Chino írta: ↑2020.12.02. 11:06:27
Én egy amolyan Larsson szerepkört is el tudnék neki képzelni, mert az látszik, hogy egy igazi kapura törő játékos, akiben megvan az, hogy bármikor odakeveredik a kapu elé és képes gólt szerezni, Ilyen utolsó 25-30 percekre is ideális játékos lehet, még ha nem is fogunk briliáns összjátékokat és cseleket látni tőle. (bár nem is egy faék játékos, posztjához képest komolyabb játékintelligenciája van)
Így van. Bár remélem, hogy inkább kicsit többeket fog kapni, az a 25-30 pont annyi mindig, hogy kicsit stresszelhet a játékos, hogy ennyi idő alatt bizonyítson. De az is lehet, hogy neki elég. Majd meglátjuk, mennyi lesz az annyi.
Ha valakinek megvan felvételen, vagy megtalálja youtube-on, a Griez gólnál tekerjen kicsit hátrébb, ne sokkal, 41:30 körülre, mikor Messi a saját félpályája közepéről megindul. (Oké, most nem őt akarom offolva dicsérni, de elképesztő volt, "peche volt", hogy Griez a végén lőtt egy ilyen gólt, és csak azt ismételgették a minősége miatt

) Úgy megy át az ellenfél 16-osáig, hogy közben pár mp-en belül kétszer kényszerítőzött Braithtel és egyszer Desttel. Braithre kihegyezve, mindkétszer kegyetlenül tartotta a pozícióját a rajta lihegő védővel szemben, először nagyon picit rosszul adta vissza, de azért még épp jó volt Messinek, másodszor már tökéletes volt, és abból adta Albának a passzt, amiből jött Griez bombagólja.
Messi és Braith megmozdulásai tényleg egészen döbbenetesen jók voltak ebben a támadásban is, még ha nem is kapják meg érte annyira a dicséretet. Szerintem még a két bombagól jelenlétében is ez volt a meccs legszebb jelenete, ilyen támadás felépítést ritkán látni, öröm volt látni, ahogy érzik is egymást, ahogy Messi azt csinálja amit a legjobban tud, szlalom, penge passzok, Braith meg fogja kegyetlenül a pozícióját, visszakészít.... a második Braith-kényszerítő után akár maga Messi is el/belőhette volna, de nyilván így lett a legjobb.
Ez a fajta kőkemény játékos nagyon hiányzott elöl - vagy nem is hiányzott, csak nem vettük észre, hogy itt van...
Abban is maximálisan egyetértünk, hogy bizony van neki játékintelligenciája, lásd fenti jelenet. Valóban nem egy Eto'o technikailag, de van arra elég játékosunk, hogy legyen, aki megcsinálja a cseleket. Azt sem mondom, hogy nem lehetne jobb kilencesünk, de szerintem most épp ennyi pénzből gazdálkodva nemigen fogunk tudni top csatárt találni, ő meg azért most már kezdi bizonyítani, hogy gólt is tud rúgni, és elöl a pozíciófogásaival és jó ütemű passzaival még egészen bele is tud illeni a többi játékos közé, jobban, mint vártuk. Én azt mondom, télen nem kéne kilencest hozni a helyére, fél évet minimum kaphatna, Depay nem rossz, de nem biztos, hogy jobb, mint Braith, aki már itt van, és nem kerül semmibe. Wernerek Mbappék meg Haalandok egyelőre biztos nem jönnek.