Leo Messi

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.

Szezonértékelő:

1
8
7%
2
6
5%
3
15
13%
4
31
28%
5
52
46%
 
Szavazatok száma: 112
Avatar
csababarca
Presidente del Barça
Hozzászólások: 12972
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2020.08.30. 12:20:28

Lajos se fog elmenni, szépen felhasználták Messi kigurigázására, vagy egyáltalán semmi köze a “megsértődésének” Lajoshoz.
Csak a klasszik pletykák meg spekulációk megint ugyebár.
NovaProspekt írta:
2020.08.30. 12:17:11
[@marcelobechler] | Messi is expected by Barça at the facilities now, but he will not take the pre-season tests. He won't go as he has already sent an official statement to Barça saying that he is no longer a player of the club, relying on the unilateral termination clause.

Ez akkor gondolom egy fc barcelona vagy Messi által kiadott közlemény, ami teljesen hivatalos, így tény is.
“In times of crisis, the wise build bridges, while the foolish build walls.” fucking actual
Avatar
daffy
Madridista
Hozzászólások: 6851
Csatlakozott: 2010.01.31. 19:11:40

2020.08.30. 12:20:07

csabimo írta:
2020.08.30. 12:00:45
Ugyan mond már meg mivel tartozik ő a Klubnak vagy nekünk?
Nem tartozik,de nem is áldozat. Évi 24 milliárd forintjába kerül a csapatnak a fizetése. Ennyiért biztos megéri szenvedni. Sokat köszönhet neki a Barca,ahogy fordítva is.(nem kicsit alá is játszik mindig a csapat.) Ha nem tetszik neki a helyzet,akkor 1 éves szerződéseket kell kötni és akkor maga rendelkezik minden évben a sorsáról. De gondolom az aláíráspénz utalásakor még nem volt hisztis.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára daffy 2020.08.30. 12:20:42-kor.
Avatar
NovaProspekt
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1024
Csatlakozott: 2019.11.26. 14:17:19

2020.08.30. 12:17:11

[@marcelobechler] | Messi is expected by Barça at the facilities now, but he will not take the pre-season tests. He won't go as he has already sent an official statement to Barça saying that he is no longer a player of the club, relying on the unilateral termination clause.

Itt tartunk most, hogy annak a határidőnek a vélt kitolódására hivatkozva már nem tekinti magát a klub játékosának.

Azért azt szeretni fogom, ha a lent kifejtett patkánykodás útján egy City/PSG/bárki elviszi innen Messit, aztán még mi voltunk a seggarcok, amiért megvettük Coutinhot, Dembélét, Griezmannt a klubjaiktól szabályos eljárásban. :D
Léfe
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1438
Csatlakozott: 2005.04.11. 11:41:27
Tartózkodási hely: Siófok

2020.08.30. 12:08:34

crixus írta: ↑2020.08.30. 10:31:08
A klub többi nagy saját nevelésű ikonja kibírta hogy úgy vonuljon vissza/távozzon, hogy Európában más csapatban ne lépjen pályára. Puyol, Xavi, Iniesta példa értékűen távoztak, pedig akkor is Barto/Rosell volt az elnök. Ha Messike a pénzt választja és elmegy a Citybe/PSGbe azzal nekem teljesen leírja magát. Azt el tudnám fogadni ha levezetni menne haza Argentínában, volt róla szó már korábban, senki sem venné rossz néven a szurkolói közül.
Nyilván sokat köszönhet neki a klub, de azt sem árt elfelejteni azoknak akik bevédik, hogy ő is ugyanúgy tartozik a klubnak és a szurkolóknak

Minden szó igaz. Radásul kocsideréknyi pént vitt el. Oké megérdemelte. De a Roma-Pool-BM. ellen neki is volt köze a dolgokhoz. Ő is öregszik és a nagy Xavi féle vonal eltünt mögüle. Igy nehezebb, de hol a becsület ?
Avatar
csabimo
Capitá del Barça
Hozzászólások: 933
Csatlakozott: 2006.01.13. 02:09:37
Tartózkodási hely: bonyhád

