bence0330 írta: ↑2024.08.11. 10:03:00
Ronaldinho&Barca írta: ↑2024.08.11. 10:00:09
Jó döntés az eladás, ennyiért pláne, de őszintén magyarázza el nekem valaki ezeket a transzfereket? Araujo, Roque.. nagy dirrel-durral leigazoljuk őket aztán kb. az első jöttmentnek próbáljuk elsózni.
Emersonnal kezdődött ugye, ha jól rémlik pár hét alatt adtuk el. Lehet hogy ezek kalkulált bizniszek, "befektetések", nála meg Araujonál eléggé bejöttek anyagilag. Roque szerintem nem ez a kategória.
Araujo nem hiszem hogy befektetésnek jött bár 4 millióért simán megérte. Szerintem neki Flick lett a "veszte". Látványosan nem számolt vele, még ha a klub kezdettől fogva eladásra szánta, akkor is megérte volna párszor betenni, sőt az árának is jobbat tett volna.
Roquét szerintem hosszútávra hoztuk, ugyanakkor mivel apránként kell fizetni, olyan nagyot bukhatunk, több évre eloszlik az a pénz így ez nem vág most minket földhöz. Hogy az edzők úgy tűnik nem számolnak vele az rejtély. Bár ki tudja mi lesz vele. Lehet, hogy marad, aztán a tavaszi szezonra kiderül, hogy mi a jövője.
Inkább az olyan játékosok jöhetnek befektetésre, mint mondjuk Yerri Mina, Todibo, Abde, Demir, Torre, Fayé, Darvich stb. Idehozzuk őket fatalon fillérekért akár a B-be, akár a nagycsapatba fejlődni, ha bejönnek, akkor nagyot húztunk és maradnak, ha nem még akkor vagy minimális bukással vagy akár ptofittal túladunk rajtunk. Volt példa az utóbbi időben mindenre. Mesegesett, hogy egy-két-három milliót buktunk/0-ra jöttünk ki, (pl. Halilovic) Todibon, Minán, Abdén stb. komolyat kerestünk, de olyan is, mint Pedri vagy Araujo.
Jelenleg az EG, Fayé, Torre, Darvich, Mbacké ötös, akire várnunk kell, hogy melyik csoportban köt ki, bár az egész társaság került 11 millióba, szóval bármi is lesz rosszul nem fogunk járni.
Erről ugrott be, hogy Flick inkább EG-t és Inigot részesíti előnyben Fayéval szemben, akinek a távozása egyre biztosabb. Ez szerintem baromi nagy hiba, főleg Inigot tekintve. Kb. hatszor magasabb a bére mint Fayénak lenne, jövőre dobbant, EG pedig ki tudja mit csinál. Legrosszabb esetben is egy-két millióért vagy akár ingyen kölcsön kellene adni, itt amúgy sem kapna sok percet, ha pedig bukta lesz még jövőre is el lehetne adni. Bár gondolom csábító az a 10 millió + 20%, de legalább akkora hátrány Inigo az FFP-ben.
Remélem Flick tudja mit csinál.
Canceloval kapcsolatban Decoék nemrég benyújtottak egy ajánlatot a Citynek, hogy 7 milliót adnak és átvállalják a bérét egy év kölcsönért, jövőre pedig egy 20 milliós vételi opcióval, de a City ezt visszadobta, nekik egy összegben kell 25 millió, ezért piacra is dobták viszont a portugál csak ide hajlandó jönni. A tegnapi MC-MU meccs után ezt nyilatkozatban is közölte.
Szerintem ez teljesen korrekt ajánlat, mindhárom félnek megérné és nem tartom kizártnak, hogy bele is fognak menni csak egyelőre próbálnak minél jobb feltételeket kicsikarni, esetleg várnak egy másik klubra.
Nekik az a legrosszabb forgatókönyv, ha Cancelo marad náluk.