Quique Setién

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
Avatar
gránit
Capitá del Barça
Hozzászólások: 564
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2020.07.03. 14:49:34

Én már a BL-tornára is Xavival küldeném a csapatot, addig is rálátása nyílna a keretre. Sok plusz információhoz jutna az alapozásra. Feltéve persze, hogy eljutunk odáig, mert az az 1-1 nagyon sovány volt a Napoli ellen. Setiénnek is több ideje lenne csapatot keresni a következő szezonra, mielőtt bezárulnának a lehetőségei a következő idényre. Semmi értelme nem volt erre a néhány hónapra idehozni. Első helyen vette át a csapatot, és -4 pontnál jár. Ezért tényleg érdemes volt...
Samper
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3692
Csatlakozott: 2014.10.22. 16:22:27

2020.07.03. 13:21:43

Úgy hallatszik: eldőlt, hogy a bajnokság és a BL befejezése után Xavié a kispad. Arról nincs szó. hogy Abidal, Xavi volt játékostársa is távozna. Nagy belső meccs lesz az igazolások körül Xavi és a vezetőség között, bár lehet, hogy ebben is meg van köztük a megállapodás. Szerintem jobb, ha a váltásig marad Setien és nem kell Pimientanak beugrania.
Avatar
fanbarca
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1720
Csatlakozott: 2010.05.15. 09:11:15
Tartózkodási hely: Kolozsvár

2020.07.03. 09:21:36

Barto nem vállalhat újabb mandátumot. Setienre én amúgy nem haragszom. Ennyit tud, ez van. Nem kellett volna kinevezni.
més que un club
drobika
Capitá del Barça
Hozzászólások: 526
Csatlakozott: 2017.10.12. 11:54:08

2020.07.03. 07:43:34

Remélem, hogy Xavi tényleg nem követi el azt a hibát, hogy Barto alatt hazamegy a klubhoz és elvállalja az edzői posztot. Kérdés, ha netán az a katasztrófa ütne be, hogy esetleg Barto embere ül a székbe, vagyszemélyesen Barto nyer (nem tudom hányszor lehet elnök valaki) , akkor mikor és milyen változások lehetségesek egyáltalán.
Setien hétvégi cseréit és az összeállítást biztosan tudná magyarázni. Vidal mint egy erős oszlop az erős Atletico játékosokkal szemben, Fati csereposzton indul, mert túl gyenge a védőkkel szemben, Griez a formája, esetleg volt csapata ellen ne játszon stb. Na de, hogy Suarez nulla teljesítménnyel miért van fenn,és Griez és Fati miért akkor jön be amikor?
A bajnokság volt a tét, vagy legalábbis nagy valószínűséggel. Tök mindegy hogy 2-2 nél kikapunk vagy marad az eredmény! Ilyenkor nem lehet impotens módon viselkedni!
Mindenkit fel kellett volna pakolni max a 70.percig! Szarvashiba szerintem. Más kérdés, ha behúzzuk a meccset, akkor mikor jön el a következő ilyen pillanat,és esetleg egy-két meccsel késöbb jön a bukta. De mindenesetre jól mutatja, hogy vészhelyzetben amikor nincs más lehetőség akkor 19-re nem mer lapot húzni, pedig más lehetőség nincs.
Samper
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3692
Csatlakozott: 2014.10.22. 16:22:27

2020.07.03. 06:17:04

A legfrrissebb hír (kacsa?), hoögy Messi 2021 után nem akar maradni. Ha ez igaz, egy új edzőnél nem biztos, hogys továbbra is lesznek "érinthetetlenek".
Avatar
Sinya22
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2024
Csatlakozott: 2017.08.21. 17:40:25