2020.08.30. 12:00:45

crixus írta:
2020.08.30. 11:31:08
A klub többi nagy saját nevelésű ikonja kibírta hogy úgy vonuljon vissza/távozzon, hogy Európában más csapatban ne lépjen pályára. Puyol, Xavi, Iniesta példa értékűen távoztak, pedig akkor is Barto/Rosell volt az elnök. Ha Messike a pénzt választja és elmegy a Citybe/PSGbe azzal nekem teljesen leírja magát. Azt el tudnám fogadni ha levezetni menne haza Argentínában, volt róla szó már korábban, senki sem venné rossz néven a szurkolói közül.
Nyilván sokat köszönhet neki a klub, de azt sem árt elfelejteni azoknak akik bevédik, hogy ő is ugyanúgy tartozik a klubnak és a szurkolóknak.
Ugyan mond már meg mivel tartozik ő a Klubnak vagy nekünk? Az egész karrierjét nekünk szentelte! Tett már eleget mit szeretnél még? Mit oldjon meg hány meccset vagy pontot hozzon még? Beleunt belefáradt ennyi hogy mindenért ő van elövéve. Ő legalább fel mert állni nem ugy mint egyesek..Busquets miert nem gondolkozik el a váltatáson peldául, nincs önkritika? Bartomeu miert nem mondott le a 8-2 utan azonnal??
Párhuzamot vonsz Puyol Xavi es Iniestaval, az egyik visszavonult, a masik kettő pedig LEVEZETNI ment! Ez a baj hogy nem Argentinaba akar menni még levezetni? Vicc.
Jol teszi ha vált, menjen csak olyan csapatba ahol profi körülmények várják, gondolok itt a vezetőségre edzőre stb..Bartomeu meg egye meg amit főzött tökéletes lezárása lesz az otvaros trágya amatör elnökségének!!!
Avatar
NovaProspekt
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1024
Csatlakozott: 2019.11.26. 14:17:19

2020.08.30. 11:55:42

Balinho írta:
2020.08.30. 11:43:57
Ha igaz lenne, hogy Messinek kikerült a szerződésében a kötelező kivásárlási záradék, és így önkényesen elmehet más klubba, akkor az felveti azt a kérdést, hogy azoknál a játékosoknál és ligáknál, ahol eleve nincs is ilyen záradék, innentől, akkor bárki önkényesen odaigazolhat, ahova akar, aztán majd a bíróság megmondja, hogy utólag mennyi a piaci értéke, amit ki kell fizetni??? Azért érezzük, hogy ez minden csak nem reális felvetés.
Csatlakozom, nekem is sántít ez az egész. Akkor Coutinho a hátfájására hivatkozva eljön hozzánk a Liverpoolból ingyen, a Pool azt mondja, h semmi gond, találkozunk a bíróságon. A bíróság pedig Coutinho-t elmarasztalja, és kiszabja nekünk a 60-80 milliós kifizetendő "piaci árat" a 160 helyett? :D Nem hiszem, hogy ezek a dolgok így működhetnek. Így ugyanúgy kizárják az eladó klubot az egyezkedésből, holott ők semmi rosszat nem csináltak. Szerintem a hatóságok nem díjaznák az ilyen mutyikat. Ez ezerszer nagyobb patkányság, mint amit mi csináltunk Kuti-Dembivel, mert ott végül megfizettük azt az árat, amit az eladó klub kért, így vagy úgy.

Én is azt hittem amúgy, hogy kivásárlási ár mindig van Spanyolországban (tegnap még ezt is írtam ide), de most úgy látom, nem feltétlenül: https://insideathletic.com/2020/08/20/u ... se-clause/

Itt azt írja a cikk, hogy az Athletic kapusa úgy hosszabbított a klubbal, hogy nincs kivásárlási ára, és még jó pár játékos megtette ugyanezt a Bilbaonál. Magyarul sztem ha a játékos akar, lemondhat a kivásárlási árról (hiszen az pont őt védi).
De megint csak nem látom, hogy Messi miért tett volna ilyet, ha elvileg nem szereti Bartoékat, persze lennének csúnya ötleteim. :mrgreen:
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára NovaProspekt 2020.08.30. 12:01:23-kor.
Avatar
Balinho
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1035
Csatlakozott: 2005.06.26. 00:39:59

2020.08.30. 11:43:57

Lehet, hogy ezt inkább a honlappal kapcsolatos fórumba kéne írnom, de talán mégis eggyel jobb helyen van itt. Mindenesetre a főoldalon lévő Messis cikket lehet megérné átírni/átfogalmazni, mert elég zavaros.

