megélő csapathoz érkezett.
Szemünk láttára hullott is porba az egész.
Az ő lendülete a mából visszatekintve egy öreguras, kényelmes, körülményes csapatban valóban üde színfolt lehetett és volt is alkalmanként, de tartósan rettentően hiányoztak tőle azok a mozdulatsorok, az a tempó, amit korábban abban a kiugró Ajaxban nyújtott.
Sokszor védtem szurkolóként éppen a fentiek miatt, hogy egy fecske nem csinál nyarat, meg aki korpa közé keveredik megeszik a disznók, de most teljesen új közeg lett, kíváncsian várom, hogy mennyire és mihez lesz képes alkalmazkodni.
Ezt olvasva kipattantak a szemeim.
Kicsit off, de a levédetlen "védjegyre" kéretik vigyázni, megfontoltan használni és lehetőség szerint nem leamortizálni....
A fórum archívum nem felejt....
Köszönöm
Nem mennék el amellett, hogy Frenkie 2019-ben éppen egy lendületét vesztő, komótosan passzolgató, az egyéni villanásokra épülő és abból megélő csapathoz érkezett.
Szemünk láttára hullott is porba az egész.
Az ő lendülete a mából visszatekintve egy öreguras, kényelmes, körülményes csapatban valóban üde színfolt lehetett és volt is alkalmanként, de tartósan rettentően hiányoztak tőle azok a mozdulatsorok, az a tempó, amit korábban abban a kiugró Ajaxban nyújtott.
Sokszor védtem szurkolóként éppen a fentiek miatt, hogy egy fecske nem csinál nyarat, meg aki korpa közé keveredik megeszik a disznók, de most teljesen új közeg lett, kíváncsian várom, hogy mennyire és mihez lesz képes alkalmazkodni.
Ezt olvasva kipattantak a szemeim.
Kicsit off, de a levédetlen "védjegyre" kéretik vigyázni, megfontoltan használni és lehetőség szerint nem leamortizálni....
A fórum archívum nem felejt....
Köszönöm
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022
Alapvetően szerintem fura módon 4 volt. Flick elnézte a csiku-csukikat. Elvileg csak DJ került be és Yamal ki, de ha megnézzük, milyen hatása volt ennek dominó-effektusban...
Yamal kiesése - nem kell magyarázni önmagában sem.
Fermín a pótlása, akinek ez nem posztja, és szerintem jelenleg a keret messze második legrosszabb játékosa. Yamal eleve nagy hiányzó, de így, hogy pótolva sem volt, ez kb mínusz egy ember, nem minőségi visszaesés, mint normál esetben lenne.
DJ bekerülése. Itt ugye elvileg csak egy személyi csere történt, DJ egy 10-esre (Olmo mondjuk, vagy Fermín, Torre), de gyakorlatban meg ez mindent megváltoztatott, első sorban Pedri miatt, így Pedri feltolása is egy homokszem volt nálam. Nem béna ott, de teljesen kivesszük a játékból, pedig az ő lényege kb, hogy a támadásainknak rajta kell átmennie.
És mindezt a Soci ellen, aki egy Osasuna javított változat stílusra.
Sajnos ≠ örülök. Még idézted is.
Troym kb leírta, de azért megerősítem.
Ferránt megoldotta az élet - ez egy kb tényszerű dolog, nem fűztem hozzá semmi érzelmet, írhatnám, hogy szegény gazellát megeszi az oroszlán, ha a gazella szemszögéből nézem, de azt is leírhatom, hogy az oroszlán megette a gazellát, és kész. Ettől még nem örülök neki, csak ez volt. Amúgy még madridi sérülésnek sem örülök, nemhogy Ferránénak. Flicket (vagy épp korábbi edzőt) kritizáltam, hogy KÁR, hogy sérüléssel oldódik meg egy ilyen dolog. Ferrán jó esetben 10 perces csere szint volt már eldőlt meccsnél, 0 hozzátett értéket mutatott heteken át, így kéne használni. Mint régen Lenglet. Nem kéne lesérülnie, hanem a játékosok nevének nem kéne számítania, ha valaki hótt gyenge, ne játsszon. DJ hasonló, csak máshogy. Ha megnézed, mindenhol elé biggyesztettem a "jelenleg" szót vagy szinonímáit. A jelenlegi DJ, stb. Hát, a jelenlegi DJ nem csak hogy szintben nincs ott, mint a többiek, de egyszerűen nem kezdő szint fizikálisan sem, játék színvonalát mellőzve is. Akkor ne kezdjen. Ne sérülés oldja meg, annak nagyon nem örülök - lásd, "sajnos", lásd "senkinek nem kívánok sérülést"
DJ eseténél meg az a további fő gondom, hogy nem rotáció történt. Szóval ha azt mondja Flick, hogy oké, Pedri fáradt, vegyük ki, és menjen be a helyére DJ - arra még azt mondom, hogy oké, bár amilyen állapotban van necces. De nem ez történt, Pedri focizott, ergo egy nem száz százalékos állapotban lévő, eleve megkérdőjelezhető szintű-stílusú játékossal megbontotta kezdőként a svájci óra szintű gépezetet, ráadásul akkor, amikor eleve Yamal is kiesett.