2020.07.03. 05:10:44

Chino írta:
2020.07.01. 23:31:53Ezzel igazából nincs is baj. Riqui nemm szorul magyarázatra, Messiben bármikor benne van hogy gólt lő/gólpasszt ad. Suarez is simán maradhatott volna fent, de nem úgy, hogy totál egyedül van. Nem képes megteremteni a helyzetet, a játékban is csak hátrányt jelent, de hiába játszik rosszul, akkor is megvan az a faktor, hogy odakerül és kegyetlenül bevarrja vagy valahogy beszerencsetlénkedi.
Nem ezekkel a játékoskkla volt baj, nem őket kellett volna lekapni.
Amiikor ennyire kell a gól egyszerre fent hagyni Busit, Vidalt, Rakiticet érthetetlen. Azt kellett volna megkérdezni ők miért maradtak fent egyszerre.
Suarezt emeltem ki. Azzal gond van,hogy ő fent maradhatott. 0 veszélyes megoldása volt. Miközben a padon ült egy Fati, egy Braithwhaite,akik alapból lendületesebbek nála,Fati ráadásul a kapura úgy 30x veszélyesebb. De Griezmann se hiszem hogy ezt a teljesítményt alul múlta volna.
Suarez régóta szidva van. De most nem azért mert kihagyott 3 ziccert,addig el se jutott. Lehet is jönni azzal,hogy Messi haverja,Setien töketlenül nézte az egész meccset végig,a 86. percben kell előrefelé cserélni,mikor a bajnokság a tét?Sehol nincs ilyen. A Griezmann csere az is mi?Időt húzni szokás akkor már,mást nem.
Avatar
Stalkyard
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3021
Csatlakozott: 2010.05.19. 19:10:30

2020.07.02. 21:52:57

Xavi nem fogja feladni az elveit. Előbb veszít és esik ki a tiki-takaval az első osztályból, minthogy feladja azt. Minden tette és szava ezt sugározta mindig is, nem is értem, ki gondolja másként. És ez így is van jól. Csak az a kérdés, éppen most erre van-e szükségünk. Szerintem a választásokig semmiképpen sem. Utána elindulhat egy új projekt, egy új csapat építése. De ide ebbe a jelenlegi posvanyba Bartomeu alá felesleges ide jönnie. Nagyon remelem, hogy nem követi el ezt a hibát.
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
Avatar
gránit
Capitá del Barça
Hozzászólások: 564
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2020.07.02. 20:10:47

Xavi nyilatkozataiból mindig sugárzott, hogy a tiki-taka mennyire a DNS-ében van, mennyire él-hal ezért a játékért és mennyire azonosul az egész felfogással. Szíve szerint biztosan ezt játszatná. Csak fel kell majd mérnie, hogy a keret milyen típusú játékra lesz alkalmas. Nyilván ezért sem akart egyik pillanatról a másikra beugrani. De lehet, hogy a BL-tornára már vele megy a csapat, hogy addig is felmérje az állományt. Nem tudom, szeretne-e vagy tudna-e mást játszatni. Gabi nyilatkozata alapján, aki a játékosa lett, a tőle megszokott szemléletet alkalmazza edzőként is. Labdabirtoklás, gyors, az ellenfél számára követhetetlen passzjáték stb.