1) Tudomásom szerint minden spanyol játékos szerződésében kell legyen kivásárlási ár, ezt a munkajogi szabályok írják elő, hogy ne lehessen senkit akarata ellenére leláncolni, és ilyen értelemben ez a munkavállalót védje. Ebből az adódik, hogy mindenképp kell legyen kivásárlási ára Messinek.
2) Az lehetséges, hogy a kivásárlási ára változzon időközben, Griezmann kapcsán is ebből volt a balhé, hogy lehetett tudni, hogy nyártól 200-ről 120-ra csökken (és mi a későbbi 120-as kivásárlási árt alapul véve tárgyaltunk vele jóelőtte).
3) A cikk szerint a kivásárlási ár "megszűnésével"(talán inkább csökkenésével) a vevők jóval alacsonyabb áron vehetik meg, "ha megegyeznek a klubbal", de ennek az állításnak se füle, se farka. Ha marad a 700M-s kivásárlási ár, akkor is megegyezhetnek a klubbal egy jóval alacsonyabb vételárban, ahogy az átigazolások 95%-ában az meg is történik, kifejezetten az a ritkább, amikor valakit kivásárlási áron hoznak el.
4) A cikk aztán egyből cáfolja is ezt az állítást, mondván a klub úgysem egyezne bele alacsonyabb vételárba...
5) Az esethez nem sok köze van annak, hogy az UEFA/FIFA szereti-e a kötelező kivásárlási ár rendszerét, "mert ellenkezik azzal a törekvéssel, hogy a játékosok tartsák tiszteletben a szerződéseiket és azok hosszát". Ez összességében elég fura állítás, eleve nincs kevesebb átigazolás a világ többi országában csak azért mert nincs kötelező kivásárlási ár, és amúgy is a futball, mint biznisz egyik legnagyobb mozgatórugója, cirkuszi látványossága az átigazolási időszak, a pezsgés, találgatás, nagy igazolások, az meg mindkét futballszervezetnek jót tesz.
6) Ha Messi önként távozna, és önként írna alá máshoz, az szerintem csak egy dologhoz vezethet, példás eltiltáshoz. Rengeteg játékos próbálta már meg kierőszakolni a klubjától, hogy az engedje el, de olyanra nem nagyon emlékszem, hogy lett volna bárki, aki egyszer csak önkényesen megjelent volna egy másik csapatnál. De ha így is lenne, és igaz lenne, amit ír a cikk sem értem, hogy ki állapítja meg a játékos "piaci értékét"? Nem vagyok tisztában a spanyol jogrenddel, de azért az szerintem mindenhol alap, hogy a jogszerű é s jogszerűtlen károkozás külön minősül. Ha jogszerű a károkozás, akkor kártalanítani kell, azaz a megtérített kárt kell megfizetni. Bár ebben az esetben is homályos lenne, hogy milyen szempontrendszer alapján lehet meghatározni Messi "piaci árát", de akkor járna mondjuk a cikkben említett 100-150M-s összeg. Itt viszont élő szerződést egyoldalúan rúgna fel teljesen Messi és az a klub is, aki elviszi. Ilyenkor nem kártalanítás van, hanem kártérítés, és a a piaci értéken felül bőven beleszámíthat az összegbe bőven beleszámíthat a Barca jóhírnevének, becsületének sérelme, a klub eszmei/tényleges értékében bekövetkezett változás stb... Ez szerintem megint minden, csak nem vonzó egyik félnek sem.
Ha igaz lenne, hogy Messinek kikerült a szerződésében a kötelező kivásárlási záradék, és így önkényesen elmehet más klubba, akkor az felveti azt a kérdést, hogy azoknál a játékosoknál és ligáknál, ahol eleve nincs is ilyen záradék, innentől, akkor bárki önkényesen odaigazolhat, ahova akar, aztán majd a bíróság megmondja, hogy utólag mennyi a piaci értéke, amit ki kell fizetni??? Azért érezzük, hogy ez minden csak nem reális felvetés...

Ami szerintem itt kérdés lehet:

1) A június 10-ei lelépési záradék meghosszabbodott-e a COVID miatt, ha igen, meddig?

Ha az analógiát nézzük a COVID több esetben nem jelentett automatikus meghosszabbodást a lejáró szerződéseknél, aki maradni akart, az több esetben is rövid távú hosszabbítást írt alá. Konkrét példa, ami eszembe jut, Thiago Silva maradt a BL-döntőre, mert aláírt egy rövid hosszabbítást, Cavani lelépett júni 30-cal. Előbbi utána lejárt szerződésű játékosként alá is írt ingyen a Chelseahez. Lallana is írta alá rövid távú hosszabbítást, hogy szezon végéig maradhasson, de biztos van még példa.

Alapból azt gondolom nagyon ingoványos talaj lenne, ha pont a konkrétan meghatározott lelépési záradékban lenne eltérés, és akkor sem tiszta, hogy mi alapján lehet megítélni, hogy meddig hosszabbodik meg a záradék? Az ezzel való dobálózás csak hangulatkeltés Messi ügyvédei részéről, a sajtó meg nyilván pörgeti ezerrel, mert lehet vele kattintást generálni, de jogi szempontból nem sok alapja lehet.

2) Változott-e Messi kivásárlási ára az utolsó évére, ha igen, mire?

Nem ismerem töviről-hegyire a spanyol szabályzatot, de ha minden általam eddig ismert szabályzatból indulok ki, kivásárlási ára minden játékosnak kell legyen. Gaspart nyilatkozta, hogy látta a szerződését, az alapján egyértelmű, hogy Leo nem mehet ingyen, és azt is mondta, hogy nem szeretné meglátni, hogy 700M alatt megy el. Na most, ha látta a szerződést, és abban benne van, hogy csökken a kivásárlási ár, akkor aligha nyilatkozta volna ezt.

Ugyanakkor, ha van is változás az összegben, az is egyértelmű helyzet, vagy viszik annyiért, vagy megegyeznek a Barcával. Ha lecsökkent kivásárlási ár 100-150M körüli összeg lenne, akkor nem menne ez az egész cécó, vinnék annyiért, aztán viszont látásra.

Ebből nekem ez is egy újságírói blöffnek tűnik csak. Itt egy út van, a vevőnek meg kell egyeznie a Barcával és pont, minden más csak médiahiszti.
vamosrobi
Barça B
Hozzászólások: 31
Csatlakozott: 2017.02.14. 21:27:24

2020.08.30. 11:37:57

Kijött belőle a dél-amerikai vér, igazi pondróként viselkedik. Menjen szépen Angliába, ott majd kiderül ténylegesen mekkora sztár, ha nincs ráépítve a csapat. Az utóbbi években amikor sérült volt, rendre szebb játékot produkált a CSAPAT, felszabadultabban játszottak. Remélem sikerül lelépnie, a kegrosszabb variáció az lenne, ha nálunk maradna, és belesz*rna az egészbe, közben meg felvenné a sok milliós fizetését...
Avatar
crixus
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1336
Csatlakozott: 2014.03.14. 14:43:58

2020.08.30. 11:31:08

A klub többi nagy saját nevelésű ikonja kibírta hogy úgy vonuljon vissza/távozzon, hogy Európában más csapatban ne lépjen pályára. Puyol, Xavi, Iniesta példa értékűen távoztak, pedig akkor is Barto/Rosell volt az elnök. Ha Messike a pénzt választja és elmegy a Citybe/PSGbe azzal nekem teljesen leírja magát. Azt el tudnám fogadni ha levezetni menne haza Argentínában, volt róla szó már korábban, senki sem venné rossz néven a szurkolói közül.
Nyilván sokat köszönhet neki a klub, de azt sem árt elfelejteni azoknak akik bevédik, hogy ő is ugyanúgy tartozik a klubnak és a szurkolóknak.
Zozzy 5
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 8380
Csatlakozott: 2006.11.04. 10:20:50
Tartózkodási hely: Debrecen