DJ-ról csak annyi nekem a véleményem, hogy ne kerüljön a kezdőbe addig, amíg nem alkalmas rá fizikailag, és pláne addig, amíg nem bizonyította, hogy jobb, mint a Pedri-Casadó duó. Utóbbi szerintem nem is kérdés, hogy nem történt meg, de még az se nagyon, hogy egyáltalán a közelükben van-e.
Pláne nem egy Soci ellen, ahol ennyire menni kell, és ennyire necces szituk vannak fizikailag és technikailag is. Belgrád ellen pont elfért még, nem javított épp a dolgokon, de elfért, rotációnak okés, és sérülésveszélyes sem volt.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bence0330 2024.11.11. 21:30:15-kor.
Nem akarok belemenni hosszú vitákba, de az tény, hogy az előző szezon második felében és most is jobban volt nélküle, mint vele. Idén többnyire jól működik a csapatjáték, de sérülékeny a dolog, ha homok kerül a gépezetbe. Tegnap volt egyből 2 homokszem is volt.
A gúnyolódással még soha senki nem nyert sem vitát, sem nem győzött meg senkit...just saying
Centire ugyanígy játszott a sérülése előtt, talán kicsit gyorsabban, de ugyanennyi hibával, ugyanilyen körülményesen. A hibái nem fel vannak nagyítva, hanem csak kimondva. Ugyanúgy, ahogy Fermin játéka is értelmezhetetlen volt, úgy Frenkié is.Atlantis írta: ↑2024.11.11. 11:56:42Nem írtam, hogy az élőben a fizetése miatt lett elővéve. Azt írtam amiatt kezdődött vele szembe egy mélyen gyökerező utálat kialakulása, ami miatt most minden hibája órásira van felnagyítva és az erényei vagy eddigi eredményei elfelejtve. Amiket írsz, azok a sérülése előtt pontosan az ellentétei voltak és elsődleges erősségei.
Nem felejti el senki, mert 19 éves kora stagnál, mindenki döntse el, hogy ez elég-e ide, hogy alapkezdő és kapitány legyen.
Szóval csak Roque olyan szerencsés, hogy 4 hónapja és kb 150 perce van bizonyítani? Ő is sérülten érkezett, kapott 5 meccset és utilaput?
Mások nevében nem nyilatkozom, de egyetlen sérülésnek sem örültem, még ellenfélnél sem. Viszont aki nem tud egy meccset végigbírni, azt cserének hívják és álljon be a 60-70. percben.
-
- Capitá del Barça
Szövegértelmezési segédlet: Nem írtam, hogy az élőben a fizetése miatt lett elővéve. Azt írtam amiatt kezdődött vele szembe egy mélyen gyökerező utálat kialakulása, ami miatt most minden hibája órásira van felnagyítva és az erényei vagy eddigi eredményei elfelejtve. Amiket írsz, azok a sérülése előtt pontosan az ellentétei voltak és elsődleges erősségei.Troym írta: ↑2024.11.11. 09:54:34Nem láttam olyat, aki az élőben a fizetését hozta volna fel.
Általános kritikák:
-lassú
-körülményes
-nem bírja a nyomást
Én meg melléteszem, hogy a 18-21 éves középpályások között ő az egyedüli 27 éves, aki még a csk is. Akkor pontosan mit várjunk tőle? Hogy hurrá, nem ő a leggyengébb? Őt segítik ki tavaly harmadosztályban játszó játékosok és olyanok (Pedri, Gavi), akik szintén hosszú hónapokat hagytak ki.
Mit kéne elvárni Frenkietől, amit meg is ugrik?