Setién szerintem hamarabb repül, mint gondoltuk volna, és ezek a kétes cserék még ürügyet is szolgáltatnak a vezetőség számára. Persze ez az ő esetében ugyanúgy ürügy lenne, ahogy Valverde esetében a szuperkupás kiesés. Két bajnoki cím után ciki lett volna kirúgni, nem is tették meg a nyáron, a vezetőség képmutató módon tűkön ült és várta a casus bellit, hogy mikor nyílik alkalmuk a kirúgásra. Egyébként hosszú idők után az a meccs volt az első, mármint az Atleti elleni 2-3, amikor újra felhőtlenül és önfeledten élveztem a Barca játékát. Kicsit tragikomikus, hogy ez lett Valverde Waterloo-ja. Jól játszottunk, és így kiesni... Az a meccs is megerősítette bennem, hogy a régi beidegződések, mely szerint 2-1 után menni kell a harmadik, negyedik, ötödik gólért, ezzel a csapattal már nem feltétlenül célszerű, és azóta is rengeteg pontot buktunk el vezetés után. Ha nem kontráznak minket szanaszét, a Celta Vigo elleni meccs is simán hozható lett volna. Több értelme lenne célfocival lehozott 1-0-okat meg 2-1-eket játszani, ahelyett, hogy beidegződésszerűen támadni próbálunk (még ha menne, de nem megy), hátul fellazulva. Érdekes lett volna, ha akkor nem kapunk ki, esetleg még meg is nyerjük a szuperkupát, meddig hagyják Valverdét a padon, főleg úgy, hogy a bajnokságot is vezettük és a BL-ben is csoportelsők lettünk. Az ő esetében ugyanúgy a casus bellire vártak, mint most Setién esetében, és ezek a cserés műbalhék most kapóra jönnek a vezetés számára (mert egyébként hányszor láttunk már olyat, hogy egy játékost az utolsó percekben cserélnek be? Százötvenmilliószor).

Szerintem ez a keret is elég jó lenne még címekre, ha a jelenlegi állomány képességeinek megfelelő célfocit játszanánk, tiki-taka-reinkarnáció-helyett. Xavinak pedig ez egy komoly dilemma, aki talán nem is akar semmilyen más játékot játszani és feladni a meggyőződését. Ez egy nehéz helyzet, van egy játék, amit mindannyian szívesen látnánk újra, de nem biztos, hogy most ez lenne az az impulzus, amivel újra győzne a forradalom, és kimozdulnánk a jelenlegi nihilből. Lehet, hogy most nem ez a forradalom felé vezető út. Szerintem Xavi is filozofál, de nem lennék meglepve, ha augusztusban már vele menne a csapat Portugáliába a BL-tornára.
Samper
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3692
Csatlakozott: 2014.10.22. 16:22:27

2020.07.02. 19:01:08

Furcsa elképzelésetek van a Barca edzőjéről. Egy éve ezen a fórumon is az volt a közhangulat, hogy veteránjaink most is a top3-ba tartoznak és aki kételkedni merészelt, azt csúnyán leugatták. Ugyanígy gondolkoztak a sociok is és a vezetőség is. Ehhez kerestek edzőket és így is határozták meg a feladatukat. Hogy lehet ezek után tőlük gyökeres változtatást várni? Lehet, hogy mostanára Barto már rájött, hogy erre lenne szükség., De utolsó évében valószínűleg ragaszkodni fog a régi nótához. Kicsi a valószínűsége, de teljesen nem kizárható, hogy úgy akar távozni, hogy ő vágott bele a megújulásba. Meglátjuk, kit hoz edzőnek és milyen feladatot, hatáskört ad neki.
Avatar
NovaProspekt
Capitá del Barça
Hozzászólások: 756
Csatlakozott: 2019.11.26. 14:17:19

2020.07.02. 18:10:48

gránit írta:
2020.07.02. 17:47:44
Sétien ezt megfordította. Ő nem a semmit állítja be forradalomnak, hanem a forradalomból állítja be a semmit. Persze nem ő az első. Ő már az n+1. edzőnk, aki a régi sikerek romjain próbál megélni. Ez már permanens anti-forradalom. Kíváncsi vagyok, hogy mikor jön majd az első olyan edző, aki a sikerek lelakott romjainak toldozgatása-foldozgatása helyett valami egészen újat kezd el csinálni, új alapokon.középhátvédekkel.
Na igen. Sokszor elgondolkozok, hogy mit tenne Pep, vagy maga Cruyff, ha a mostani Barcát edzené. Nyomatná az ezeröccázpasszos izét, mert ugye az a Pepizmus meg Cruyffizmus, vagy kitalálna valami teljesen újat? Szerintem az utóbbi, nálam ez az igazi Cruyffizmus. De ez már filozofálás. És Xavitól is ezt szeretném látni, ha idekerül. Ha nála is öncélú tiki-taka reinkarnáció lesz, akkor a szememben csak egy újabb Setién lesz.
Avatar
gránit
Capitá del Barça
Hozzászólások: 564
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2020.07.02. 17:47:44

