Oldal: 1 / 5

Re: Frenkie de Jong

HozzászólásElküldve: 2019.12.19. 23:41:09
Szerző: gránit
De igen, de Jong is hibás. Teljesen elveszik a mezőnyben, tegnap is teljesen beleszürkült a meccsbe, péppé verték a középpályánkat, vele együtt. Valverde nem a legnagyobb edzőeresztés, de a játékosok nem csak az edzőkre támaszkodnak - hanem a saját képességeikre is -, az edző sajnos nem tudja pótolni az egyéni kvalitások hiányát vagy nem elégséges voltát. Óriási volt a különbség a két csapat középpályája között tegnap, a Madrid teljesen uralta a meccset. Az sem igaz, amivel páran védeni próbálták, hogy de Jong kimondottan védekező középpályás lenne. Nem az. Sosem volt egy van Bommel. Legfeljebb mélységi irányító, de nem védekező középpályás, inkább egy wannabe támadó középpályás. Sajnos megközelíteni sem tudja a Barcelona legszebb napjainak középpályásait, nem tudja mozgatni a csapatot, sem előretolt, sem mélyebb szerepkörben, nem tömi a csatársort ziccereket érő labdákkal. Szerencsére a csapatban nincs egymásra mutogatás - legalábbis nem a nyilvánosság előtt -, de Lenglet nyilatkozata bizony fején találta a szöget. Nincs összeköttetés a csatársorral, de Jongék azt nem tudják megteremteni.

Re: Frenkie de Jong

HozzászólásElküldve: 2019.12.19. 23:24:23
Szerző: Samper
gránit írta:Elképesztően túlértékelt játékos, szinte eltűnik a mezőnyben, észrevehetetlen. A jelenlegi középpálya a csapat kerékkötője sajnos, Xavi és Iniesta elvesztése óta ez óriási probléma. Korábban mintha vízilabda vagy kézilabda meccseket játszott volna a csapat, úgy be tudta szorítani az ellenfelét annak kapujának előterébe, szinte odaszegezte az ellenfelet a saját tizenhatosához, folyamatos nyomás alatt tudta tartani az ellenfelet. Most erre a dominanciára sajnos képtelen a csapat, ennek oka pedig a gyenge középpálya. Ez a középpálya képtelen megközelíteni azt a dominanciát, amelyre a csapat Xavival és Iniestával képes volt. Az atombiztos labdabirtoklás és mezőnyfölény is a múlté már. Erre utalt Lenglet a nyilatkozatában, hogy nincs összeköttetés a csatársorral. Bizony nincs. A támadósorhoz alig-alig jut el a labda, Messiéknek vissza kell lépniük, hogy labdához jussanak. Mivel a középpálya nem tudja mozgatni a csapatot, nem képes dominancia kiépítésére és a csatársor helyzetbe hozására, az egész támadójáték Messi improvizációjára épül. A csatársor nem kap muníciót a középpályától, így a támadójátékunk esetleges és véletlenszerű. Ebben persze nem csak de Jong a hibás, jelenleg nincs igazi irányítója a csapatnak.


Ha valaki éppen nem hibás, az de Jong. Igaz, hogy folyamatosan játszik, de minden meccsen más pozícióban. Van egy Valverde nevű edzőnk, ő állítja össze a csapatot és ő ad taktikai utasításokat.

Re: Frenkie de Jong

HozzászólásElküldve: 2019.12.19. 22:32:03
Szerző: gránit
Elképesztően túlértékelt játékos, szinte eltűnik a mezőnyben, észrevehetetlen. A jelenlegi középpálya a csapat kerékkötője sajnos, Xavi és Iniesta elvesztése óta ez óriási probléma. Korábban mintha vízilabda vagy kézilabda meccseket játszott volna a csapat, úgy be tudta szorítani az ellenfelét annak kapujának előterébe, szinte odaszegezte az ellenfelet a saját tizenhatosához, folyamatos nyomás alatt tudta tartani az ellenfelet. Most erre a dominanciára sajnos képtelen a csapat, ennek oka pedig a gyenge középpálya. Ez a középpálya képtelen megközelíteni azt a dominanciát, amelyre a csapat Xavival és Iniestával képes volt. Az atombiztos labdabirtoklás és mezőnyfölény is a múlté már. Erre utalt Lenglet a nyilatkozatában, hogy nincs összeköttetés a csatársorral. Bizony nincs. A támadósorhoz alig-alig jut el a labda, Messiéknek vissza kell lépniük, hogy labdához jussanak. Mivel a középpálya nem tudja mozgatni a csapatot, nem képes dominancia kiépítésére és a csatársor helyzetbe hozására, az egész támadójáték Messi improvizációjára épül. A csatársor nem kap muníciót a középpályától, így a támadójátékunk esetleges és véletlenszerű. Ebben persze nem csak de Jong a hibás, jelenleg nincs igazi irányítója a csapatnak.

