Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
davi10
Llegenda del Barça

2024.08.11. 18:12:54

Reguilon-al amúgy nem tudom mi lett, amíg a Real-ban játszott, kifejezetten ígéretesnek tűnt. Aztán azóta mintha a kutyának nem kellene.

Szerintem sincs sok valóságalapja, egyrészt Laporta nem fog Real-nevelést leigazolni, másrészt ha keresnénk a balosra valakit, akkor tavaly elhoztuk volna Grimaldo-t ingyen. Most itt van Balde, Valle, Fort is elvan ott és lehet Cancelo is visszatér.

A Nico-saga meg jó lenne ha lezárulna már, szerintem eléggé kellene ide, pláne úgy, hogy az elvileg Flick-et is lenyűgöző Fati-ról hetek óta semmi hír, pedig neki is 1-2 hét kihagyást jósoltak.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Troym
Director del Fútbol

2024.08.11. 17:51:01

A Regulion pletyka ma is előkerült a sporton. Teljesen érthetetlen. Annyira kell nekünk, mint lufiárusnak a nyílzápor, na nála tényleg lehet találni 20-30 jobb opciót, de megkockáztatom csak nálunk ma is van 3 jobb.
FcBarcelona1
Capitá del Barça

2024.08.11. 17:40:49

soadroli írta:
2024.08.11. 16:58:23
Nico Williams has said 'yes' to Barça. Sources at the club say the player has informed them he wants to come this summer. @sport
Most olvasom. Remélem ez már a végleges opció. Azért megvárom a Here we go-t :)
Lassan Mbappe saga kerekedik ebből. A nyilatkozata után minden veszni látszott. Előtte biztosra vettem, hogy jön, mert több helyen leírták, hogy házat vett Barcelonában, Balde mellett, és a Athletic is igazolt a helyére.
Chino
Llegenda del Barça

2024.08.11. 17:16:19

soadroli írta:
Nico Williams has said 'yes' to Barça. Sources at the club say the player has informed them he wants to come this summer. @sport
Ahogy olvastam, ez még távolról sem megerősített hír, ha így van, szerintem az 1:1-be lépés volt a kulcs ehhez. Azóta indultak be igazán a dolgok az igazolások terén.

Mellé még egy Cancelo, Lenglet búcsúztatása, aztán nagyjából meg is vagyunk.
Forca Barca!!!!
soadroli
Llegenda del Barça

Kép
Chino
Llegenda del Barça

2024.08.11. 16:53:50

bence0330 írta:
2024.08.11. 10:03:00
Ronaldinho&Barca írta:
2024.08.11. 10:00:09
Jó döntés az eladás, ennyiért pláne, de őszintén magyarázza el nekem valaki ezeket a transzfereket? Araujo, Roque.. nagy dirrel-durral leigazoljuk őket aztán kb. az első jöttmentnek próbáljuk elsózni.
Emersonnal kezdődött ugye, ha jól rémlik pár hét alatt adtuk el. Lehet hogy ezek kalkulált bizniszek, "befektetések", nála meg Araujonál eléggé bejöttek anyagilag. Roque szerintem nem ez a kategória.
Araujo nem hiszem hogy befektetésnek jött bár 4 millióért simán megérte. Szerintem neki Flick lett a "veszte". Látványosan nem számolt vele, még ha a klub kezdettől fogva eladásra szánta, akkor is megérte volna párszor betenni, sőt az árának is jobbat tett volna.

Roquét szerintem hosszútávra hoztuk, ugyanakkor mivel apránként kell fizetni, olyan nagyot bukhatunk, több évre eloszlik az a pénz így ez nem vág most minket földhöz. Hogy az edzők úgy tűnik nem számolnak vele az rejtély. Bár ki tudja mi lesz vele. Lehet, hogy marad, aztán a tavaszi szezonra kiderül, hogy mi a jövője.