NovaProspekt írta:
2020.07.02. 14:00:11
ilyeneket én szoktam a munkahelyemen csinálni, hogy a semmit próbálom forradalmi ötletként eladni. :mrgreen:
Setién ezt megfordította. Ő nem a semmit állítja be forradalomnak, hanem a forradalomból állítja be a semmit. Persze nem ő az első. Ő már az n+1. edzőnk, aki a régi sikerek romjain próbál megélni. Ez már permanens anti-forradalom. Kíváncsi vagyok, hogy mikor jön majd az első olyan edző, aki a sikerek lelakott romjainak toldozgatása-foldozgatása helyett valami egészen újat kezd el csinálni, új alapokon.

A következő ellenfél a Villarreal lesz, akik az 5. helyen állnak, alig lemaradva a Sevillától. Ellenük sem feltétlenül érdemes a tiki-takáról álmodozni, 10 emberrel botorkodva az ellenfél térfelén, elől mindkét szélső hátvéddel és a felezővonalon mászkáló középhátvédekkel.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gránit 2020.07.02. 18:41:30-kor.
drobika
Capitá del Barça
Hozzászólások: 526
Csatlakozott: 2017.10.12. 11:54:08

2020.07.02. 14:04:05

Én még Griezről, Dembiről, Couról és de Jongról sem mondanék le.
Amit írtál az a lényeg. Már rájuk kellene építeni. Persze ott van még Fati ,Puig.
És ennek mennyi a valószínűsége? Nulla
Avatar
NovaProspekt
Capitá del Barça
Hozzászólások: 756
Csatlakozott: 2019.11.26. 14:17:19

2020.07.02. 14:00:11

davi10 írta:
2020.07.02. 11:56:26
Setien (ha jól emlékszem) rögtön az első meccsén felnyomta a 3-5-2t, azóta semmi, de tényleg semmi változatosság. Valverde óta agresszívabbak a letámadások, meg mintha az össze középpályást feljebb nyomta volna. Szóval a "hagyományos" focit egy fokkal mintha jobban játszatná, de ez még kevés.
Az a 3-5-2 is annyi volt emlékeim szerint, hogy Roberto volt a "jobb oldali középhátvéd", Alba meg bal wingback. De magukat a játékosokat tekintve ugyanúgy 4 védő, 3 középpályás, 3 támadó. Gyakorlatilag annyi történt, hogy Robit nem engedte elkószálni, hátul maradt, Alba meg mehetett Isten hírével a másik oldalon. Nem akkora was ist das ez, ilyeneket én szoktam a munkahelyemen csinálni, hogy a semmit próbálom forradalmi ötletként eladni. :mrgreen:
Avatar
gránit
Capitá del Barça
Hozzászólások: 564
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2020.07.02. 13:29:38

drobika írta:
2020.07.02. 13:20:45

Cou, De Jong, Griezmann, még Dembi is nagyon jó játékosok, mindegyik elbukik nálunk? Komolyan gondoljuk azt, hogy ez normális?
Igen, pont ez a gond. Jönnek jó játékosok, de mivel nem az ő játékstílusukhoz igazították az edzők a csapatot, hanem fordítva, őrájuk akartak régi sablonokat ráhúzni, így nem működik a dolog, és váltunk játékostemetővé. De Jongról azért még nem mondok le.
Avatar
gránit
Capitá del Barça
Hozzászólások: 564
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2020.07.02. 13:27:07

davi10 írta:
2020.07.02. 11:56:26

A vezetőséghez meg annyit, hogy lehet jó csapatot építeni mocskos pénzből is, de normális, tekintélyes és tökös edző nélkül nem igazán.
végsősoron az anyagi háttér biztosítása mellett, az edzőkérdés is a vezetőség feladata lenne.
Igen. Idehozhatják a világ legtisztább kezű vezetőjét, Alba attól nem tanul meg beadni, és nem fogunk ettől átállni egy olyan rendszerre, amellyel címeket nyerhetünk. Edzőkérdésben nagyon mellényúltak. Kérdés, ki lett volna szerencsésebb választás.
drobika
Capitá del Barça
Hozzászólások: 526
Csatlakozott: 2017.10.12. 11:54:08

