Nagybetűs LEGENDA!
Iniesta, your football will live on forever. pic.twitter.com/bjrCf6GBIJ
— FC Barcelona (@FCBarcelona) October 8, 2024
Azt kihagyod, hogy azért nem lett teljes gatya a szezon, mert bejelentette, hogy elmegy és utána elkezdtek meccseket nyerni, kicsit úgy éreztem a távozási ötlete őt és a csapatot is felszabadította, pár hétig jótékony hatása volt.Chino írta: ↑2024.10.10. 15:12:03Nekem meggyőződésem, hogy ha korábban nem jelentette volna be a távozási szándékát még mindig itt lenne. Akkor kezdtek el komolyan utódot keresni, jöttek is a konkrét nevek, amikor már meggondolta magát nyilván nem változtattak. Lehet ezt úgy felfogni, hogy csúnyán bántak egy legendával stb., de szerintem ez teljesen logikus, átgondolt és jó döntés volt.
Egy sikertelenebb szezon miatt nem gondolom, hogy elküldték volna.
Szerintem ez a Xavis döntés kicsit propagandaszagú volt. A szurkolóknak ezzel lehetett legjobban a "kedvére tenni", ebben volt a legkisebb kockázat, nem féltétlenül szakmai alapja volt. Ha jön valahonnan egy közepes edző (nem hiszem, hogy szezon közben, de még talán nyáron sem lehetett volna nagyobb kalibert hozni, aki ráadásul vállalta volna) egy eléggé szétesett csapathoz és befürdik, ott lett volna a kés Laporta torkán. Az pedig ki tudja Xavinál sikeresebb lehetett volna-e. Mert valljuk be, Xavi azért az első másfél évében abszolút pozitív munkát végzett. Mind a vezetőség, mind a szurkolók nagyon elégedettek voltak vele. Ha csak az eredményeket nézzük, fél szezon alatt a középmezőnyből behúzta a csapatot a második helyre, első évében toronymagasan nyerte a bajnokságot, szuperkupa döntőben alázta a Realt ( többször is verte őket és ez tudjuk mit jelent odakint), az első BL kiesés is inkább Koeman sara volt a Benficával szemben. Szóval elég pozitívan lehetett értékelni. Aubameyangot szerette volna megtartani, ezt többször elmondta, de részben Depay miatt, részben a Chelsea miatt (ha jól emlékszem valami opciójuk volt) nem volt lehetséges.bence0330 írta: ↑2024.10.10. 14:12:13
Az már más történet, hogy mennyire kellett pont Xavit erőltetni, mert az full kamu, hogy más nem vállalta volna be. Egy Pep meg Klopp nem, ez oké, de rengetegen igen, főleg ha felvázolták nekik hogy télen azért kapnak erősítést. Ettől még a Xavis döntés sem volt rossz, utólag sem lett rossz, nem bukott meg Xavi, más lehet, hogy konkrétan megbukott volna, vagy valami CFC-MU sorsra jutottunk volna. És azért sok 0 km-es Masiás gyerek vitte sikerre a Barcát edzőként. Sőt, szinte csak az.
Ezzel a résszel maximálisan egyetértek, sajnos ezt Xavi mostohábban kezelte, mint Koeman. Viszont ezt előre ugye nem lehetett tudni, Koeman megtartása mellett csak ilyen utólagos indok van, az meg ugye Laporta akkori döntésében nem sok vizet zavarhatott. Szerintem senkinek a fejében meg nem fordult, hogy Xavi a körülmények ismeretében méla undorral padoztat/dobál ki olyan játékosokat, mint Depay, Auba, Mingu, Nico, de főleg Kessié, ezek olyan játékosok, akik egy nálunk jobb helyzetben lévő klubnál is legrosszabb esetben erős cserék lennének. Koeman lehet ezt jobban megbecsülte volna. De ettől neki még mennie kellett, akkor nem volt semmilyen érv, kb egyetlen egy sem a maradása mellett.FcBarcelona1 írta: ↑2024.10.10. 12:50:08Olyan érzésem van, hogy Flicknek lehetne a mostanitól jobb kerete.
Ok. Én sem szeretem a mi lett volna ha dolgokat.
Koemant már addig sem szabadott volna ott tartani. A végére már jobban ki akarták utálni a játékosok, mint Setient kb, amikoregy halvérű Busi nyilatkozza le, hogy talán más edzővel kéne próbálkozni, akkor már óriási a baj. Ha Koemant ott hagyjuk, lehet simán kikerülünk a BL körforgásból. Xavi ott azért hatalmasat domborított első hónapjaiban, és még úgy sem volt tuti a dolog, csak a végefelé.FcBarcelona1 írta: ↑2024.10.10. 12:18:45Szerintem hagyni kellett volna Koemant arra az évre...