Re: Frenkie de Jong

HozzászólásElküldve: 2019.10.09. 04:15:35
Szerző: Samper
de Jong érkezésével a csapat leggyengébb része, a középpálya a legjobb csapatrészünkké vált. Most már "csak" a támadó és a védőjátékot kellene rendbe hozni.

Re: Frenkie de Jong

HozzászólásElküldve: 2019.10.03. 20:54:55
Szerző: ThierryBalu
Amikor lecserélik Busit,onnantól szokott a helyén jatszani.Elmúlt időkben főleg európai színterén a lassú középpálya miatt szaladnak át rajtunk könnyedén,azért De jonggal gyorsultunk,de baszhatjuk ha a védekezés szempontjából legfontosabb pozícióban ott marad Busi...

Re: Frenkie de Jong

HozzászólásElküldve: 2019.10.03. 13:24:30
Szerző: Stalkyard
Szabad kezet kéne neki adni, hogy diktálhassa a csapat tempóját. Az Ajaxnál elég jól működött, itt sem kell félteni. Ha Busi diktál, az a tempó olyan is sajnos...

Re: Frenkie de Jong

HozzászólásElküldve: 2019.10.03. 13:23:07
Szerző: Chino
ThierryBalu írta:Nagyszerű,de ami tegnap is látszott,Busi pozíciójában kéne már kezdenie.
Sajnos ideje lenne már belátni,hogy megöregedett Busquets,és a komoly téttel bíró meccseken Frenkie-t kezdetni itt,aztán szép lassan amikor csak lehet...
De Jong és Arthurnak kéne lennie az alapnak,és melléjük megtalálni a harmadik láncszemet,aki tegnap Vidal volt,de nyílván ő nem lehet hosszútávú megoldás,és szerintem a keretben sincs olyan,aki felér hozzájuk.Ruizról beszélnek,lehet ő beválna.


Mondjuk tegnap pont nem busi posztján játszott, de a korábbi meccsekből kiindulva igazat adok. Ruiz szerintem pont nem oldaná meg a problémát. Ő is inkább védekezőbb típusú játékos. Én egy Tielemansot el tudnék képzelni oda, de legszívesebben Puig-ot várnám oda, bár sanszos, hogy ez csak utópia lesz.

Viszont rohadtul örülök, hogy ilyen hamar sikerült beépülnie és az egyik legstabilabb játékosunk lett. Még egy lépéssel közelebb vagyunk, hogy fiatalítsunk a csapaton és őt valamint Arthurt látva a kp nem fog ettől gyengülni. Bár egy rutinosabb játékos nem árt ha még ott van mellettük. (Rakitic/Vidal)

Re: Frenkie de Jong

HozzászólásElküldve: 2019.10.03. 12:50:28
Szerző: ThierryBalu
Nagyszerű,de ami tegnap is látszott,Busi pozíciójában kéne már kezdenie.
Sajnos ideje lenne már belátni,hogy megöregedett Busquets,és a komoly téttel bíró meccseken Frenkie-t kezdetni itt,aztán szép lassan amikor csak lehet...
De Jong és Arthurnak kéne lennie az alapnak,és melléjük megtalálni a harmadik láncszemet,aki tegnap Vidal volt,de nyílván ő nem lehet hosszútávú megoldás,és szerintem a keretben sincs olyan,aki felér hozzájuk.Ruizról beszélnek,lehet ő beválna.

Re: Frenkie de Jong

HozzászólásElküldve: 2019.10.03. 08:19:18
Szerző: MQuCsabi
Felüdülés nézni a játékát, ahogy pakolgatja ki a labdákat szélre, osztogat.
Hát még azt, amikor elveszítjük a labdát, van, aki visszaér és még Piquéék előtt szerel.

Re: Frenkie de Jong

HozzászólásElküldve: 2019.09.24. 21:56:18
Szerző: Olcha
Imádom a játékát, hatalmas zseni a pali!!!