2020.07.02. 13:20:45

Talán nem off a Setien témában, de van hozzá köze. Azért ő megörökölt egy helyzetet, egy játékfelfogást, egy elvárást ám. Szerintem nem egészen tudta, hogy mit is vállal.
Szeretném én látni azt, hogy mindenki cseszik egy olyan edzői stábra, akiknek van hatalom a kezében. A végsőkig védtem Messit a játéka miatt, de látni kell, hogy lassan ő az edző és a csapatfőnök. Sarabia és Setien tehet neki egy szívességet.
Cou, De Jong, Griezmann, még Dembi is nagyon jó játékosok, mindegyik elbukik nálunk? Komolyan gondoljuk azt, hogy ez normális?
Avatar
gránit
Capitá del Barça
Hozzászólások: 564
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2020.07.02. 12:54:17

Arra biztosan nem voltak jók, hogy a wannabe tiki-takában legyenek alkalmazva. Coutinho tényleg nem volt jó összjátékban, átlövő specialista lehetett volna, csak 4-3-3-ban, meg egyáltalán a mi játékrendszerünkben ilyen nincs. Ugyanez vonatkozik a két mélységi irányítóra. Ilyen szerepkör Rijkaard, Guardiola meg Luis Enrique alatt nem volt. Vagy teljesen új koncepciót kellett volna erre építeni, vagy más játékosokat venni. Új koncepció nem volt, így a régi rendszerbe lettek oda nem illő játékosok vásárolva. Ez meg nem járható. A probléma az, hogy ha nem ők, akkor kik. Új Xavik, Iniesták nincsenek. Én örültem Coutinhónak is, de Jongnak is, tök jól játszott az Ajax-ban. Csak az ő szerepéhez a csapatot is át kellett volna szabni. Ezt a problémát látom, hogy a régi sablonokat erőltetik, azt játszani nem tudó játékosokkal. A három csatár meg teljesen felesleges jelenleg egyszerre a pályán. Többet érnénk plusz egy középpályással.
LG
Az Év fórumozója 2016
Hozzászólások: 18667
Csatlakozott: 2004.12.17. 21:03:01

2020.07.02. 12:51:07

Másrészt Bayern. Más stillus, gyorsabb futtatósabb jobban kellett volna, hogy feküdjön de, ott se ment. Kicsit nekem ő klasszikus Klopp bébi. Olyan mint Götze. Klopp alatt jó volt az Ő rendszerében meg volt a helye ott nagyon élt, amúgy meg ennyit tud. Na most Setién, aki még jobban rá van függve erre az értelmetlen lassú tilitoli semmire, szerintem még annyira se fogja tudni kezelni, mint EV, Niko Kovač, vagy Flick.
Egyetértek! Anno sokra tartottam Coutinhot, de most már utólag, hogy két helyen is felsült, én is úgy gondolom, hogy Klopp rendszerében tudott nagyon jól működni, és ezt látva túlértékeltük. Sok ilyen játékos van, aki egy csapatban nagyon megy, aztán eligazol, és soha többet nem kerül még közelébe sem a korábbi teljesítményének.
Zsono
Jugador del Barça
Hozzászólások: 171
Csatlakozott: 2017.12.10. 21:12:36

2020.07.02. 12:50:00

Coutinho és edzői sokat szerepelnek most itt. Aki kicsit elmélyedne az előzményekben, megláthatja, Klopp ebből a jelenből már anno sokat előre látott.

https://www.sportsjoe.ie/football/repor ... nho-157865

Vajon ezt miért nem látták nálunk? Vagy ha látták, miért is igazolták le?