...Esetleg már akkor meg lehetett volna próbálni Flicket.
Az is lehet, mással nem lett volna bajnoki cím, de lehet előrébb tartanánk csapatépítésben
Mindenesetre két klub legendával bántunk rosszul.
Koeman visszakerült a válogatott élére, Xavi szempontjából nem lehet megmondani, hogy a pályafutásának jót, vagy rosszat tett a Barca féle edzőség.
Áthozom. Kövezzetek meg, de Laporta egyik nagy hibájának tartom. Nagyon kedvelem Xavit játékosként, és a bajnoki címet köszönöm neki edzőként.Troym írta: ↑2024.10.10. 10:35:35Utolsó lennék, aki védi Laportát, de edzőkérdésben az jó döntés volt, hogy kirúgta Xavit.
(más kérdés, hogy nem kellett volna kinevezni, mert ő sem állt készen és nem szakmai alapon történt)
Nem tudom elhinni, hogy csak őt lehetett hozni, csak szokásunkhoz híven 1-1 játékoshoz, edzőhöz ragaszkodunk és nem szondázzuk a lehetőségeinket. Xavi leigazolása 5 millióba került, amit fele-fele ő és a klub fizetett, ami nevetséges összeg egy Katarban dolgozó edzőért. Emlékszem anno is volt minimum 3-5 jelölt, csak ugye egy Gallardo, Gio, Pellegrini nem kapott volna 2 év türelmet, pedig akár ingyen jöhettek volna mások.
Flicknek a kinevezése is jó döntés főleg, mert neki ez egy munkahely!
És a fontos, hogy legyen is. Ameddig nem "otthonaként" tekint valaki erre a helyzetre, hanem "dolgozik" vezetőedzőként, addig szakmailag a legjobb munkát akarja végezni és nem érzelmi, hanem sokkal objektívebb megfontolások vezérlik.
Nekem ezért problémás egykori játékoslegendát (akár LE, akár Xavi) ugyanazon csapat kispadjára rakni, mert kicsit olyan, mint amikor valami rokonodnak kell állást adni, holott biztos vannak jobb jelöltek és ha rosszul végzi a dolgát, akkor csak sértődés árán lehet közölni, plusz ugyanilyen hiszti van a családban is, ha elküldöd.
Azért az új stadion, annak ellenére, hogy csökkentett befogadóképességgel bír komoly bevételinjekció lesz. A jegyek is gondolom drágulnak a Montjuiochoz képest és jóval több eladás is lesz a jelenleginél. A költözés után szerintem rendszeres teltházakkal számolhatunk. A 22/23-as szezonban még a bajnokság kis és középcsapatai ellen is 75-80 ezres nézőszám volt, de bőven volt még egy Mallorca és hasonló meccsen 85-90 ezer. Míg tavaly 40-45 körül mozgott. Most ott lesz a Botiga, ami azért szintén nem kis pénz, a múzeum, stadionlátogatás stb. Szóval elég komoly löket lehet.FcBarcelona1 írta: ↑2024.10.09. 12:56:50
Versenyképes a csapat, de bőven lehetne erősíteni, ha a La Liga FFP-je engedné. Valószínűleg bevétel/kiadás alapján beleférne, az új stadion bevételeivel remélhetőleg komoly erősítés is bele fog férni.
Idén a játékunk is szórakoztató, az eredményesség majd elválik.
Én valahogy azt érzem, hogy évek óta ez a mantra megy
Én is azt érzem, hogy ezt az évet kell túlélni és akkor már jövőre minden jobb lehet. Viszont nem lesz könnyű 19 felnőtt játékosa van a klubnak és ebből 5 en tartosan sérültek talán és közte van Torre és a két cserekapus. Most be kell húzni az első három Bl meccset amíg lendületbe vagyunk. Muszáj túl élniChino írta: ↑2024.09.13. 12:20:55
Viszont ebbe még bele kellene számolni a jövőre kifutó amortizációkat, mert szerintem lesz olyan, aki után már nem kell fizetni. Ha jól tudom Griezmanné még idén benne volt, ami magában olyan 20 millió, de nem vagyok biztos benne.
