Leo Messi

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.

Szezonértékelő:

1
8
7%
2
6
5%
3
15
13%
4
31
28%
5
52
46%
 
Szavazatok száma: 112
Avatar
MessiNeymarSuarez
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 8951
Csatlakozott: 2014.10.18. 14:14:18
Tartózkodási hely: Budapest

2020.08.26. 12:30:19

Maxi írta:
2020.08.26. 11:46:53


De mi az, hogy itt maradt? Hát basszus, Ő nem volt ott a pályán? vagy Ő nem volt ezeken a meccseken?Nem védeni akarom a vezetést, de azért ez már sok!Mindegyik kiesésben vastagon benne volt Ő is.
De volt a pályán, adott is vagy 2-3 gólpassz értékű labdát Torinóban is, a többiek kihagyták. Liverpool ellen lőtt 2 gólt, és visszavágón is helyzetbe hozta a társait többször. Vagy egyszerre ő adja az asszisztokat és mindig ő lője a gólokat is? Na ezért akar lelécelni.
Balinho írta:
2020.08.26. 10:00:53
Érdekes kérdés ez amúgy. Meddig terjed az ember tűrési kötelessége? Messi a legjobb éveiből áldozott fel jó párat a Bartomeu korszakban, évekig kellett nézze, ahogy elszúrt igazolásokkal egyre kevesebb esélye volt a klasszisához méltó sikereket elérni (gondolok itt a BL-re).

Amennyire is sikeres a pályafutása és karrierje, összességében mindig ott lesz mögötte, hogy a megfelelő társakkal, és a megfelelő edzőkkel mennyivel többet érhetett volna el. Elég arra gondolni, hogy az argentin válogatottban olyan középszerű edzők irányították, mint a szakvezetői kvalitásait a játékosok csókolgatására korlátozó Maradona, a VB-döntőn Agüero helyett Higuaint kezdető Sabella vagy akár Sampaoli (de ide sorolhatnám Bauzát vagy Martinot is). A legfontosabb válogatott meccsein, ha Higuain nem teli gatyával játszik, akkor simán VB és Copa America győztes lehetne, de felhozhatnám azt is, amikor az ominózus VB-döntőn Higuainon felül is olyan félistenekkel kellett együtt játszania, mint Enzo Perez, Biglia, Gago, Rojo, Sergio Romero vagy épp Demichelis.

A Barcában ugyanez. A Pep éra után volt egyetlen egy Luis Enrique, aki konkrét elképzeléssel érkezett a klubhoz (történelmi távlatból nézve amúgy tragikomikus, hogy az a triplázás mennyivel vetette utóbb vissza a klubot, hiszen annak köszönhetően választották újra Bartot...), egyébként jött Tata Martino, Valverde, Setien és most Koeman, akiknek annyi a skilljük, hogy jól fújják a leckét Cruyffról, a tiki-takáról, meg a többi kulcskifejezésről, amiről úgy hiszik, hogy nedves lesz tőlük a Barca-szurkolók és vezetők bugyija. Mindegyik edző a középszerűség szobra, nem irányított előtte egyik se komoly csapatot, utána se nagyon (oké, Tata és Koeman hazája válogatottját, de az nem ugyanaz, mint a napi szintű munka), komoly eredményt egyik se ért el, és azért a Barca padjára már ne legyen elég annyi, hogy "harcos kis csapatot csinált a Southamptonból", "volt egy jó másfél szezonja a Betisszel", vagy "bajnok lett az Olympiakosszal, és küzdős kis felső középcsapatot csinált a Bilbaoból.". Hogy a francba fordulhatott az elő, hogy egyik edzőváltásnál nem gondolta azt a vezetőség, hogy egy elit pedigréjű és elit eredményekkel rendelkező edzőt hozzon el? Persze értem én, néha az ember kockáztat, de max olyankor, ha valaki ugyan tapasztalatlan, de tudható, hogy mennyire ért a futballhoz (Pep, Zidane, egyszer talán Xavi). De a karrierjük jelentős részét érdemi eredmény nélkül lehozó középszerű fószerektől mit vártunk, várunk?

Közben Bartoék százmilliókat, éveket és szezonokat herdáltak el úgy, hogy a csapat évről-évre leginkább csak gyengült. A rengeteg botrányról, a szakmai és intézményi válságról ne is ejtsünk szót, mert sose lenne vége.

Nyilván Messi is belefásult ebbe, főleg úgy, hogy a BL-ben micsoda arcpirító kudarcokat éltünk át. Az egyetlen hiba, amit elkövetett, hogy nem évekkel korábban borította rá az asztalt Bartomeuékra, akkor talán még nem lett volna késő, csakhát ugye a lejárató PR-kampány (Messi a diktátor) miatt nyilván ezt nem engedhette meg magának.

Ellenben eljutottunk oda, hogy az ittmaradása nemcsak hogy elképzelhetetlen, hanem értelmetlen is. Ha Barto akár már ma le is mond, akkor is ezt a csapatot újjá kell építeni, a klubot újra kell szervezni, az pedig aligha fél év lesz, Messi köré a jelen csapatát lehetne építeni, azt Barcelonában már nem érdemes, a jövő csapatát viszont már aligha.
Teljes mértékben egyetértek. Amúgy egyszerű hogy miért nem jönne ide top edző: Senki sem látja azt a sportszakmai építkezést ami indokolttá tegye azt hogy ide jöjjön, ezért maradnak a C kategóriás edzők akik vagy bevállnak vagy nem.
2015 óta 1 MILLIÁRD eurót vert el Bartomeu.
Nem azzal a 350 millióval van baj amit a Dembele-Coutinho-Griezmannra vertek el, hanem azzal a maradék 600-700 millióval amiből folyamatosan középszerű játékosokat vettek. Bl-t akarunk nyerni de Gomesekkel, Ardákkal tömik tele a csapatot :lol:
Közben meg nézhette végig ahogy a fő rivális CR dagadtra nyeri a BL-eket, aranylabdákat, mégsem dobbantott.DaVeR: Pontosan. Azért tud minden rögtön kiszivárogni, mert Bartomeuék ezt akarják.(avagy "De Ligt az új Puyol" amikor úgy volt hogy leigazolják aztán ebből "De Ligt egy pénzsóvár idióta" lett, igaz pont annyit keres a Juveban mint De Jong nálunk :lol:
)
Tegnap reggel leírtam hogy szerintem Lajos hirtelen, telefonon keresztüli elpaterolása is könnyen lehet azért történt, hogy Bartomeuék el tudják adni hogy Messi azért megy el mert besértődött a haverja elküldése miatt, véletlen sem azért mert 0 a sportszakmai tevékenysége a kedves elnöknek már 5 éve.
Milyen érdekes, hogy Lajost rögtön kirakják, de le merem fogadni hogy a 3 éve emberhátrány Busi megint ott fog virítani a kezdőben.
Hozzáteszem már a 8-2 után, Koeman kinevezésénak napjaiban felmerült hogy menni akar, nem csak akkor amikor Koeman befenyített mindenkit.

Mi van ha Messi már kifejtette hogy le akar lépni? Már hetekkel ezelőtt ez a hír járta, persze Bartomeuéknak az volt a válasza hogy ők nem kaptak semmilyen infót erről, közben meg lehet hogy a színfalak mögött neki is beintettek mint Neymarnak, avagy"ott a kivásárlási árad, vagy annyiért elvisznek, vagy fogadd el hogy itt rohadsz meg miközben tovább züllesztjük a csapatot".


sansz:A válogatottságot azért mondta le, mert Higuain mindent kihagyott, és a többi társ is akiket helyzetbe hozott, ehhez képest az ő családját kezdték el zaklatni, fenyegetni, és őt fikázták hogy nem is igazi Argentin.
Igen 2016-ban kihagyta a tizit, de 2015-ben EGYEDÜL ő lőtte be, reakció? Őt vették elő, és nem a társakat akik kaput sem találnak.
Aztán láttuk mire mentek nélküle, VB-re kijutás sem lett volna meg a hatalmas" VB végső esélyes Argentin válogatottnak".

Tartok tőle hogy mi is utólag fogjuk megérezni, hogy még ezen a mostani csapaton, mostani formájában is inkább felfelé húzott és nem lefelé.
Csak nehogy jövőre Busiék fix kezdők maradjanak miközben Messi már rég máshol játszik [-X
Avatar
sojal
Barça B
Hozzászólások: 59
Csatlakozott: 2018.03.01. 12:43:20

2020.08.26. 12:27:54

fanbarca írta:
2020.08.26. 12:18:12
Ha Messit ingyen engedjük el, azzal nem Messinek teszünk szívességet, hanem leendő klubjának. Hálásak vagyunk neki, ez nem is kérdés, megszakad a szívem, hogy ez történik, ettől függetlenül (főleg ebben a helyzetben) pénzre van szükség ahhoz, hogy a csapatot össze lehessen rakni. Ha Messi megy, akkor adjanak 230 milliót érte s viszlát. Lehetne mondani, hogy akkor már inkább megvárnák, hogy lejárjon a szerződése s ingyen vihetik, de ha jövő nyárig itt marad Messi, akkor vagy marad tovább Xaviék miatt vagy már egyenesen Argentínába megy vissza.

