Leo Messi

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.

Szezonértékelő:

1
8
7%
2
6
5%
3
15
13%
4
31
28%
5
52
46%
 
Szavazatok száma: 112
Léfe
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1438
Csatlakozott: 2005.04.11. 11:41:27
Tartózkodási hely: Siófok

2020.11.26. 15:51:30

Chino irta/quote]/ De hogy ne legyen teljesen off, az megkérdőjelezhetetlen, hogy Messi rengeteget tett a klubért és ilyen 6 kupás szezonokról, sorozatos bajnoki címekről nem álmodhattunk volna nélküle, de ez vica-versa működik. Ő is sokat köszönhet a klubnak, emellett egy csődközeli helyzetben is olyan pénzeket keres, mint kb. a fél csapat összesen. És akkor ott van az a millió szurkoló és sok százezer ember akinek ő a példaképe. És nem azt mondom, hogy szakadjon meg, köpje ki a tüdejét a pályán, de ennyire unottan, kedvetlenül szinte lesz...va az egészet járkálni nem lehet és az ő érdeke is, hogy komolyabban vegye, mert ezzel a saját szobrát is döntögeti.

De azt se felejtsük el, hogy Xavi, Ini, Alves mellette voltak, nagyon kreativ csapat volt az, a maiak nem ilyenek. Az utánpotlás most gyenge, de Puyol elötti korszak sem volt jobb.
Iniesták ideje egy csoda volt, ilyen nagyon ritkán jön össze.
Avatar
Chino
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 5149
Csatlakozott: 2009.05.07. 12:32:57
Tartózkodási hely: Debrecen

2020.11.26. 11:13:31

Varatrix írta:
2020.11.26. 08:25:45

Ez sokszor elhangzik, de mennyire igaz, hogy a La masía lezüllöt, és hogy mi korábban az utánpótlásra támaszkodtunk? Ilyenkor rendszerint mindenki leírja ugynaazokat a neveket: Puyol, Xavi, Iniesta... Egy generációról beszéltek. Csaodálatos időszak volt amikor ki tudtunk tenni majd egy kezdőt a saját nevelésű játékosokból. Ugyanakkor luxus azt gondolni, hogy ez mindig is így vot! Szerintem nem is kell annyira visszamenni az időben hogy lássuk, hogy korábban főként a piac tarott minket csúcson, kiegészítve La masía játékosokkal. A 2006-os BL győztes csapatban a legtöbb meghatározó játékosunkat vásároltuk. Ha még visszább megyek, akkor azt látom, hogy a csapat húzóemberei hollandok voltak.

Én továbbra is azt látom, hogy sok fiatal szurkoló az elmúlt 10-15 évből von le nagyon messze menő következtetseket, amik jószrével egyetlen generációnak köszönhetőek. Nagyon sikeres időszak volt és tenni kell azért, hogy folytatódjon a jövőben, de ilyen bátran átkozni a piacot, amikor mindig is ott voltunk az élbolyban amikor nagy igazolásokról volt szó, az elhamarkodott! Maradona (RIP [-o< ) Ronaldo, Cruyff koruk legdrágább igazolásai voltak. Nem vetettük meg ezt soha...

Arról lehet beszélgetni, hogy régen megfontoltabban adtunk ki nagy zsetont.
Én is hasonlóan gondolom és sokszor vita tárgyát képezi ez a téma. Szerintem pro és kontra is vannak jogos érvek, de azzal szerintem nem lehet vitatkozni, hogy ez az Iniesta, Messi, Piqué, Busquets, Xavi(?), Pedro, generáció kivételes és talán megismételhetetlen. Cesc és Alba nálam azért kakukktojás kicsit, mert elég fiatalon elmentek/elküldték őket és más csapatban futottak be.
Amióta követem a Barcát voltak olyan időszakok, amikor több kezdő játékos is a B-ből érkezett, de a gerincet/igazán meghatározó játékosokat nem ők adták. Gabri, Oleguer, Navarro stb. játékosok sosem voltak sikerkovácsok. Nyilván voltak ellenpéldák is, akiket anno volt szerencsém még látni játékosként, mint Sergi, Ferrer, Pep, de a komoly sikerekhez kellettek az igazolások.
Mindig is voltak kellettek komolyabb igazolások a sikerekhez. A 97-es KEK + kupa győzelem sem valószínű, hogy összejött volna Ronaldo nélkül, de Rijkaard sem biztos hogy zsebre tehette volna a BL-t Ronaldinho és Eto'o nélkül.

De hogy ne legyen teljesen off, az megkérdőjelezhetetlen, hogy Messi rengeteget tett a klubért és ilyen 6 kupás szezonokról, sorozatos bajnoki címekről nem álmodhattunk volna nélküle, de ez vica-versa működik. Ő is sokat köszönhet a klubnak, emellett egy csődközeli helyzetben is olyan pénzeket keres, mint kb. a fél csapat összesen. És akkor ott van az a millió szurkoló és sok százezer ember akinek ő a példaképe. És nem azt mondom, hogy szakadjon meg, köpje ki a tüdejét a pályán, de ennyire unottan, kedvetlenül szinte lesz...va az egészet járkálni nem lehet és az ő érdeke is, hogy komolyabban vegye, mert ezzel a saját szobrát is döntögeti.
Ha nem menne neki, nem sikerülnének a dolgok a pályán, de látszana, hogy akar és nem csak lófrál a pályán nem is kapna (legalábbis ilyen) ennyi kritikát.
Én még bízom benne, hogy össze fogja kapni magát, mert egy 50 %-os Messivel is sokkal erősebbek lennénk.
Forca Barca!!!!
Avatar
gránit
Capitá del Barça
Hozzászólások: 996
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2020.11.26. 09:28:14

Varatrix írta:
2020.11.26. 08:25:45


Ilyenkor rendszerint mindenki leírja ugynaazokat a neveket: Puyol, Xavi, Iniesta... Egy generációról beszéltek. Csaodálatos időszak volt amikor ki tudtunk tenni majd egy kezdőt a saját nevelésű játékosokból. Ugyanakkor luxus azt gondolni, hogy ez mindig is így vot! Szerintem nem is kell annyira visszamenni az időben hogy lássuk, hogy korábban főként a piac tarott minket csúcson, kiegészítve La masía játékosokkal. A 2006-os BL győztes csapatban a legtöbb meghatározó játékosunkat vásároltuk. Ha még visszább megyek, akkor azt látom, hogy a csapat húzóemberei hollandok voltak.

Arról lehet beszélgetni, hogy régen megfontoltabban adtunk ki nagy zsetont.
Így van. A 2006-os BL-győztes csapat többségében egy összevásárolt csapat volt, a '92-es BEK-győztes csapat is, és a húzóemberek többségét mindkét esetben a vásárolt játékosok adták. Ráadásul a Barcelona az első klubok közé tartozott a világon, amely elkezdett külső erőforrásokra támaszkodni, és komolyan elkezdett nemzetközi szinten toborozni. A nemzetközi megközelítés, hogy lehetőleg a világ legjobbjai játszanak a csapatban, éppúgy hozzátartozik a klub szemléletéhez, mint a saját utánpótlásműhelyünk. Ez a csapat indulójában benne is van: "Nem számít, honnan jövünk, akár délről, akár északról, most egyetértünk".

Az egy óriási előny, hogy sérülések esetén van mire támaszkodnunk, ennek a jelentősége most is bebizonyosodott, azok után, hogy három egészséges belső védővel neki merészeltünk vágni a szezonnak, nagy segítség, hogy van hova nyúlni, és be tudunk vetni egy Minguezát, azonnali megoldást nyújtva. A saját nevelések melletti elfogultság meg éppúgy lehet káros. Persze ebben az esetben sincs vagy-vagy-dilemma, meg lehet találni a kettő közötti egyensúlyt, attól függően, hogy éppen mennyi használható fiatal van az adott generációból. Ha több is van, akkor többet be lehet vetni, ha kevesebb, akkor értelemszerűen kevesebbet.

Így engem egyáltalán nem zavar, ha éppen kevesebb saját nevelésű játékos játszik, nem csak a La Masiából kikerülő játékosok tudják a csapat játékát játszani. Egyáltalán nem érdekel, hány saját nevelésű játékos játszik, felőlem ez a szám lehet akár nulla is. A 2005-2006-os csapatban egy nélkülözhetetlen saját nevelésű játékosunk volt a kezdőben (Puyol), ahogy az 1991-92-es csapatban is (Guardiola, esetleg még Ferrer). Simán be lehet építeni a modellbe máshonnan érkező arcokat is. Ez persze nem mindig könnyű, Henry is nyilatkozta, hogy 30 évesen újra meg kellett tanulnia focizni. De működött, és ezekkel a játékosokkal éppúgy fel lehet érni a csúcsra. A csodageneráció arra is rávilágított, hogy saját nevelésekre építeni olcsóbb, de ha saját házon belül éppen nem jönnek nagy tehetségek, akkor csak kívülről tudunk fejlődni, és ezek a játékosok éppúgy ki tudnak teljesedni a Barca-stílusban (persze a megfelelő igazolásokkal). Ilyenkor bátran külső lehetőségek felé kell nézni, a megfontolt költekezésre meg a Laporta-éra a legjobb példa, amikor bagóért szedtünk össze alulértékelt, de roppant tehetséges játékosokat (Eto'o, Marquez, Giuly stb.).

Így a saját nevelésű játékosok számának számomra egyáltalán nincs jelentősége. Felőlem lehet nulla is, nem érdekel. Ami Messit illeti, a legnagyobb köszönettel tartozunk neki, és legfeljebb annyiban van jogunk a jelenlegi formájáért a szánk szélét húzni, mint amennyire a Lakers-szurkolóknak volt a Bryant-éra végén (emellett ha nem középen őrlődne fel, még mindig tudná termelni a gólokat). Az ő esetében is kilátásba helyeznék egy mezvisszavonultatást, ideiglenesen legalábbis mindenképpen, amíg nem lesz valaki, aki méltó lesz viselni Messi után a 10-est (miután már a Barcelonában bizonyított).
Avatar
Varatrix
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4702
Csatlakozott: 2007.12.26. 14:18:11
Tartózkodási hely: Böpö

2020.11.26. 08:25:45

Xavier Hernandez írta:
2020.11.25. 23:05:19

Az utánpótlásképzés elsorvasztásáról - valóban, nem teremnek minden bokorban Iniesták, Xavik, Puyolok, stb, de a Barca épp attól lett sikeres, minden futballszerető ember által csodált klub, hogy van egy meghatározó, egyedi stílusa, saját klubfilozófiája, melynek alapjait Cruijff rakta le, és Guardiola vitte tökélyre.
Pl. a Reálnál nincs ilyen, csak és kizárólag rájuk jellemző játékstílus, ott minden posztra megveszik a piacon legértékesebb, legjobb játékosokat, aztán hajrá. Itt a Barcánál teljesen más (volt) az alapkoncepció, és ehhez a kissráckoruktól kezdve ebben a játékrendszerben nevelkedett játékosok adják az alapot, kiegészítve néhány, a játékrendszerbe illeszthető, adott posztra történő igazolással. Az elmúlt években ez változott meg, jó ideje már nem az utánpótlásra építkeznek, hanem ugyanúgy a piacról vesznek játékosokat, mint más, nagy pénzekből gazdálkodó klubok (többnyire rosszul választva, méregdrágán és extra magas fizetéssel). Ez is lehet egy út, igen, csak akkor felejtsük el azt a típusú focit, ami naggyá tette a Barcelonát, hisz ezek a játékosok nem ebben a játékrendszerben nőttek fel, nem szívták magukba tíz- tizenkét éves koruktól kezdve ezt a játékfilozófiát, az ütempasszokat, üres területre futásokat, stb. Elfogadom akár azt is, hogy efölött eljárt már az idő, hisz a foci változik, a tempó nő, a pályákon egyre több az afrikai, atletikus testalkatú játékos, akik simán átszaladnak a 170 centis, technikás labdaművészeken... de én ezt a szép, technikás, okos focit szerettem meg, ezért vagyok Barca szurkoló, ezért nézem a La Liga meccseket, és nem a PL-t bámulom :).

Ez sokszor elhangzik, de mennyire igaz, hogy a La masía lezüllöt, és hogy mi korábban az utánpótlásra támaszkodtunk? Ilyenkor rendszerint mindenki leírja ugynaazokat a neveket: Puyol, Xavi, Iniesta... Egy generációról beszéltek. Csaodálatos időszak volt amikor ki tudtunk tenni majd egy kezdőt a saját nevelésű játékosokból. Ugyanakkor luxus azt gondolni, hogy ez mindig is így vot! Szerintem nem is kell annyira visszamenni az időben hogy lássuk, hogy korábban főként a piac tarott minket csúcson, kiegészítve La masía játékosokkal. A 2006-os BL győztes csapatban a legtöbb meghatározó játékosunkat vásároltuk. Ha még visszább megyek, akkor azt látom, hogy a csapat húzóemberei hollandok voltak.

Én továbbra is azt látom, hogy sok fiatal szurkoló az elmúlt 10-15 évből von le nagyon messze menő következtetseket, amik jószrével egyetlen generációnak köszönhetőek. Nagyon sikeres időszak volt és tenni kell azért, hogy folytatódjon a jövőben, de ilyen bátran átkozni a piacot, amikor mindig is ott voltunk az élbolyban amikor nagy igazolásokról volt szó, az elhamarkodott! Maradona (RIP [-o< ) Ronaldo, Cruyff koruk legdrágább igazolásai voltak. Nem vetettük meg ezt soha...

Arról lehet beszélgetni, hogy régen megfontoltabban adtunk ki nagy zsetont.
Kép
Rob888
Barça B
Hozzászólások: 52
Csatlakozott: 2020.10.01. 23:49:16

2020.11.25. 23:26:13

Tisztelt Sansz! Nem értek veled egyet Messivel kapcsolatban. Nem lövették a gólokat Messivel, hanem ő lőtte őket zseniális módon még az utóbbi két évben is! Ő tartotta életben a Barcelonát! Azzal egyetértek, hogy ez sokszor elfedte a megoldásra váró problémákat! 2 éve a 6. aranylabdájánál szenzációs évet produkált. A Liverpool ellen is az odavágón a hátán vitte a csapatot. Sajnos igen a visszavágó neki sem sikerült, de 3 góllal kecsegtető labdát így is kiosztott. Én sok szurkolóval együtt a tavalyi évben is élveztem a játékát a legtöbb esetben, no nem a 2-8 alkalmából! Soha nem éreztem pályafutása során, hogy az egyéni címekért játszik, igazi csapatemberként tekintek rá, bár csapatkapitánynak nem a megfelelő személy. Kár, hogy az utolsó éveit ilyen furcsán ítéled meg, igazából nem értem az okát, hiszen te is láttad a meccseit, góljait, gólpasszait és írásodból ítélve maximálisan tiszteled őt.
Avatar
Xavier Hernandez
Jugador del Barça
Hozzászólások: 124
Csatlakozott: 2018.01.04. 22:42:42
Tartózkodási hely: Budapest

2020.11.25. 23:05:19

sansz írta:
2020.11.25. 19:55:08
Xavier Hernandez írta:
2020.11.24. 22:09:16
Rob888 írta:
2020.11.24. 20:39:23
Tisztelt Xavier Hernandez! Ez az a hozzászólás, ami igazán elismerést érdemel! Maximálisan egyetértek minden sorával, kiválóan foglaltad össze Messi helyzetét [...]
Köszönöm :).

Igen, a fanatikus szurkoló különös állatfaj.
Én sosem a címerért, a mezért, a klub nevéért lelkesedtem - sokkal inkább azért a játékért, amit az újító edzők és a legendás játékosok képviseltek a Barcánál. Itt a fórumon Messi mellett sokan fikázzák Piquét, Busquetset, korábban a zseniális Suárezt is [...]
Én sem mezért, meg címerért meg nem tudom miért szurkolok, hanem "azért a játékért, amit az újító edzők és a legendás játékosok képvisel"-NEK a Barcánál [...]
Én nem így látom , már leírtam lejjebb, hogy hogyan.
A fociban a mentális tényezők rengeteget számítanak, Messi jelenlegi motiválatlanságának okait próbáltam körülírni, a történet "emberi oldalát" megvilágítani. Messi is ember, a klub körüli káosz, a csődközeli helyzet, az évek óta tartó (sportszakmai) koncepciótlanság + a covid miatt üres lelátók komoly hatással vannak a pályán mutatott teljesítményére, nem ragozom, leírtam már, úgyhogy én elfogadom, hogy nem viszi már a hátán a klubot.

Az utánpótlásképzés elsorvasztásáról - valóban, nem teremnek minden bokorban Iniesták, Xavik, Puyolok, stb, de a Barca épp attól lett sikeres, minden futballszerető ember által csodált klub, hogy van egy meghatározó, egyedi stílusa, saját klubfilozófiája, melynek alapjait Cruijff rakta le, és Guardiola vitte tökélyre.
Pl. a Reálnál nincs ilyen, csak és kizárólag rájuk jellemző játékstílus, ott minden posztra megveszik a piacon legértékesebb, legjobb játékosokat, aztán hajrá. Itt a Barcánál teljesen más (volt) az alapkoncepció, és ehhez a kissráckoruktól kezdve ebben a játékrendszerben nevelkedett játékosok adják az alapot, kiegészítve néhány, a játékrendszerbe illeszthető, adott posztra történő igazolással. Az elmúlt években ez változott meg, jó ideje már nem az utánpótlásra építkeznek, hanem ugyanúgy a piacról vesznek játékosokat, mint más, nagy pénzekből gazdálkodó klubok (többnyire rosszul választva, méregdrágán és extra magas fizetéssel). Ez is lehet egy út, igen, csak akkor felejtsük el azt a típusú focit, ami naggyá tette a Barcelonát, hisz ezek a játékosok nem ebben a játékrendszerben nőttek fel, nem szívták magukba tíz- tizenkét éves koruktól kezdve ezt a játékfilozófiát, az ütempasszokat, üres területre futásokat, stb. Elfogadom akár azt is, hogy efölött eljárt már az idő, hisz a foci változik, a tempó nő, a pályákon egyre több az afrikai, atletikus testalkatú játékos, akik simán átszaladnak a 170 centis, technikás labdaművészeken... de én ezt a szép, technikás, okos focit szerettem meg, ezért vagyok Barca szurkoló, ezért nézem a La Liga meccseket, és nem a PL-t bámulom :).

Abban viszont egyetértünk, hogy óriási hiba minden újonnan érkező játékosban Messit, Iniestát keresni, ez nyilván bénítólag hat a pályán mutatott játékukra, meg kell előlegezni a bizalmat a fiataloknak, esélyt kell adni, hogy kibontakozzanak - még ha ez pár sikertelenebb szezont is jelent a csapatnak. Óriásiak az elvárások, ezeknek nagyon nehéz megfelelni, és nem csak a csapaton, az edzőkön is óriási a mentális terhelés.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Xavier Hernandez 2020.11.25. 23:26:34-kor.
Peter
Capitá del Barça
Hozzászólások: 597
Csatlakozott: 2019.09.04. 02:22:17

2020.11.25. 21:58:26

Barca szurkoló sosem fogja gyűlölni Messit
sansz
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 256
Csatlakozott: 2019.09.23. 11:54:39

2020.11.25. 19:55:08

Xavier Hernandez írta:
2020.11.24. 22:09:16
Rob888 írta:
2020.11.24. 20:39:23
Tisztelt Xavier Hernandez! Ez az a hozzászólás, ami igazán elismerést érdemel! Maximálisan egyetértek minden sorával, kiválóan foglaltad össze Messi helyzetét, szerepét a mai Barcában! Egy dolgot fűznék hozzá: Ha valaki képes a világ valaha volt legjobbját pár sikertelen meccs után meggyűlölni, mint ahogy fogalmaztál az nem méltó arra, hogy Barcelona szurkoló legyen! Szerintem, aki Barca szurkoló az nem is fogja soha gyűlölni azt, akit évekig csodáltunk és aki nélkül soha nem lesz már a foci és a Barca olyan, mint volt egykor.
Köszönöm :).

Igen, a fanatikus szurkoló különös állatfaj.
Én sosem a címerért, a mezért, a klub nevéért lelkesedtem - sokkal inkább azért a játékért, amit az újító edzők és a legendás játékosok képviseltek a Barcánál. Itt a fórumon Messi mellett sokan fikázzák Piquét, Busquetset, korábban a zseniális Suárezt is, miközben még mindig nincs jobb náluk a posztjukon a keretben... én sose tudnék ezekről a legendákról rosszat mondani, hisz mennyi mindent köszönhetünk nekik?! Az, hogy nem sikerült náluk fiatalabb, jobb játékosokat beépíteni a csapatba, nem az ő hibájuk, hanem a szakmaiatlan, távlati koncepcióval évek óta nem rendelkező klubvezetésé, akik eurószázmilliókat költöttek értéktelen, a Barca játékrendszerébe beilleszkedni képtelen játékosokra, miközben teljesen elhanyagolták a Barca legendás utánpótlás-képzését, a La Masiát, ahonnét olyan játékosok jöttek korábban, mint Messi, Puyol, Iniesta, Piqué, Busquets, Xavi, Alba, Fabregas... vagy akár maga Guardiola.
Én sem mezért, meg címerért meg nem tudom miért szurkolok, hanem "azért a játékért, amit az újító edzők és a legendás játékosok képvisel"-NEK a Barcánál. És pontosan ezért tudok rosszat mondani egy-egy csalódástkeltően szereplőről.
Engem (is) boldogít, ha brazil Ronaldo legjobb meccseire, vagy a 4-5 évvel ezelőtti Messire gondolok, de ugyanakkor van egy jelen is. Aki Messit esetleg szidja - legalábbis a 99%-uk, nem a múltját, hanem a jelenét szidja.
Messi utóbbi éveit nagyon nehéz megítélni, te azt mondod, hogy a hátán vitte a csapatot, szerintem meg az utóbbi 1-2 évben a Barcelona cipelte az elnehezedő Messit a hátán, hogy az egyéni sikerei még meglegyenek. A vezetőség igazolásainál is többet ártott szerintem Valverde azzal az elkényelmesedett rendszerrel, ahol az a bizonyos klikk is igazán kialakult. Jöttek a kínkeserves és végtelenül szerencsés pontok és győzelmek, de már akkor látszódott, hogy erőltethetjük, lövethetünk gólokat még Messivel, de össze fog dőlni ez az egész, a szerencse nem fog éveket kitartani. Tök mindegy ki a felelősebb, de Messi is köztük van. Ez nem vesz el semmit a múltjából, ez kizárólag a jelenről (és erről az egy-két éves szenvedésről) szól.

Tényleg voltak pocsék igazolások, de nagyon jók is, amik nem a vezetőség miatt fuccsoltak be.
És az a legendás utánpótlásképzés is azért kicsit túl van színezve. Volt egy sor kivételes játékos, akiket soroltál, de azért ők nagyon kivételes játékosok, nem lehet bokorban növeszteni őket és fénykorban sem csináltak minden generációból aranyat tojó tyűkot.
És mivel annyira az új Messit-Iniestát, Xavit stb-t keressük, baromira könyörtelenek vagyunk az új játékosokkal. Mindenképpen Iniestát akarunk mindenkiből csinálni, ha nincs pár jó meccse, akkor már megy a feszkó. Van egy érzésem, ha a fiatal Iniesta igazolna ide, ki se tűnne, mert beerőltetnék valami másik pozícióba és ha nem brillírozik, akkor elkönyveljük hibás vételnek, mert Xavit meg se közelíti...
És nem csak mi, hanem az edzők is ezt csinálják, mert tőlük is ezt várják el, hogy márpedig ez a Barca és ők a világ legjobb játékosai. Még akkor is, ha már a föld alatt vannak két méterrel... Ezek az irreális elvárások és imádat visza a csapatot egyre lejjebb és ezért kéne legalább a vezetőségnek és a játékosoknak objektívnek maradni és nem kiakadni, hanem elfogadni, ha valaki gyenge teljesítményt nyújt 90 perc alatt. És hagyjuk az "önmagához képest" dumát, mert ezzel is csak bajokat takarjuk el. Messi a valaha volt egyik legjobb játékos, ezt senki nem veheti el tőle. Ettől még sokat el is vett a csapattól az utóbbi években és gyakrabban ráférne a pad.
Avatar
Xavier Hernandez
Jugador del Barça
Hozzászólások: 124
Csatlakozott: 2018.01.04. 22:42:42
Tartózkodási hely: Budapest

2020.11.24. 22:09:16

Rob888 írta:
2020.11.24. 20:39:23
Tisztelt Xavier Hernandez! Ez az a hozzászólás, ami igazán elismerést érdemel! Maximálisan egyetértek minden sorával, kiválóan foglaltad össze Messi helyzetét, szerepét a mai Barcában! Egy dolgot fűznék hozzá: Ha valaki képes a világ valaha volt legjobbját pár sikertelen meccs után meggyűlölni, mint ahogy fogalmaztál az nem méltó arra, hogy Barcelona szurkoló legyen! Szerintem, aki Barca szurkoló az nem is fogja soha gyűlölni azt, akit évekig csodáltunk és aki nélkül soha nem lesz már a foci és a Barca olyan, mint volt egykor.
Köszönöm :).

Igen, a fanatikus szurkoló különös állatfaj.
Én sosem a címerért, a mezért, a klub nevéért lelkesedtem - sokkal inkább azért a játékért, amit az újító edzők és a legendás játékosok képviseltek a Barcánál. Itt a fórumon Messi mellett sokan fikázzák Piquét, Busquetset, korábban a zseniális Suárezt is, miközben még mindig nincs jobb náluk a posztjukon a keretben... én sose tudnék ezekről a legendákról rosszat mondani, hisz mennyi mindent köszönhetünk nekik?! Az, hogy nem sikerült náluk fiatalabb, jobb játékosokat beépíteni a csapatba, nem az ő hibájuk, hanem a szakmaiatlan, távlati koncepcióval évek óta nem rendelkező klubvezetésé, akik eurószázmilliókat költöttek értéktelen, a Barca játékrendszerébe beilleszkedni képtelen játékosokra, miközben teljesen elhanyagolták a Barca legendás utánpótlás-képzését, a La Masiát, ahonnét olyan játékosok jöttek korábban, mint Messi, Puyol, Iniesta, Piqué, Busquets, Xavi, Alba, Fabregas... vagy akár maga Guardiola.
Rob888
Barça B
Hozzászólások: 52
Csatlakozott: 2020.10.01. 23:49:16

2020.11.24. 20:39:23

Tisztelt Xavier Hernandez! Ez az a hozzászólás, ami igazán elismerést érdemel! Maximálisan egyetértek minden sorával, kiválóan foglaltad össze Messi helyzetét, szerepét a mai Barcában! Egy dolgot fűznék hozzá: Ha valaki képes a világ valaha volt legjobbját pár sikertelen meccs után meggyűlölni, mint ahogy fogalmaztál az nem méltó arra, hogy Barcelona szurkoló legyen! Szerintem, aki Barca szurkoló az nem is fogja soha gyűlölni azt, akit évekig csodáltunk és aki nélkül soha nem lesz már a foci és a Barca olyan, mint volt egykor.
Avatar
Xavier Hernandez
Jugador del Barça
Hozzászólások: 124
Csatlakozott: 2018.01.04. 22:42:42
Tartózkodási hely: Budapest

2020.11.24. 17:48:29

enzonavas írta:
2020.11.24. 13:33:18
Sajnálom, hogy többnyire Messi ellenes a fórum. Szerintem ez a légkör veszi körül most Barcelonába is, ami nem teszi őt túlzottan motiváltá. Nincs formában ez tény, de lehet egy nyugodtabb légkör mellett, magára találna. Az egész csapaton ül az előző vezetés bénasága (edzőstől mindenestől), borzasztó nehéz lehet, így.
Szerintem így is messze Ő a legjobb a csapatban, a támadó szekció többi tagja messze a tudása alatt játszik, senkivel sem tud összjátékot kezdeményezni, Jordi Alba az egyetlen de elöl ez kevés. Így az ellenfeleknek is egyszerűbb, mert csak rá kell figyelni, a többi azt csinál amit akar, nem jelentenek veszélyt.
Szerintem nem Messi-ellenes a fórum, csak mivel eddig ő lőtte a gólokat többnyire, most meg szinte senki, így a legkönnyebb az ő nyakába varrni, hogy ilyen gyenge a szezonkezdet. Ezzel együtt a kevés gólja ellenére igazi világklasszis megoldásokat csak tőle látunk (és míg le nem sérült, Fatitól) rajta kívül a jelenlegi keretben senki nem üti meg azt a Barca-szintet, amit az elmúlt 10-15 évben megszoktunk.
Motiválatlan... nyilvánvalóan az, hisz teljesen felforgatták körülötte a csapatot, egy éven belül a harmadik edzővel dolgozik, a pályán - kis túlzással - szinte ismeretlen játékosok veszik körül, akikkel együtt kéne játszania, és akik egyéni kvalitásaikat tekintve bizony nem Iniesták, Xavik, Dani Alvesek, David Villák, Neymarok, Puyolok, vagy épp Suárezek, aki mellesleg a legjobb cimborája volt, és méltatlan módon zavarták el...
És ehhez képest el akart menni a nyáron, de nem tehette, mert ragaszkodott hozzá a klubvezetés, miközben ma már a szerződése szerinti fizetését sem tudják kifizetni. Én nem csodálkozom azon, hogy elszállt minden lelkesedése, középszerű játékosokkal körülvéve, nézőközönség nélküli, üres lelátók előtt kellene meghalnia pályán azért a klubért, mely elhibázott, távlati koncepció nélküli döntéseivel, esztelen költekezésével szinte mindent megtett azért az elmúlt 3-4 évben, hogy szétverje a világ legjobb csapatát :(.
Az igazság az, hogy az elmúlt években ő vitte a hátán ezt az évről-évre fokozatosan gyengülő csapatot, elképesztő egyéni teljesítménye elfedte a csapat fokozódó impotenciáját. Gondolom, megunta, hogy belőle élt az egész klub, emiatt hanyagolták el a csapat megújítását, majd ő megold mindent, hisz ő a világ legjobbja... A foci bizony csapatsport, ez a random összerakott keret ezzel az edzői stábbal, ezzel a koncepcióval, az üres kasszával bizony pont a 13. helyre elegendő. Ha elengedik Messit a nyáron, 100-200 millióért, mindenki jobban járt volna, Messi is, a klub is, a közönség is. Nem engedték el, ez volt Bartomeu utolsó, egyben a legtöbbet ártó rossz döntése :(. Így csak nézzük ezt a szomorú és unalmas szenvedést pályán, és sokan közben még Messit is meggyűlölik. Aki az én szememben persze minden idők messze legjobb játékosa marad örökre.
frutti55
Barça B
Hozzászólások: 48
Csatlakozott: 2019.05.07. 18:13:27

2020.11.24. 17:19:35

Szerintem is még mindig a világ legjobbja de:
egy csapatkapitány nem teheti meg hogy labdavesztés után (ami most már elég sűrű) nem támad vissza, sétálgat ezzel szerintem demoralizálja a csapatot a fiatal, a még ambìciozus játékosokat.
Ha már nem bìrja annyira az iramot, legalább irányìtson, hajtsa a többieket.
Avatar
Chino
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 5149
Csatlakozott: 2009.05.07. 12:32:57
Tartózkodási hely: Debrecen

2020.11.24. 15:54:07

bence0330 írta:
2020.11.24. 15:20:44
A bajnoki meccsek topikban írtam, szerintem csak annyit kellene tenni, hogy kiteszik jobbszélre, ahol mindig is lődöste a gólokat. Ennyi. Szerintem a 25 éves Leo sem tudta volna áthámozni magát középen 5 ATM-es védőn/szűrőn. Akármelyik idei meccsen kicsit is a jobboldalra keveredett, vagy 5 évet repítette vissza az időt, brutál szlalomokkal összehozott 11-esekkel, meg még az egy akciógólját is onnan tette el. Hirtelen 10 szintből vagy 7-et javulna a teljesítménye. Setiennél is rögtön elveszett ahogy középre tette, pedig tavaly ősszel is milyen brutális szezonkezdete volt a JOBBSZÉLEN, míg el nem küldték EV-t...