Ez a videó: https://www.youtube.com/watch?v=rRb_h30 ... nnel=AMFCB kb. a legrosszabb szezonjáról készült. Mégis pont az első pár jelenet mutatja meg azt, hogy Ő régen a kp-n pontosan a lendület volt és aki bírja a nyomás. Igen, lehet már 8 hónapja nem játszott, ezért sokak elfelejtették milyen is a játéka.
1) Pedri fiatal, de 4 éve itt játsszik alapemberként. Ezen kívül, lentebb már leírtam, de akkor ismétlem magam: Pedri is temetve volt itt sokáig a fórumon, amikor a sok sérülése után árnyéka volt önmagának. Most meg, hogy végre újra huzamosabb ideig egészséges és elkerülik a sérülések (le is kopogom gyorsan), szinte god mode-ba kapcsolt. 2024 április óta Pedri 2 meccset hagyott ki az EB-n sérülés miatt. Frenkie március óta nem volt egészséges és pár hete tért vissza, még 90 percet sem tud végigjátszani, annyira nincs formában.
2) Gavi mióta visszatért 6 meccsen játszott 48 percet. Nem mutatott még szegény semmit a formájából, csak a lelkesedéséből.
Ha velük akarod összehasonlítani, akkor Gavi kapufa, Pedri pedig pontosan annak a példája, hogy időt kell hagyni a játékosoknak arra, hogy visszanyerjék a formájukat.
Mit várjunk el tőle jelen pillanatban? Azt hogy szegény srác egyáltalán gyógyuljon fel rendesen, és formába tudjon lendülni, mielőtt eltemetjük a karrierjét. Hogy esetleg kezeljük helyén, a megfelelő kontextusban a teljesítményét. Hogy amikor a tegnapi meccsen az egész csapat a két középső védőt leszámítva rosszul játsszik, akkor ne örüljünk már szinte a sérülésének: "Na, ahogy Ferránt is megoldotta az élet, a másik gonddal is lehet megteszi, sajnos."
Abszolút lehetséges, hogy taktikailag neki nem lesz helye majd hosszútávon a csapatban, az is lehet Flick terveibe nem illik majd bele. Az is lehet, hogy a formája sem lesz már a régi, még akkor is ha csak 27 éves a srác.
Szóval a taktikai kritikákat, hogy hogyan illik majd bele a rendszerbe, vagy kinek a helyére, azzal nem vitatkozom. Ott valóban hatalmas kérdőjelek vannak a személyét tekintve.
Az, hogy egy hosszú sérülésből frissen visszatérő játékos esetén aki még 90 percet sem tud végigjátszani, már a "nem is baj, hogy lesérült" meg "lyukas fabatkát sem" és egyéb jelzők repkedjenek az viszont elég nevetséges.
- Chino
- Llegenda del Barça
Lehet, hogy én látom rosszul, de az első sérüléséig nem hogy nem lógott ki a csapatból, hanem kifejezetten a jobbak közé tartozott. Miután sántikálva visszajött romlott inkább le a teljesítménye. Szemre is látványosan kerülte a párharcokat és jobban kivonta magát a játékból.bence0330 írta: ↑2024.11.11. 09:41:35Senki nem akar neki sérülést. Viszont az is tény, hogy van az a sérülés, ami megoldja a csapat gondját, Ferráné látványosan ilyen volt, vagy régebben egy Lenglet-é. Pont az lenne a jó, ha nem így lenne, de valahogy mindenhol a nagy nevek előnyt élvezhetnek néha teljesítménytől függetlenül. Szomorú, hogy Ferrán számára is ez volt a vége, és nem azért került ki a csapatból, mert heteken keresztül nem volt egy jó labdaérintése. DJ ha nem sérül le tavasszal és nem húzódik át idáig a sérülése, szerintem nem hozunk egyáltalán ilyen jó eredményeket, mert a neve benntartotta volna jó eséllyel a kezdőben, legalábbis a Ferrán példa alapján van rá esély.
Nem csak utólagos okoskodás, de Flicknek már az első csattanáskor le kellett volna hoznia a pályáról, főleg annak tekintetében , hogy még csak most tért vissza egy hosszú sérülésből. A második rúgáskor pedig pláne felesleges volt fent hagyni. Nem sok értelme volt fent hagyni még 5-10 percet a félidőig miközben húzza a lábát.
Ahogy olvasom, szerencsére nem olyan komoly, a sípcsontjában van komolyabb fájdalma, ami napról napra enyhül nem esik ki hosszabb távra, viszont így sanszos, hogy a válogatottba is behívják.