Re: Frenkie de Jong

HozzászólásElküldve: 2019.09.22. 11:16:51
Szerző: Sanama
Amikor játszott, talán 1 meccset leszámítva, a legjobb mezőnyjátékos volt, tegnap is. (Mondjuk nem volt nehéz)
És az a hozzáállás, ami a nyilatkozataiból lejön, nagyon sokat ígérő a jövőre nézve. Simán el tudom képzelni, hogy pár év múlva csapatkapitány legyen.
Egyszerűen csak remélem, hogy hoznak egy értelmes edzőt, és Messi utolsó 2-3 évében közösen sikereket érhetnek el. Rég láttam ennyire intelligens és alázatos játékost, akiben ekkora tehetség volt.

Re: Frenkie de Jong

HozzászólásElküldve: 2019.09.07. 14:08:40
Szerző: Nervo
Nagyot játszott tegnap is, igazi tanár volt a pályán Wijnaldummal együtt, kár hogy ez a tökkelütött EV nem tudja itt hasznosítani. :roll: Jól látszik hogy egy jó edző keze alatt aranyat ér ez a gyerek.:D Malen is szépen bemutatkozott, nagy potenciál van benne és nagyon gólerősnek látszik, csak remélem hogy benne végre megtalálja a csapat Van Persie méltó utódját. =D> Nagyon kellene Memphis mellé Malen, és az lenne a jó ha melléjük pedig még sikerülne beépíteni a többi fiatalt is, mert egyedüli gyengeségünk az amiben egykor világszinten voltunk. Remélhetőleg hamarosan Chong és a kis Kluivert is kap lehetőségeket Ronaldtól, és akkor már tényleg sínen lesz a csapat. :lol:

Frenkie:
https://www.youtube.com/watch?v=FF8J7plmSJI

Malen:
https://www.youtube.com/watch?v=HKpzcQdYsgU

Re: Frenkie de Jong

HozzászólásElküldve: 2019.09.01. 18:52:50
Szerző: westerngom
MatyiG írta:
Matyi, azt hittem a fórumon szólás szabadság van, kulturált és a fórum rendjét, szabályzatát nem sértő kertek között.

Ő törölte a saját hozzászólását. :)


sorry! :oops:

Önkritikát gyakorolt a kolléga, ez sem semmi!! =D>

Re: Frenkie de Jong

HozzászólásElküldve: 2019.09.01. 17:02:32
Szerző: MatyiG
Matyi, azt hittem a fórumon szólás szabadság van, kulturált és a fórum rendjét, szabályzatát nem sértő kertek között.

Ő törölte a saját hozzászólását. :)

Re: Frenkie de Jong

HozzászólásElküldve: 2019.09.01. 16:19:16
Szerző: Subinho
Busquets 2 éve botrány gyenge. Nem arról van szó, hogy a kora miatt vissza kéne vonultatni, hanem, hogy legyen verseny. Aki jobb az marad a kezdőben. Kortól függetlenül. Ha ez jó hatással van Busira és kiemelkedő teljesítményt nyújt, az is jó! Nem veszíthetünk vele. Jelenleg én is De Jongot favorizálnám!

Re: Frenkie de Jong

HozzászólásElküldve: 2019.09.01. 14:46:28
Szerző: westerngom
MatyiG írta:Nem tudom miért kellene Businak 31 évesen félreállnia De Jong miatt, aki még csak most érkezett.


Mert (már) jelen pillanat többet adna a csapat számára a vkp. poszton.
Alapvetően nem Busi kasztrálásáról beszél szerintem senki, inkább a játék percek megosztásáról , majd teljesítménytől függően nagyobb mértékű átvételéről.
Ha, Busi kiszorítja a kezdőből a padra a folyamatos jó teljesítményével az ifjú titánt nekünk az is jó. Szeretem a win - win-t.

MatyiG írta:Másrészt van edző is, aki eldönti.