Ennyi erővel lassan beállíthatjuk középső hátvédnek is, és szidhatjuk, hogy miért nem játszik jól.

Hozzáteszem, ma is adott 2 kvázi gólpasszt ívelésből, csak úgy félvállról, rossz pozícióból úgy hogy mindenki szidja.
Ezzel csak az, hogy kötetlenül játszik. Amikor itt volt Lajos is folyamatosan középen voltak egymás nyakán. Jobb oldalunk gyakorlatilag teljesen megszűnt. Nem hiszem, hogy ha Koeman "kirakná" a jobbosra változna valami.
Nem is igazán abban látom ezt a romlást, hogy megkopott volna bármi is. Egyszerűen rossz nézni a pályán. lehet, hogy csak belelátom, de ilyen unott, motiválatlan fejet nem nagyon láttam még tőle. Mintha tenne az egészre úgy ahogy van. Labdavesztés után úgy sétál el onnan mintha a másik csapatban játszana. Az is elég beszédes, hogy a futómennyiségét szinte csak a kapusokkal lehet összevetni.

Nem fikázni akarom, mert nem felejtett el focizni, de valami fejben nagyon nincsen rendben nála. Dekoncentrált, motiválatlan, valami azt súgja, hogy ez a nyári kálvária jobban megviselte, mint az várható volt. Viszont, így hogy Barto már eltakarodott változhatna valami, mert elsősorban vele volt összetűzése.
Forca Barca!!!!
Avatar
bence0330
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 250
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18

2020.11.24. 15:20:44

A bajnoki meccsek topikban írtam, szerintem csak annyit kellene tenni, hogy kiteszik jobbszélre, ahol mindig is lődöste a gólokat. Ennyi. Szerintem a 25 éves Leo sem tudta volna áthámozni magát középen 5 ATM-es védőn/szűrőn. Akármelyik idei meccsen kicsit is a jobboldalra keveredett, vagy 5 évet repítette vissza az időt, brutál szlalomokkal összehozott 11-esekkel, meg még az egy akciógólját is onnan tette el. Hirtelen 10 szintből vagy 7-et javulna a teljesítménye. Setiennél is rögtön elveszett ahogy középre tette, pedig tavaly ősszel is milyen brutális szezonkezdete volt a JOBBSZÉLEN, míg el nem küldték EV-t...

Ennyi erővel lassan beállíthatjuk középső hátvédnek is, és szidhatjuk, hogy miért nem játszik jól.

Hozzáteszem, ma is adott 2 kvázi gólpasszt ívelésből, csak úgy félvállról, rossz pozícióból úgy hogy mindenki szidja.
Avatar
vinszentvega
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 366
Csatlakozott: 2016.09.13. 10:17:08

2020.11.24. 14:35:54

Sinya22 írta:
2020.11.23. 12:53:07
Kimaradt a holnapi meccskeretből,itt az esély a többiek számára,ki lett véve a fék a csapatból.
Viszont akkor Coutinho megkapja a szerepkört, kíváncsian várom, hogy játszunk vele holnap.
It's the little differences. I mean, they got the same shit over there that we got here, but it's just...it's just, there it's a little different
Avatar
Sinya22
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2227
Csatlakozott: 2017.08.21. 17:40:25

2020.11.24. 13:35:49

Chino írta:
2020.11.24. 12:39:15
A legújabb hírek szerint a Cityt mégis érdekli Messi és egy 10 éves szerződést ajánlanának neki. Miután visszavonult a focitól a City Football Group nagykövete lenne a szerződése végéig. Kíváncsi vagyok mi igaz ebből, bár a Marca és a Mundo is lehozta, ugyanakkor a Times-ra hivatkoznak.
Ez mondjuk nem lenne semmi. Nem tudom pontosan mit fog tartalmazni a szerződése,de ha innen elmegy(pláne ingyen) akkor annyi lóvét kap,amit korábban még soha senki. Legalább is szerintem.
enzonavas
Barça C
Hozzászólások: 19
Csatlakozott: 2019.03.14. 08:59:53

2020.11.24. 13:33:18

Sajnálom, hogy többnyire Messi ellenes a fórum. Szerintem ez a légkör veszi körül most Barcelonába is, ami nem teszi őt túlzottan motiváltá. Nincs formában ez tény, de lehet egy nyugodtabb légkör mellett, magára találna. Az egész csapaton ül az előző vezetés bénasága (edzőstől mindenestől), borzasztó nehéz lehet, így.
Szerintem így is messze Ő a legjobb a csapatban, a támadó szekció többi tagja messze a tudása alatt játszik, senkivel sem tud összjátékot kezdeményezni, Jordi Alba az egyetlen de elöl ez kevés. Így az ellenfeleknek is egyszerűbb, mert csak rá kell figyelni, a többi azt csinál amit akar, nem jelentenek veszélyt.
Avatar
Chino
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 5149
Csatlakozott: 2009.05.07. 12:32:57
Tartózkodási hely: Debrecen