Forca Barca!!!!
Nem láttam olyat, aki az élőben a fizetését hozta volna fel.
Általános kritikák:
-lassú
-körülményes
-nem bírja a nyomást
Én meg melléteszem, hogy a 18-21 éves középpályások között ő az egyedüli 27 éves, aki még a csk is. Akkor pontosan mit várjunk tőle? Hogy hurrá, nem ő a leggyengébb? Őt segítik ki tavaly harmadosztályban játszó játékosok és olyanok (Pedri, Gavi), akik szintén hosszú hónapokat hagytak ki.
Mit kéne elvárni Frenkietől, amit meg is ugrik?
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022
Senki nem akar neki sérülést. Viszont az is tény, hogy van az a sérülés, ami megoldja a csapat gondját, Ferráné látványosan ilyen volt, vagy régebben egy Lenglet-é. Pont az lenne a jó, ha nem így lenne, de valahogy mindenhol a nagy nevek előnyt élvezhetnek néha teljesítménytől függetlenül. Szomorú, hogy Ferrán számára is ez volt a vége, és nem azért került ki a csapatból, mert heteken keresztül nem volt egy jó labdaérintése. DJ ha nem sérül le tavasszal és nem húzódik át idáig a sérülése, szerintem nem hozunk egyáltalán ilyen jó eredményeket, mert a neve benntartotta volna jó eséllyel a kezdőben, legalábbis a Ferrán példa alapján van rá esély.
Nem az volt a fő gond DJ-al tegnap sem, hogy mekkora látványosakat vétett, noha olyan is volt (állt, nézelődött, közben leszerelték, tipikus hibája), és az ő posztján az nagyon bajos, főleg egy ilyen meccsen, ami bizony ott dőlt el a középpályán. Hanem hogy osztályokkal gyengébb és lassabb (jelenleg), mint Pedri, aki így nem tudott szervezni és részt venni a labdakihozatalokban. A Soci megette ezt a DJ-ot, függetlenül attól, mit tudott volna 100%-osan (szerintem kb ugyanezt egy ilyen agresszív csapat ellen). Az volt a gond, hogy ő egy sokkal jobb alternatíva helyett focizott, nagyon látványos visszaesést produkálva. Remélem a jövőben nem tologatjuk az egyik legjobbunkat FDJ helyett. Még ha pihentetés lett volna, és bevállaljuk a rizikót, oké, de nem, FDJ miatt toltuk fel Pedrit, megint, főleg a neve miatt, ha őt David Lopeznek hívják ugyanezzel a teljesítménnyen (jelenlegi állapotában) a Masiából, keretben sem lett volna.
Nyilván ő csak egy része volt a problémának, csak ő az elkerülhető része. A rossz napot kifogó két támadó, a rossz évet kifogó Fermín is nagy része volt a dolognak, meg valahogy az egész felkészítés félresiklott, mint már 1-2-szer idén, de azért FDJ annyira a csapat szívét adó poszton tolta egy annyira jó Pedri helyett, hogy elég nagy volt a kontraszt. Fermínnél is, de ő egy ingyen Masiás kölyök, extrémen poszton kívül, eléggé mások az elvárások.
Nem az volt a fő gond DJ-al tegnap sem, hogy mekkora látványosakat vétett, noha olyan is volt (állt, nézelődött, közben leszerelték, tipikus hibája), és az ő posztján az nagyon bajos, főleg egy ilyen meccsen, ami bizony ott dőlt el a középpályán. Hanem hogy osztályokkal gyengébb és lassabb (jelenleg), mint Pedri, aki így nem tudott szervezni és részt venni a labdakihozatalokban. A Soci megette ezt a DJ-ot, függetlenül attól, mit tudott volna 100%-osan (szerintem kb ugyanezt egy ilyen agresszív csapat ellen). Az volt a gond, hogy ő egy sokkal jobb alternatíva helyett focizott, nagyon látványos visszaesést produkálva. Remélem a jövőben nem tologatjuk az egyik legjobbunkat FDJ helyett. Még ha pihentetés lett volna, és bevállaljuk a rizikót, oké, de nem, FDJ miatt toltuk fel Pedrit, megint, főleg a neve miatt, ha őt David Lopeznek hívják ugyanezzel a teljesítménnyen (jelenlegi állapotában) a Masiából, keretben sem lett volna.
