Leo Messi

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.

Szezonértékelő:

1
8
7%
2
6
5%
3
15
13%
4
31
28%
5
52
46%
 
Szavazatok száma: 112
Avatar
PorSiempre
Barça B
Hozzászólások: 82
Csatlakozott: 2020.10.29. 09:40:15

2020.10.31. 23:00:46

Nulla sőt mindjárt egyből dupla nulla
Ab intus enim de corde hominum cogitationes malae procedunt, adulteria, fornicationes, homicidia, furta, avaritiae, nequitiae, dolus, impudicitia, oculus malus, blasphemia, superbia, stultitia. Omnia haec mala ab intus procedunt, et coinquinant hominem.
Avatar
MQuCsabi
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6144
Csatlakozott: 2007.07.12. 14:50:03
Tartózkodási hely: Budapest

2020.10.31. 22:11:36

Ma még nem volt jó döntése
Kép
Samper
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3831
Csatlakozott: 2014.10.22. 16:22:27

2020.10.25. 10:29:00

Messi válaszút előtt áll. Vagy főkortese kesz az egyik elnökjelöltnek és ha az befut, soha nem mehet el a csapattól. A másik, hogy utolsó éveiben még trófeákat akar nyerni és télen eligazol. Ekkor talán a Juve lehet a célpont, mert Pep helye nem sziklaszilárd a Cityben.
Avatar
bence0330
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 250
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18

2020.10.23. 13:52:07

thokidoki írta:
2020.10.23. 12:42:44

Jó lenne, ha Messi jobb oldalon játszana (lsd. 2014-2015 idénybeli teljesítménye), de épp Ő nem akar ott játszani soha. A 2014/15 első madridi mérkőzésen is Ő játszott középen, és Suarez a jobb oldalon. Szerencsére jó haverok lettek és végül megengedte Suareznek, hogy legyen Ő a center. Viszont ahogy haladtunk előre az időben egyre jobban vissza került középre, kb Suarez mögé vagy mellé (hiába ő volt a felállásban a jobb szélső), így tavaly is az volt a baj, hogy középen tömörültünk.
A másik, hogy hiába lett "két" szűrünk, de ugyanaz a De Jong és Busquets van ott, sőt most Vidal/Arhur/Rakitic helyett van egy Coutinho a középpályán, aki azért védekezésben gyengébbek, mint az említett játékosok. Szerintem jelen kerettel a legmegfelelőbb, ha Messi van középen, nem feltétlenül a center pozícióban, ha nem kicsit mögötte és mellette két gyors szélső (Trincao, Fati, Dembele).
Ha Messit, pihentetni kell, akkor játszon Griezmann. Ha megnézzük a tavalyi Betis ellen hazai mérközést, amikor nem volt Messi és Suarez, ő tökéletes betöltötte ezt a szerepkört, Rafinha és C.Perez-el a két szélén.
Hm, nekem ez a Messi center akar lenni téma abszolút nem dereng, és úgy rémlik, hogy mindig is jobb szélről érezte jól magát befelé cselezve, de mindegy, ha tévedek is. Nem kell 15-ig visszamenni, a tavalyelőtti teljesítményéért tavaly aranylabdát kapott egyoldalú szavazással, vitathatatlanul, tavaly meg úgy, hogy sok meccsen középen játszatta Setien visszavontan, és azokon nemigen termelt gólokat, övé volt a legtöbb gól+gólpassz kombó egész EU-ban, rekord gólpasszt adott, és önmagához képest kevés góllal, de bőven a góllövőlista élén végzett. És ezt mind jobboldalról, az a kis középen valü szerepeltetés pár plusz gólpasszt hozott és rengeteg mínusz gólt, úgyhogy ha végig jobbon van, akár még tetézhette is volna ezt a döbbenetes mennyiséget, amit még így is összehalmozott, egy olyan szezonban, amit gyengének minősítenek itt tőle sokan.
Szeretnék én ilyen gyenge szezont hozni, vagy bárki szeretne ilyet az egész világon.
Középen most is inkább gól/kulcspasszokat osztogat, a gól innen nemigen fog neki jönni. Rúg majd párat persze, de amíg nem rakják vissza, csak azért, hogy ott egy Gríz vagy Trincao szerepeljen, addig sajnos ezt el kell fogadni. Így is hasznos, de jobbon hasznosabb és hatékonyabb lenne, szerintem kérdés nélkül.
Valóban nem sokat javult a kp-s védekezésünk, de azért valamennyit mégis. Kettejüknek ez a fő feladatuk, kevesebb helyzetet is alakítanak ki ellenünk eddig, mint tavaly. Szerintem megoldanák azt a kisebb űrt is, amit Messi hagyna a jobb oldalon. Desttel pláme. A kp-s védekezés javulásának folyamatába a Getafe meccs végét nem venném be, ott védők helyett hozott be támadókat kétségbeesésében Koeman, és felküldött mindenkit, akkor kaptunk 3-4 nagy kontrát, és lehetett volna 0-4 is a vége. Az más tészta.
Rob888
Barça B
Hozzászólások: 52
Csatlakozott: 2020.10.01. 23:49:16

2020.10.23. 13:27:34

Tisztelt Bence! Örülök a hozzászólásodnak, maximálisan egyetértek vele!!!!! Véleményem szerint Messi jelenlegi önmagához képest hanyatló formájával is a csapat nélkülözhetetlen eleme! Sok sok éven keresztül csodáltam játékát! Egy meccsen kb. 20- szor szisszentünk fel egy-egy elképesztő passz, felejthetetlen csel vagy megoldás láttán!! Ma sajnos a 20 szisszenésből, jó esetben 5 maradt!!!!! Nem tudjuk a valós okokat, de igazuk van azoknak , akik úgy gondolják, hogy lelkileg nagyon megviselték az események!!!
thokidoki
Barça C
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2020.10.23. 12:25:03

2020.10.23. 12:42:44

bence0330 írta:
2020.10.22. 23:52:46
crixus írta:
2020.10.22. 23:21:56
Messi azért van középen mert ő az egyetlen aki nem hajlandó visszazárni védekezni. Ha kitesszük a szélre akkor Robertora vagy Destre dupla akkora nyomás hárul majd, a védelem így sebezhetőbb lesz. Középen pedig a jó formában lévő Coutinhot kellene kitenni, ha odaraknânk Messit. Szerintem ennyi a dolog nyitja. Nem véletlenül akarka Koeman Depayt és nem egy centert. Messit sajnos nem meri kitenni pedig lassan eljön az ideje elnézve a formáját és a hozzáállását.
Szerintem így is sokkal kifizetődőbb lenne, ha Messi vágna 30 gólt a posztjáról és kapnánk is róla párat, mint Messi szenved és kicsit kevesebbet kapunk. És akkor nem is beszéltem arról, hogy két szűrőnk van, a jobboldali majd szépen visszazár, ha szükség van rá, akár tolódhatunk is. Inkább igazítjuk egy ilyen idealista, jelen helyzetben szürreális középcsatárra tervezett formációhoz a világ egyik legjobb játékosát, meg pár másikat, mintsem álljon az egyik szűrő kicsit odébb ha kell?
A kivágásáról a személyes véleményem az, hogy azért látni kell, hogy a maga hiperzsenijéhez képest nincs csak jó formában, és szerintem legalább 50%-ban ennek a mostani szerepköre is az oka, amiről aztán vajmi keveset tehet. Amit tehet ellene, az az, hogy néha nem tartja be, kiballag a jobbszélre, agyonver pár követhetetlen csellel 3 embert, aztán vagy belövi, vagy ráfújják a tizit amit meg belő, esetleg átpasszolja az érkező Counak és Fatinak. És ezt is csak a Fradi ellen tudta megcsinálni, mert végre nem volt ott útban a Gríz.
Ha átlagjátékost nézünk, és nem saját magához viszonyítunk, akkor Messi még mindig igencsak felfelé lóg ki a keretből. Még mindig tőle indulnak az akciók, ő ad több kulcspasszot, ő harcol ki tizenegyest, mindezt úgy, hogy nem a helyén játszik. Nézzük meg pl Ronaldot. Még mindig jól lőtte tavaly fél évig a gólokat, de azon kívül az égegyadta világon semmit nem csinált, és most nem csak védekezésről beszélek, abban kb egyenlő Messivel, de nem kreált játékot, nem adott kulcspasszokat, gólpasszokat. És nem középcsatár, hanem inkább szélső, vagy a kettő között van valahol. Amikor ő rossz formában van, akkor ő tényleg nem tesz semmit a csapat játékához, pl. tavaly ősszel. Egyszer ugye le is cserélték, vagy talán kétszer is.
Ehhez nem is lehet Messit hasonlítani, rossz formában is nagyon durva dolgokat csinál, csak kevesebbet.
Hogy nem védekezik? A többiek majd megoldják. Én örülök neki. Labdavesztéseinél azért visszatámad, én többet nem is várnék el tőle. Ő legyen a frissebb a 70-80. percben, ne a védői. Piqué-nek sem kell támadnia, max szögleteknél. Csak ő mondjuk épp most védekezni sem igen tud, de az már más tészta.
Lewa mennyit védekezik? Pont annyit, mint Leo. A kanadain meg tavaly őt is megverte az argentin, pedig Lewa jobb csapatban játszott, könnyebb bajnokságban, jobb emberektől kapta az előkészítéseket, és jobbaknak is adhatta, ha épp úgy alakult. Lewára senki nem pisszegett rá emiatt, Messi meg naponta 10-szer megkapja, hogy nem védekezik, és csak 50+-gólt ért el a kanadain, micsoda bunkó szemét.
A csapatszintű védekezés sem rajta csúszik el, hanem a középpályán. Most épp nem rúgdos gólokat, de így rossz pozícióban és rossz passzban is majdnem olyan hasznos. És mivel tudjuk, mire képes, alighanem előbb-utóbb elkezdi rúgni is a gólokat, nem is a ha a kérdés, hanem a mikor.
Ha valaki így mozgatja a támadásokat, mint ő, és - formában, a helyén - így rúgdossa a gólokat, akkor ne a védekezésben fáradjon el. 6 ember van ott direkt védekezésre, plusz az az 1-2, akik még hátramennek, mint Cou meg Fati általában. Ha ez nem elég, az bizony nem az ő hibája, hanem a kp-soké és a hátvédeké, akiknek EZ A DOLGUK, csak épp nem bírnak vele. Busitól sem azt várják el, hogy gólkirály legyen, hanem hogy fékezze meg a támadásokat. Ja, hogy adjon 25 gólpasszt, rúgjon 30 gólt és még ő is védekezzen az erre szerződtetett emberek helyett? Elég irreálisan hangzik. Szerintem az egyetlen ember a világon jelenleg, aki erre képes, az Harry Kane, de mondjuk ő majd 10 évvel fiatalabb is, és egy egész más, kontrás rendszerben játszik.
Mondanám, hogy az ő hibája, hogy nem lő gólokat, ami félig igaz is, de rakjuk be 10 meccsre jobb oldalra, ahová való és nézzük meg, mire jut. Ha Dest játszana középen hátul és Piqué oldalt, akkor sem igen lehetne felróni nekik, ha sokat hibáznának, mivel nem ezt csinálták egész életükben, nem ezt tudják ösztönszinten, az biza igencsak az edző hibája lenne. Most ne menjünk bele, hogy lehet, hogy Dest jelenleg tényleg jobb lenne, mint Piqué. :D
Jó lenne, ha Messi jobb oldalon játszana (lsd. 2014-2015 idénybeli teljesítménye), de épp Ő nem akar ott játszani soha. A 2014/15 első madridi mérkőzésen is Ő játszott középen, és Suarez a jobb oldalon. Szerencsére jó haverok lettek és végül megengedte Suareznek, hogy legyen Ő a center. Viszont ahogy haladtunk előre az időben egyre jobban vissza került középre, kb Suarez mögé vagy mellé (hiába ő volt a felállásban a jobb szélső), így tavaly is az volt a baj, hogy középen tömörültünk.
A másik, hogy hiába lett "két" szűrünk, de ugyanaz a De Jong és Busquets van ott, sőt most Vidal/Arhur/Rakitic helyett van egy Coutinho a középpályán, aki azért védekezésben gyengébbek, mint az említett játékosok. Szerintem jelen kerettel a legmegfelelőbb, ha Messi van középen, nem feltétlenül a center pozícióban, ha nem kicsit mögötte és mellette két gyors szélső (Trincao, Fati, Dembele).
Ha Messit, pihentetni kell, akkor játszon Griezmann. Ha megnézzük a tavalyi Betis ellen hazai mérközést, amikor nem volt Messi és Suarez, ő tökéletes betöltötte ezt a szerepkört, Rafinha és C.Perez-el a két szélén.
Avatar
hajnesz
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1388
Csatlakozott: 2009.05.04. 19:45:30
Tartózkodási hely: Szerbia,Csoka

2020.10.23. 12:29:05

Samper, néha írhatnál kicsit konkrétabban is, például, hogy HOL,MIKOR, és MIT olvastál, akkor talán könyebb lenne értelmezni a mondandód. Esetleg mikor kijelentesz valamit, akkor meg is indokolhatnád, hogy MIÉRT gondolod így, de ez már csak extra. Így talán tudna valaki érdemben reagálni az írásodra, attól függetlenül, hogy napközben, vagy hajnali 4kor írod.
Avatar
MatyiG
Adminisztrátor
Hozzászólások: 17781
Csatlakozott: 2009.01.27. 14:10:25
Tartózkodási hely: Budapest/Jászberény

2020.10.23. 12:01:50

Samper írta:
2020.10.23. 07:17:20
Messi most került először olyan helyzetbe, hogy az öltözőben vele szemben kialakult egy nem őt támogató csopert. Neki kell most dönteni, hogy mit is akar igazán. De ez a pályán azt jelenti, hogy bármi a csapat taktikája, ő ennek nem része , azt csinál, amit akar és az adódó szituációkban mutatja meg időnként, hogy ki ő.
Megírta a Blikk?
Samper
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3831
Csatlakozott: 2014.10.22. 16:22:27

2020.10.23. 07:17:20

Messi most került először olyan helyzetbe, hogy az öltözőben vele szemben kialakult egy nem őt támogató csopert. Neki kell most dönteni, hogy mit is akar igazán. De ez a pályán azt jelenti, hogy bármi a csapat taktikája, ő ennek nem része , azt csinál, amit akar és az adódó szituációkban mutatja meg időnként, hogy ki ő.
Peter
Capitá del Barça
Hozzászólások: 597
Csatlakozott: 2019.09.04. 02:22:17

2020.10.23. 00:44:12

Intelligens és egészséges közegben (öltöző, játékos, edzői stáb) meg kellene tudni oldani Leo megfelelő pihentetését, rotálását, le vagy éppen becserélését. Lucho is meggyőzte Xavit, ráadásul ott többről is volt szó. Értelmetlen és senkinek sem jó, ha várnak ezzel addig, míg valamilyen körülmény ezt kikényszeríti....nem kell ehhez sérülés, az élet képes egyéb forgatókönyveket írni....
Avatar
bence0330
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 250
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18

2020.10.22. 23:52:46

crixus írta:
2020.10.22. 23:21:56
Messi azért van középen mert ő az egyetlen aki nem hajlandó visszazárni védekezni. Ha kitesszük a szélre akkor Robertora vagy Destre dupla akkora nyomás hárul majd, a védelem így sebezhetőbb lesz. Középen pedig a jó formában lévő Coutinhot kellene kitenni, ha odaraknânk Messit. Szerintem ennyi a dolog nyitja. Nem véletlenül akarka Koeman Depayt és nem egy centert. Messit sajnos nem meri kitenni pedig lassan eljön az ideje elnézve a formáját és a hozzáállását.
Szerintem így is sokkal kifizetődőbb lenne, ha Messi vágna 30 gólt a posztjáról és kapnánk is róla párat, mint Messi szenved és kicsit kevesebbet kapunk. És akkor nem is beszéltem arról, hogy két szűrőnk van, a jobboldali majd szépen visszazár, ha szükség van rá, akár tolódhatunk is. Inkább igazítjuk egy ilyen idealista, jelen helyzetben szürreális középcsatárra tervezett formációhoz a világ egyik legjobb játékosát, meg pár másikat, mintsem álljon az egyik szűrő kicsit odébb ha kell?
A kivágásáról a személyes véleményem az, hogy azért látni kell, hogy a maga hiperzsenijéhez képest nincs csak jó formában, és szerintem legalább 50%-ban ennek a mostani szerepköre is az oka, amiről aztán vajmi keveset tehet. Amit tehet ellene, az az, hogy néha nem tartja be, kiballag a jobbszélre, agyonver pár követhetetlen csellel 3 embert, aztán vagy belövi, vagy ráfújják a tizit amit meg belő, esetleg átpasszolja az érkező Counak és Fatinak. És ezt is csak a Fradi ellen tudta megcsinálni, mert végre nem volt ott útban a Gríz.
Ha átlagjátékost nézünk, és nem saját magához viszonyítunk, akkor Messi még mindig igencsak felfelé lóg ki a keretből. Még mindig tőle indulnak az akciók, ő ad több kulcspasszot, ő harcol ki tizenegyest, mindezt úgy, hogy nem a helyén játszik. Nézzük meg pl Ronaldot. Még mindig jól lőtte tavaly fél évig a gólokat, de azon kívül az égegyadta világon semmit nem csinált, és most nem csak védekezésről beszélek, abban kb egyenlő Messivel, de nem kreált játékot, nem adott kulcspasszokat, gólpasszokat. És nem középcsatár, hanem inkább szélső, vagy a kettő között van valahol. Amikor ő rossz formában van, akkor ő tényleg nem tesz semmit a csapat játékához, pl. tavaly ősszel. Egyszer ugye le is cserélték, vagy talán kétszer is.
Ehhez nem is lehet Messit hasonlítani, rossz formában is nagyon durva dolgokat csinál, csak kevesebbet.
Hogy nem védekezik? A többiek majd megoldják. Én örülök neki. Labdavesztéseinél azért visszatámad, én többet nem is várnék el tőle. Ő legyen a frissebb a 70-80. percben, ne a védői. Piqué-nek sem kell támadnia, max szögleteknél. Csak ő mondjuk épp most védekezni sem igen tud, de az már más tészta.
Lewa mennyit védekezik? Pont annyit, mint Leo. A kanadain meg tavaly őt is megverte az argentin, pedig Lewa jobb csapatban játszott, könnyebb bajnokságban, jobb emberektől kapta az előkészítéseket, és jobbaknak is adhatta, ha épp úgy alakult. Lewára senki nem pisszegett rá emiatt, Messi meg naponta 10-szer megkapja, hogy nem védekezik, és csak 50+-gólt ért el a kanadain, micsoda bunkó szemét.
A csapatszintű védekezés sem rajta csúszik el, hanem a középpályán. Most épp nem rúgdos gólokat, de így rossz pozícióban és rossz passzban is majdnem olyan hasznos. És mivel tudjuk, mire képes, alighanem előbb-utóbb elkezdi rúgni is a gólokat, nem is a ha a kérdés, hanem a mikor.
Ha valaki így mozgatja a támadásokat, mint ő, és - formában, a helyén - így rúgdossa a gólokat, akkor ne a védekezésben fáradjon el. 6 ember van ott direkt védekezésre, plusz az az 1-2, akik még hátramennek, mint Cou meg Fati általában. Ha ez nem elég, az bizony nem az ő hibája, hanem a kp-soké és a hátvédeké, akiknek EZ A DOLGUK, csak épp nem bírnak vele. Busitól sem azt várják el, hogy gólkirály legyen, hanem hogy fékezze meg a támadásokat. Ja, hogy adjon 25 gólpasszt, rúgjon 30 gólt és még ő is védekezzen az erre szerződtetett emberek helyett? Elég irreálisan hangzik. Szerintem az egyetlen ember a világon jelenleg, aki erre képes, az Harry Kane, de mondjuk ő majd 10 évvel fiatalabb is, és egy egész más, kontrás rendszerben játszik.
Mondanám, hogy az ő hibája, hogy nem lő gólokat, ami félig igaz is, de rakjuk be 10 meccsre jobb oldalra, ahová való és nézzük meg, mire jut. Ha Dest játszana középen hátul és Piqué oldalt, akkor sem igen lehetne felróni nekik, ha sokat hibáznának, mivel nem ezt csinálták egész életükben, nem ezt tudják ösztönszinten, az biza igencsak az edző hibája lenne. Most ne menjünk bele, hogy lehet, hogy Dest jelenleg tényleg jobb lenne, mint Piqué. :D
Avatar
crixus
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1336
Csatlakozott: 2014.03.14. 14:43:58

2020.10.22. 23:21:56

Messi azért van középen mert ő az egyetlen aki nem hajlandó visszazárni védekezni. Ha kitesszük a szélre akkor Robertora vagy Destre dupla akkora nyomás hárul majd, a védelem így sebezhetőbb lesz. Középen pedig a jó formában lévő Coutinhot kellene kitenni, ha odaraknânk Messit. Szerintem ennyi a dolog nyitja. Nem véletlenül akarka Koeman Depayt és nem egy centert. Messit sajnos nem meri kitenni pedig lassan eljön az ideje elnézve a formáját és a hozzáállását.
Avatar
bence0330
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 250
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18

2020.10.22. 22:06:47

Chino írta:
2020.10.22. 21:35:38
Most nem arról van szó, hogy hol játszik, hol jobb stb. Helyzetei így is voltak bőven, de a befejezéseknél rendre rossz megoldást választ, kapusba/mellé lövi, a forintos labdái sem jönnek úgy, ez pedig nagy probléma. 5 meccsen 0 akciógólt nem magyaráz, hogy most nem szélen hanem középen van vagy idősebb stb.
Biztos, hogy fejben nincs valami rendben nála.
Az utolsó mondatoddal 100%-ban egyetértek, viszont az okában és kihagyott helyzetekben nem annyira. Én azt látom, hogy ott a pálya közepén stresszel, és nem érzi magát jól ekkora tömörülésben - részben csapattársak, nagyobb részben 2-3 középső védő, meg még esetleg előttük egy szűrő). Nem csoda, 170 centi, nem befejező csatár, és amikor hátramegy osztogatni, akkor sincs annyira kinek, mert nincs center előtte. És ez a komforthiány és stressz igenis sokat ront a döntésképességben, döntés sebességében, kivitelezésben, önbizalomban is. Nem látom véletlennek, hogy akkor villogott legtöbbször megint, amikor kikerült jobbra. Otthon van, van helye.
Abban sem vagyok biztos, hogy nincs-e benne a mostani állapotában, hogy nem tudja élvezni a játékot az új helyén annyira, mert nem tud ficánkolni. Tuti, hogy hagyott nyomot benne a nyári dolog, az interjújánál is látszott, hogy kicsit meg volt törve, de szerintem ez a pályán a feledésbe merülhetne, ha tudná élvezni a játékot - amit nem tud, mert nem a helyén van, legtöbbször Griezzel futnak össze ugyanazon a hely, még ha ki is megy jobbra néha, ez pedig elindít egy öngerjesztő folyamatot, hogy mivel gólt sem lő, még kevésbé élvezi, mivel még kevésbé élvezi, még kevesebb gólt lő. És még be is stresszel, ő erre hajlamos volt régebben is, rágörcsöl. Tavaly is volt kétszer 5-6 meccses sorozata, mikor sehogy sem tudott gólt lőni, megjegyezném, hogy az első akkor volt - télen, Setien érkezése után - mikor 1-2 meccsre betette középre hátrébb az öreg.
És ráadásul Griez játszik általában a helyén, ami rohadt idegesítő lehet.
Ez a 3-1 elöl meg annyira ellentmondásos minden szinten, hogy hihetetlen. Valahol már leírtam egyszer, de nézzünk 1-2 példát, kik alkalmazzák ezt:

Bayern - Lewa ott van éknek, nem kell ragozni, igazi csatár, van értelme a formációnak, hogy rá jöjjön ki minden.
Milan - Ibra ék, nem kell ragozni, ugyanez.

Ellenpélda: Liverpool: 4-3-3

Van két mozgékony, gólerős, jól cselező játékosuk a két szélen, mint mondjuk itt Messi meg Fati, középen meg Firmino nem középcsatár, de akár lehetne is. Nincs klasszikus centerük, nem is állnak fel 4-2-3-1-ben, mert az égvilágon semmi értelme nem lenne. Firmino helyett meg Cou is lehetne ugyanúgy visszavontan félcsatárként.

Tök jó, hogy kipróbálta Koeman, meg ez a kedvence, de Lacikából sem lesz rövidtávfutó olimpikon ha 150 kilós és csipszen él. Valami másban viszont akár jó is lehet.

Koeman látszólag ész nélkül erőlteti ezt a 3-1-et a végén, amit az itteni keretre nem is lehet ráhúzni. És hogy ezt tovább tetézze, Messit teszi be éknek, kivéve a méregfogát, számomra ez annyit jelent, hogy is nem illő koncepció hiányosságának pótlása közben még rátesz a problémára egy lapáttal.

Az egyetlen, ami indokolja a 4-2-3-1-et, az a két szűrő jelenléte.
Avatar
Chino
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 5149
Csatlakozott: 2009.05.07. 12:32:57
Tartózkodási hely: Debrecen

2020.10.22. 21:35:38

bence0330 írta:
2020.10.22. 20:34:10
A BL-meccshez és Messihez két dolgot tennék hozzá:


A 4-2-3-1-et is el kéne felejteni eleve. Ez egy csúcscenterre kiépített rendszer, ami nálunk nincs is. Erre betesszük oda szenvedni Leot, csak azért, hogy maradhasson a felállás. Sokszor persze visszajár, de irányító középpályásunk pont van több is, és pont nem ott kéne elvesztegetni azt a rengeteg gólját, amit a posztján vágna.

Most nem arról van szó, hogy hol játszik, hol jobb stb. Helyzetei így is voltak bőven, de a befejezéseknél rendre rossz megoldást választ, kapusba/mellé lövi, a forintos labdái sem jönnek úgy, ez pedig nagy probléma. 5 meccsen 0 akciógólt nem magyaráz, hogy most nem szélen hanem középen van vagy idősebb stb.
Biztos, hogy fejben nincs valami rendben nála.
Forca Barca!!!!
Avatar
bence0330
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 250
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18

2020.10.22. 20:34:10

A BL-meccshez és Messihez két dolgot tennék hozzá:

- Bár a hangulata valóban pocsék még most is - remélem nem konkrét depresszióról van azért szó - de sokkal jobban játszott Griez hiányában, kicsit több helye volt.

- Ne csodálkozzunk, hogy nem rúg gólokat, ezer éve nem játszott középen, és amikor igen, akkor sem volt az neki túl passzentos hely. Láss csodát, ahogy kikeveredett a jobb szélre, hirtelen egy 10 évvel ezelőtti Leo lett belőle, aki agyonvert 3-4 védőt kegyetlen cselekkel, és a végén is csak felrúgni tudták, gól is lett belőle. Középen nem működik a cselsorozat, mert tömörülnek a védők, kevés hely van, aztán nem feltétlen jön ki bal lábra a lövés, ésatöbbi, ésatöbbi. Messi posztja egyértelműen a jobbszélső. Itt hatékony, itt tud cselezni, itt tud ballal osztogatni és lőni, itt tudja élvezni a játékot. Középen elnyomva nem. Hogy lassult? Sosem volt gyors, ez egy gyakori tévedés vele kapcsolatban, csúcssebességben mindig átlag alatti volt. Az indulósebessége még mindig elképesztő, lásd az ominózus cselsorozatot.
Lehet mondani, hogy szélsőként védekeznie kellene, de egyrészt két szűrőnk van már, az egyik mindig ki fog tudni zárni kontráknál, másrészt meg inkább lőjön 15 góllal többet az idényben, de kapjunk róla 6-ot védekezés hiánya miatt...

A 4-2-3-1-et is el kéne felejteni eleve. Ez egy csúcscenterre kiépített rendszer, ami nálunk nincs is. Erre betesszük oda szenvedni Leot, csak azért, hogy maradhasson a felállás. Sokszor persze visszajár, de irányító középpályásunk pont van több is, és pont nem ott kéne elvesztegetni azt a rengeteg gólját, amit a posztján vágna.
drobika
Capitá del Barça
Hozzászólások: 634
Csatlakozott: 2017.10.12. 11:54:08

2020.10.20. 10:17:00

Samper írta:
2020.10.20. 08:44:26
Amíg Messi meg nem sérül, garantált neki minden meccsen a 90 perce. Ha viszont egyszer megsérül, akkor fog kiderülni, hogy milyen is a mai Barca.
Hát inkább ilyen sérüléses áron ne tudjuk meg! Tudom, hogy nem ezt akartad mondani, és van is abban igazság, hogy a ,,nélküle,, játék egyszer el fog jönni, és arra valóban fel kell készülni, hiszen lehet, hogy a szezon végén elmegy. Én inkább arra tennék hogy marad. Sok érv van az mellett is, amit nem részleteznék, mindenki tudja.
Viszont ameddig itt van, egészséges, addig nem kérdés (számomra), hogy a kezdőben a helye! És Koeman nyilatkozatával egyetértek:Messit pihentetni? Akkor még fáradtabb! Ezt már többször lehetett látni.
Azért még a mai meccsen ne remekeljen! Sosem voltam, nem is leszek Fradista, de mégiscsak egy magyar csapat lesz ma a szentélyben és nekik is szurkolok,álljanak helyt!
Samper
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3831
Csatlakozott: 2014.10.22. 16:22:27

2020.10.20. 08:44:26

Amíg Messi meg nem sérül, garantált neki minden meccsen a 90 perce. Ha viszont egyszer megsérül, akkor fog kiderülni, hogy milyen is a mai Barca.
Avatar
bence0330
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 250
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18

2020.10.01. 11:51:00

A főoldalon megjelent cikk szerint Koeman azt mondja, Messinek nyernie kell a meccseket, és akkor lesz boldog. Előtte meg leírja, hogy keresni kell a formációkat, hogy jó legyen neki.
Most tételezzük fel egy pillanatra, hogy körülötte kell forogni - vitatéma, de tételezzük fel. Szerintem Messinek elég dolog van a bögyében most ahhoz, hogy eléggé felidegesítse az is, ha a saját posztján egy még közepes formájától is fényévekkel elmaradó, és az alternatívákhoz képest is klasszisokkal gyengébb 7-es rohangászik csak azért, mert a klub nem meri beismerni a tévedését és padoztatni. AG kihagyásával Messinek nem csak a hangulata lenne szerintem jobb, hanem a játéka és a hatékonysága is.
Peter
Capitá del Barça
Hozzászólások: 597
Csatlakozott: 2019.09.04. 02:22:17

