bence0330 írta: ↑2024.08.14. 11:20:57
barca0417 írta: ↑2024.08.14. 11:08:19
Azért durva mi folyik itt. Én a Rivaldo korszak óta vagyok Barcas, szóval az nem vág földhöz ha nem a világ legjobb csapata vagyunk éppen. De! Most már ami ezen a nyáron zajlik.. komolyan, Perisicnél tartunk? Ha nincs pénz akkor is lehet okosan igazolni.
Ezerszer előbb hoznám Martial t pl aki balon és közepében is használható. És ingyen igazolható. Igen, jelenleg nem klasszis szint messze, de ha ilyenekre futja, akkor legalább olyat hozzunk aki még nem nyugdíjas.
Olyan mintha tényleg csak pár név lenne csak a listán, és nem is létezne nálunk játékos megfigyelés.
Ez a fő gond szerintem is. Szívszorító ránézni, mit működtek össze a csóró olasz klubok az elmúlt 1-2 évben. Csak ha az ideit nézzük, Milan, Roma, Juve is ennyi pénzből, amit mi elszórtunk egy egy játékosra, csapatot épített. Elég jó nevekkel.
Mi meg Bernardo saga után Olmózunk, és sajna ez sikerült is. Igenis lehetne 0-20 milliókért jó játékosokat hozni.
Mondjuk az olasz klubok szerintem nem teljesen jó példák. Roma, Milan az utóbbi három évben kb. annyit, vagy kicsit többet költött, mint mi és előbbi a Serie A 6. helyénél talán nem is futott jobbat, a Juvénak pár éve becsúszott egy bajnoki cím, de azóta még Bl induló helyen sem végeztek, pedig közel 500 milliót költöttek.
Mi szinte a 0-ról kezdtünk, Araujón, Pedrin, De Jongon és ter Stenen kívül abból a csapatból kb. senki nincs. És ne felejtsük, hogy "elvesztettük" Messit, akire az egész csapat, taktika épült és a győzelmek, címek kb. 70-80 %-át neki köszönhetjük.
FcBarcelona1 most sorolt fel egy rakat nevet, korábban is mondtunk már párat, és ezek csak a szem előtt lévők, még játékosmegfigyelő sem kéne kb hozzá. Ha az lenne, akkor még sokkal több lehetőség lenne.
[/quote]
Az,hogy ki, hová, mennyiért ment pedig nagyon csalóka. Fogalmunk sincs, hogy ide egyáltalán jöttek volna, ha igen akkor mennyiért. Vegyük a BVB-t akit előszeretettel emlegetünk. Próbáltuk anno pl. hozni Moukokot, kb. egy hónapig ment érte a harc, de végül a Dortmundot választotta, Adeyemit szintén hetekig vadásztuk. Tavaly mentünk Gülerért két konkurens csapatot levertünk, már megvolt a szóbeli egyezség Deco vissza is tért, erre jött a Real, ráígért kétszer annyit, plusz másfélszeres fizetést és esélyünk sem volt. Bergvall szintén hasonló volt. Már Laportáékkal vacsorázott, napokig volt Barcelonában, a Spurs sokkal jobb feltételekkel, plusz Kulusevskivel rábírta a váltásra.
Guirassy elment 18 millióért, hogy ide eligazolt volna!? Bár 28 évesen egy kiemelkedő szezonja volt, (szerintem Pau Victor azokat a számokat kezdő centerként lehozta volna) plusz elég sérülékeny, nem véletlen, hogy nem tolongtak érte a klubok. Ha őt igazoljuk itt biztosan palotaforradalom lett volna.
Ezért nem kell leharapni a fejem, a lényeg, hogy annyira nem lehet beárazni az ilyet, hogy ha XY csapat elvisz egy játékost, akkor mi is annyiért hozhatnánk, főleg, hogy amellett számos más befolyásoló tényező is van. Ugyanabban az országban marad, ismeri az edzőt/játékosokat, hol kap nagyobb fizetést, ügynöki/szülői nyomás stb.
Persze ott a másik oldal, hogy lehetséges, hogy olcsóbban hozhatnánk.
Ott van Rabiot, akit hülyék vagyunk, hogy nem hozunk el, mert ingyen igazolható, de valamiért egy klub sem vinné és a Juve sem akar hosszabbítani vele. Csak nem lehet hülye mindenki.
Fayé iránt most leginkább az Inter érdeklődik, de kölcsön plusz vételi opcióval, a klub viszont csak 10 és 15 millió közötti eladásban gondolkodik.
Flick jelezte, hogy neki Inigora van szüksége és a szenegálinak nem tudna perceket biztosítani. (Sky Italia)
Nem igazán értem miért szerelmes a német IM-be, a Sport szerint az eddig nem regisztráltak közül nála a baszk a prioritás. Ha Araujo hiányában ő lesz a kezdő, Flick nagyon kihúzza a gyufát nálam.
Pedri már az edzések nagy részét teljes értékűen végezte, napokon belül felépül, de óvatosak vele, csak akkor kezdik fokozatosan beépíteni, ha már minden szempontból 100 %-os, Fati felépülése is az utolsó szakaszban van. Mindenképpen szeretnék kölcsönbe adni, a Sevilla, Benfica és West Ham az elsődleges érdeklődők.
Kantéról is folyamatosan cikkeznek, aki el kívánja hagyni az Al-Ittihadot. Az Atma és a West Ham is figyeli, de egyelőre a szaúdiak nem akarják elengedni, a játékos nyomására viszont az átigazolási időszak végén lehet váltás, viszont egyelőre a klub és Flick is a balszélső pozíciót tekinti prioritásnak. (marca, sport)