Költői kérdések természetesen. Annyit biztosan tudunk, hogy Klopp érti a dolgát.
Avatar
Feast4
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2913
Csatlakozott: 2014.05.01. 21:54:54

2020.07.02. 12:11:04

gránit írta:
2020.07.02. 10:49:26

Coutinho húzóember volt a csapatában. Örültem, hogy végre jön egy olyan játékos, aki a meddő passzolgatás céltalanságát megtörve tud lőni, képes átlövésekre, és ha nem tudjuk bepasszolgatni magunkat a gólvonalon túlra, legalább lesz egy átlövőnk. 2018 tavaszán 22 meccsen 10 gólt lőtt. Jól indult. És ott erőltette Valverde a szélen, mert nem tudott elszakadni a régi sablonoktól (bár ő legalább tett rá apróbb kísérletet, Sétien még azt sem).
Na ebben nem adok igazat. 2018 tavaszán 22 meccsen 10 gól. Igen ám, de összjátékban totál haszontalan volt, a passzjáték nem ment, az igazi átütő erő sem volt meg, a rövid passzos játék nem ment neki. 22 meccs alatt is nem egyszer játszott szélsőt, jobb és bal oldalon is. Igazából az volt a játéka, hogy megkapta a labdát, futás szélen a szögletzászlóig, aztán visszapasz az érkező Messinek és Suareznek. Vagy megkapta a labdát, ki szélre és keresztbe lő. Ezt egy fél idény alatt ki is ismerték. Innentől jött az, hogy kipróbáltuk az összes létező poszton ahol Klopp játszatta. Kloppnál egyébként csatár mögött és szélen játszott sosem volt klasszikus kp. egyébként EV ott is kipróbálta.

Másrészt Bayern. Más stillus, gyorsabb futtatósabb jobban kellett volna, hogy feküdjön de, ott se ment. Kicsit nekem ő klasszikus Klopp bébi. Olyan mint Götze. Klopp alatt jó volt az Ő rendszerében meg volt a helye ott nagyon élt, amúgy meg ennyit tud. Na most Setién, aki még jobban rá van függve erre az értelmetlen lassú tilitoli semmire, szerintem még annyira se fogja tudni kezelni, mint EV, Niko Kovač, vagy Flick.

Artur, meg de Jong jelenleg tényleg úgy néz ki hogy megrekedtek. Ez sem feltétlen edzői hiba. Eleve nem ilyen profilú játékost kellett volna venni. Bár Artur az új Xavi alapon az Ő helyén játszott és nem volt rossz, de nem volt igazán soha jó. de Jong pedig ehhez a lagymatag semmihez amit játszunk nem való. Ne legyen igazan de Setién alatt szerintem lefő ő is.

Amúgy meg tartom, nem edző baj van (illetve nem csak) értelmetlenül összevásárolt, keretünk van. Van aki max a Sevilla szintű és van, aki 100+ millióért a mi rendszerünkbe egyszerűen nem is fér be. Setiénnek nyilván sem felállásváltás sem, variálás nincs megengedve. Ergo itt ragadtunk.
Kép
drobika
Capitá del Barça
Hozzászólások: 526
Csatlakozott: 2017.10.12. 11:54:08