De ha a stadionban is tudunk egy fél szezont játszani, már magában jelenthet minimum 50 milliós pluszt (főleg ha a BL-ben sokáig elmegyünk). Még ha a befektető nem is fizet, a Nike szerződést nem számítjuk bele, illetve az E-eladásból, BO-ból, fociszerelés plusz szponzorációs bevételéből beáramló összeget sem számoljuk, akkor is tovább növelhetjük a bevételt.
Viszont ebbe még bele kellene számolni a jövőre kifutó amortizációkat, mert szerintem lesz olyan, aki után már nem kell fizetni. Ha jól tudom Griezmanné még idén benne volt, ami magában olyan 20 millió, de nem vagyok biztos benne.Kovbal88 írta: ↑2024.09.13. 11:39:19Azért a klubot büntetik, mert a klub adja be a költségvetést, csak éppen azt nem sikerült tartani.culinho írta: ↑2024.09.13. 09:47:56Valaki tudna segíteni ezt értelmezni: majdnem duplájára emelik a bérkeretet, de nem érjük el az 1:1-t?! Én eddig azt hittem, hogy azért nem vagyunk 1:1-ben, mert a bérkeretünk magasabb, mint a Liga által engedélyezett. Ezekszerint azért büntetnek, mert az egyik befektető nem adta meg a szerződésben vállalt részét? Ezért mért mi vagyunk a hibásak, mért nem az a cég, aki kifarolt? Értem, hogy arra nincs ráhatása a Ligának, de a Barcelona mért tehet erről, még ha valami mutyi is volt az, mért a Klub a felelős? Továbbá, Olmo igazolása télig érvényes, miközben beleférünk az új bérkeretbe, aztán miért nem? Az 1:1 nem azt jelenti, hogy amennyi bevétel jön, annyit költhetünk igazolásra? Valahogy 1:1-en kívül megoldottuk a leigazolását, az új bérkeretbe bele is fér, akkor az 1:1 vagy még az előző számításnak mi köze van ahhoz, hogy a leigazolt, beregisztrált játékos játszhat-e december után? Én sehol nem hallottam még olyat, hogy az adott szövetség egy játékos engedélyét fél szezonra adja csak meg. Minnél több idő tellik el, annál átláthatatlanabb ez az egész és komolyan mondom itt a Ligának kéne magyarázatot adnia, hogy mit miért tesz és mi a célja. A Sevilla esete meg teljesen érhetetlen, mire jó az, ha őket hazavágjuk, miközben több eredményt elértek nemzetközi porondon az elmúlt években, mint az Atletico vagy akár mi.
ez a bérsapka már tökéletesnek mondható, sokkal nagyobb mozgástere lesz a csapatnak legalábbis én így értelmezem, annyi hogy elsősorban szabad lejáró szerződésű játékosokat kell hozni. Ez a lényeg. Az egy 1:1 szerintem meglehet különböző trükközésekkel annyi, hogy nem leszünk vele előrébb,mert hiába igazolhatnánk lenne lehetőség drága játékosokra, ha azzal megint tönkrevágnánk a költségvetést.
Sevillánál nem tudom mi történik, évekig a legjobb 4 között volt a csapat, ha még tönkre is mentek akkor se normális ez a bérsapka, így marad akkor őket le kell rabolni.
Azért a klubot büntetik, mert a klub adja be a költségvetést, csak éppen azt nem sikerült tartani.culinho írta: ↑2024.09.13. 09:47:56Valaki tudna segíteni ezt értelmezni: majdnem duplájára emelik a bérkeretet, de nem érjük el az 1:1-t?! Én eddig azt hittem, hogy azért nem vagyunk 1:1-ben, mert a bérkeretünk magasabb, mint a Liga által engedélyezett. Ezekszerint azért büntetnek, mert az egyik befektető nem adta meg a szerződésben vállalt részét? Ezért mért mi vagyunk a hibásak, mért nem az a cég, aki kifarolt? Értem, hogy arra nincs ráhatása a Ligának, de a Barcelona mért tehet erről, még ha valami mutyi is volt az, mért a Klub a felelős? Továbbá, Olmo igazolása télig érvényes, miközben beleférünk az új bérkeretbe, aztán miért nem? Az 1:1 nem azt jelenti, hogy amennyi bevétel jön, annyit költhetünk igazolásra? Valahogy 1:1-en kívül megoldottuk a leigazolását, az új bérkeretbe bele is fér, akkor az 1:1 vagy még az előző számításnak mi köze van ahhoz, hogy a leigazolt, beregisztrált játékos játszhat-e december után? Én sehol nem hallottam még olyat, hogy az adott szövetség egy játékos engedélyét fél szezonra adja csak meg. Minnél több idő tellik el, annál átláthatatlanabb ez az egész és komolyan mondom itt a Ligának kéne magyarázatot adnia, hogy mit miért tesz és mi a célja. A Sevilla esete meg teljesen érhetetlen, mire jó az, ha őket hazavágjuk, miközben több eredményt elértek nemzetközi porondon az elmúlt években, mint az Atletico vagy akár mi.
