A Sevilla elleni keret

A kosaras pelda kicsit fura,de ertem amit irsz.bence0330 írta: ↑2021.02.19. 22:44:54
Mivel Leo bármelyik nyáron szabadon távozhat - ha időben bejelenti - ezért szerintem ez nem olyan éles ebben az esetben.
Nem értek a kosárhoz, kb 5 Lakers meccse láttam életemben 10+ éve. De mivel kosaras az avatarod:
Tegyük fel, hogy Kobe a pályafutása kései időszakán, amikor még mindig a világ legjobbja (? nem értek hozzá, lehet hülyeséget mondtam de hagyjuk, de tegyük fel, hogy az volt), és kér egy horribilis összeget fizuként, de közben kitermeli a kétszeresét. Anyagilag mi lenne a jó döntés? Menjen, hogy felszabaduljon a bértömege, amivel elesünk kétszer akkora bevételtől is? Nyilván nem. Meg kell adni neki, mert bár nem igazságos, de ez egy ilyen kapitalista világ, és kb mindenkinek jó lesz az üzlet.
Szerintem ez a Messi fizu téma teljesen röhejes, anyagilag ő tartja fent a klubot. Ráadásul nem is ő erőszakolta ki, tálcán kínálták, ő meg elfogadta. Szerintem sem igazságos, amennyit keres, de az sem igazságos, hogy pl. Keanu Reeves multimilliomos színészetből a legjobb filmeket megkapva, és még csak színészkedni sem tud - bocsi a KR fanoktól, helyettesítsék be Chuck Norrissal, vagy akire épp gondolnak.
Kicsit ez azért túlzás. Nem a fontosabb mecseken gyenge, hanem ott jön ki látványosabban a gyengesége. De az erőssége is ott van azért ugyanúgy. Ahogy a gyengeségei is a kiscsapatok ellen is.vg99 írta: ↑2021.02.19. 20:04:10Messivel nekem 3 problémám van:
Évek óta a legfontosabb meccseken gyenge,
Xavi vagy Ini tudta, hogy mikor tud segíteni, Messit viszont tilos lecserélni, ő dönti el, mikor játszik,
a fizuja teljesen beteg, részben ezért vagyunk ott ahol. Azért habelegondolunk, h nyáron kaptunk volna 100at plusz 140 megspórolt fizu.. akkor mondjuk Depay, Garcia vagy Vijnaldumért lett volna 10-10 millió. Vagy Haalandra 75 most.
És 90%, hogy nyáron lelép a psgbe vagy mcbe, miközben nem nyerünk semmit idén vele sem.
Mivel Leo bármelyik nyáron szabadon távozhat - ha időben bejelenti - ezért szerintem ez nem olyan éles ebben az esetben.miro. írta: ↑2021.02.19. 21:41:47Birom mikor mindenki ugy szamol,hogy egy eves fizetes szabadul fel egy klubnal,ha az adott jatekost eladja.
Pedig egy klub nem egy evre tervez,hanem a szerzodes vegeig tartando idot veszi figyelemben,nem csak az adott evet.
Messi fizetese 4 evre brutto kb 550 millio euro.
Kalapos írta: ↑2021.02.19. 20:15:51
Rég volt már 2013, könnyen bizonyítható hogy nincs igazam. De nem is 2 év az igazság, 2016ban a PSG meg a Juve ellen is tudatosan generált helyzet nélkül játszottunk el 4ből 3 meccset, ha jól emlékszem. Volt hogy egész évben nem volt csak öngólunk meg 11es gólunk a blben idegenben nem? Teljes koncepció hiány.
Messi fizujáról. Ha figyelmesen elolvasnátok azokat a pénzügyi jelentéseket, amit a fizetésekről írnak, akkor tudhatnátok, hogy az az összeg, ami Messi nevére megy, az valóban extrém. Csakhogy az BRUTTÓ! A spanyol adótörvények szerint durván annak a 30 százaléka a nettó. Nyílván az is nagy pénz, de már egész másként néz ki.vg99 írta: ↑2021.02.19. 20:04:10Messivel nekem 3 problémám van:
Xavi vagy Ini tudta, hogy mikor tud segíteni, Messit viszont tilos lecserélni, ő dönti el, mikor játszik,
a fizuja teljesen beteg, részben ezért vagyunk ott ahol. Azért habelegondolunk, h nyáron kaptunk volna 100at plusz 140 megspórolt fizu.. akkor mondjuk Depay, Garcia vagy Vijnaldumért lett volna 10-10 millió. Vagy Haalandra 75 most.
És 90%, hogy nyáron lelép a psgbe vagy mcbe, miközben nem nyerünk semmit idén vele sem.