Nyilván ő csak egy része volt a problémának, csak ő az elkerülhető része. A rossz napot kifogó két támadó, a rossz évet kifogó Fermín is nagy része volt a dolognak, meg valahogy az egész felkészítés félresiklott, mint már 1-2-szer idén, de azért FDJ annyira a csapat szívét adó poszton tolta egy annyira jó Pedri helyett, hogy elég nagy volt a kontraszt. Fermínnél is, de ő egy ingyen Masiás kölyök, extrémen poszton kívül, eléggé mások az elvárások.
-
- Capitá del Barça
FDJ szerintem tökéletes példa a média működésének negatív részére.
1 éven keresztül folyt a médiából a savazása, hogy mennyire sokat keres ugye és mekkora szemét amiért nem hajlandó lemondani a fizetéséről. (Amiről aztán elvileg kiderült nem is annyi amennyi.)
Szegény srác miközben a pályán dolgozott mint mindenki más, és egyáltalán nem lógott lefele már elkezdte kapni a kritikât a teljesítményére, hiszen a fizetése miatt nagyítóval lett elővéve minden egyes hibája.
Aztán lesérült, végkêpp közutálat tárgyávâ vált, hiszen már nem is játszott, hogy megszolgálja a pénzét.
Most visszatért egy 6 hónapos sérülés után, keresi a formájât, egy olyan csapatban ahol az utóbbi hónapokban mindenki élete formájában játsszik. Raphinha, Lewa, de nem is olyan rég még Pedri is sokak szerint felesleges ballaszt volt.
A tegnapi meccsen konkrétan egyáltalán nem lógott ki a csapatból a teljesítményével, mindenki ugyanolyan pontatlam és súlytalan volt. Mégis már az 10. percben(!) el lett könyvelve, hogy mekkora szr, miközben Raphinhànak például sikeres labdaérintése nem nagyon volt addigra.
És eljutottunk oda, hogy egyes Barca szurkolók már örülnek egy játékosunk sérülésének! ( ehhez azért külön gratula, szép bizonyítvány )
Igaz a 2. félidőben sem lett jobb a csapat semmivel érdemben. Épp hogy lelassult, és higgadtabbá vált a játékunk és ezáltal egy fokkal pontosabbak lettünk.
Most már én is remélem, hogy el fog igazolni, mert itt igazából fejen põröghet is, a közutálat tárgya lesz folyamatosan.
A média sikeresen felhergelte az embereket ellene. Egy sérülés után visszatérő játékos nem azonnal és tõkéletesen játsszik? Alsó polcos játékos, reméljük valaki a harmadosztályból megveszi!
1 éven keresztül folyt a médiából a savazása, hogy mennyire sokat keres ugye és mekkora szemét amiért nem hajlandó lemondani a fizetéséről. (Amiről aztán elvileg kiderült nem is annyi amennyi.)
Szegény srác miközben a pályán dolgozott mint mindenki más, és egyáltalán nem lógott lefele már elkezdte kapni a kritikât a teljesítményére, hiszen a fizetése miatt nagyítóval lett elővéve minden egyes hibája.
Aztán lesérült, végkêpp közutálat tárgyávâ vált, hiszen már nem is játszott, hogy megszolgálja a pénzét.
Most visszatért egy 6 hónapos sérülés után, keresi a formájât, egy olyan csapatban ahol az utóbbi hónapokban mindenki élete formájában játsszik. Raphinha, Lewa, de nem is olyan rég még Pedri is sokak szerint felesleges ballaszt volt.
A tegnapi meccsen konkrétan egyáltalán nem lógott ki a csapatból a teljesítményével, mindenki ugyanolyan pontatlam és súlytalan volt. Mégis már az 10. percben(!) el lett könyvelve, hogy mekkora szr, miközben Raphinhànak például sikeres labdaérintése nem nagyon volt addigra.
És eljutottunk oda, hogy egyes Barca szurkolók már örülnek egy játékosunk sérülésének! ( ehhez azért külön gratula, szép bizonyítvány )
Igaz a 2. félidőben sem lett jobb a csapat semmivel érdemben. Épp hogy lelassult, és higgadtabbá vált a játékunk és ezáltal egy fokkal pontosabbak lettünk.
Most már én is remélem, hogy el fog igazolni, mert itt igazából fejen põröghet is, a közutálat tárgya lesz folyamatosan.
A média sikeresen felhergelte az embereket ellene. Egy sérülés után visszatérő játékos nem azonnal és tõkéletesen játsszik? Alsó polcos játékos, reméljük valaki a harmadosztályból megveszi!