2020.08.30. 11:23:57

Biztos vagyok benne, hogy nem véletlenül nem állt ki eddig. Bartobol meg a haverjaibol elege van, de a klubot biztos h imádja továbbra is és nem ertektelenedett el számára az utobbi 20 év, szerintem borzasztó nehéz napok ezek neki is. Másrészt mit tudna mondani? Vagy egy bullshitet arról h eljott a váltás, köszönök mindent blablablabla, vagy azt h elege van a szemetladak jatszmaibol és viszlát - azért ebbe az utóbbi szerepbe nem olyan könnyű beleallni és nagyon meg kell gondolnia h egy ilyen nyilatkozatnak milyen következményei vannak akár a csapatra nézve is. Pl. vajon hány jövendőbeli potencialis igazolás szamara lesz annyira vonzó alternatíva a Barca, ha Messi nyilvánosan kiboritja a szros vödröt most? Sok mindent kell itt mérlegelni, és egyáltalán nem biztos h ezzel a hallgatassal most rosszat tesz a Barcanak, meg akkor se, ha a szurkoloknak nyilván fáj ez a bizonytalanság.

Méltatlan, hogy így megy el, de a változás hosszútávon jót fog tenni a csapatnak - persze onnantól kezdve, ha lesz egy normális vezetes normális koncepcióval. Illetve neki is kell a változás, teljesebb lesz a pályafutása és az egész élete, ha belevag a PL kalandba.
Avatar
MessiNeymarSuarez
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 8951
Csatlakozott: 2014.10.18. 14:14:18
Tartózkodási hely: Budapest

2020.08.30. 11:19:24

Főoldali cikkből idézve:
A bírósági ügy lehetősége azért lehet fontos azzal az információval együtt, hogy a 700 milliós kivásárlási ár él-e, mert ha Messi – akár önkényesen is – távozna a klubtól, de a Barcelona ezt megtámadná jogi úton és igaza lenne, akkor is csak a piaci értéke körüli összeget tudná behajtani Messi új klubján, nem pedig 700 milliót. Egy 100-150 millió körüli összeg kifizetésének lehetősége pedig mindjárt más helyzetet jelent, amit könnyebben megkockáztat adott esetben a City, mint egy 700 milliós kifizetést.

Ha ez igaz, akkor kifejezetten érdekes fejlemény.
Ezek alapján leléphetne most önkényesen 0 euróért, és ha bíróságon ellene ítélnek akkor is csak a piaci értékét kellene megfizetnie az új klubjának, így sokkal vonzóbb bekockáztatni egy Citynek, mert igazából 0 kockázata van, jobb esetben lesz egy ingyen Messijük, rosszabb esetben meg ki kéne fizetni azt amit amúgy is.
Avatar
szbsz
Jugador del Barça
Hozzászólások: 181
Csatlakozott: 2018.11.06. 12:25:42

2020.08.30. 11:15:11

Addig-addig hisztizek ez a törpe, amíg kihátrálnak a szponzorok és csődbe megy a klub. =D>

Bár ha ez az ára, hogy Barto Úr takarodjon hat legyen
"Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that"
Avatar
MessiNeymarSuarez
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 8951
Csatlakozott: 2014.10.18. 14:14:18
Tartózkodási hely: Budapest

2020.08.30. 11:12:47

Samper írta:
2020.08.30. 10:43:31
Messi zseniális focista volt, sőt még ma is az (bár nem 90 perces) - ha az egész csapat őt szolgálja ki. Ezzel szemben sohasem volt nagy, mint egy csapat vezéregyénisége. Ez ugyanúgy kiderült az argentin válogatottban, mint a klubban, amikor csk. lett. Továbbá nem nőtt föl ügyei intézéséhez - azt végig apjára és testvérére hagyta. Infantilis a Neymarral való kapcsolatában is. Kiváló lenne az ő szempontjából pályája utolsó szakaszában, ha a család és a haverok szerpét Guiardiola venné át.
Ha a szenzációs Higuain 1v1-ben képes lett volna kaput találni a 2014-es VB döntőn, vagy a 2 Copa America döntőn, akkor arról szólna minden hogy a válogatottban is mindent elért és sikerre vezette őket.
Ronaldot úgy emlegetik hogy győzelemre vezette az EB döntőn is a csapatát, miközben 15 percet játszott és Eder lőtte a győztes nem is akármilyen gólt. Persze ez CR érdemeiből nem von le, csak a logikát akartam bemutatni.

csababarca írta:
2020.08.29. 23:45:03

A másik amit kihagytam, hogy mélységesen felháborodnék, ha Messi elmenne, a léhűtő piócák meg maradnának. Na annak nem lenne semmi értelme, ehhez képest Busquets is már elvileg marad sőt, kezdő lesz, Piqué szintén, Alba szintén, még Roberto is.
Ez a gáz, nem az hogy Messi mennyiért megy el, ébredjetek már fel.