Erről beszélek. Hogy nem várhatjuk tőle hogy megoldja, de változtatni meg nem lehet, tehát ez az a hozzáállás hogy akkor maradjon így minden, jó ez így, majd legközelebb összejön, váltsunk edzőt, igazoljunk újakat. Nem fog működni, ez a terv halott ügy, ezt próbálom leírni. Azért csak az a vége mindig hogy leégünk évről évre nem, ugyanazzal a játékkal? Szóval valamit csak kéne csinálni? És már mondtam, szinvonalas csapat körülötte.. 2016ban volt szinvonalunk, de 17ben meg 18ban is, meg 13ban meg 14ben is. 19ben majd nem jók voltunk, de nem jött össze, és azért idegenben voltak gondok bőven. Megpróbálom beleképzelni magam egy másik csapat helyébe. Pl a Pool szurkolók szidták-e Salahot vagy Manét amikor kikaptak a Realtól a döntőbe? Valszeg nem, volt kapus akit szidhattak. Szidta-e a Bayern Lewát amikor kiestek a Real ellen bohóc gólokkal? Nem hiszem, volt más akit szidhattak. Szidták a PSG támadókat a Bayern elleni döntő után? Nem számottevően, nem jött össze ennyi. Sorolhatnánk.bence0330 írta: ↑2021.02.19. 20:19:46
Az első pont még oké, ha nem is teljesen igaz. Tavaly (sajna) a Napli ellen pl egyedül továbblőtt minket, Pool ellen is 3-0-ra eldöntött kb egyedül egy meccset, nem tud mindig egyedül megtenni ezt. Néha igen, néha nem. A nagyobb csapatok ellen ritkábban elég egyedül, mert jó az ellenfél... nincs körülötte színvonalas csapat.
Az első pont még oké, ha nem is teljesen igaz. Tavaly (sajna) a Napli ellen pl egyedül továbblőtt minket, Pool ellen is 3-0-ra eldöntött kb egyedül egy meccset, nem tud mindig egyedül megtenni ezt. Néha igen, néha nem. A nagyobb csapatok ellen ritkábban elég egyedül, mert jó az ellenfél... nincs körülötte színvonalas csapat.vg99 írta: ↑2021.02.19. 20:04:10Messivel nekem 3 problémám van:
Nézzük meg mely meccseken volt gyenge. Róma 2017 visszavágó, PSG 2016 ( A Liverpool ellen összességében nem játszott gyengén, szerintem) Bayern 2020, PSG 2021, Több fontos meccsre, amin gyenge volt nem emlékszem. Ezekből kettő az utóbbi egy évben. Hány fontos meccset nyertünk neki köszönhetően? Számtalant! A csere kérdésben igazad van és tényleg el kellett volna engedi a nyáron.vg99 írta: ↑2021.02.19. 20:04:10Messivel nekem 3 problémám van:
Igen, ezért van a fórumRob888 írta: ↑2021.02.19. 20:07:54Hát Kalapos! 8 éve!!! Tiszteletben tartom a véleményed, de az enyém teljesen más. Amiket írtál az utóbbi 2 évre igaz. A 2010-es évek nagy részében Európa elitjébe tartoztunk. A La Ligát, ami akkor a legerősebb volt folyamatosan megnyertük. Voltak bukások is, de ez ezen a szinten megtörténik mindenkivel. Messi minden címet halomra nyert, az évtized legjobb labdarúgója lett. A Barca játéka elkápráztatta az egész világot, annak ellenére, hogy igen volt egy Róma 2017 és egy München 2013.
Nem tetszett, hogy azt írtad, hogy a mellett érvelő véleményeknek nincsen jelentőségük. Minden véleménynek van jelentősége, a tiédnek is. Még ha nem is értek vele egyet, de elgondolkodtat. Ezért van a Fórum!
Ne forgasd ki teljesen a szavaim, én eddig, ha szidtam Messit, mindig azzal a céllal, hogy ráébresszek pár embert arra, hogy nem szenttehén. Nem azért hogy a szobrát leromboljam. Az edzőknek és társaknak meg a vezetőségnek is legalább akkora szerepe mint neki, csak őt soha senki se szidja, ez az ami zavar.csababarca írta: ↑2021.02.19. 19:29:37Jól van Kalapos, vezesd le, hogy 2012 óta rosszak vagyunk, mert Messi.
Azért ez még a Messi utálat közepén is erős, 2019-ben se voltunk annyira rosszak, azt a hűűű de korszakos Liverpoolt itthon megfektettünk mint a rongyot, úgy játszottunk velünk. Messi vezetésével.
Értem amit mondasz egyébként, tartalmaz igazságokat is, de azért nehogy már ő legyen a hibás, hogy kapjuk a bohóc gólokat, meg mert nincs koncepció.
Szerintem is menjen el, mert lejárt a kapcsolat szavatossága.