2020.09.30. 18:49:55

Nem tudom, Ti, hogy vagytok vele, de okosabb nem lettem.
Személyes üzenete része érthető.
Erősebb, jobb Barca is oké, de innentől csak kérdőjelek jönnek.
A pályán a csapat játszik és nem Barto....(Barto ad-vesz, értem)
Neymar hiányzik?
Suarez? Avagy egy vérbeli utódja?
Azt Leonak is tudnia kell, hogy előre, ha nem is vagyunk tökéletesek, de kisebb a gond, mint középről hátrafelé.....SR, Piqué, Lengelt, Alba, Busi....aktuális képességek tekintetében egyedül Albaból préselhető ki valami, ha megszorongatják a golyóit.....
Ilyen "össze kell fognunk" meg "szenvedély, vágy, egység" a Roma és Pool után is napirenden volt....összefogás, vágy, rendben lehet.....ha szenvedély, Piqué még lehet, de SR, Lenglet, Busi milyen szenvedélyt tud adni...?....és a mai, aktuális képességekről még szó sem esett....
sansz
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 256
Csatlakozott: 2019.09.23. 11:54:39

2020.09.30. 18:17:59

Atlantis írta:
2020.09.30. 16:24:47
https://www.eurobarca.hu/hirek/interju/ ... -kerestem/

Ez az a nyilatkozat amit régóta hiányoltam, hogy konkrétan a szurkolók felé is lekommunikálja a történteket, még ha nem is feltétlenül ilyen, már már bocsánatkérésre számítottam. Sokra értékelem az ilyen apró jeleit a tiszteletnek, úgyhogy örülök hogy végre a szurkolóknak is üzent.
Valóban hiányzott egy ilyen, de nnek az ominózus fax küldésekor kellett volna jönnie. Meg azért kicsit megmosolyogtató a felelősségvállalása: "Elfogadom és elismerem a hibáimat, és ha voltak".
HA voltak...mert ugye ez nem egyértelmű neki. Látszik mennyire elfogadja és elismeri. Én továbbra is furának tartom, hogy nincs egy értelmes stábja, akik közt vannak intelligens emberek, akik megindították volna a közösségi oldalain azt a kommunikációt, amiben mondjuk nincsenek a röhejes, ovisok szintjéhez mérhető önellentmondások. Vereség után nem szól semmit, aztán követeli, hogy ingyen menjen el, aztán meghátrál és azt képes mondani, hogy csupán jófejségből nem perel...
Aztán finoman, de odaszúr, hogy Ő Bartonak már régen mondta, hogy el fog menni..azt meg elfelejti, hogy utána hónapokkal is azt mondta nyilvánosan, hogy marad.
Még nemrég Lajos kapcsán is finoman szított egy kis tüzet, most pedig pontot tesz a dolgok végére és összefogás blablabla...
Vagy az a bizonyos stáb csak a családja és ők is olyanok, mint Messi..csak még focizni se tudnak, mint Leo?

Na mindegy, nem baj, ha össze-vissza beszél egy focista, én továbbra is csak azt nem értem, hogy miért nem lehet Puigot játszatni helyette 45 percekre. Mi lenne, megsértődne? És? Lehet tényleg van valami olyan az ő és Grizes szerződésében, hogy garantálnia kell a klubnak x játékpercet, mert, ha nem, akkor fizethet a klub.

@Barcahun: "tényleg húzott egy nagyot és végig Barto buktatása volt a cél"
És amikor Barto nyiltan mondta, hogy lemond, ha Messi kimondja, hogy vele van gond, akkor miért nem reagált semmit? Hát azért mert nem Barto megbuktatása volt a cél. Egy önző kisgyerek csapkodása, utálta a bayern elleni meccset, utálta, hogy Neymart nem tudták visszahozni(sportszakmai hibának mondta), elege volt mindenből ezért viselkedik másokra tekintet nélkül, irracionálisan.
Azért az interjú után remélem tényleg el fog tudni búcsúzni szépen a szurkolóitól és jövőre megy, ahova akar és élvezi még egy kicsit a játékot.
Barcahun
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 350
Csatlakozott: 2020.09.04. 16:09:08