A június meg június. Erről szól a szerződés, nincs mit vitázni. Ha azt akarták volna, hogy BÁRMIKOR leléphessen, akkor ez került volna a papírra. Ez van.
Teljesen egyet értek azzal amit írsz.
Amúgy anyagilag most ezzel járna a legjobban a klub. Bár szerintem végül Messi ingyen fog elmenni. Nyilván nagyon sokat tett a klubbért, de szerintem nincs olyan játékos, aki bármit megtehet, még Leo sem. Ez a vezetőség nagyon gáz, de akkor is az volt, amikor a legutóbbi szerződését aláírta velük.
Barto-ék ebből nem tudnak jól kijönni, de ha véletlenül valaki adna érte 100+ -t a klub még jól is kijöhetne az egészből (igaz, Barto-ék lehet megvennének belőle egy újabb "nagy" igazolást).
Én sajnáltam, hogy Roni-t nem tudtuk jó áron eladni, mert 2008-ban már csak annyit ért. Ha 2007-ben a vezetőség elég tökös, akkor még sokkal nagyobb üzletet lehetett volna belőle kötni, de nyilván nem merték meglépni.
A Real jó időben szabadult CR-től (igaz Bale-val most valszeg ők is besültek), és bár rövid távon szenvedtek, de hosszú távon nyertek azon, hogy elment, és szerintem hasonlóan lenne a Barca most Messi-vel.
Avatar
Deus
Boixos Nois
Hozzászólások: 10026
Csatlakozott: 2006.07.16. 22:58:29
Tartózkodási hely: Valhalla

2020.08.26. 12:26:10

Hát ez is eljött... Vegyes érzéseim vannak ezzel kapcsolatban.

De az tény, hogy Bartonak le kell mondania mielőbb.

Funfact: Hirtelen sok új fórumozó lett itt... :-D
Kép
Avatar
fanbarca
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1758
Csatlakozott: 2010.05.15. 09:11:15
Tartózkodási hely: Kolozsvár

2020.08.26. 12:18:12

DaVeR írta:
2020.08.26. 11:54:57
Chino írta:
2020.08.26. 11:28:52
...
Igen én is úgytudom, hogy a klubért tett dolgai miatt van Messinek ilyen záradék a szerződésében. Oké dátumhoz kötött, de szerinted ezt a döntést akkor kellett volna meghoznia, amikor még el sem kezdődött a folytatás? Június 13. án játszották az első meccset a covid utáni leállás követően. Legkésőbb Május közepén a BL el véget ér egy szezon. Mert nem gondolom h a folytatás előtt ezt be kellett volna nyögnie. ( Ha július 10 a dátum akkor meg BL folytatása előtt és a szezon hajrájában ) :/
Ha Messit ingyen engedjük el, azzal nem Messinek teszünk szívességet, hanem leendő klubjának. Hálásak vagyunk neki, ez nem is kérdés, megszakad a szívem, hogy ez történik, ettől függetlenül (főleg ebben a helyzetben) pénzre van szükség ahhoz, hogy a csapatot össze lehessen rakni. Ha Messi megy, akkor adjanak 230 milliót érte s viszlát. Lehetne mondani, hogy akkor már inkább megvárnák, hogy lejárjon a szerződése s ingyen vihetik, de ha jövő nyárig itt marad Messi, akkor vagy marad tovább Xaviék miatt vagy már egyenesen Argentínába megy vissza.

A június meg június. Erről szól a szerződés, nincs mit vitázni. Ha azt akarták volna, hogy BÁRMIKOR leléphessen, akkor ez került volna a papírra. Ez van.
més que un club
DaVeR
Barça B
Hozzászólások: 84
Csatlakozott: 2012.01.09. 00:30:11

2020.08.26. 11:54:57

Chino írta:
2020.08.26. 11:28:52
Azért ez nagyon a másik a véglet. Messi is tett ezért a kialakult helyzetért.
Az meg hogy jófejségből mondjon le a klub 200+ millióért, főleg amikor ennyi veszteség volt a büdzsében egyszerűen nevetséges. Az pedig már alapjában hatalmas engedmény, hogy a klub megengedte, hogy évente hosszabbíthasson és dönthessen, hogy ingyen távozzon. Szerintem az ilyen alapjából példa nélküli, bár lehet majd valaki kijavít. Maga a klub azért nem keveset tett Messiért (és itt nem a Bartomeu éréra gondolok feltétlenül) és nem hiszem hogy van még egy ilyen játékos akivel ilyen szinten kivételeztek volna, ekkora befolyása lenne és ennyire engedékenyek lennének. Ebből a szempontból szerintem a klub nem hibázott, magával Messivel szemben Bartomeu folytatta a "hagyományokat".
A többi húzásuk és a kialakult helyzet más lapra tartozik.
Igen én is úgytudom, hogy a klubért tett dolgai miatt van Messinek ilyen záradék a szerződésében. Oké dátumhoz kötött, de szerinted ezt a döntést akkor kellett volna meghoznia, amikor még el sem kezdődött a folytatás? Június 13. án játszották az első meccset a covid utáni leállás követően. Legkésőbb Május közepén a BL el véget ér egy szezon. Mert nem gondolom h a folytatás előtt ezt be kellett volna nyögnie. ( Ha július 10 a dátum akkor meg BL folytatása előtt és a szezon hajrájában ) :/

Tény manapság vis major ként bármit belehet írni :D én már láttam olyan szerződést ahol bele volt írva, h meteor becsapódás esetén mentesülnek a felelősség alól 😂
Maxi
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1914
Csatlakozott: 2005.03.20. 15:49:59
Tartózkodási hely: Szolnok

2020.08.26. 11:46:53

MessiNeymarSuarez írta:
2020.08.26. 11:32:41


Teljes mértékben egyetértek.
Itt maradt Pep lelépése után, a 0-7-es Bayern után, a kilátástalan és kupa nélküli(jóó,spanyol szuperkupa..), 2014-es szezon után mikor semmi reménykeltő nem volt a csapat megújulásába és a Pep-árnyékból kilépésből.
Ha ez nem elég, a Juventus, Róma, és Liverpool után is maradt, pedig az utóbbi 2 nem akármilyen megaláztatás volt és TÖRTÉNELMI BUKTA! PSG-n kívül senki sem tudott leadni 3 gólos előnyt...Majd 2019-ben szintén, mindezt egy elődöntőben!!
Mindezt úgy hogy 0 koncepció, összevisszaság mind edzői, mind játékosigazolás fronton.
Ezeket szépen lenyelte, aztán egy 8-2-es újbóli rekord megalázás után biztos hogy ő a szemét amiért nem akar jövőre is résztvenni az újabb rekordzakóban, hanem szeretne még valamit nyerni?
Soha egy csapat sem kapott 8-at egy negyeddöntőben, mi nekünk sikerült.

Az hogy mit ír a média? Bartomeuék a saját anyukájukról elterjesztenék hogy prostituált ha azzal saját magukat menthetik.
Mi van ha nem véletlen kockáztatja a szurkolók haragját, mert Bartoék már beintettek neki mint anno Neymarnak?


Persze nagy a fizetése, de nagyon sokat is hozott a klubnak, ne lepődjünk meg ha az évi 80 milliós fizu megúszása mellé ennél több bevételkiesés lesz.

Csak nézzünk magunkba, hogy hányan ültünk volna le az elmúlt 3 év moslék meccseire abban a tudatban hogy nincs Messi akitől valami földönkívüli megoldás várható!
Ráadásul hányan fogunk/Fognak az új csapata meccseit nézni, mert kíváncsiak akár semlegesként is hogy hogyan teljesít?

De mi az, hogy itt maradt? Hát basszus, Ő nem volt ott a pályán? vagy Ő nem volt ezeken a meccseken?Nem védeni akarom a vezetést, de azért ez már sok!Mindegyik kiesésben vastagon benne volt Ő is.
Forca Barca
Avatar
csababarca
Presidente del Barça
Hozzászólások: 12978
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2020.08.26. 11:44:34

Ronaldinho&Barca írta:
2020.08.26. 11:23:37
Azért ez a fax üzenet csak számomra rettentően bicskanyitogató? Élő legenda, és dob egy faxot, hogy engedjetek el ingyen.. Minden tiszteletem Messié, imádtam a játékát, azt az önfeledt focit, de ez azért elkeserítő.
https://en.as.com/en/2020/08/25/footbal ... 92263.html

Szerintem elég egyértelmű, hogy miért így küldte el.
(Pláne a vezetőség sunyiságát ismerve)

Nem baj, elmegy, kapunk 200 millát jó esetben, és akkor egy csapásra felvirágzik a klub újra, nyerünk zsinórban 2-3 blt, mert csak Messi miatt nem nyertünk 5 éve, a többi kókler 30plusszosan megtanul focizni, meg elkezd futni nem gyökkettővel, új stadion is lesz, nagyszerű szakmaiság lesz végre, hiszen ennek is csak Messi volt az akadályozója.

Én alig várom, tök jó lesz!!!

