menczel írta: ↑2025.02.18. 23:12:05
Nyilván 11-et akartál írni, végül 13 mal zárt. (Stat show that while Barcelona players ran an average of 9.5km during the match, Pedri outshone them all by running a massive 13km. He’s also now played more minutes this season that he managed in the entirety of the last campaign.)
Már többet játszott mint tavaly egész évben.
Én is sajnálom a heylzetkialakításait, tudja valaki abban hogy áll Európában? Tavaly ugye Gündögan masszívan vezetett a világon.
Pedri ebben nincs azért az élbolyban, de ez nem csoda, nem ez a fő feladata. Nem tudom, mi a legjobb stat erre, az xAG írja le tán a legjobban a dolgot, a várható assziszt, Raphinha az első nyilván európában, Pedri 39., kb feleannyi a szám.
Kulcspasszokat néztem még meg, Rapha a 3. Európában, Pedri 49., Yamal 58.
Pedri nem ebben a legjobb, csak ebben is jó. Labdakihozataloknál pengés, ő köti össze a csapatrészeket, ad egyensúlyt, stabilitást, stb.
A cselei sikerességi aránya amúgy pazar, toronymagasan Yamal és Rapha felett van, persze náluk azért sokkal ritkábban próbálkozik (Raphához képest a fele, Yamalhoz képest negyede), meg nyilván kicsit üresebb területeken is, de akkor is, 71%, iszonyatos szám, összehasonlításképp Rapha 49, Yamal 48.
Nagyon fifikásan, jól látva forog le emberekről, apró kis finom húzogatásokból, nagyon jellegzetes szerintem, amit ilyen téren csinál.
Amúgy nem lövik alul magukat belőle a társak, nem tudom ez milyen statból jön, nekem szemre sem annyira érződik így. Rapha konkrétan jobban szív ezzel. Pedrinek 6,3 xAg-re van 6 asszisztja, ami gyakorlatilag egál, Raphának 15 xAG-re van 13 gólpassza. Ez persze nem csoda, Yamalra és Lewyre készít elő, akik mindketten alulrúgják magukat. Ez most minden versenysorozat.
Pedri labdájából tök korrekten lőnek gólokat a srácok, max van 1-1 kiugró meccs, amikor ez nem jön össze, 1 hete meg épp lőttek 1 beíveléséből kb 1-et, ez ilyen.
Yamal ebben a nagy mázlista, 9 várhatóra rúgtak a srácok belőle 14 gólt.

Na így kéne minden oldalról csinálnia mindenkinek.

ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy