Josep Maria Bartomeu

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Elküldenéd a vezetőséget?

Igen, mindegy kit igazolnak
166
90%
Nem, ha elhozzák Coutinhot is Dembélé mellé
9
5%
Semmiképp sem
9
5%
 
Szavazatok száma: 184
Samper
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3831
Csatlakozott: 2014.10.22. 16:22:27

2020.09.19. 05:08:23

Barto most élet-halál harcot vív a pénzügyekkel. Ha okt. 5.-ig elborítják az adósságok és egyáltalán nem tud igazolni, akkor egész elnöksége egy totál csőd minden mentség nélkül. Kérdés viszont, hogy egy ilyen esetben mivel tudnak előállni a jelöltek, hogy a sociok bízni tudjanak. Mert már régen nem edzőkről és sztárigazolásokról szól a mese.
Avatar
baas11
Capitá del Barça
Hozzászólások: 777
Csatlakozott: 2007.08.02. 11:19:13
Tartózkodási hely: Közép-pálya

2020.09.19. 02:49:00

Nem latom som ertelmet most mar ennek az egesznek....marciusban igy is ugy is valasztal lesz.
Most mit is nyerunk ?
Mert az h most hetekig megint valami miatt all a ball megy a cirkusz kozbe mar nyakunkon a szezon, ez tutira nem segit semmit viszont sokat árt!
"a nagyobbnak mindig igaza van, még akkor is ha téved..." Lefty ; Fedőneve: Donnie Brasco
Avatar
gránit
Capitá del Barça
Hozzászólások: 996
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2020.09.19. 00:27:21

Semmiféle személyeskedéssel nem éltem, az általad leírtakat minősítettem, nem téged. A válaszodat elnézve viszont nem csodálom, hogy meg sem próbáltad cáfolni az érveimet, ráadásul az általad felhozott példa is öngólt volt a részedről. A ManU azóta nincs sehol, amióta Ferguson lelépett, önmagában semmire nem mennek vele, hogy egy család tulajdonában van a klub. Ellenben a szövetkezeti tulajdonban lévő Barcelona és a szövetkezeti tulajdonban lévő Real Madrid azóta 7 BL-címből ötöt megnyert...
Xavier Hernandez írta:
2020.09.19. 00:15:59

az okoskodó, tudálékos okfejtésed
Ezt úgy hívják, hogy érvelés...
Xavier Hernandez írta:
2020.09.19. 00:15:59

ha te valóban úgy látod, hogy a Bartomeu-féle klubvezetés elmúlt 6 éve egy sikertörténet
Semmi ilyesmit nem írtam. :D Pedig nem nehéz értelmezni. Így szerintem se gyötörd magad érvelési kísérlettel...
sansz írta:
2020.09.18. 20:37:02

Lehet olyan tulajfonost is kifogni,aki mikromenedzseli a csapatot és történelmi dolgokat tipor el.
És dönthet úgy,hogy vesz egy golfcsapatot is és inkább oda önti a pénzt a focicsapatát meg szűkebben tartja,de nem adja el. Egy ilyentől nehezebb lenne szabadulni
Így van, Bartomeu le lesz váltva, de egy hülye tulajdonostól szabadulni sem lehet. Pont erről beszéltem a minap New York Knicks-szurkolókkal, hogy nekik is olyan rendszer kéne, ahol a klub a pártoló tagok közösségi tulajdona, így leválthatják a rossz vezetést. Ha kikapnánk egy olyan tulajdonost, mint James Dolan, szabadulni sem tudnánk tőle. Na, ha egy hozzá hasonlót kikapnánk, akkor lenne csak sírás-rívás... Isten ments, jó ez a socio-modell.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gránit 2020.09.19. 02:49:33-kor.
Avatar
Xavier Hernandez
Jugador del Barça
Hozzászólások: 124
Csatlakozott: 2018.01.04. 22:42:42
Tartózkodási hely: Budapest

2020.09.19. 00:15:59

gránit írta:
2020.09.18. 23:38:45
Xavier Hernandez írta:
2020.09.18. 12:38:49
Ez egy baromság (inkább be sem másolom, egy blaszfémia a klubbal szemben). A socio-rendszer jó úgy, ahogy van, ha nem lenne, Bartomeu maradhatna, ameddig csak akarna. A socio-rendszernek köszönhető egyáltalán, hogy az elnök leváltható [... ]
Alapvetően piti dolognak tartom a személyeskedést a fórumtársakkal, de ha már így meg lettem szólítva, akkor jelezném, hogy az én véleményem viszont az, hogy amit te írsz, az az igazán nagy baromság :).
Tételesen is cáfolhatnám az okoskodó, tudálékos okfejtésedet, de nem fárasztom magam ezzel. Maradjunk annyiban, ha te valóban úgy látod, hogy a Barcánál jól működik a "közvetlen demokrácia", és ennek mentén a Bartomeu-féle klubvezetés elmúlt 6 éve egy sikertörténet, akkor egy másik dimenzióban élsz :).
Előbb tájékozódj az adott témában, aztán alkoss véleményt.
Avatar
gránit
Capitá del Barça
Hozzászólások: 996
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2020.09.18. 23:38:45

Xavier Hernandez írta:
2020.09.18. 12:38:49
Ez egy baromság (inkább be sem másolom, egy blaszfémia a klubbal szemben). A socio-rendszer jó úgy, ahogy van, ha nem lenne, Bartomeu maradhatna, ameddig csak akarna. A socio-rendszernek köszönhető egyáltalán, hogy az elnök leváltható, hogy a klub a pártoló tagok közösségi tulajdonában van, és működik a közvetlen demokrácia. Ennek köszönhető, hogy Bartomeu-nak neki tudtak menni, és hogy márciusban mindenképpen menne egyébként is. Pont hogy ebben a rendszerben kérhető számon az elnök.

Az olasz klubok, amelyek a "családok" kezében voltak, hova is jutottak az ezredfordulón? A tulajdonosnak nagyon sokszor halvány fogalma nincsen, mit csinálnak a pénzével, mert vagy nem ért hozzá (és csak sok pénze van, pl örökölte, de fogalma nincs a pénzügyekről), vagy a szakmai dolgokhoz nem ért, és nem tudja, mikor indokolt egy nagyobb pénzkiadás, mikor nem. Egy ilyen tulaj ne ugasson bele a sportszakmai döntésekbe, hogy kit vegyenek meg és kit nem (pl amikor Mourinho helyretette Abramovicsot, hogy ne szövegeljen bele, kire van szükség, mert baromira nem ért hozzá, ő csak egy maffiózó pénzeszsák, a sportszakmai döntésekbe ne szóljon bele). Sok tulajt meg nem is érdekli, hogy a klubja nyer-e valamit, mert nem érdekli a sport, csak a profit, és az egész klubot fejőstehénnek tekinti. Ebben az esetben Suárez-re, Neymarra lehet, hogy nem költünk hatalmas összegeket, mert a tulajt nem érdekli, hogy nyer-e BL-t a csapat vagy sem, mert sok tulaj csak a saját, pillatatnyi profit-érdekeltségeivel foglalkozik, Suárez meg nem vétele például máris több mint 70 millió euróval nagyobb profittal kecsegtetett volna a számára. A BL-győzelmet meg pont letojja, mert csak a rövid-távú profit-kilátásai érdekli. Rengeteg ilyen tulaj van. Egy ilyen tulajnak Bartomeu egy aranybánya lehetett volna, az elmúlt években elképesztő mértékben nőttek a klub bevételei. Bartomeu hibája az, hogy ezt nem jól költötték el. Egy tulajdonos viszont baromira örülne egy ilyen elnöknek, növeli neki a bevételeket, a játékosvásárlásokat korlátozná, és itt lenne neki egy klub meg egy elnök, aki százmilliókat termel ki neki. Le se lehetne Bartomeu-t váltani.

Bartomeu pont hogy a kedvence lenne egy hülye tulajnak, aki csak profitot akar látni a klubból, mindössze a kiadásokat kell befagyasztania, és itt lenne neki egy menedzsment, ami már az egymilliárdos bevételt ostromolná, több százmilliós tiszta nyereség reményével. Egy ostoba tulajnak Bartomeu egy aranytojást tojó tyúk lenne. Pont a socio-rendszernek köszönhető, hogy Bartomeu egyáltalán leváltható, annak, hogy a klub a pártoló tagok társadalmi tulajdonában van, és nem egy tulaj szűk látókörű, öncélú profit-hajkurászásának a rabja, és az elnök, akár termeli a százmilliós nyereséget, akár nem, ha nem hoz jó sportszakmai döntéseket (amit egy tulaj pont letojna, ha hoz neki évi 200+ millió eurós tiszta nyereséget), leválthatja. Pont hogy abban a rendszerben lenne kódolva, hogy nem a klub érdekei mentén születnek meghatározó döntések, ha az egészet odaadnánk egy tulajnak, aki a klubot csak fejőstehénnek tekintené, a szükséges igazolások meg elmaradnának, mert a tulaj még plusz 100 milliós profitot akar kivenni a játékszerévé degradált klubból. Egy tulajnak Bartomeu a kedvenc embere lenne, aki évről évre hajtaná neki a százmilliós tiszta nyereséget, le se lehetne váltani, haláláig itt bohóckodna. A socio-rendszernek köszönhető, hogy a pártoló tagok a közösségi tulajdonosi jogaikat gyakorolva leválthatják.

A klub ne egy tulajdonos "tulajdonosi érdekeitől" függjön, kizárólag sportszakmai alapon hozzanak döntéseket, az meg egyáltalán nem a tulajdonoson múlik. Hol is van a ManU Ferguson óta? Sehol. Pedig egy család tulajdonában van. Mire mennek vele? Semmire. Teljesen kiestek a krémből. A socio-rendszer teljesen jó úgy, ahogy van, hatékonyabban pedig nem akkor fog működni, ha megkaparintja egy tulaj, akinek lövése nincs a fociról. Akkor tudna hatékonyabban működni, ha az elnökség szerepét csökkentjük, az edző jogosultságait pedig növeljük. Jelenleg nem az edző alakítja a keretet, hanem mások alakítják neki. A közgyűlésnek minden évben meg kellene szavaznia egy elkülönített pénzügyi keretet az edzőnek, amivel az szabadon gazdálkodhatna, az elnökségtől teljesen függetlenül. Így nem fordulhatna elő az, hogy olyan játékosokat igazolnak, akik nem szerepelnek az edző elképzeléseiben. A sportigazgató pozíciója teljesen fölösleges, ezt a szerepkört az edzőnek kell megkapnia, dolgozzon olyan játékosokkal, akikkel ő akar dolgozni, ne mások alakítsák helyette a keretet, amiből aztán neki kell kifőznie valamit. A szervezet minőségi átalakításával lehet fejleszteni a klubon, nem azzal, hogy odaadjuk egy tulajnak, aki aztán fejőstehénként kezelheti azt.

Amit az állami tulajdonról írtál, az is egy baromság. Pont most a járvány alatt világlott ki az egész világon, mekkora jelentősége van az állami egészségügynek, többek között. Ki tudná megfizetni azt, hogy hetekre, hónapokra befeküdjön egy magánkórházba koronavírussal? Az egész családi vagyon odalenne. Pont most világlik ki, mekkora jelentősége van az állami közszolgáltatásoknak. De említhetném a tömegközlekedést is, Németországban is, Ausztriában is, Svájcban is mind állami tulajdonban van a vasút. Ha privatizálnák, annyi változna, hogy az egekbe nőnének a jegyárak, miközben az állam olcsó utazási lehetőséget tud biztosítani az embereknek. Szemben egy magántulajjal, ami csak a saját profit-érdekeltségeivel foglalkozik, nem a közösség érdekeivel, és szépen megfejné az embereket, a társadalom vérén hízva. Miközben neki ugyanúgy nem lennének versenytársai, ugyanúgy nem lenne rákényszerítve a minőségi szolgáltatás nyújtására, magyarán az egész magában foglalja az állami szektor hibáit, az előnyeit viszont nem. Ellenben a britek jól elrontották az egész vasutat, mivel privatizálták, a tulajdonos csak a saját profit-érdekeltségeit tartja szem előtt, csökkenti a járatokat, mert így kevesebb a költsége, kedvére növelheti a jegyárakat, mert csak a saját profit-érdekeltségeivel foglalkozik, sőt, még a szükséges karbantartásokat is elmulasztja, mert azzal is költséget spórol meg, így következett be a hatfieldi és a paddingtoni vasúti katasztrófa is, amiben emberek tucatjai haltak meg. Ezért nem privatizálják azóta a vasutakat...

Az ég egy adta világon semmivel nem lennénk beljebb, ha egy ilyen tulaj venné át a klubot, aki csak a saját profit-érdekeltségeit hajkurássza, fejőstehénként, a játékszereként kezelve a klubot, ami arra kell neki, hogy a saját vagyonát gyarapítsa.