Sajnos erre készülni kell, Messi megy, a többi szent tehén(Suarezen kívül) meg itt marad, na ez lesz az igazán szenzációs.
Ez azt hiszem be is árazza majd az elmúlt 2-3 év "Messi itt tartja a bandáját, miatta vannak érinthetetlenek a kezdőben"-féle lejáratást.

Itt igazából az a legszomorúbb, hogy ide jutottunk el, hogy ennyi a sportszakmai projekt, hogy a legutóbbi szezonban is az 5 évvel ezelőtti csapatból megmaradt játékosok voltak a húzóemberek, és az eligazoltaknak/visszavonultaknak sincs meg az utódja, nemhogy a még itt lévőknek.
Samper
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3831
Csatlakozott: 2014.10.22. 16:22:27

2020.08.30. 10:43:31

Messi zseniális focista volt, sőt még ma is az (bár nem 90 perces) - ha az egész csapat őt szolgálja ki. Ezzel szemben sohasem volt nagy, mint egy csapat vezéregyénisége. Ez ugyanúgy kiderült az argentin válogatottban, mint a klubban, amikor csk. lett. Továbbá nem nőtt föl ügyei intézéséhez - azt végig apjára és testvérére hagyta. Infantilis a Neymarral való kapcsolatában is. Kiváló lenne az ő szempontjából pályája utolsó szakaszában, ha a család és a haverok szerpét Guiardiola venné át.
Avatar
davi10
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3698
Csatlakozott: 2007.10.06. 20:02:40
Tartózkodási hely: Budapest

2020.08.30. 10:38:32

Rivaldo11 írta:
2020.08.30. 10:05:54
Csak épp az a baj, hogy a klub erre cseppet sincs felkészülve.
Nyilván visszaesés lesz és valószínűleg kupa nélkül maradunk, de valamikor muszáj elkezdeni. És szerintem sem állunk azért annyira rosszul, hogy 6.-7. helyekért menjünk.
Tele vagyunk 100+os játékosokkal, most úgy néz ki olyan fiatalok is vannak itt, akikkel lehet számolni. Jött egy (úgy néz ki) az elődöknél tökösebb edző, akinek talán van már valami konkrét elképzelése is. És mellesleg Messi sem ingyen menne, de már csak a fizuja miatt is előrébb lennénk anyagilag.

Szerintem egy bajnoki ezüst + BL negyeddöntő megint benne lehet a csapatban, de nyilván még semmit nem tudunk. Hivatalosan se új érkezők, se új távozók nincsenek még.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Avatar
Nyiri81
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1164
Csatlakozott: 2017.01.05. 23:06:25
Tartózkodási hely: BP

2020.08.30. 10:12:10

Nem férgeztem csak azt mondtam féreg húzás. Kicsit erős volt. Sajnálom. Szeretem és imádom a játékát, de én akkor is úgy érzem elárulja a szurkolókat, hogy nem áll ki és öszintén elmondja mi a helyzet. Itt nőtt fel, itt van az otthona.Itt lett az aki. Ne feljetsük el hogy kik játszottak mellette. 2x EU és 1x világbajnokok mellett játszott. Azért ez is oka hogy odáig jutott ahova. Klubikon aki most a saját szobrának esik neki kalapáccsal. Nem érdekel Barto nem érdekel a vezetőség. Az rémes tény, De mindjárt jönnek a választások. Pont most kell hisztiznie?

A Roma/Liverpool és Bayern elleni égésben NYAKIG benne volt Ő is. Most meg kb köszönés nélkül elmegy. Számomra az, hogy ügyvédeivel szól hogy se tesztre se edzésre nem hajlandó menni az felér azzal hogy "Kabbe gyíkok én leléptem". Hát köszi. Jó fej vagy. Nem fogom utálni és köszönök mindent, de kicsit összetört benne a róla alkotott kép.