Én már nyáron is mondtam, hogy el kell engedni.
Aztán virgonckodhatnak a szupersztárjaink nélküle, egycsapásra megszűnnének a védelmi gondjaink, a kp hiányosságai, és a támadósor is hármasával kezdené el rúgni a gólokat nélküle.
Gyenge volt a PSG ellen? Igen, tény.
Mint ahogy azok a dolgok is makacs tények, hogy ő tartja lélegeztetőgépen a csapatot, mert a fiatalabb sztárocskáink nem képesek 2 jó meccset lehozni egymás után. Nem hogy eldönteni 1-1 meccsen néhanapján.
2012 óta nyertünk 5 bajnokságot, meg pár kupácskát, de tudom, ezek 'mit is' ? se érnek.
Amit mondasz problémát, az 2 éve van jelen, nem 8-9 éve.
Jó, amit írtál! Magamra ismertem.bence0330 írta: ↑2021.02.19. 18:12:35Ja, és megint 20 gólos egy "gyenge szezonjában", úgy, hogy két hónapig össze volt omolva az ember lelkileg. Mióta összekapta magát, több mint 1 gól/meccses átlagot hoz, közben labdát vesz fel, 3-4 olyan passzt kioszt egy meccsen, amennyit közben az egész forduló alatt egész Európában összesen nem adnak, visszatámad, sőt, sokszor még bejöveteleknél és pályán csapatkapitányként is viselkedik, ami tőle teljesen karakteridegen.Nagybarcelona írta: ↑2021.02.19. 17:43:20Messi az “elit” csatárok közül a 2. legjobb vèdekezèsben. Legjobban cselez, irányít, gólt lő, vèdekezik, mègis van aki eladná, mert sètál. Mi lenne, ha futna?
https://m4sport.hu/kulfoldi-foci/cikk/2 ... y-csinalja
Sajnos alighanem középhátvédként is köröket verne a jelenlegi bagázsra, és még szerintem 20 gól fölé is kerülne mellé a szezonban, de annyit azért már ne bír sprintelni fel le. De szerintem őszintén képes lenne rá.
Ja, és kihagytam a legfontosabbat: minden egyes héten olyan adrenalinfröccsel, örömmel tölt el minden Barca-szurkolót azokkal a döbbenetes villanásaival, cseleivel, góljaival, amiket csak ő tud. Ha vége ennek a jelenlegi pandémiának, akkor megint 70-80 ezer néző fele miatta fog odaülni, mert amúgy a csapat többi része Fatin és Puigon kívül látványra teljesen nézhetetlen., és mivel előbbi talán egészen hosszú távra kidőlt, utóbbi meg nem játszhat, így igazából még csak nem is tényezők. Ennek a sok embernek mind örömet okoz, pl én is személy szerint miatta tudom rávenni magam a meccsnézésre. Amikor beáll az 58. percben 0-1-nél és az 59.-ben vág egy olyan gólt, hogy felpattanok a kanapéról öklömet rázva, vigyorogva - hogy aztán ráeszméljek, milyen röhejes is vagyok- na ezt még évekig tudja csinálni.
Plusszban évekig ő tudná fent tartani a fejünket az ürüléklavina felett, idevonzani pár új játékost, akik nélküle már nem jönnének, a Barca brendet fenntartani amíg még lehet, időt adva az új vezetőségnek az utánpótlásának kitalálására... És közben olyan döbbenetes mennyiségű lóvét is csorgat a Barca kasszájába, amit szerintem kb ki sem tudnánk mondani, és ez az anyagi segítség szintén az egyik legfontosabb alappillére lenne a fent említett ürüléklavinában evickélő Barca fennmaradásának. Még nyerhet nekünk bajnoki címet, spanyol kupát - BL-t hatalmas csodával mondjuk két év múlva, ha mindenből szerencsésen jövünk ki.
Ja, és megint 20 gólos egy "gyenge szezonjában", úgy, hogy két hónapig össze volt omolva az ember lelkileg. Mióta összekapta magát, több mint 1 gól/meccses átlagot hoz, közben labdát vesz fel, 3-4 olyan passzt kioszt egy meccsen, amennyit közben az egész forduló alatt egész Európában összesen nem adnak, visszatámad, sőt, sokszor még bejöveteleknél és pályán csapatkapitányként is viselkedik, ami tőle teljesen karakteridegen.Nagybarcelona írta: ↑2021.02.19. 17:43:20Messi az “elit” csatárok közül a 2. legjobb vèdekezèsben. Legjobban cselez, irányít, gólt lő, vèdekezik, mègis van aki eladná, mert sètál. Mi lenne, ha futna?
https://m4sport.hu/kulfoldi-foci/cikk/2 ... y-csinalja