Hát éppen ez a baj! :D


zeli39 írta:Mivel te nem vagy Barcelona szurkoló csak egy Busquets fan az érdeked az,hogy Busquets alapkezdő legyen és olyankor boldog vagy ,,,,mások meg akkor boldogok mikor jó a játék és van esélyünk BL nyerésre ,, a jelenlegi Busi a La liga szintjét sem üti meg évek óta, De Jong meg jelenleg top játékos a posztján ezért kellene neki játszani Busquetsnek meg ülni a padon


na jó, azért szerintem túlzásokba sem kell esni, és a személyeskedésre meg végképp nincs szükség.Matyi, azt hittem a fórumon szólás szabadság van, kulturált és a fórum rendjét, szabályzatát nem sértő kertek között.
Zeli39 semmivel sértőbbet nem írt, mint ami a fórumon nap mint nap elhangzik egymás között, csak a személyes részt kicsit túl tolta. Én személy szerint jobban tisztelem az egyes játékosokhoz ennyire kötődő fórumozó társakat, mint hogy megbántsam, körültekintőbben fogalmazok, de nem vagyunk egyformák.

Az internet nem felejt.

Re: Frenkie de Jong

HozzászólásElküldve: 2019.09.01. 13:31:58
Szerző: MatyiG
Nem tudom miért kellene Businak 31 évesen félreállnia De Jong miatt, aki még csak most érkezett, és nem mutatott eddig semmi olyat, ami a gálakezdőbe predesztinálná. Másrészt van edző is, aki eldönti.

Amúgy szerintem ilyen Xavi-szerepkörben jó lehetne FdJ, nem ott a bal szélen bohóckodni.
Mondjuk tegyük hozzá, hogy Alenán kívül nincs olyan középpályásunk, aki a labdával a kapu felé meg tud/szokott indulni.

Re: Frenkie de Jong

HozzászólásElküldve: 2019.09.01. 11:17:27
Szerző: johdepp
westerngom írta:Érdekes, hogy Puyol, Xavi, Ini, "magától" tudta, érezte mikor kell emelt fővel félre állni, a fiatal társa elől a csapatban, a klub érdekeit nézve.

Azért vannak különbségek. Busi még nem annyira idős, mint a fent említett urak voltak a távozásukkor. Másrészt ők a visszavonulás/klubváltás előtt is magas szintet hoztak (már amennyit Puyi tudott játszani a térde miatt). Sosem éreztem őket koloncnak a klub/csapat nyakán.
Busi ellenben... Hosszú évek óta fényévekre van az egykori teljesítményétől/tudásától, pedig nem is vészes még a kora. Bár vannak azért jobb meccsei még most is, de nagyon hullámzik egy-egy meccsen belül is, összességében meg érzésre több a rosszabb meccse, mint a jobb.
Akárhogyan is, nem kellemes helyzet, de azért itt az edzőt is meg lehetne nézni, mert szerintem nem kezeli megfelelően a szitut.

pep71 írta:Dembi, Cou, Malcom...most De Jong, Griezmann jön a sorban akiket Valverde taccsra tesz..De Jong szinte jobb szélsőt játszik, hát komolyan, mintha ez az edző nem látott volna egy Ajax meccset sem tavalyról. Komolytalan
De amúgy másik edző keze alatt Arthur már klasszis lenne rég , tegnap is milyen labdákat adott , amúgy meg elvenni szinte lehetetlen tőle a bogyót, de nem Busi meg Roberto kell a kp-ra..hiába igazol a Barca fiatal jó játékosokat nagy pénzért , ha az edző képtelen csapatot építeni, főleg ezzel a nezhetetlen barca-hoz méltatlan focival.

És igen. Sajnos előfordulhat, hogy folytatódik a sorminta. Elég sok jó és/vagy ígéretes játékos besült Ernesztó "kezei alatt". Nagyon remélem, nem vágja tönkre De Jong barcás karrierjét ez a kókler "edző", nagy kár lenne érte.

Re: Frenkie de Jong

HozzászólásElküldve: 2019.09.01. 10:55:40
Szerző: pep71
Dembi, Cou, Malcom...most De Jong, Griezmann jön a sorban akiket Valverde taccsra tesz..De Jong szinte jobb szélsőt játszik, hát komolyan, mintha ez az edző nem látott volna egy Ajax meccset sem tavalyról. Komolytalan
De amúgy másik edző keze alatt Arthur már klasszis lenne rég , tegnap is milyen labdákat adott , amúgy meg elvenni szinte lehetetlen tőle a bogyót, de nem Busi meg Roberto kell a kp-ra..hiába igazol a Barca fiatal jó játékosokat nagy pénzért , ha az edző képtelen csapatot építeni, főleg ezzel a nezhetetlen barca-hoz méltatlan focival.