Szerk.: így most arra is van esély végre, hogy a covid19 is eltűnik, és visszatér minden a normál kerékvágásba.
Köszi Barto!
“In times of crisis, the wise build bridges, while the foolish build walls.” fucking actual
Avatar
Titinho
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2496
Csatlakozott: 2006.11.17. 11:29:46
Tartózkodási hely: Nyíregyháza, lélekben Camp Nou

2020.08.26. 11:42:06

Aludva a tegnap estén történtekre nagyon vegyes érzéseim vannak ezzel az egész mizériával kapcsolatban. És azt hiszem mindkét tábornak van igaza abban ami a jelenlegi helyzetben kialakult, vagy ahogy elérkeztünk ehhez a ponthoz is.

Kezdeném azzal, hogy azért Messiről beszélünk. Nem egy Neymar aki 3 éve szinte ugyanígy vitte véghez a távozását. Annak láttuk hogy csúnya vége lett, nagyon bízom benne hogy Messi távozása csendesebb lesz. Mert igen, távozik Messi. Ezzel már meg kell barátkoznunk, akármit csinál itt már Barto (lemond, vagy bizalmatlansági vagy marad tök mindegy).
Annyi csodálatos évet és emléket köszönhetünk neki hogy megszámolni is nehéz, több mint 700 gólt!!! a csapat színeiben, felejthetetlen meccseket, mozdulatokat, gólörömöket. Ezt már senki nem veheti el a Barca szurkolóktól, örökre a szívébe zárta minden culé, sőt még akik nem is szurkoltak a csapatnak azokban is hagyni fog nyomot, 20-30 év múlva is fogják emlegetni, akkor mi mit mondjunk? Fel is rémlett bennem tegnap Xavi búcsúztatása ami nekem személy szerint a legszebb volt amit futballistának láttam. Azon emlékszem elsírtam magam, pedig már akkor is elmúltam 30. Messi is egy ilyet megérdemelt volna és mindig is így képzeltem el az ő búcsúját is. Nem így. Eszméletlenül hiányozni fog az egész Barca családnak ebben biztos vagyok, 13 éves kora óta itt van, nála nagyobb saját nevelésű játékosa nem lesz a klubnak, de másnak sem.

Ha előző bekezdést nevezhetjünk Pro-nak, akkor most jöjjön egy kis Kontra is.

Aludva a történtekre azért be kell látni hogy néhány szurkolónak is igaza van. Mégpedig abban, hogy a klub fölé nőtt, amit azért nem szabadott volna hagyni. Az nem járja hogy ott tartunk hogy egy játékos besértődik ha nem a kedvenc edzője jön, vagy nem vele játszhat, vagy elküldik a spanjait a csapattól. Emlékezzünk vissza, hogy pontosan nem emlékszem melyik évben volt 2013 vagy 14 amikor kiverte a hisztit hogy miután elment Pep, más edzővel nem nagyon akart dolgozni. Akkor egy bizonyos Tito Vilanova győzte meg a maradásról. Most ez újra előjött, nem Xavi lett az edző, elküldik Suárezt és Vidal (mindkettő 33 éves kiegészítő lehetne csak 23+9 millás bérért), nem sikerül visszahozni Neymart (ahogy elment jobb is, ez az egyedüli jó pont a veteőségnél) és így a spanok nélkül a Barca már nem Barca. Messi mindig is az érzelmekre hallgatott, annó 2013-ban Tito győzte meg, az argentin válogatottat szigonyozta hogy visszavonul, vissza is vonult 3-4 hónapra és most ez. Tudom fura összehasonlítás de pl. Madridban amikor elment Ronaldo, akkor Marcelo (akik kb olyan barátok mint Leó és Suárez) mégsem adta be hogy jó akkor én is mennék és persze ingyen. Nem ugyanaz a két szitu de azért hasonló. Ezt nem szabad így csinálni Messinek sem, akármennyire nincs kibékülve a jelenlegi vezetéssel így egy játékos sem dirigálhat klubon belül. Messi az isten Barcelonában, Messi a Barcelona és a Barcelona Messi, egyszer még szobrot is kap a Camp Nouhoz ebben biztos vagyok. De ez így akkor sem járja, hogy elküldenek 2 csapattársamat és küldök egy faxot.
Nekem pl. az is rosszul esik tőle, hogy fél évvel ezelőtt ugye volt vele vagy 2 hosszabb interjú is, mindkettőben elmondta hogy innen szeretne visszavonulni és más európai csapatban nem tudja elképzelni magát. (Ugye ezeket évek óta mondja) Rá fél évre pedig küld egy faxot, egy két telefon és menne a Citybe Pephez. Ez nekem abszolút nem szimpatikus. A Barca csak akkor csapat ha sikeres? Nem igazán. Kerek 20 éve szurkolok a csapatnak, előtte is volt csapat, nem is akármilyen Ronaldinhoval. Annó Kluivert volt a legnagyobb kedvencem, de ő is elment, aztán Ronaldinho, de ő is elment, aztán Xavi-Iniesta, ők is elmentek és most Leo is elmegy. A csapat ugyanúgy meglesz, mint 15-20-25-30 éve. A Dream Team egyik tagja pl. a mostani edzőnk.

Én megértem persze hogy csalódott és nem sikerül évek óta pl. BL-t nyerni, de a többi csapattársának sem. Most kezdjen el mindenki faxolgatni mert nem elég erős a csapat? Ő maga mondta fél éve hogy ez a gárda jelenleg esélytelen a BL-re. Ezt akkor is tudtuk, láttuk, felfogtuk. Ha akkor azt mondja hogy nem biztos a folytatásban akkor azért lett volna idő megemészteni, úgy nézte volna az ember az utolsó meccseit hogy most látjuk utoljára Barca mezben. Nem így higy elküldik a haveromat és megyek inkább én is. De mondom ez a fajta érzelmi döntéshozatal mindig is jelen volt nála. Lehet 1 év múlva meg is bánja, vagy honvágya is lesz, ki tudja.

Imádom tisztelem Messit mégegyszer mondom amit a csapatért, a klubért tett, de egy kicsit most én is csalódtam benne. A Barca is sokat tett őérte, ez egy kölcsönös dolog volt.

Még nem búcsúzom végleg tőle. Viszont sajnálom hogy valószínűleg egy "Neymarféle" búcsúvideóval köszön majd el. Ne így legyen!!!
Més que un club :!:

"Az akarás egyenlő a tudással, s aki akar, az tud is!"- Johan Cruyff
mess2009
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3979
Csatlakozott: 2009.01.30. 11:58:28

2020.08.26. 11:36:51

Minguella után szabadon: meglepett. nem siratom és nem méltatom most a múltját, arról majd könyvet lehet írni.
Messi lehet, hogy megsértődött (Lajos miatt), lehetett ez utolsó csepp de egy biztos : nagyon alapos, átgondolt és kétségtelenül kényszer szülte lépésre szánta el magát (gondolom egy seregnyi tanácsadó javaslatára).
a 8:2 vel nem csak a Barcelona presztízse hullott a porba hanem az övé is. ezt menteni kényszerültek és valószínű a legjobb döntést hozták. nem részletezném alább már írtatok erről.
veszteség e a Barcának ha elmegy? is. meg nem is. valószínű van még benne 2-3 év amit igazából majd egy új közegben lesz képes megmutatni, erre a legkevesebb esélye egy akármilyen (irányítású, összetételű...stb.) Barcában lenne - szerintem.
akkor pedig egy Messi utáni elkerülhetetlen időszak kezdetéhez nem veszteség.
búcsú(meccs) ? mást érdemelne? mennyit adott a klubnak? ez utóbbira kissé cinikusan: nagyjából annyit amennyit kapott.... bele olvastam az eddigiekbe ezekben a dolgokban soha nem lesz konszenzus a szurkolók között én nem is hergelem magam ilyesmin.
még talán egy őszinte!? gondolat: amikor Ney elment dühös voltam és fájt. most nem érzek semmi ilyet. Messi az utolsó idényével, a nagy buktákban való tevékeny szerep(lésé)vel valahogy már felkészített erre.
a világ szerencsére most már olyan, hogy nézhettem tovább a Brazilt ha kedvem volt hozzá - máshol -, most majd megteszem ezt Messivel is ha érdekel.
szurkolóként inkább már arccal Koeman felé fordulok és várom hogy hogyan íródik tovább a csapatom sorsa.
Avatar
MessiNeymarSuarez
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 8951
Csatlakozott: 2014.10.18. 14:14:18
Tartózkodási hely: Budapest