2020.07.02. 12:04:01

Azt gondolom, hogy az erkölcsösség semmiképpen nem elhanyagolható. Még akkor sem, amikor az olasz fociból lehet ilyen példákat összeszedni.
Más mint egy klub
Azért ezt ne felejtsük el Nem kell álszentnek lenni, de az biztos, hogy az átigazolási ügyeink, a gazdasági mutyik, a játékosokkal való bánásmód kihat a megítésésünkre, a játékosok és az edzők körülményeire és viszonyára. Milyenek a viszonyok ott, ahol az edzői stábra látványosan nem is figyelnek oda?
Ehhez társul a szakmai dilettantizmus. A balhék területén átvesszük a ,,korszerű,, dolgokat, de a játékrendszerben maradunk olyan szinten, amit már nem tudunk játszani.
Ezért az a véleményem,hogy itt már nem edzőkérdés van régóta.
Avatar
MatyiG
Adminisztrátor
Hozzászólások: 17516
Csatlakozott: 2009.01.27. 14:10:25
Tartózkodási hely: Budapest/Jászberény

2020.07.02. 12:03:37

Túlzás, hogy nem próbálkozna, most a Tico ellen is sokszor Pique-Lenglet-Rakitic hármas volt hátul tamadasepitesnel. Puig pedig Messi és Suarez mögött. Szóval nem mondhatni, hogy minden meccsen ugyanaz a sablon menne.
Avatar
davi10
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3239
Csatlakozott: 2007.10.06. 20:02:40
Tartózkodási hely: Budapest

2020.07.02. 11:56:26

gránit írta:
2020.07.02. 10:49:26
És ott erőltette Valverde a szélen, mert nem tudott elszakadni a régi sablonoktól (bár ő legalább tett rá apróbb kísérletet, Sétien még azt sem).
Setien (ha jól emlékszem) rögtön az első meccsén felnyomta a 3-5-2t, azóta semmi, de tényleg semmi változatosság. Valverde óta agresszívabbak a letámadások, meg mintha az össze középpályást feljebb nyomta volna. Szóval a "hagyományos" focit egy fokkal mintha jobban játszatná, de ez még kevés.

Valverde alatt (az jó kérdés, hogy tudatosan-e), de többször visszaálltunk és átadtuk a területet az ellenfélnek lásd Liverpool első meccs. Nem voltak Lucho-féle kontrák, de mintha Valverde nem ragaszkodott volna az állandó 4-3-3hoz, az első szezonban ugye főleg a kényszer miatt inkább 4-4-2be toltuk.
Gyanús nekem, hogy ezt a folyamatos 4-3-3at sem ők találták ki.

Nekem így Setien még annyira se tűnik rugalmasnak, mint Valverde, pláne nem a 90.perces cseréivel.

A vezetőséghez meg annyit, hogy lehet jó csapatot építeni mocskos pénzből is, de normális, tekintélyes és tökös edző nélkül nem igazán.
Aztán ki tudja, lehet, hogy megkörnyékeztek olyanokat is, akik mondták, hogy okés, jövök, de akkor Busi, Suarez ki, xy be, aztán mondták Barto-ék, hogy köszönjük, majd értesítünk.
Azért végsősoron az anyagi háttér biztosítása mellett, az edzőkérdés is a vezetőség feladata lenne.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Avatar
gránit
Capitá del Barça
Hozzászólások: 564
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2020.07.02. 11:43:50

Feast4 írta:
2020.07.02. 10:21:38

Olaszország. Az utolsó aranykor:

Juventus: Agnelli család (mögöttük a Fiat Koncern) sportvezető Luciano Moggi (Calciopoli egyik agya).
Milán: Silvio Berlusconi (olasz miniszterelnök és orgiacsászár)
Inter: Moratti (olajipar vállalatok)
Róma: Sensi család (olajipar vállalatok)
Napoli: Maradona idejében Luigi Giuliano a Camorra akkori feje igen csak bejáratos volt oda és ahogy, haladunk előre az időben a nápolyi Camorrák egy-egy vezető embere mindig feltűnt ott, a belső berkekben még ha nem is tulajdonosként.