2020.09.30. 17:28:17

Lehet csak én látom bele, de mintha ezzel kifejezetten azt üzenné, Barto megbuktatása volt a cél. Én ezt látom bele a sorokba persze felmerül a kérdés, hogy miért nem áll jobban bele, vagy volt konkrétabb, de a fpptball világ nem így működik, gonoljunk bele ha továbbra is élvezi Barto a pártolók támogatását ezt nem lehet tudni, de érdekes módon Messi mindig akkor száll bele Bartoba amikor egy-egy lépessel közelebb kerül a bukása, kezdte a nyilatkozattal, aztán amikor meglett az aláírás, és végül most ez a kétes utalás amikor valószínűérvényes is lesz. Lehet az igazat már soha, vagy csak visszavonulása után tudjuk meg.
Eligazolása szvsz szakami okok nem igazán támasztották alá, kb.2 csapat van, ami leigazolta volna (tudná egyátalán) és a PSG meg City is évek óta ugyanúgy szenved, mint a Barca, idén sincs több esélyük, PSG nem ilyen lebonyolítás mellet nem jutott volna be véleményem szerint a döntőbe idén se. Szóvalmax a légkört rühelte már ennyire, vagy tényleg húzott egy nagyot és végig Barto buktatása volt a cél, akkor viszont nem csak a pályán írta egyetemes történelmét, hanem pályán kivül is :D sose nézném ki belőle ezt, de ha így lenne nagyon adnám!
Atlantis
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 467
Csatlakozott: 2008.08.29. 13:25:29
Tartózkodási hely: Budapest

2020.09.30. 16:24:47

https://www.eurobarca.hu/hirek/interju/ ... -kerestem/

Ez az a nyilatkozat amit régóta hiányoltam, hogy konkrétan a szurkolók felé is lekommunikálja a történteket, még ha nem is feltétlenül ilyen, már már bocsánatkérésre számítottam. Sokra értékelem az ilyen apró jeleit a tiszteletnek, úgyhogy örülök hogy végre a szurkolóknak is üzent.
Barcahun
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 350
Csatlakozott: 2020.09.04. 16:09:08

2020.09.18. 20:34:32

Guardiola megtörte a csendet Messi ügyben. és nagyon beszédes, hogy nem beszédes. Kijelentette Messi Barcelona játékosa, és hogy mi várható a jövőben Messi helyett nem tud nyilatkozni bla bla.
Ez azért beszédes, mert akkor szokták kihangsúlyozni XY csapat jétkosa, hogy fedjék magukat, hizsen fél évvel szerződés lejárta előtt nem lehet tárgyalni, kifejezett ügyvédi duma, ezt kell mondani. Szerintem megállapodtak már, ami kicsit szomorú, európai pályafutását mindig is szerettem volna itt a Barcába fejezi be.Pénzéhes ő is, de még mindig egyike volt azon ritka pilléreknek, amik tartották a focit azon az értékrenden, ami miatt megszerettem ezt a játékot és nem guccis táskás primaddonák modern foci világába hagyták zuhanni ezt az egészet. Elnézem mai fiatal labdarugó generációt és elhányom magam kb :-&
Avatar
bence0330
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 250
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18

2020.09.17. 16:32:19

Barcahun írta:
2020.09.17. 16:11:16
Ezt nem értem igazán, miért hagyná ki a szezon elejét? Eleve egybe sem esnek a játéknapok, 4 fontos meccsről beszélünk és nem is szezon lején lesznek =P~ :?: Mellesleg Fifa ha jól rénlik lehetővé tette, hogy nem köteles a klubb elengedni válogatott meccsre a játékosokat a korona miatt, na most ez a vezetőséget ismerve és Messi helyzetét :lol:
Hátrányt összeszedni vele is lehet, amúgy meg miért ne találnának helyet neki, ez a csapat semmit nem változott :) ne tévesszen meg, hogy 11 cserélt és fiatalokat probált Kúúman, végeleges keretbe alig lesz változás, eddig Vidal és Raki lépett, akiket már eddig is mellőztek, csak a felállás lesz új, és 2-3 fiatal Puig, Alena, Fati Trincao többet játszik majd.
(Suarez meg ha marad játszik, nem én mondom mai hír)
Ha jól tudom, ha elmenne a válogatottba, akkor kötelező előtte a karantén elvileg, ez esne egybe a meccsekkel.
Barcahun
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 350
Csatlakozott: 2020.09.04. 16:09:08

2020.09.17. 16:11:16

Samper írta:
2020.09.17. 13:33:17
Ha az argentin válogatott miatt kihagyja a szezon elejét, nélküle kell valami csapatjáték-félét kialakítani. Távollétében Suareznek sincs semmi esélye a csapatba kerülésre, ha marad is. És akkor két eset van. Vagy nélküle sikerül rögtön akkora hátrányt összeszedni, hogy a bajnokság tét nélküli válik Barcelonában. Vagy versenyben marad a csapat, de akkor Messinek lesz nehéz megtalálni a helyét.
Ezt nem értem igazán, miért hagyná ki a szezon elejét? Eleve egybe sem esnek a játéknapok, 4 fontos meccsről beszélünk és nem is szezon lején lesznek =P~ :?: Mellesleg Fifa ha jól rénlik lehetővé tette, hogy nem köteles a klubb elengedni válogatott meccsre a játékosokat a korona miatt, na most ez a vezetőséget ismerve és Messi helyzetét :lol:
Hátrányt összeszedni vele is lehet, amúgy meg miért ne találnának helyet neki, ez a csapat semmit nem változott :) ne tévesszen meg, hogy 11 cserélt és fiatalokat probált Kúúman, végeleges keretbe alig lesz változás, eddig Vidal és Raki lépett, akiket már eddig is mellőztek, csak a felállás lesz új, és 2-3 fiatal Puig, Alena, Fati Trincao többet játszik majd.
(Suarez meg ha marad játszik, nem én mondom mai hír)
Válasz küldése