2020.08.26. 11:32:41

Arthur8 írta:
2020.08.25. 23:57:47
Undorító a Barca vezetősége úgy, ahogy van. Én 19 éve drukkolok a Barcának, de, ha nem mond le az elnökség azonnal és Messit is "elüldözik" , nekem ezennel vége és nem, mert divatdrukker vagyok, hanem, mert , ami most folyik ott annak semmi köze a Barcához, valószínűleg ezt fejezi ki most Messi azzal, hogy távozik. Semennyire nem érdekel a következő projekt, ha ez bekövetkezik. Az elnökség játékosokat edzőt távolít el és von felelősségre, de ők továbbra sem állnak fel és mondják, hogy elrontottuk, jöjjön az új vezetőség. Nem értek egyet azzal, hogy a cserben hagyja a csapatot Messi. 4-5 éve folyamatosan bombázzák szét ezt a Barcát és Messi mindig ott volt és minden évben magasan a világ fölé emelkedett,de ez sem volt elég. Gyakorlatilag Messi zsenialitása mentette meg ezt az undorító, inkompetens, szánalmas vezetőséget, mert hozott a Barca így is eredményeket, ami mellett ott voltak folyamatos botrányok, ostoba 100+ millás igazolások, folyamatos megalázások , középszerű edzők, La Masia játékosok tömeges lelépése.... Szerintem botrányos az is, ahogy a Barca történetének 3. legeredményesebb játékosát kutyába nem vették, felhívták és egy perc alatt elmondták (tudom, hogy ezt Koeman csinálta), hogy ennyi volt, menjél. Ez már rég nem az a Barca, amire büszkének lehetett lenni, hogy több mint egy klub. Ez a Barca Bartomeu vezetésével az egyik legocsmányabban működtetett klubbá vált. Messi ennek már nem akar a részese lenni.
Teljesen kivagyok, hogy a Barca történetének és valószínűleg a foci történetének legjobb játékosa, aki kb. ötvenszer mondta el, hogy imádja Barcelonát, itt akarja befejezni a pályafutását, el tudott jutni oda, hogy egy faxon elküldi, hogy nem jelenik meg többet és távozni akar. A Barca történelmének fekete napja az, hogy Messi nem itt fejezi be és az utolsó meccse a Barca történetének egyik legnagyobb égése és soha nem kapja meg azt a vastapsot százezer nézőtől a Camp Nouban és többszázezer szurkolótól Barcelona utcáin, amit senki soha nem érdemelt volna meg jobban, mint ő. Annyira mérhetetlenül méltatlan, igazságtalan és elfogadhatatlan.
Teljes mértékben egyetértek.
Itt maradt Pep lelépése után, a 0-7-es Bayern után, a kilátástalan és kupa nélküli(jóó,spanyol szuperkupa..), 2014-es szezon után mikor semmi reménykeltő nem volt a csapat megújulásába és a Pep-árnyékból kilépésből.
Ha ez nem elég, a Juventus, Róma, és Liverpool után is maradt, pedig az utóbbi 2 nem akármilyen megaláztatás volt és TÖRTÉNELMI BUKTA! PSG-n kívül senki sem tudott leadni 3 gólos előnyt...Majd 2019-ben szintén, mindezt egy elődöntőben!!
Mindezt úgy hogy 0 koncepció, összevisszaság mind edzői, mind játékosigazolás fronton.
Ezeket szépen lenyelte, aztán egy 8-2-es újbóli rekord megalázás után biztos hogy ő a szemét amiért nem akar jövőre is résztvenni az újabb rekordzakóban, hanem szeretne még valamit nyerni?
Soha egy csapat sem kapott 8-at egy negyeddöntőben, mi nekünk sikerült.

Az hogy mit ír a média? Bartomeuék a saját anyukájukról elterjesztenék hogy prostituált ha azzal saját magukat menthetik.
Mi van ha nem véletlen kockáztatja a szurkolók haragját, mert Bartoék már beintettek neki mint anno Neymarnak?


Persze nagy a fizetése, de nagyon sokat is hozott a klubnak, ne lepődjünk meg ha az évi 80 milliós fizu megúszása mellé ennél több bevételkiesés lesz.

Csak nézzünk magunkba, hogy hányan ültünk volna le az elmúlt 3 év moslék meccseire abban a tudatban hogy nincs Messi akitől valami földönkívüli megoldás várható!
Ráadásul hányan fogunk/Fognak az új csapata meccseit nézni, mert kíváncsiak akár semlegesként is hogy hogyan teljesít?
Avatar
Chino
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 5149
Csatlakozott: 2009.05.07. 12:32:57
Tartózkodási hely: Debrecen

2020.08.26. 11:28:52

DaVeR írta:
2020.08.26. 10:51:25
Én nagyon sajnálnám, ha így menne el. Írjatok többen, hogy szerződése van 2021 ig meg miért nem jelezte ezt június vagy július 10. ig amig megtehette volna szóval csak pénzért menjen. Az a pont, hogy Messi kérheti ingyenes elengedését, azért került bele, mert a klub elismeri azt, amit Messi eddig a klubért tett.. Azt gondolom, hogy azzal, h járvány van/volt, a bajnokság és a BL is nyitott volt abban a dátumban, nyilván ő akkor még nem gondolta ezt.. Alapesetben ez a dátum pont arra volt jó, hogy a szezon után átgondolhassa és dönthessen.. Vagy egy ilyet bekellett volna jelentenie a bajnokság hajrájában? Szerintem pont olyan körülmények vannak, hogy a klub a dátum felett szemet hunyhatna..

A véleményem szerint egyértelműen a vezetőség hibája lesz, ha Messinek így kell mennie bármiféle rendes utolsó meccs nélkül.. A csapat ( és nem csak Messi ) kiállt Valverde mellett mégis akkor váltották le őt mikor kb értelme se volt.. Az átigazolások során elkövetett bakik, bénázások.. A kulcs játékosokkal való kapcsolat.. És végül, hogy egy ilyen történelmi mély pont után se képesek a vezetők normális felelősséget vállalni.. Ezek mind olyan dolgok, amik alapján Messi igen is mondhatja, hogy tudjátok mit? Nekem ebből elég volt!

Nem örülnek, ha ilyen csúnya vége lenne ennek.. :(
Azért ez nagyon a másik a véglet. Messi is tett ezért a kialakult helyzetért.
Az meg hogy jófejségből mondjon le a klub 200+ millióért, főleg amikor ennyi veszteség volt a büdzsében egyszerűen nevetséges. Az pedig már alapjában hatalmas engedmény, hogy a klub megengedte, hogy évente hosszabbíthasson és dönthessen, hogy ingyen távozzon. Szerintem az ilyen alapjából példa nélküli, bár lehet majd valaki kijavít. Maga a klub azért nem keveset tett Messiért (és itt nem a Bartomeu éréra gondolok feltétlenül) és nem hiszem hogy van még egy ilyen játékos akivel ilyen szinten kivételeztek volna, ekkora befolyása lenne és ennyire engedékenyek lennének. Ebből a szempontból szerintem a klub nem hibázott, magával Messivel szemben Bartomeu folytatta a "hagyományokat".
A többi húzásuk és a kialakult helyzet más lapra tartozik.
Cseri írta:
2020.08.26. 10:46:30
Nagyon jól összeszedted, köszi! Én is hasonlóan látom. Szerintem nagynevű játékos nem fog ide jönni, a többség Messi miatt jött volna, hogy vele játszhasson együtt. De Bruyne se fog ide jönni, ha oda igazol az argentin,mellesleg szóba se került. Ha így távoznak a legendák, ilyen hangulatban és módon, ki akar majd ide jönni? Évekig küzdünk majd a 4-6 hely valamelyikéért, de legalább, fiatal, küzdő csapatunk lesz, oh yeah!
Én pont az ellenkezőjét érzem. Sok nagynevű játékosnak szerintem Messi jelenléte inkább negatívumot jelentett, mind pozitívumot. A csapatukban meghatározó, "sztárjátékosok" voltak, az argentin mellett viszont a szerepük nem keveset redukálódott volna, tudva hogy Messi milyen szerepet tölt be itt. Nyilván azt nyilatkozzák, hogy mennyire várják, hogy mellette játszhassanak, mást nem nagyon tehetnek.
Ez hasonló mint a leigazoláskor mondandó szlogen, hogy "gyerekkori vágyam volt XY klubban játszani". De Bruyne csak egy példa volt, de ha őt vesszük a Cityben ő a no. Messi (illetve emiatt Suarez) mellett visszaesne az ázsiója. De ott van Coutinho, aki a Poolban kisisten, nemzetközi sztár volt, ahogy idekerült egyből másodvonalba került, de igaz ez Griemannra pl., csak a közelmúltat figyelembe véve. Az ilyen játékosoknak nem biztos, hogy olyan szimpatikus a másodhegedűs szerep.
Forca Barca!!!!
Avatar
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3802
Csatlakozott: 2007.10.02. 19:49:32

2020.08.26. 11:23:37

Azért ez a fax üzenet csak számomra rettentően bicskanyitogató? Élő legenda, és dob egy faxot, hogy engedjetek el ingyen.. Minden tiszteletem Messié, imádtam a játékát, azt az önfeledt focit, de ez azért elkeserítő.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
Maxi
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1914
Csatlakozott: 2005.03.20. 15:49:59
Tartózkodási hely: Szolnok

2020.08.26. 11:16:24

Függetlenül attól, hogy Barto évek óta a saját seggét védi, és teljesen inkompetens az egészhez a pali, azért jegyezzük meg, ha Messi tényleg INGYEN (?) szeretne elmenni akkor nálam örökre leírta magát, bár már nem igazán van ennél lentebb mint ahova Ő is süllyedt hosszú-hosszú évek alatt azzal ahogy bánt a klubbal. Én eljutottam oda, hogy örülök, hogy elmegy, de remélem nagy pénzt kaszálunk érte!
Forca Barca
sansz
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 256
Csatlakozott: 2019.09.23. 11:54:39

2020.08.26. 10:54:55

Lássuk be, ez benne volt a pakliban. A fék nélküli "diktatórikus" rendszerek sajátossága, hogy falig mennek fékezés nélkül. Igaz ez Bartora is és igaz ez egyébként Messire is. Nyilván mindketten a maguk szintjén csökönyösen ragaszkodtak a hülyeségeikhez.
Nem mondom, hogy Barto gerincesnek tűnik, sőt. De azért Messit sem kell félteni. Az utóbbi években csak az volt a fontos neki, hogy Ő és Lajos megrúgja a góljait, a csapatérdek másodlagos volt. Kiváló példa erre a Bayern elleni meccs. Rossz szavunk nem lehet rájuk, hiszen Lajos gólt lőtt, ugye...? Rengeteget adott a klubnak, de nem kell félteni, a klub és a szurkolók is rengeteget adtak neki. A szurkolókkal szemben kifejezetten inkorrekt, a tisztes búcsú nem csak róla, hanem a szurkolókról is szól.
De inkább a durcás kisgyerek szerepét vette fel és felborítja az asztalt.
Olyan, mint az argentin válogatottban, azért mert pocsékul játszott az újságírók kikezdték. Oké, igaza van, hiénák, de ezért lemondani a válogatottságot, ahelyett, hogy változtatna valamin?