Az hogy ingyen akar menni pedig nonszensz.
Csak is Puyol
Avatar
NovaProspekt
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1024
Csatlakozott: 2019.11.26. 14:17:19

2020.08.30. 10:08:42

csabimo írta:
2020.08.30. 10:04:41
Sokan pedig túlpárázzák, középmezőnyt vizionálnak meg hasonló baromságokat..
Ezt én is túlzónak érzem, képzeljünk már el egy ilyen tabellát. :D

1. Real Madrid
2. Atlético
3. Sevilla
4. Athletic
5. Sociedad
6. Betis
7. Barcelona

??

Ilyen sosem lesz, még Messi nélkül sem, amíg itt olyan válogatott játékosok játszanak, mind Griezmann, ter Stegen, De Jong, Coutinho, Dembélé, vagy akár Ansu, Lenglet, Semedo... itt a legrosszabb esetben is egy harmadik helyre odaérünk.

És akkor már azt feltétleleztem, hogy a két Madridnál minden rendben lesz egész évben, holott ez sem lesz így, és Zidane-nál is bármikor beüthet pl. a krach, mert ott is meg vannak a gondok.
Avatar
Rivaldo11
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 7499
Csatlakozott: 2006.08.22. 11:44:15
Tartózkodási hely: Budapest

2020.08.30. 10:05:54

davi10 írta:
2020.08.30. 10:00:39
Rivaldo11 írta:
2020.08.30. 09:39:52
Szerintem itt sokan fel sem fogják, mit jelent ha elmegy. A történelem legjobbja. Ha eligazol, teljesen új élet kezdődik.
Igen, erre várunk már egy ideje egy páran.
Vele úgy néz ki nem menne.
Csak épp az a baj, hogy a klub erre cseppet sincs felkészülve.
Rivaldo-A Legnagyobb.
Avatar
csabimo
Capitá del Barça
Hozzászólások: 933
Csatlakozott: 2006.01.13. 02:09:37
Tartózkodási hely: bonyhád

2020.08.30. 10:04:41

Rivaldo11 írta:
2020.08.30. 09:39:52
Szerintem itt sokan fel sem fogják, mit jelent ha elmegy. A történelem legjobbja. Ha eligazol, teljesen új élet kezdődik.
A maradásának sajnos már csak Koeman miatt sincs realitása.
Sokan pedig túlpárázzák, középmezőnyt vizionálnak meg hasonló baromságokat.. Cr elment a Realbol ugy összeestek hogy végül bajnokságot is nyertek, egy bomba formában jáccó Hazardal.
Meg kell köszönni amit a csapatért tett, hogy eddig itt volt, és mindent amit a címerért tett!!!
Ha az eszemre hallgatok menjen mert kell az érte kapott pénz hogy “pótolni” tudjuk.
Ha a szivemre akkor maradjon természetesen, de ugy vagyok vele, hogy ennyi csúnya Bl kiesést nehéz feldolgozni, és hinni újra a sikerben, nekünk szurkolóknak és sajnos neki is..
Van benne 2-3 jó szezon egy környezetváltozással, ahol a 0ról kezdhet. El kell fogadni, és szurkolni neki! 💪🏽

Nalunk meg elkezdődhet valami új, De Jong-Puig-Fati-Trincao-Pedri.. mind igéretes es sikeréhes fiatalok. Jövöre új elnök és vezetés, meglátjuk, az biztos hogy izgalmasabb lesz mint az uccso pár szezon lötyögös tötyögös passzolgatos elalvós unalmas kapuraveszélytelen focija.
Avatar
NovaProspekt
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1024
Csatlakozott: 2019.11.26. 14:17:19

2020.08.30. 10:02:41

davi10 írta:
2020.08.30. 09:36:47
Október 1-ig van átigazolási időszak, ha minden igaz.
És hát valamiből az újságíróknak is élniük kell, úgyhogy húzzák ezt majd még egy darabig...
Köszi, akkor egy hónapon át mehet a tánc. Az idei szezon rá is mehet erre megint, de valszeg amúgy sem brillíroztunk volna.