2020.11.24. 12:39:15

Sinya22 írta:
2020.11.24. 06:22:20
Samper írta:
2020.11.24. 05:57:56
Messinek nyár óta megtört a varázsa. Sok pénzt sehol se kapna, levezetni nég nem akar - így maradni fog.
Igen,a City nyilván 2 zacskó chipset adna neki a 2-3 éves szerződés mellé :D
A legújabb hírek szerint a Cityt mégis érdekli Messi és egy 10 éves szerződést ajánlanának neki. Miután visszavonult a focitól a City Football Group nagykövete lenne a szerződése végéig. Kíváncsi vagyok mi igaz ebből, bár a Marca és a Mundo is lehozta, ugyanakkor a Times-ra hivatkoznak.
Forca Barca!!!!
Avatar
Sinya22
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2227
Csatlakozott: 2017.08.21. 17:40:25

2020.11.24. 06:22:20

Samper írta:
2020.11.24. 05:57:56
Messinek nyár óta megtört a varázsa. Sok pénzt sehol se kapna, levezetni nég nem akar - így maradni fog.
Igen,a City nyilván 2 zacskó chipset adna neki a 2-3 éves szerződés mellé :D
Samper
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3831
Csatlakozott: 2014.10.22. 16:22:27

2020.11.24. 05:57:56

Messinek nyár óta megtört a varázsa. Sok pénzt sehol se kapna, levezetni nég nem akar - így maradni fog.
Avatar
Sinya22
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2227
Csatlakozott: 2017.08.21. 17:40:25

2020.11.23. 12:53:07

Kimaradt a holnapi meccskeretből,itt az esély a többiek számára,ki lett véve a fék a csapatból.
vg99
Jugador del Barça
Hozzászólások: 213
Csatlakozott: 2019.04.15. 18:07:51

2020.11.23. 12:52:44

Tomix354 írta:
2020.11.23. 11:58:58
Chino írta:
2020.11.23. 11:34:35
Amúgy a Marca és a Mundo is azt írja egy belsős emberre hivatkozva, hogy a City visszalépett Messi leigazolásától, mert nem akarják állni azt a bért és a teljesítménye is erősen visszaesett.
Éppen ezért én új szerződést csak akkor adnék, ha fizujából lead. Meg persze ezek a több tíz milliós aláírási + hűség pénzt elhagyva. Erről jut eszembe olvastam valami, hogy ha kitölti a mostanit kap 30 milliós hűség bónuszt. Mennyire igaz ez?
Szerintem jövőre is él a szerződése a giga fizuval és bónusszal, amit ő felmondhat, de mi nem. Szóvsl nem vagyunk alkupozícióban. Ha nem kell a Citynek, akkor majd legfeljebb előadja, hogy mégis maradni akar, és elsétálgat az évi közel 100 misiért. Nagyon kár érte, ha így fejezi be a karrierjét, ahogy most kinéz.
Tomix354
Capitá del Barça
Hozzászólások: 812
Csatlakozott: 2018.03.09. 21:22:40

2020.11.23. 11:58:58

Chino írta:
2020.11.23. 11:34:35
Amúgy a Marca és a Mundo is azt írja egy belsős emberre hivatkozva, hogy a City visszalépett Messi leigazolásától, mert nem akarják állni azt a bért és a teljesítménye is erősen visszaesett.
Éppen ezért én új szerződést csak akkor adnék, ha fizujából lead. Meg persze ezek a több tíz milliós aláírási + hűség pénzt elhagyva. Erről jut eszembe olvastam valami, hogy ha kitölti a mostanit kap 30 milliós hűség bónuszt. Mennyire igaz ez?
Avatar
Chino
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 5149
Csatlakozott: 2009.05.07. 12:32:57
Tartózkodási hely: Debrecen

2020.11.23. 11:34:35

Vakmacska írta:
2020.11.22. 12:46:57
Azért gondoljunk bele:
Mikor a melóhelyen látod, hogy csak te dolgozol rendesen egyedül, te is megunod egy idő után, és nekiállsz morogni. És mikor látod, hogy mindenki leszrja, sőt, még téged piszkálnak, te is azt fogod mondani, h szenvedjen a halál, és beállsz a sorba.
Ráadásul úgy, hogy egy olyan játékos sincs elöl/középen, akivel mehetne a bugi. Megint előjött, h majd Messi megoldja, és magára hagyták
Azért az elég erős, hogy Messi dolgozik egyedül. Inkább a képességeivel tűnt ki, nagyon ritkán az akarásával és hajtásával. Ennek inkább az ellenkezője igaz.
Másrészt ha a munkahelyeden ki van nyalva a hátsód, elég komoly beleszólásod van mindenbe és a sokszorosát kapod annak amit a munkatársaid, nem mellesleg az egész cég függ tőled ne mondd már azt, hogy le van ejtve, hanem kötelességed odatenni magad. Ráadásul sokszázezer ember imád téged nem kellene tenni rájuk is.

Amúgy a Marca és a Mundo is azt írja egy belsős emberre hivatkozva, hogy a City visszalépett Messi leigazolásától, mert nem akarják állni azt a bért és a teljesítménye is erősen visszaesett. Pep meg azt nyilatkozta, hogy ő azt szeretné ha Leo innen vonulna vissza.
Forca Barca!!!!
Samper
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3831
Csatlakozott: 2014.10.22. 16:22:27

2020.11.22. 21:09:43

Messi maga kell, hogy döntsön a sorsáról. De az új elnök helyében azonnal beszélnék Messivel, hogy nincs idő lebegtetésre, legyen szíves egyértelműen dönteni.
Válasz küldése