Nyilván Bartoéknak megvan a szerepe a válságban, de ez a 8 gól a csapatnak volt köszönhető. Roma és Liverpool is. Lehet azt mondani, hogy az edzők középszerek voltak, bár Valverde lapos, kényelmességét szerették Messiék - de azért papíron minőségi játékosok voltak, olyanok akik már csak Messi miatt is érinthetetlenek voltak. Messiék elég visszataszítóan nyomták le Sarabiát is, láthattuk, hogy onnantól Messi magyarázott a pályán és szünetekben is. És baromira nem jött be. Az utolsó meccs után kiküldi a kamerák elé Piquét, ő meg elszalad a hátsó kijáraton és nem méltóztatik semmit se mondani, még azt se mondja, hogy sajnálja. Aztán küld egy faxot a klubnak, mikor Lajost elküldik.

Iniesta és Xavi sokkal jobb formában voltak, mikor kiszálltak. Senkinek egy rossz szava nem lett volna, ha tavaly már ezt teszi Messi is, vagy elkezdett volna háttérbe vonulni. Őszintén remélem, hogy a klubnál és Messinél is van valami értelmes suttogó, aki segít kihozni a helyzetből a legtöbbet. Ingyen elmenjen? Röhej. Ha a világ legjobbjának hiszi magát most is, akkor 200 M körül fizetnek érte. Másik oldalról tényleg engedni kell, tiszteletben kell tartani a döntését, akkor is, ha csak az a baja, hogy kivágták a haverját, azt akit amúgy a legtöbb szurkoló már rég kivágott volna. És úgyis van idő, BL-be ne nevezzék, de bajnokságban azért játszhat és a szurkolóktól is elbúcsúzhatna a pályán. Ezzel járna mindenki a legjobban.
Ha nem angol csapatba megy én szurkolni fogok neki. Itt a Barcában nem tudott változni, annyira a klub fejére nőtt, hogy ha a környezete pozitív irányba változik is, ő csak nyűglődött volna. Mint amikor van egy szoftvertesztelő, aki sok év alatt vezető lesz, aztán évekkel később azt mondják neki, hogy kellesz, de csak, ha visszamész tesztelni.
Lehet egy másik cégnél hajlandó erre az ember, de ott ahol végigjárta a szamárlétrát, hát nem jellemző.
Mondjuk a PSG-ben el tudnám képzelni, hogy még hajtana és nem edzőként és mindenes vezérként menne oda, csupán egy játékosként, abból még jó is kisülhet.

Én nem gondolom, hogy nem leszek Barca szurkoló, bár a következő idény azért próbára fog tenni. Itt van Barto, aki no comment, itt van egy csapat, csupa szerethető emberrel, akik nagyon nem látták magukat reálisan és a saját szobraikat döntögették. Itt van az a nagypofájú ellenzéki, akitől továbbra is fázok..Nem lesz egyszerű ez. És megértem azt, aki eddig szurkolt a Barcának. Hagyjuk a divatozást. A szurkolás eleve egy divat, mindenki divatszurkoló, nem lesz valaki nagyobb szurkoló, vagy méltóbb rá csak azért, mert valaki régebbóta szeretett bele egy csapatba. Ugyanúgy szurkoló, aki Koeman miatt lett Barca fan, vagy a saját apja miatt, vagy Messi miatt, vagy később Pedri miatt. Tök mindegy, ahogy szerelembe is nehéz belekötni, ebbe a szurkolásba is, mindenki érez, amit érez és kész.

Persze lehetne minden korrekt és rendezett is. Messi utolsó egy-két évét valahol máshol eltölti, levezet, a szurkolóktól elbúcsúzva, Busiék úgyszintén. Bartóék ősztől leváltva..sok fiatal előtérbe kerül (Pedri, Trincao, Puig, Fati). Ahhoz, hogy ez simán, utálkozás nélkül menjen csak egy hajszálnyit kellett volna mindkét félnek hátrébb lépnie és visszavennie a sértettségből.
DaVeR
Barça B
Hozzászólások: 84
Csatlakozott: 2012.01.09. 00:30:11

2020.08.26. 10:51:25

Én nagyon sajnálnám, ha így menne el. Írjatok többen, hogy szerződése van 2021 ig meg miért nem jelezte ezt június vagy július 10. ig amig megtehette volna szóval csak pénzért menjen. Az a pont, hogy Messi kérheti ingyenes elengedését, azért került bele, mert a klub elismeri azt, amit Messi eddig a klubért tett.. Azt gondolom, hogy azzal, h járvány van/volt, a bajnokság és a BL is nyitott volt abban a dátumban, nyilván ő akkor még nem gondolta ezt.. Alapesetben ez a dátum pont arra volt jó, hogy a szezon után átgondolhassa és dönthessen.. Vagy egy ilyet bekellett volna jelentenie a bajnokság hajrájában? Szerintem pont olyan körülmények vannak, hogy a klub a dátum felett szemet hunyhatna..

írták sokan, hogy hiszti ez mert Lajost elküldik.. Én arról az oldalról közelítem meg, hogy miért van az, hogy előbb hall a játékos ezekről a sajtóból mint az edzőtől vagy a vezetőségtől? Miért van az, hogy egy Messi Koeman közti beszélgetés eredménye egyből kikerül a sajtóba? Miért van az, hogy egy fax egyből ott virít a neten? Ezek olyan infók, adatok, amiket csak úgy nem lehet megszerezni.. Na ezek a dolgok korrektek a játékosokkal szemben? Hogy Lajost annyira se veszik ember számba, hogy egy személyes beszélgetés keretében, mondják, hogy mi a szitu ( vagy akár felvázolják, hogy csökkentsék a bért, de nem egyből kb finito.. ) És bárki bármit mond Lajosunk is normálisabb bánásmódot érdemelt volna..

A véleményem szerint egyértelműen a vezetőség hibája lesz, ha Messinek így kell mennie bármiféle rendes utolsó meccs nélkül.. A csapat ( és nem csak Messi ) kiállt Valverde mellett mégis akkor váltották le őt mikor kb értelme se volt.. Az átigazolások során elkövetett bakik, bénázások.. A kulcs játékosokkal való kapcsolat.. És végül, hogy egy ilyen történelmi mély pont után se képesek a vezetők normális felelősséget vállalni.. Ezek mind olyan dolgok, amik alapján Messi igen is mondhatja, hogy tudjátok mit? Nekem ebből elég volt!

Nem örülnek, ha ilyen csúnya vége lenne ennek.. :(
Avatar
Cseri
Capitá del Barça
Hozzászólások: 639
Csatlakozott: 2010.11.19. 08:58:48
Tartózkodási hely: Pécs

2020.08.26. 10:46:30

Balinho írta:
2020.08.26. 10:00:53
Érdekes kérdés ez amúgy. Meddig terjed az ember tűrési kötelessége? Messi a legjobb éveiből áldozott fel jó párat a Bartomeu korszakban, évekig kellett nézze, ahogy elszúrt igazolásokkal egyre kevesebb esélye volt a klasszisához méltó sikereket elérni (gondolok itt a BL-re).

Amennyire is sikeres a pályafutása és karrierje, összességében mindig ott lesz mögötte, hogy a megfelelő társakkal, és a megfelelő edzőkkel mennyivel többet érhetett volna el. Elég arra gondolni, hogy az argentin válogatottban olyan középszerű edzők irányították, mint a szakvezetői kvalitásait a játékosok csókolgatására korlátozó Maradona, a VB-döntőn Agüero helyett Higuaint kezdető Sabella vagy akár Sampaoli (de ide sorolhatnám Bauzát vagy Martinot is). A legfontosabb válogatott meccsein, ha Higuain nem teli gatyával játszik, akkor simán VB és Copa America győztes lehetne, de felhozhatnám azt is, amikor az ominózus VB-döntőn Higuainon felül is olyan félistenekkel kellett együtt játszania, mint Enzo Perez, Biglia, Gago, Rojo, Sergio Romero vagy épp Demichelis.