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022
Nagyon nehéz erre mit mondani. Ha Ferrán nem sérül le, szerintem kevesebb pontot hozunk, addig nagyon akadoztunk kvázi 10 emberrel és két támadóval. Nem tudom, hogy mondjak valamit, hogy ne legyek bunkó. Megpróbálom úgy, hogy Frenkie nagyon jó helyen van a lelátón, a szurkolói képességei ütik azt, amit ebben a rendszerben a pályán tud adni, legalábbis nem 100%-osan biztos. Vagy térjen vissza, de akkor addig pályára ne kerüljön kezdőként, amíg nem 100%-os. Csereként oké. Őszintén nem kívánok sérülést senkinek, és nagyon jó lenne, ha egy (esetében tán ideiglenesen) gyenge játékost nem azért kéne a padon hagyni, mert lesérül, hanem mert nem elég jó. Esetében reméljük, jelenleg. Flick sem hibátlan, még ha néha hetekig úgy is tűnik. Ferránnal, Martinnal kapcsolatban van egy vaksága, ehhez remélem nem társul DJ.
De a kérdésre: belerúgott valakibe spiccel véletlenül, és lesérült. Aztán visszasántikált, futott is, kapott megint egy csomagot, azután megint sántított. Az első után le kellett volna cserélni, amúgy is felesleges volt a pályán, remek ürügy lett volna rá, és még meg se sértettük volna az érzéseit.
Eleve voltak hírek, hogy fájdalommal játszik. Nem tudom, ez mennyire igaz, de ha igen, akkor egy csapatot eleve nem javító, fájdalommal játszó játékos játszatása mellett kb 0 érvet tudnék felhozni. Még egy tavalyi csapatban egy Christ megértek, nem egyetértek vele, de értem, ott ő létszükséglet volt, sokat játszott achilles fájdalmakkal, sajnos. Legalább volt mellette érv, ha necces is. Emellett kb semmi, elrontja Pedri posztját, lassít, és még sérülésveszélyes is.
Kezd egy olyan érzésem lenni amúgy, hogy egy lyukas fabatkát sem kapunk érte, hanem örülni fogunk, ha valaki ingyen átveszi télen, vagy valami jelképes karácsonyi zsebpénzért cserébe. Elég nagy rizikó lenne ő bárki számára az elmúlt 1 éve után.
De a kérdésre: belerúgott valakibe spiccel véletlenül, és lesérült. Aztán visszasántikált, futott is, kapott megint egy csomagot, azután megint sántított. Az első után le kellett volna cserélni, amúgy is felesleges volt a pályán, remek ürügy lett volna rá, és még meg se sértettük volna az érzéseit.
Eleve voltak hírek, hogy fájdalommal játszik. Nem tudom, ez mennyire igaz, de ha igen, akkor egy csapatot eleve nem javító, fájdalommal játszó játékos játszatása mellett kb 0 érvet tudnék felhozni. Még egy tavalyi csapatban egy Christ megértek, nem egyetértek vele, de értem, ott ő létszükséglet volt, sokat játszott achilles fájdalmakkal, sajnos. Legalább volt mellette érv, ha necces is. Emellett kb semmi, elrontja Pedri posztját, lassít, és még sérülésveszélyes is.
Kezd egy olyan érzésem lenni amúgy, hogy egy lyukas fabatkát sem kapunk érte, hanem örülni fogunk, ha valaki ingyen átveszi télen, vagy valami jelképes karácsonyi zsebpénzért cserébe. Elég nagy rizikó lenne ő bárki számára az elmúlt 1 éve után.
- ElBartimaeus
- Entrenador del Barça
Na vele mi történt megint? Nagyon fogta a bokáját és le is lett hozva félidőben. Remélem nem sérült vissza arra, amivel fél évet kihagyott.
Én emlékszem még olyan meccsekre, amikor De Jong volt a legjobb a csapatból, kiváló erőnlétével végig futotta az egész meccset, ügyesen felhozta a labdát, távolra is pontos és fontos passzokat adott, kiugratott társakat, maga is előretört, gólt lőtt, mindez a meccsek utolsó harmadában volt különösen hasznos és jobban észrevehető, amikor a társak már a popójukon szedték a levegöt.Ezért írtam, hogy adni kell neki időt - hogy visszaszerezze korábbi erőnlétét, ami nála a jobb játékának a feltétele.