Re: Frenkie de Jong

HozzászólásElküldve: 2019.09.01. 10:19:10
Szerző: westerngom
Frenkie de Jong a mélységi irányító - védekező középpályás szerepkörben tudja a legjobbat kihozni magából, nem véletlen, hogy ő lett a Bajnokok Ligája 2019–2020-as idényének legjobb középpályása. http://www.nemzetisport.hu/bajnokok_ligaja/uefa-frenkie-de-jong-lett-az-elozo-ideny-legjobb-kozeppalyasa-2719033

Amíg a keretben vannak az eredeti vkp. posztján olyan érinthetetlen - bármennyire is gyenge teljesítményt nyújtó - játékosok, mint Busquets, addig de Jong sem fog tündökölni és a vele szemben támasztott magas elvárásoknak megfelelni, a vonal mellé kirakott szélső játékával, közel Iniesta pozíciójában.
https://totelcamp.blog.hu/2019/07/27/frenkie_goes_to_hollywood

Amennyiben vissza kerül az eredeti posztjára (vkp), ahol kimagasló teljesítményt tud nyújtani, vele kapcsolatban is helyre áll a világ rendje, DE! amíg az érinthetetlen szent tehenek legelésznek inkább a gyepen a Valverde jóvoltából, addig senki ne várjon balszélsőként kimagasló teljesítményt a sráctól.

Érdekes, hogy Puyol, Xavi, Ini, "magától" tudta, érezte mikor kell emelt fővel félre állni, a fiatal társa elől a csapatban, a klub érdekeit nézve.
Ugye senki* nem akarja majd megmagyarázni nekem, hogy nem lehetne a vkp-n megosztani a perceket, illetve szépen átadni a staféta botot és a perceket, a tehetséges titánnak.


*Bocs Matyi!

Re: Frenkie de Jong

HozzászólásElküldve: 2019.09.01. 09:35:07
Szerző: Zozzy 5
nagyon remélem, hogy nem csinálja majd vele is azt, mint Coutinhoval, hogy mindenki tudja, hol képes klasszis lenni, de konzekvensen erőlteti valahol máshol, amíg aztán ki nem ég. ez a Busquets-De Jong középpálya halott ügy lesz...

Re: Frenkie de Jong

HozzászólásElküldve: 2019.08.31. 22:17:22
Szerző: Chino
palesz77 írta: Az eddig látottak alapján sokkal inkább egy mélységi játékos, Busi posztján tudom én leginkább elképzelni a jövőben, nem egy ilyen előretolt szerepkörben.


Ez már a Betis ellen is nagyon látszott. A Bilbao ellen kb. a csapat legjobbja volt, de múlt héten és ma is sokszor már a vonal mellé szorult, ami láthatóan nagyon nem fekszik neki, a pálya közepén érzi legkomfortosabban magát.
Arra leszek majd kíváncsi, ha a sérültek visszatérnek, főleg Messi "mellett" mennyire fog változni a játéka.

Re: Frenkie de Jong

HozzászólásElküldve: 2019.08.31. 20:36:38
Szerző: palesz77
Eddig tényleg nem túl meggyőző, viszont én attól nála nem tartok, hogy hosszútávon nem válik majd be. Nagyon meglepődnék legalábbis, elnézve az alapjait. Viszont a posztja szerintem nem ez, nem is volt meggyőző az elmúlt 2 meccsen. Az eddig látottak alapján sokkal inkább egy mélységi játékos, Busi posztján tudom én leginkább elképzelni a jövőben, nem egy ilyen előretolt szerepkörben.

Re: Frenkie de Jong

HozzászólásElküldve: 2019.08.31. 20:14:07
Szerző: Geri777
tl írta:Gyorsmérleg 3 meccs után:
egyelőre csak egy hype-nak tűnik, semmivel sem hasznosabb SR-nél, szinte csak alibi passzokat mutatott eddig. Rakitic ennél még a Valverde által ráerőltetett poszt mellett is jobb, néha így is sikerül segítenie a támadásokat. Óriási csalódás.

Egyet értek.

Re: Frenkie de Jong

HozzászólásElküldve: 2019.08.31. 19:53:52
Szerző: tl
Gyorsmérleg 3 meccs után:
egyelőre csak egy hype-nak tűnik, semmivel sem hasznosabb SR-nél, szinte csak alibi passzokat mutatott eddig. Rakitic ennél még a Valverde által ráerőltetett poszt mellett is jobb, néha így is sikerül segítenie a támadásokat. Óriási csalódás.