A Barcában ugyanez. A Pep éra után volt egyetlen egy Luis Enrique, aki konkrét elképzeléssel érkezett a klubhoz (történelmi távlatból nézve amúgy tragikomikus, hogy az a triplázás mennyivel vetette utóbb vissza a klubot, hiszen annak köszönhetően választották újra Bartot...), egyébként jött Tata Martino, Valverde, Setien és most Koeman, akiknek annyi a skilljük, hogy jól fújják a leckét Cruyffról, a tiki-takáról, meg a többi kulcskifejezésről, amiről úgy hiszik, hogy nedves lesz tőlük a Barca-szurkolók és vezetők bugyija. Mindegyik edző a középszerűség szobra, nem irányított előtte egyik se komoly csapatot, utána se nagyon (oké, Tata és Koeman hazája válogatottját, de az nem ugyanaz, mint a napi szintű munka), komoly eredményt egyik se ért el, és azért a Barca padjára már ne legyen elég annyi, hogy "harcos kis csapatot csinált a Southamptonból", "volt egy jó másfél szezonja a Betisszel", vagy "bajnok lett az Olympiakosszal, és küzdős kis felső középcsapatot csinált a Bilbaoból.". Hogy a francba fordulhatott az elő, hogy egyik edzőváltásnál nem gondolta azt a vezetőség, hogy egy elit pedigréjű és elit eredményekkel rendelkező edzőt hozzon el? Persze értem én, néha az ember kockáztat, de max olyankor, ha valaki ugyan tapasztalatlan, de tudható, hogy mennyire ért a futballhoz (Pep, Zidane, egyszer talán Xavi). De a karrierjük jelentős részét érdemi eredmény nélkül lehozó középszerű fószerektől mit vártunk, várunk?

Közben Bartoék százmilliókat, éveket és szezonokat herdáltak el úgy, hogy a csapat évről-évre leginkább csak gyengült. A rengeteg botrányról, a szakmai és intézményi válságról ne is ejtsünk szót, mert sose lenne vége.

Nyilván Messi is belefásult ebbe, főleg úgy, hogy a BL-ben micsoda arcpirító kudarcokat éltünk át. Az egyetlen hiba, amit elkövetett, hogy nem évekkel korábban borította rá az asztalt Bartomeuékra, akkor talán még nem lett volna késő, csakhát ugye a lejárató PR-kampány (Messi a diktátor) miatt nyilván ezt nem engedhette meg magának.

Ellenben eljutottunk oda, hogy az ittmaradása nemcsak hogy elképzelhetetlen, hanem értelmetlen is. Ha Barto akár már ma le is mond, akkor is ezt a csapatot újjá kell építeni, a klubot újra kell szervezni, az pedig aligha fél év lesz, Messi köré a jelen csapatát lehetne építeni, azt Barcelonában már nem érdemes, a jövő csapatát viszont már aligha.
Nagyon jól összeszedted, köszi! Én is hasonlóan látom. Szerintem nagynevű játékos nem fog ide jönni, a többség Messi miatt jött volna, hogy vele játszhasson együtt. De Bruyne se fog ide jönni, ha oda igazol az argentin,mellesleg szóba se került. Ha így távoznak a legendák, ilyen hangulatban és módon, ki akar majd ide jönni? Évekig küzdünk majd a 4-6 hely valamelyikéért, de legalább, fiatal, küzdő csapatunk lesz, oh yeah!
"Mi fogyasztók vagyunk, az életszínvonal-megszállottság melléktermékei. Bűnözés, éhezés, szegénység? Ezekkel nem törődünk. Mi izgat minket? A színes magazinok, televízió, az 500 csatorna, egy név az alsógatyánkon, viagra, hajnövesztő, műolaj."
Avatar
vinszentvega
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 366
Csatlakozott: 2016.09.13. 10:17:08

2020.08.26. 10:28:41

Chino írta:
2020.08.26. 10:14:12

Csak nehogy egy Neymar-féle pereskedés legyen mert az mind Messihez, mind a klubhoz méltatlan lenne.
Ennek ellenére én nem fogok kevésbé Barca-szurkoló lenni, volt Messi előtt és után is lesz Barca, tudtuk hogy bekövetkezik ez a nap, az már más kérdés hogy most, egy vagy két múlva, a hogyanja viszont iszonyatosan szomorú.
Ha jól tudom a szerződésben az van,hogy június, nem pedig az hogy szezonvége.... Ezen nincs mit fírtatni Covid ide vagy oda... :(
Remélem a józan ész fog dönteni
It's the little differences. I mean, they got the same shit over there that we got here, but it's just...it's just, there it's a little different
Avatar
Chino
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 5149
Csatlakozott: 2009.05.07. 12:32:57
Tartózkodási hely: Debrecen

2020.08.26. 10:14:12

visca el barca írta:
2020.08.26. 08:51:47
Valahol szomoru leszek ha elmegy, de nem omlik ossze a vilag. En itt 40 evesen lattam a messi nelkuli barcat is, azt is imadtam, a messi utanit is imadni fogom. Nekem ami a legfontosabb, hogy egy jatekos sem nohet a klub fejere es messi mar boven megtette, ami szamomra nagyon unszimpatikus. Most is ez a hiszti, hogy lajost kitettek es morci lett, meg ugyan engedjuk mar el ingyen, ez vicc. 2-3 ev még van benne, marketing erteke az egekben, valami konszenzust kell vele kotni es legalabb 200 millat kisajtolni belole. Vagy akár csere, de bruyne, jesus, mbappe, akarki. Csak a lautaro gyereket ne.

Egy szo mint szaz, koszonok neki mindent, rengeteg felejthetetlen pillanatot okozott, ezeket soha nem fogom feledni, de nagyon ranott a klubra es ez mar egeszsegtelen. Azt en se akarom h barto lemondasa aran maradjon, mert az mar tenyleg vicc, hogy egy alkalmazott dirigaljon a vilag legnagyobb klubjanal.

Ha megy, csak annyit kerek h normalis modon tavozzon.
Jobban meg sem fogalmazhattam volna.
Amikor ezek a hírek megjelentek első reakció a megdöbbenés és a szomorúság volt, ugyanakkor van az éremnek másik oldala is. Tény, hogy rengeteget adott Messi a Barcanak és több címet is köszönhetünk neki, egy csoda volt nézni a játékát és mind eredményességben, mind érzelmileg nagyon meg fogjuk sínyleni a hiányát.
Ugyanakkor lehet, hogy már unalmas közhelynek hangzik, de ránőtt mind a csapat, mind a klub fejére, ezt pedig Messi ide, Messi oda nagyon egészségtelen és csak negatív vonzatai lehetnek. És ez nem ebben a szezonban kezdődött. Emlékezzünk a Tata-féle pletykákra, de már Lucho kinevezésekor is voltak jelek, csak akkor volt egy Xavi, aki elsimítsa a dolgokat és a klubbal szemben még nem voltak ilyen ellentétek. De egy játékosnak ilyen ráhatása magára a csapatra sem lehet, hogy már gyakorlatilag az összetételre is ekkora befolyása legyen.

Akármennyire is rühellem a vezetőséget itt nem csak ők a ludasak sajnos Messi sem járt el a legkorrektebbül. Pontosan nem tudjuk mi okozhatta az ilyen gyors távozási szándékát, mert a koronavírus előtti időszakban nem így nézett ki a dolog, sőt akkoriban a nyilatkozataiban a kifejezett Barca iránti elkötelezettsége rajzolódott ki és konkrétan utalt is erre.
Az pedig megint egy érdekes dolog, hogy a szezon befejezése előtt, amikor ingyen távozhatott volna és ezzel garantálja, hogy minden további nélkül oda szerződik ahová csak akar, még semmilyen szándékot nem mutatott, aztán amikor az edző szabad kezet kap és elsőnek a legjobb barátja szűrét rakják ki szinte azonnal a távozását kéri. Lehet, hogy érlelődött már benne jó ideje, nem tudni, de ha konkrétan a vezetőség miatt lécelt, egy év múlva legkésőbb úgyis takarodtak volna, így egy szezon még beleférhetett volna, bár lehet, hogy a pályafutásába. Szóval a konkrét indokokat nem tudni, de elég sok "gyanús" jel is van.

Ezzel nem a vezetőséget akarom mentegetni, mert rühellem őket egytől-egyig, főleg hogy morálisan, erkölcsileg milyen mélypontra süllyesztették a klubot, de ebben a konkrét esetben nem őket kiáltanám ki egyedüli bűnbaknak, számos összevetője van ennek a dolognak.

Remélem nem lesz belőle hosszútávú pereskedés, az már tényleg fájdalmas lenne, amelyik klub képes a bérét kipengetni úgyis képes megvenni. Mehet Pep után a Citybe, Neymar mellé a PSG-be, de szerintem az Inter lehet a legvalószínűbb állomás. (ez már szinte minden szempontból a Ronald-féle ügy kopírozása lenne)
Ha tényleg sikerülne 200+ millióért eladni, és felszabadulna ez a bértömeg valamennyire kompenzálhatná ezt az egész dolgot. Egy egész jó projektet el lehetne indítani, Akár hozni egy Mbappét (aki szerintem kicsit túl van azért hypolva, de tény, hogy hosszútávon az az ember lehetne akit a támadósorba keresünk), De Bruyne-t stb. , de nem akarok FM-ezni. Mindenesetre olyan játékosokat, akik tényleg segíthetnének, hogy a Barca újra komoly tényező legyen a nemzetközi porondon, és ezzel, hogy nem "alárendelt" szerepet kell kapniuk a csapatban még vonzó is lehetne. De a vezetőséget ismerve nincs sok esély rá. Jön majd 100+ millióért Lautaro meg hasonlók.