Ha ezeket a vezetőségeket és a tulajdonosi kört jobban megnézzük, mindenki ellen folyt ügyészségi nyomozás, szervezett bűnözés, maffiavádak, stb. stb. Lehet hogy egy-két esetben örökösök már papíron tiszták, de apu, vagy nagyapa igen csak Don Corleone volt annó. Igazából a milliárdos olasz családok alapvetően ha ma már törvényes vállakozást is vezetnek, korábban 90%-ban volt közük a maffiához. És ez csak az 5 nagy klub.
Bizony. Ott volt a Parma története is, akik csődbe mentek, miután a helyi maffia nem tudta többet finanszírozni a csapatot. Senki nem számított a csődre, a klub könnyelműen költekezett, és 63 millió eurónyi fizetést nem tudtak a szezon végén kifizetni. A végén a klub trófeáit is elárvereztették, hogy valahogy ki tudják fizetni az adósságaikat, legalábbis annak egy részét. Számos klub kötődött különböző maffiaszervezetekhez, és amikor egyik-másik bűnbandát lekapcsolták, bukott velük pénzügyileg a csapat is. Mint a Lazio is a kétezres évek elején, aminek persze sokan örültek, mert ott nem egyszerűen maffiáról volt szó, hanem annál is szennyesebb dolgokról.

Ez persze nem menti fel Bartomeu-ékat, de szerintem a kutya nem törődne a bénaságukkal, ha az elmúlt években nem esünk ki nevetséges módon a BL-ből.
Avatar
gránit
Capitá del Barça
Hozzászólások: 564
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2020.07.02. 10:49:26

Annál nagyobb fertőt nehezen lehet elképzelni, mint ami az olasz focit átszőtte, oligarchák, maffiózók által tulajdonolt klubokkal. A lényeg valóban az, hogy volt szakmai stáb, és a pályára ez nyomja rá közvetlenül a bélyegét. Mert akármekkora fertő volt az olasz labdarúgás, ha csak a közelmúlt edzőlegendáit nézzük a bundabotrányok árnyékában, egy Marcelo Lippi vagy Carlo Ancelotti tudása megkérdőjelezhetetlen. Nálunk a Barcelona szintjét meg nem ütő edzők fordultak meg az elmúlt években. Kaptak olyan játékosokat, igazolásokat, akikből igenis sokkal többet ki lehetett volna hozni. Coutinho húzóember volt a csapatában. Örültem, hogy végre jön egy olyan játékos, aki a meddő passzolgatás céltalanságát megtörve tud lőni, képes átlövésekre, és ha nem tudjuk bepasszolgatni magunkat a gólvonalon túlra, legalább lesz egy átlövőnk. 2018 tavaszán 22 meccsen 10 gólt lőtt. Jól indult. És ott erőltette Valverde a szélen, mert nem tudott elszakadni a régi sablonoktól (bár ő legalább tett rá apróbb kísérletet, Sétien még azt sem).

Jött Arthur, jött de Jong. Mélységi irányítók voltak az előző klubjaikban. Csakhogy ilyen a 4-3-3-as rendszerben nincs. Ha 4-3-3-ban berak valaki egy mélységi irányítót, nem lesz védekező középpályás, anélkül meg nem lehet nyerni komoly csapat ellen. Remek játékosokat pakoltak számukra idegen pozíciókba, semmilyen új koncepciót nem tudtak felmutatni az edzőink, csak átvettek egy százezer éves sablont, és abba akarták beleszuszakolni az új játékosokat. Eljutottunk oda, hogy játékostemető lett a csapat.

A vezetőség csapnivaló, ezzel egyetértek. Neymar kergetése is egy agyrém. De igenis bocsátottak minőségi játékosokat az edzők rendelkezésére, csak azok képtelenek voltak a keretből egy koherens képet összerakni. Ki mást szerződtettek volna, mint a tavalyi BL legjobb játékosát? Az edzőink nem találták a szerepét, mert nem volt semmi koncepciójuk, amibe belerakhatták volna.

Szerzett a klubnak jó játékosokat a vezetőség az elmúlt években. Megfelelő edzőt nem szerzett, ez volt itt a gond.
Válasz küldése