Inkább az olyan játékosok jöhetnek befektetésre, mint mondjuk Yerri Mina, Todibo, Abde, Demir, Torre, Fayé, Darvich stb. Idehozzuk őket fatalon fillérekért akár a B-be, akár a nagycsapatba fejlődni, ha bejönnek, akkor nagyot húztunk és maradnak, ha nem még akkor vagy minimális bukással vagy akár ptofittal túladunk rajtunk. Volt példa az utóbbi időben mindenre. Mesegesett, hogy egy-két-három milliót buktunk/0-ra jöttünk ki, (pl. Halilovic) Todibon, Minán, Abdén stb. komolyat kerestünk, de olyan is, mint Pedri vagy Araujo.
Jelenleg az EG, Fayé, Torre, Darvich, Mbacké ötös, akire várnunk kell, hogy melyik csoportban köt ki, bár az egész társaság került 11 millióba, szóval bármi is lesz rosszul nem fogunk járni.
Erről ugrott be, hogy Flick inkább EG-t és Inigot részesíti előnyben Fayéval szemben, akinek a távozása egyre biztosabb. Ez szerintem baromi nagy hiba, főleg Inigot tekintve. Kb. hatszor magasabb a bére mint Fayénak lenne, jövőre dobbant, EG pedig ki tudja mit csinál. Legrosszabb esetben is egy-két millióért vagy akár ingyen kölcsön kellene adni, itt amúgy sem kapna sok percet, ha pedig bukta lesz még jövőre is el lehetne adni. Bár gondolom csábító az a 10 millió + 20%, de legalább akkora hátrány Inigo az FFP-ben.
Remélem Flick tudja mit csinál.

Canceloval kapcsolatban Decoék nemrég benyújtottak egy ajánlatot a Citynek, hogy 7 milliót adnak és átvállalják a bérét egy év kölcsönért, jövőre pedig egy 20 milliós vételi opcióval, de a City ezt visszadobta, nekik egy összegben kell 25 millió, ezért piacra is dobták viszont a portugál csak ide hajlandó jönni. A tegnapi MC-MU meccs után ezt nyilatkozatban is közölte.
Szerintem ez teljesen korrekt ajánlat, mindhárom félnek megérné és nem tartom kizártnak, hogy bele is fognak menni csak egyelőre próbálnak minél jobb feltételeket kicsikarni, esetleg várnak egy másik klubra.
Nekik az a legrosszabb forgatókönyv, ha Cancelo marad náluk.
Forca Barca!!!!
FcBarcelona1
Capitá del Barça

2024.08.11. 10:38:15

bence0330 írta:
Emersonnal kezdődött ugye, ha jól rémlik pár hét alatt adtuk el. Lehet hogy ezek kalkulált bizniszek, "befektetések", nála meg Araujonál eléggé bejöttek anyagilag. Roque szerintem nem ez a kategória.
Szerintem is befektetések. Ráadásul elvárják tőlünk minden nyáron, hogy adjunk el játékosokat. Hová? Ha nem lennének a Masiasok, Lenne vagy 12 felnőtt játékosunk, benne a B-be érkező Araujo és Pedri, valamint az ingyen érkezők, mint Gündogan, Christensen, Inigo.
Nem szép dolog az sem, hogy befektetésként tekintünk a játékosra, de rá vagyunk kényszerítve.
Közben ebben a legjobb (vagy legrosszabb) a Chelsea, akiknek van vagy 50 játékosuk. Na ők minden évben tudnak eladni játékost, a hiba ott van, hogy vesznek is, 2* annyit :)
Gondolom nem vacakolnánk 4-5 milliós nyereségekkel, ha nem lenne ilyen szoros az FFP. Azt pedig döntse el mindenki maga, hogy jót tesznek e ezek (beleértve egyéb üzleteket, karok, hakni meccsek, szponzori szerződések, legutóbb pI. Barca Kitchen) a klubnak, vagy imidzsének, ha az FFP szempontjából jól is mutatnak.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022

Ronaldinho&Barca írta:
Jó döntés az eladás, ennyiért pláne, de őszintén magyarázza el nekem valaki ezeket a transzfereket? Araujo, Roque.. nagy dirrel-durral leigazoljuk őket aztán kb. az első jöttmentnek próbáljuk elsózni.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

Visca El Barca!
Kép
Més que un club
bence0330
Az Év Fórumozója 2022

2024.08.11. 09:51:08

Ha többet bele is látnánk, akkor is jobboldalra bőven megvagyunk, ha Cancelo jön. Koundé, ő, Fort, 3 minőségi játékos.

Vele csak a bánásmód zavar, a késés miatt elrontott transzferrel kezdve. De 5-ért hoztuk, 10-ért megy, biztos nem volt rossz, ha ennyit letettek érte, de kétlem, hogy 40-50 milliós játékos lesz.