De konkrétan Messire visszatérve a legfájóbb, hogy egy ilyen legenda, a történelem egyik legjobb játékosa, akinek a neve összeforrt a klubbal és olyan okozott örömet a szurkolóknak, akik közül sokan pont miatta kezdtek rajongani a Barcáért ilyen körülmények között távozik. Ez nagyon szomorú és számomra az utóbbi 23 évben, amióta a csapat elkötelezett híve vagyok, a legfájóbb dolog. Iniestához, Xavihoz hasonlóan kellett volna távoznia mindenképp egy búcsúmeccs keretében. Csak nehogy egy Neymar-féle pereskedés legyen mert az mind Messihez, mind a klubhoz méltatlan lenne.
Ennek ellenére én nem fogok kevésbé Barca-szurkoló lenni, volt Messi előtt és után is lesz Barca, tudtuk hogy bekövetkezik ez a nap, az már más kérdés hogy most, egy vagy két múlva, a hogyanja viszont iszonyatosan szomorú.
Forca Barca!!!!
Avatar
Balinho
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1035
Csatlakozott: 2005.06.26. 00:39:59

2020.08.26. 10:00:53

Érdekes kérdés ez amúgy. Meddig terjed az ember tűrési kötelessége? Messi a legjobb éveiből áldozott fel jó párat a Bartomeu korszakban, évekig kellett nézze, ahogy elszúrt igazolásokkal egyre kevesebb esélye volt a klasszisához méltó sikereket elérni (gondolok itt a BL-re).

Amennyire is sikeres a pályafutása és karrierje, összességében mindig ott lesz mögötte, hogy a megfelelő társakkal, és a megfelelő edzőkkel mennyivel többet érhetett volna el. Elég arra gondolni, hogy az argentin válogatottban olyan középszerű edzők irányították, mint a szakvezetői kvalitásait a játékosok csókolgatására korlátozó Maradona, a VB-döntőn Agüero helyett Higuaint kezdető Sabella vagy akár Sampaoli (de ide sorolhatnám Bauzát vagy Martinot is). A legfontosabb válogatott meccsein, ha Higuain nem teli gatyával játszik, akkor simán VB és Copa America győztes lehetne, de felhozhatnám azt is, amikor az ominózus VB-döntőn Higuainon felül is olyan félistenekkel kellett együtt játszania, mint Enzo Perez, Biglia, Gago, Rojo, Sergio Romero vagy épp Demichelis.

A Barcában ugyanez. A Pep éra után volt egyetlen egy Luis Enrique, aki konkrét elképzeléssel érkezett a klubhoz (történelmi távlatból nézve amúgy tragikomikus, hogy az a triplázás mennyivel vetette utóbb vissza a klubot, hiszen annak köszönhetően választották újra Bartot...), egyébként jött Tata Martino, Valverde, Setien és most Koeman, akiknek annyi a skilljük, hogy jól fújják a leckét Cruyffról, a tiki-takáról, meg a többi kulcskifejezésről, amiről úgy hiszik, hogy nedves lesz tőlük a Barca-szurkolók és vezetők bugyija. Mindegyik edző a középszerűség szobra, nem irányított előtte egyik se komoly csapatot, utána se nagyon (oké, Tata és Koeman hazája válogatottját, de az nem ugyanaz, mint a napi szintű munka), komoly eredményt egyik se ért el, és azért a Barca padjára már ne legyen elég annyi, hogy "harcos kis csapatot csinált a Southamptonból", "volt egy jó másfél szezonja a Betisszel", vagy "bajnok lett az Olympiakosszal, és küzdős kis felső középcsapatot csinált a Bilbaoból.". Hogy a francba fordulhatott az elő, hogy egyik edzőváltásnál nem gondolta azt a vezetőség, hogy egy elit pedigréjű és elit eredményekkel rendelkező edzőt hozzon el? Persze értem én, néha az ember kockáztat, de max olyankor, ha valaki ugyan tapasztalatlan, de tudható, hogy mennyire ért a futballhoz (Pep, Zidane, egyszer talán Xavi). De a karrierjük jelentős részét érdemi eredmény nélkül lehozó középszerű fószerektől mit vártunk, várunk?

Közben Bartoék százmilliókat, éveket és szezonokat herdáltak el úgy, hogy a csapat évről-évre leginkább csak gyengült. A rengeteg botrányról, a szakmai és intézményi válságról ne is ejtsünk szót, mert sose lenne vége.

Nyilván Messi is belefásult ebbe, főleg úgy, hogy a BL-ben micsoda arcpirító kudarcokat éltünk át. Az egyetlen hiba, amit elkövetett, hogy nem évekkel korábban borította rá az asztalt Bartomeuékra, akkor talán még nem lett volna késő, csakhát ugye a lejárató PR-kampány (Messi a diktátor) miatt nyilván ezt nem engedhette meg magának.

Ellenben eljutottunk oda, hogy az ittmaradása nemcsak hogy elképzelhetetlen, hanem értelmetlen is. Ha Barto akár már ma le is mond, akkor is ezt a csapatot újjá kell építeni, a klubot újra kell szervezni, az pedig aligha fél év lesz, Messi köré a jelen csapatát lehetne építeni, azt Barcelonában már nem érdemes, a jövő csapatát viszont már aligha.
Avatar
Varatrix
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4700
Csatlakozott: 2007.12.26. 14:18:11
Tartózkodási hely: Böpö

2020.08.26. 09:42:33

vinszentvega írta:
2020.08.26. 09:20:59
...
Nagy igazságokat írsz! Nagyon két oldalú ez a dolog, és jelen pillanatban úgy érzem, hogy egy megállíthatatlan erő (Messi) találkozott, egy mozdíthatatlan tárgyal (Barto). Ennek a következményeit látjuk most.

Messi alkalmatlan személyiség, mint csapatkapitány. Szerintem a válogatott pályafutása ezt ékesen bizonyítja. Éretlen, és nem felnőtt a viselkedése, mindent dacból, és sértettségből tesz, egy pillanatig nincs benne hogy rendbe tegyen dolgokat, ha megy nagyon, megy, ha nem megy, nagyon nem megy. Ezeknek a hangulat ingadozásoknak vagyunk kitéve évek óta.

Bartomeuról írtunk már mindent, ezen nincs mit ragozni.

Fáj kimondani, de a salamoni döntés az lenne, ha egyikük sem folytatná tovább.
Kép
Avatar
vinszentvega
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 366
Csatlakozott: 2016.09.13. 10:17:08

2020.08.26. 09:20:59

csababarca írta:
2020.08.26. 03:28:02


Barto elérte a célját, elüldözi Messit is, szétverte a klubot. Mondjuk nem tudom, hogy hogy akar nyugodt életet Barcelonában az elnöksége után, mondjuk lehet úgy van vele, hogy úgyis a 4 fal között fog hűsölni egy cellában, ott csak nem bántják. Patkány.
Maximum kiköltözik El Pratba és átveszi az Espanyol-t....