Nemrég írtam, a volt elnökük szerint csődben vannak.Troym írta: ↑2024.09.13. 00:29:32Vegyük úgy, hogy a mi számainkat értem (nem így van)FcBarcelona1 írta: ↑2024.09.12. 15:11:30Hivatalos.
Barca bérsapkája 426 millió
Nem értem akkor miért ...
Szerk: május-június környékén 354 volt. A nyári távozók után 426.
És így sem regisztrálhatunk...
Szerk2 a válasz:
Javier Gomez alelnök elmondása szerint amiért nem fizettek a partnerek a Barca Studiosért, azért még mindig büntetés sújtja a klubot.
Ok.
Kicsit off:
A Sevilla 169m eddigi bérkeretére be van írva 2,5m. Ilyet mégis hogy lehet elérni? 11 takarítónéni játszik? Hogy lehetséges 169 milliós keretet 167-el csökkenteni? Vagy nekik gatya és irány a 3-4. osztály?
Vegyük úgy, hogy a mi számainkat értem (nem így van)FcBarcelona1 írta: ↑2024.09.12. 15:11:30Hivatalos.
Barca bérsapkája 426 millió
Nem értem akkor miért ...
Szerk: május-június környékén 354 volt. A nyári távozók után 426.
És így sem regisztrálhatunk...
Szerk2 a válasz:
Javier Gomez alelnök elmondása szerint amiért nem fizettek a partnerek a Barca Studiosért, azért még mindig büntetés sújtja a klubot.
Ok.
Picit helyesbítenék, de véletlenül sem azért, mintha bármilyen jelentősége volna, előbb volt Róma, aztán jött csak Liverpool.FcBarcelona1 írta: ↑2024.09.11. 18:29:59Rakitic, hogy a legjobbnak érezték magukat, minden másra és nem a focira komcentráltak, aztán jött Liverpool meg Róma. A saját szavaival erősítette meg, hogy Club de Amigos voltunk
Bocs, tudnál adni linket, ahol részletesen le volt írva a programja?
Én pont nemrég említettem, hogy a miénken kívül még láttam az Atma ellenit, illetve a Valencia végébe is belenéztem. Nem tudom, hogy a tesója mit tudna a baloson, de én az eddigiek alapján sokkal inkább hoznám Inakit. A válogatottban a szerb meccset nem néztem, de Svájc ellen sem sok maradt meg bennem. Bár ott a kiállítás azért sok mindent megváltoztatott.Peter írta: ↑2024.09.11. 14:53:43Még a lenti kommentek előtt, amikor frissen elolvastam a főoldali cikket, gondoltam elismerően írok két sort, hogy bár előkészített interjú volt, de kellemes meglepetést szerzett nekem Deco értelmes nyilatkozata.
Aztán most döntsön a szurkoló, hogy ki és mi Laporta és/vagy Deco érdeme....???
Apropó, Nico Williams játékát nem követem, mennyire repítette a Bilbaot az első 4 forduló alatt?
(ellenünk láttam, azon kívül érdekel)
Sporton fent van a teljes interjú, okádék az egész oldal, angolul nem jön be, lefagy az egész.Messa írta: ↑2024.09.11. 16:36:29Jópofa ez a Font interjú, most hogy már talán látni a fényt az alagút végén és elérhetjük az 1:1-et, most hirtelen előrehozott választást követel. Az elmúlt években meg amikor a nyakunkba szakadt minden, és kész csoda hogy valahogy túlélte a klub azt az időszakot meg hallgatott mint az a bizonyos a gazban.
Persze nincs kétségem, fordított esetben Laporta épp ugyanezt tenné, csak nagyobb meggyőződéssel.
Ha legalább egy kicsit is lehet hinni Laporta-nak, akkor az idő neki dolgozik (új stadion és az ezzel járó bevételnövekedés, ténylegesen új Nike-deal, stb.) miért menne bele egy választásba a kelleténél korábban? Plusz ez is politika, Font-nak már az egy megerősítés és mini győzelem, ha Laporta belemegy az ilyen teljesen alaptalan kihívásokba, Laporta okosabb ennél.