Emerson Royalért nem kapunk valamit továbbértékesítés esetén? Igaz, nem nagy pénzért, de eligazolt a Thamből.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
davi10
Llegenda del Barça

2024.08.11. 09:44:17

J. Araujo :arrow: Bournemouth, here we go.

10 misi, se visszavásárlási, se részesedés a következő eladásból.

Majd az idő eldönti, mennyire volt jó üzlet ez.
Kép
Chino
Llegenda del Barça

2024.08.10. 22:59:49

A Sport szerint a klub felvette a kapcsolatot a Chelsea-vel és Chukwuemeka ügynökével. Elvileg már korábban is képben volt, de Flick véleményére vártak, viszont a német állítólag annyira bízik és meg van elégedve a Casadó-Bernal párossal, hogy nincs kifejezetten szüksége új középpályásra.

Nem ismerem a srácot. 20 éves angol utánpótlás válogatott, elvileg támadó és védekező szerepben is otthonosan mozog a kp-n. A testfelépítése is elég masszív.
Forca Barca!!!!
Troym
Director del Fútbol

2024.08.10. 19:15:35

Chino írta:
2024.08.10. 17:27:45

Az a 10 millió több mint korrekt ár, főleg, hogy 4 millióért vettük, ráadásul tudják, hogy Flick nem számít rá.
Ezért kéne befejezni, hogy a mindenkori edző látványosan mellőzi az előszezon során, aki nem tetszik és még millió cikkben fejtegetik, hogyan kéne valakinek távozni. Araujo esetén, ha nem csinálunk ilyeneket, akkor simán lehetett volna másfélszer ekkora az eladási ár, elég jó szezonja volt a Las Palmasnál.
Másik tökéletes példa Roque. Ha használnánk rendesen és nem a "baráti újságírókon" keresztül szapulnánk, akkor alighanem 30-50 millió lenne az eladási ára, így meg lesz 18-25.
Chino
Llegenda del Barça

2024.08.10. 17:27:45

vg99 írta:
2024.08.10. 16:32:15
Azért J Araujo 10 millióért jó deal.
Kb az angoloknak és sz araboknak lehet eladni csak túlárazva vkit. Néha sikerül. :)
Todibon is keresünk.
Kár, hogy Garcia nem kell egy 10-15ért a Gironanak.

A drága fizus játékosok (Fati, Lenglet, Inigo) lesz kemény dió.
Roque vagy Torres gondolom esélytelen végleg, pénzért.
Pedrinek lesz nehéz a csapatba kerülés.
Az a 10 millió több mint korrekt ár, főleg, hogy 4 millióért vettük, ráadásul tudják, hogy Flick nem számít rá.
Todibóból jött 8 millió, viszont kölcsön plusz kötelező vétellel ment, így ezt csak jövőre kapjuk meg.

A legújabb hírek szerint Merino nem biztos, hogy megy az Arsenalba. Az angolok legfeljebb 25-öt adnának érte, a Soci viszont 35-öt kér, amennyit az Atma kínált. Merino pedig nem akar nyomást gyakorolni a klubjára, szeretne minél többet kicsikarni nekik. A vége 30 körül lehet, ha csak az Arsenal nem tart ki az ajánlata mellett. Gondolom nem az az 5-6 millió fáj nekik, hanem a presztízsük a tét, és megmutatni, hogy ők így üzletelnek.
Gondolom nekünk sem 20 millió lett volna, sőt egy 30-ban sem vagyok biztos ismerve hogyan állnak hozzánk.
Forca Barca!!!!
vg99
Capitá del Barça

2024.08.10. 16:32:15

Azért J Araujo 10 millióért jó deal.
Kb az angoloknak és sz araboknak lehet eladni csak túlárazva vkit. Néha sikerül. :)
Todibon is keresünk.
Kár, hogy Garcia nem kell egy 10-15ért a Gironanak.

A drága fizus játékosok (Fati, Lenglet, Inigo) lesz kemény dió.
Roque vagy Torres gondolom esélytelen végleg, pénzért.
Pedrinek lesz nehéz a csapatba kerülés.
dingdong
Jugador d'estrella

2024.08.10. 16:31:27

Páran már írták és én is ezt mantrázom, hogy bizzunk benne, hogy Flick a rotációt ténylegesen tudja alkalmazni. Már el se tudjuk képzelni mi az lassan. Sérülések is garantáltan lesznek. Ehhez mérten én nem érzem azt problematikusnak ha Mallorca, Leganse, Prága stb szintű csapatok ellen felmennének olyan perem emberek mint Garcia akik nem csak tehermentesitenek de akár meg is mutatják, hogy többre képesek.

Idilli kép ez. Aztán azt is megmutathatja Garcia meg Ferran újra hogy semmi keresni valójuk nincs nálunk. A szezon eleje mindig ilyen lelkes nálam.
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2024.08.10. 12:17:17

Messa írta:
2024.08.10. 00:06:43
Eric Garcia: “I will stay at Barça and play there next season, it’s 100%”. [Fabrizio Romano]

Flick számít rá, már beszélt is vele. Hát, érdekes. Gondolom akkor Fayé vagy Inigo biztosan megy, de lehet mindkettő.
Istenem… EG aki nagycsapatban eddig kapufa volt. Csak Faye-t ne bohóckodjuk el, fiatal ígéret, ott a jövő, tök bíztatóan focizott a madrid ellen is.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
FcBarcelona1
Capitá del Barça

2024.08.10. 06:33:38

Chino írta:
2024.08.10. 02:38:02
Szerintem is várjuk ki a végét. Én eladnám bármelyiket Laporte-ért.
De Garciának lehet adnék egy esélyt, ha 5-10-et adnának csak érte. Szerintem sem olyan rossz ő. Egyéni képességekben nem, de csapatban tavaly láthattuk, hogy egy jó taktikában a liga egyik legjobb védője volt. Lőtt 5 gólt, többször játszott jhv-et is.
Flick reméljük összerakja a csapatvédekezést.
Az a bajom, hogy Fayet is megnézném, ès a pénz is jól jönne másokra :)
Chino
Llegenda del Barça

2024.08.10. 02:38:02

Messa írta:
Eric Garcia: “I will stay at Barça and play there next season, it’s 100%”. [Fabrizio Romano]

Flick számít rá, már beszélt is vele. Hát, érdekes. Gondolom akkor Fayé vagy Inigo biztosan megy, de lehet mindkettő.
Én amúgy nem vagyok meggyőződve, hogy akkora balfogás lenne. Amikor itt játszott azért még 21 éves volt, teljesen rutintalan és sokszor egy Piqué vagy Lenglet volt mellette. Azóta pedig a Gironában egy remek szezont hozott le, a válogatottban is az olimpián ő volt a legjobb, legstabilabb belső védő a csapatban.

Lehet, hogy így Fayé menni fog, Romano információi alapján a Rennes 10 milliót kínál érte plusz a további értékesítés 20 vagy 25 %-át. Jobban örünék, ha ő maradna, komoly potenciál van benne ráadásul két poszton is bevethető. Kár hogy Flick nem nagyon akar esélyt adni neki és ha Inigo, illetve Lenglet megy ő lenne az egyedüli ballábas védő. Ráadásul a fizetése is lényegesen alacsonyabb az EG-IM-Lenglet trióénál.

Az Atma-Lenglet érdeklődés nem újkeletű, de a Sport szerint most vannak a legközelebb. Mindenképp akarnak egy ballábas belső védőt Hermoso távozása miatt és ha minden igaz Simeone is kedveli. Hancko volt az elsőszámú kiszemelt, de a Feyenoorddal megakadtak a tárgyalások és Hincapié is kiszállt a képből. Plusz olcsóbb is lenne, mint az előbbi kettő, Galagher után pedig már erre is figyelni kell és még Felixet is be lehetne vonni az üzletbe. (egy egy az egyben transzfer mindenkinek megérné)
A Villarreal a másik jelentkező, de a bére miatt sansztalannak tűnik.

A Sky Sports szerint, ha Nico nem jönne, a B-terv Coman, akitől nagyon szabadulni akar a Bayern. Ha nem tudják eladni még kölcsön is lehet belőle. A gond az, hogy elég sérülékennyé vált és nagyon magas a fizuja. Többek között ezért is akarnak szabadulni tőle a bajorok.
Forca Barca!!!!
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
bence0330
Az Év Fórumozója 2022

2024.08.09. 23:39:59

Ha Fayé megy, nyilván jön valaki a helyére, ettől én nem tartok. Az viszont biztos, hogy Cubarsí és Araujo csúszásával az első 1-2 hónap elég kemény lesz hátul. A csapatszintű védekezés létfontosságú, a Girona pl. hatalmas ász volt ebben, a spanyolok is (amikor Garcia még játszott 2-3 éve a tornákon, akkor is), és ott még Garcia is simán volt egy erős közepes védő.

Lenglet ha megy, gondolom helyette is jön valaki. Ha tényleg elértük az 1:1-et, akkor nem egy elvakult remény.
Peter
Director del Fútbol

2024.08.09. 23:03:37

sanika01 írta:
2024.08.09. 21:48:34
Ferran nem keres többet mint Carvajal, sőt, minimálisan kevesebbet keres

Azért túlzásokba sem érdemes szerintem esni.
Minimálisan keres kevesebbet nálunk egy olyan 24 éves játékos, aki a felsorolt címeit nagymértékben kerettagként érte el, amire még a nem húzóember kijelentés is erős, szemben egy olyan 32 éves játékossal a Real Madridból, aki ugyanezen címeket (angol bajnok kivétellel) döntően kezdőként a magáénak tudhatja, néhány (megszámolni sem tudom) BL címmel kiegészülve.

Tudom, igen, Carvajal, nekem sem a kedvencem, de csak a mi orrunk alá több borsot tört az utóbbi néhány meccsünkön, mint Ferran a teljes eddigi pályafutása alatt valamennyi ellenfele orra alá összesen.

Szerintem éppen az a túlzás, de inkább szégyen, hogy nálunk Ferran féle teljesítményért minimálisan kevesebb fizetés párosul, mint a Realban ennyi címmel és 10 éves múlttal.

Természetesen én azt is elfogadom, hogy még büszkék is lehetünk arra, hogy ennyire gálánsan bánunk a fiatal játékosainkkal, akiknek ilyen kereseti lehetőséggel támogatni vagyunk képesek a karrierjét. Néhány év és ennyi fizetés után, hátha egyszer majd sikerül úgy eltalálni a labdákat, hogy az befelé fog pattanni.
Érezni fogja a bizalmat és minden változni fog majd.
davi10 írta:
2024.08.09. 23:02:53
Az szép lesz, ha Faye-t elengedjük, EG, Inigo meg Lenglet meg ittmarad...
Aki egyszer megtapasztalja, hogy milyen velünk üzletet kötni, az örök hűséget is fogad nekünk.
davi10
Llegenda del Barça

2024.08.09. 23:02:53

Fabrizio szerint a Rennes is bejelentkezett Faye-ért, 10 misi + a következő eladás 20-25%-a az ajánlat.
Flick megtartaná, a klub meg csak akkor adna el, ha van visszavásárlási opció.

Az szép lesz, ha Faye-t elengedjük, EG, Inigo meg Lenglet meg ittmarad...
Kép
soadroli
Llegenda del Barça

2024.08.09. 21:53:47

Barcelona are still optimistic with the signing of Nico Williams. The player's entourage knows that Barça are back in the 1:1 rule, and would have no problems to register him. @sport
Kép
sanika01
Jugador del Barça

2024.08.09. 21:48:34

Peter írta:
2024.08.09. 18:25:09
.....annyira különböző polcokon van a két srác, hogy méltatlan még a fizetés összehasonlítása kérdésnek a felvetése is....

Ha nem lennék Barca szurkoló, megkérdezném, hogy ki az a Ferran?
Barca szurkolóként viszont csak grimaszolok egyet és lapozok.
Azért túlzásokba sem érdemes szerintem esni. Értem én, hogy hosszú ideje játszik gyengén Barcelonában, de azért azt ne játszuk el, hogy Ferran egy ismeretlen gyerek. Azért egy angol, spanyol és európa bajnok srácról beszélünk, még ha nem is húzóemberként. Igaz, ezeket a címeket lehet sorolni Carvajalnál is, de azért egyezzünk meg abban, hogy ő sem a legélesebb kés Madridban. Nem ő volt az aki miatt sorra nyertek mindent. A kirakós hasznos darabja, de láttam én elég sok madridistát szidni őt, és a lecserélését várni.

Meg ami a legszebb, nem gondolom, hogy Ferran fizetése a Barcelona legnagyobb gondja.

Lenglet esetében szerintem a végén két lehetőség jöhet szóba, és egyik se annyira kedvező ránk nézve. Egyik ittmarad, nagy fizetéssel, a másik meg elmegy az Atletihez és továbbra is mi fogjuk fizetni a fizetése nagy százalékát... Tudjuk, az Atleti nagyon ért a lehúzáshoz... De ne legyen igazam. :D
"Football is a simple game; 22 men chase a ball for 90 minutes and at the end, the Germans win." - Gary Lineker
Válasz küldése