Sokat gondolkodtam az éjszaka ezen, álmatlanul forgolódva. Most biztos sokan megharagudnak rám, de én most inkább átmentem a harag irányába és nem pedig a sajnálatba...
Igen, pofátlan mocskokkal van tele a vezetőség, de ami a pályán történik, azért nem lehet őket felelőségre vonni. Játékosok felpofozására egy egy bekapott gól után részben az edzőre hárul a félidőben, pályaszélén. De nagyrészt szerintem a CSK-nak kell helyénkezelni. Nézzétek meg a régi csapatkapatiányainkat. Puyol(10 évig) Enrique, Guardiola, Bakero, Sanchez, Cruyff(csak kiragadtam egy párat) egytől egyig olyan karakterek voltak, akiknek egy pofonnal felért egyik-másik lecseszése.
Előttem vannak azok a meccsek, amikor megkaptuk a nagy pofonokat az utóbbi 5 évből: Psg-Barca (4-0), Juve-Barca (3-0), Roma-Barca(3-0) , Pool-Barca(4-0) és az idei blama(2-8). akinek van hozzá idegrendszere és nézze meg ezeket a meccseket. Rossz nézni, ahogy szétvan esve a csapat és csak lézengtünk. Mindenki kedvetlen volt, nem szoltak egymáshoz, leszegett fejjel sétálgattunk. Ahelyett, hogy a Leo igenis összetapsolt volna mindenkit, mit csinált? A félpályán sétálgatott, szintén leszegett fejjel... Persze egy Messi jelenléte a pályán, mind a társak mind az eredmény tekintetében legalább +30% esély, de ebből egy idő után nem lehet már megélni( ahogy azt az elmúlt 2 évben is láttuk) Nincs egy Neymarunk sajnos, aki áttudta venni a figyelmet a védőkről, olykor bolondot csinálva belőlük. Sajnos ha az ellenfelek ráállítottak 2-3 embert az egész meccsen, hogy törjék, zúzzák, akkor sajnos ez a taktikai húzás, az esetek 70%-ban be is vált(csapatja válogatja, nyílván egy Betis hiába csinálta ezt, ott fölényben volt eleve). Ezek után, mi jött mindig? Leszegett fej, séta, félpálya....
Ezzel nem is lenne baj, emberek felett ő maga a focistenség, a gépállat, de így 30 felett, ugyan legyen már annyi kurázsi, ha már folyamatosan az edzők fölöttiséget emlegjük, hogy azt mondja ilyenkor, figyelj... nem megy b@szod, nem tudok mit csinálni ma, szedj le és probáljunk ki valami mást.. Nem mert az elmondása szerint ő nem tud nem lenni a pályán, neki "Enrique-féle autokorrektor: a muszáJ pontos J :)" ott lenni.. Ami rendben van, mert tegye fel a kezét az a focista, ember, aki nem így érzi, de pont a Barca az a csapat, ahol és aki mindig a csapategység volt(és remélem hogy az lesz megint) a fontos.
Messi a 21. század fociját jelentette és jelenti, mert soha nem volt és nem is lesz még egy ilyen mint Ő. De sajnos (aka: Seres Dezső) a homokorát megállítani nem lehet. El kell fogadnia azt, hogy a mai gépsoron érkező 190cm magas, 100 kg-os tömény izom védők, már nem azok akik ezelőtt 6-10 éve voltak. El kellett volna azt fogadni amit Koeman mondott neki, hogy figyelj HVR, egy kicsit hátrébb hozlak CAM poziba és adj a gazelláknak forintos labdákat, mert kiismertek. Persze bármikor tud még hozni olyan váratlan dolgot, hogy a közvetítők nem győzik ismételni, de egy-egy mérkőzést ezek már nem döntenek el.
Sírni fogok -e amikor elmegy? Persze, napokig. De megsírattam Romariot, Ronaldot,Rivaldot, Kluviert-et, Ronaldinhot és Eto-t is....
It's the little differences. I mean, they got the same shit over there that we got here, but it's just...it's just, there it's a little different
Avatar
visca el barca
Presidente del Barça
Hozzászólások: 19583
Csatlakozott: 2005.02.01. 13:13:37

2020.08.26. 08:51:47

Valahol szomoru leszek ha elmegy, de nem omlik ossze a vilag. En itt 40 evesen lattam a messi nelkuli barcat is, azt is imadtam, a messi utanit is imadni fogom. Nekem ami a legfontosabb, hogy egy jatekos sem nohet a klub fejere es messi mar boven megtette, ami szamomra nagyon unszimpatikus. Most is ez a hiszti, hogy lajost kitettek es morci lett, meg ugyan engedjuk mar el ingyen, ez vicc. 2-3 ev még van benne, marketing erteke az egekben, valami konszenzust kell vele kotni es legalabb 200 millat kisajtolni belole. Vagy akár csere, de bruyne, jesus, mbappe, akarki. Csak a lautaro gyereket ne.

Egy szo mint szaz, koszonok neki mindent, rengeteg felejthetetlen pillanatot okozott, ezeket soha nem fogom feledni, de nagyon ranott a klubra es ez mar egeszsegtelen. Azt en se akarom h barto lemondasa aran maradjon, mert az mar tenyleg vicc, hogy egy alkalmazott dirigaljon a vilag legnagyobb klubjanal.

Ha megy, csak annyit kerek h normalis modon tavozzon.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Atlantis
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 465
Csatlakozott: 2008.08.29. 13:25:29
Tartózkodási hely: Budapest

2020.08.26. 08:25:50

Elképesztően szomorú, hogy ilyen körülmények között kell távoznia. Nagyon furcsa időzítés, és sajnos a klubbot is megértem hogy nem bólintott rá azonnal, hiszen mégiscsak a világ egyik legértékesebb játékosa, akinek van élő szerződése. Ettől függetlenül ez az eset a megkoronázása a jelenlegi elnökség munkásságának. Remélni tudom csak, hogy nem Neymar féle évekig elnyúló pereskedés, szappanopera lesz belőle. Nem ezt érdemelné.

Nagyon meglepődnék, ha ezek után maradna, nem is hiszem hogy helyes lenne. Elképesztően sokat köszönhet Messinek a Barcelona, és minden fociszerető ember. Szerencsések vagyunk hogy végigkövethettük az itteni karrierjét. Csak a legjobbakat tudom Neki kívánni a továbbiakra, bárhova is megy.

Azt csak nagyon csendben jegyzem meg, hogy szerintem az is rettentően szomorú, hogy egy játékos távozási szándéka, még ha a világ legjobbjáról beszélünk aki történelmet írt nem egyszer és szinte eggyé vált a klubbal a neve, nagyobb felbolydulást szült Barcelonában, mint a sokadik csúnya BL égés vagy csúnya maffiaszerű botrány. Nagyon felborultak az értékrendek....
grgly50
Jugador del Barça
Hozzászólások: 140
Csatlakozott: 2018.02.07. 21:37:09

2020.08.26. 08:23:54

qkta1986 írta:
2020.08.26. 06:17:51
BarcaManiac87 írta:
2020.08.26. 02:39:17
Arthur8 írta:
2020.08.25. 23:57:47
Undorító a Barca vezetősége úgy, ahogy van. Én 19 éve drukkolok a Barcának, de, ha nem mond le az elnökség azonnal és Messit is "elüldözik" , nekem ezennel vége és nem, mert divatdrukker vagyok, hanem, mert , ami most folyik ott annak semmi köze a Barcához, valószínűleg ezt fejezi ki most Messi azzal, hogy távozik. Semennyire nem érdekel a következő projekt, ha ez bekövetkezik. Az elnökség játékosokat edzőt távolít el és von felelősségre, de ők továbbra sem állnak fel és mondják, hogy elrontottuk, jöjjön az új vezetőség. Nem értek egyet azzal, hogy a cserben hagyja a csapatot Messi. 4-5 éve folyamatosan bombázzák szét ezt a Barcát és Messi mindig ott volt és minden évben magasan a világ fölé emelkedett,de ez sem volt elég. Gyakorlatilag Messi zsenialitása mentette meg ezt az undorító, inkompetens, szánalmas vezetőséget, mert hozott a Barca így is eredményeket, ami mellett ott voltak folyamatos botrányok, ostoba 100+ millás igazolások, folyamatos megalázások , középszerű edzők, La Masia játékosok tömeges lelépése.... Szerintem botrányos az is, ahogy a Barca történetének 3. legeredményesebb játékosát kutyába nem vették, felhívták és egy perc alatt elmondták (tudom, hogy ezt Koeman csinálta), hogy ennyi volt, menjél. Ez már rég nem az a Barca, amire büszkének lehetett lenni, hogy több mint egy klub. Ez a Barca Bartomeu vezetésével az egyik legocsmányabban működtetett klubbá vált. Messi ennek már nem akar a részese lenni.
Teljesen kivagyok, hogy a Barca történetének és valószínűleg a foci történetének legjobb játékosa, aki kb. ötvenszer mondta el, hogy imádja Barcelonát, itt akarja befejezni a pályafutását, el tudott jutni oda, hogy egy faxon elküldi, hogy nem jelenik meg többet és távozni akar. A Barca történelmének fekete napja az, hogy Messi nem itt fejezi be és az utolsó meccse a Barca történetének egyik legnagyobb égése és soha nem kapja meg azt a vastapsot százezer nézőtől a Camp Nouban és többszázezer szurkolótól Barcelona utcáin, amit senki soha nem érdemelt volna meg jobban, mint ő. Annyira mérhetetlenül méltatlan, igazságtalan és elfogadhatatlan.
Magam sem tudtam volna szebben megfogalmazni, amit írtál és minden szavával egyet értek sajnos. Ha Messi megy, akkor nálam is lekerülnek a Barca zászlók a falról 22 év után...
Számomra felfoghatatlan ami most történik, és amit ez a nyomorult bartomeu művel...
Pontosan ezért érdemlitek meg a divatdrukker megnevezést. Nem az ilyen időkben kellene a csapat mögé állni?
Valamit nagyon keversz. Itt nem a csapat kontra Messi, hanem az elnökség kontra Messi. Ebben a helyzetben aki az elnöség mellé áll, az szerintem nem sportszerető ember.
Avatar
Sinya22
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2227
Csatlakozott: 2017.08.21. 17:40:25

2020.08.26. 08:08:40

Kapunk érte pénzt és felszabadul az óriási fizetése. Én annyira nem örülnék. Rávernek 100+ millát Lautaróra,akit hajtanak egy ideje,csak nem volt rá pénz+ kap egy olyan fizetést egyből,hogy majd lestek. :D

Szomorú,hogy ide jutottunk. Van benne még legalább 2 év ezen a szinten,bárki bármit mondd,értelmes játékosokkal körülvéve még mindig top. Megértem,ha nem látja itt a jövőjét, Koeman és Barto nagy építkezése egyelőre annyi hogy elküldik az egyetlen kilencest a keretből,a többi jómadár meg marad. A city-ben talán még összejön neki egy bl,Barto meg még utoljára elverhet pár száz milliót,mindenki boldog.
Válasz küldése