Én nem haragszom amúgy senkire, sem Messire, sem másra. Bartot nem különösebben kedvelem, és remélem, eltűnik minél hamarabb. Viszont Zolához, Nerohoz kapcsolódva úgy gondolom még mindig, h Messiék nehéz helyzetbe hozták magukat, amikor aláírták a 700 milliós váltságdíjat, és nem voltak előrelátóak. Ez zavar engem csak. Ha nem bízok Bartoban, nem adom a kezébe az aduászt egy kis plusz pénzért. Nálam ezt jelenti a kivásárlási árakon való rugózás, amit Csababarca írt. És itt nem a Sport meg Mundo meg blikk pletykáin pörgök, hanem a tényeken.

Persze a fizetések sem hivatalosak (a kivásárlási árak viszont azok), az is lehet ugye, hogy Messi minimálbérért rúgta eddig a bőrt.
Avatar
davi10
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3698
Csatlakozott: 2007.10.06. 20:02:40
Tartózkodási hely: Budapest

2020.08.30. 10:00:39

Rivaldo11 írta:
2020.08.30. 09:39:52
Szerintem itt sokan fel sem fogják, mit jelent ha elmegy. A történelem legjobbja. Ha eligazol, teljesen új élet kezdődik.
Igen, erre várunk már egy ideje egy páran.
Vele úgy néz ki nem menne.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
ikajli
Jugador del Barça
Hozzászólások: 102
Csatlakozott: 2019.03.30. 20:40:04
Tartózkodási hely: Pécs

2020.08.30. 09:58:10

Azért szerintem kicsit érthető, hogy "árnyalódik" a szurkolók véleménye Messiről, vagy a helyzet során mutatott lépéseiről. Konkrétabban az miatt, hogy nem nyilatkozik semmit. Elképesztően jól focizik, ezt szerintem senki nem vitatja. Más, emberi tulajdonságait kevésbé ismerjük, lehet, hogy nem minden téren olyan nagyszerű. Azért mégis csak illene odaállnia egy kamera elé, és megfogalmaznia a gondolatait a témában. Szerintem.
vg99
Jugador del Barça
Hozzászólások: 213
Csatlakozott: 2019.04.15. 18:07:51

2020.08.30. 09:57:25

Messi és a spanok itt voltak az elmúlt években.
Csodát tettek,
de az elmúlt 3 év katasztrófa volt,
és nem csak az eredmények, de a leginkább a nézhetetlen játék megbocsáthatatlan.
És ezért nem csak Barto a felelős.
Komoly változás nélkül csak rosszabb lesz.

Amúgy Barto egy dologban ügyes, jól kavar most is.
Szépen Messire tolja a balhét.
Gondolom abban bízik, hogy anyagilag jól jövünk ki a buliból,
és megkezdi az újjáépítést.
Ami még be is jöhet, és akkor nem csak a korrupció és totális összeomlás elnökeként emlékeznének rá.
Magyarul 19-re lapot húz kb. Mert garancia nincs rá, hogy eredményes lesz.

Az igazság szerintem most is félúton van, Barto a főbűnös,
de Messiékben sincs önkritika, és megölik a változást, levegőt sem hagynak az újaknak.
Avatar
Rivaldo11
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 7499
Csatlakozott: 2006.08.22. 11:44:15
Tartózkodási hely: Budapest

2020.08.30. 09:54:24

Amíg Messi csúcsteljesítményre képes, addig az a cél, hogy köré épüljön a csapat. Ez lett keményen elcseszve Gríezmanokkal. Vélhetően elege van ebből is. Meg abból, hogy átmegy 3 emberen, leteszi, a sok suta meg képtelen normálisan visszatenni a zsugát elé.
Belefáradt.
Rivaldo-A Legnagyobb.
Avatar
hajnesz
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1387
Csatlakozott: 2009.05.04. 19:45:30
Tartózkodási hely: Szerbia,Csoka

2020.08.30. 09:49:39

Rivaldo11 írta:
2020.08.30. 09:39:52
Szerintem itt sokan fel sem fogják, mit jelent ha elmegy. A történelem legjobbja. Ha eligazol, teljesen új élet kezdődik.
A maradásának sajnos már csak Koeman miatt sincs realitása.
A sorozatos csúfos vereségek után, nem pont erre van szükségünk? Úgy lenne az igazi, ha nem csak ő lépne le, hanem mondjuk Busi,Rakitic,Suarez és Alba is. Akkor beszélhetünk új fejezetről, meg építkezésről, addig nem az igazi.
Válasz küldése