"a választott cégvezetés csak a saját anyagi érdekeit nézi" - ez is egy baromság, az elnökség nem is fektethet pénzt klubba. Ha egy tulaj venné át az egészet, na, ő nézné csak és kizárólag a saját anyagi érdekeit. Hozzáteszem, a Barcelonához hasonlóan a Real Madrid is szövetkezeti tulajdonban van, ott is a sociók közösségi tulajdona a klub, és brilliánsan működik a modell, halomra nyerték a BL-eket, miközben egy ManU nem volt sehol. ManU? Kösz, nem. Olasz "családok" által uralt maffia-klubmodell? Kösz, nem. Ha valaki magántulajdont akar, csinálja meg a maga bizniszét, és ne közösségek tulajdonára telepedjen rá piócaként, hogy aztán az egészet a saját fejősteheneként kezelje.
Barcahun
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 350
Csatlakozott: 2020.09.04. 16:09:08

2020.09.18. 22:03:06

sansz írta:
2020.09.18. 20:37:02
Xavier Hernandez írta:
2020.09.18. 12:38:49
, aztán Dembélé, Coutinho, Griezmann leigazolása óriási fizetésekkel...Ne legyünk naivak, ennyire nem lehet ..
Azt ne felejtsd el,hogy Coutinhonak és Dembelének ugrálva tapsikolt a fél föórum is, az, hogy mekkora a fizetés..tényleg elszálltak, de a a Barca a legjobb csapat volt, legnagasabb fizukkal, az újabbak is így kértek,főleg akit mindenáron akarunk.

Nem tudjuk Messi mire gondolt, de szerintem nem arra,mint mi. Ő anno egyszer mondta, hogy Neymart vissza kéne hozni (nem pótolni), sportszakmailag jó lenne.

A rendszer pedig szerintem nem rossz, az ember cseszi el ezt is, azt is.
Lehet olyan tulajfonost is kifogni,aki mikromenedzseli a csapatot és történelmi dolgokat tipor el.
És dönthet úgy,hogy vesz egy golfcsapatot is és inkább oda önti a pénzt a focicsapatát meg szűkebben tartja,de nem adja el. Egy ilyentől nehezebb lenne szabadulni
Ne haragudj, de pl.:Én sose örültem Dembele leigazolásának, Te valami másik dimenzióba lehettél akkor is amikor, kapkodás volt Neymar után és rengetegen vitattuk, nem csak azt hogy ennyiért nem éri meg, hanem, hogy 2 hét alatt nem lehet potolni Neyt és átmeneti megoldás kellett volna.
És ugye Te nem mondod komolyan, hogy ha teljesen végignézted a Messi interjút neked annyi esett le az a baja Neyt nem hozták vissza #-o :mrgreen: sportszakmailag?
Coutinak meg már azért is örült az ember, mert nem volt szélső, egy szezon alatt németbe 2000 percet játszot, 3 szezon alatt spanyolba 3000... Nem volt már Iniesta se, ő nagyon kellett, talán túlságosan is beleroppant teherbe.
Rendszer nem rossz? Ne röhögtess már, egy sportszakmai csőd :mrgreen: :mrgreen: 1 milliárd eurót költöttek 5 év alatt egy épkézláb csapat nincs, utánpótlásból meg másik csapatokba növik ki magukat a sajátnevelésüek és utánuk sovárgunk :D Más edzők és csapatok meg szülik sorra jobbnál jobb fiatal tehetségeket. Még Madrid is egy katasztrófa, de mennyivel jobban építik a fiatalokat a csapatba, miközben nem igazoltak 100 milla felett 3x is az elmúlt pár évben. Sztm onnan, ahol voltunk idejutni totál káosz és kudarc, és egy megye 3mas klubbvezetés is jobb lett volna ide.
sansz
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 256
Csatlakozott: 2019.09.23. 11:54:39

2020.09.18. 20:37:02

Xavier Hernandez írta:
2020.09.18. 12:38:49
, aztán Dembélé, Coutinho, Griezmann leigazolása óriási fizetésekkel...Ne legyünk naivak, ennyire nem lehet hülye valaki, ilyen hatalmas pénzek mozgása esetén ha leesik itt-ott pár millió euró, szinte fel sem tűnik senkinek.
..
Messi is erre utalt akkor, amikor azt mondta, hogy nincs semmilyen hosszabb távú koncepció, csak a lyukak betömködése folyik.
..
Egy olyan klubnál, mint a pl. a United, ahol a Glazer család kezében van a részvénytöbbség, nem történhetne meg, hogy egy Woodward kilopja szemüket, azonnal kib...sznák a komplett menedzsmentet, ha tudatosan megkárosítanák a tulajdonost!
Én úgy látom, egy eurómilliárdos bevételt produkáló nagycsapat a mai világban már nem működhet versenyképesen úgy, hogy 130000 ember közösségi tulajdonában van - hosszabb távon a klubot mindenképp el kell adni egy valódi tulajdonosnak, aki keményen gyakorolja és számon is kéri a tulajdonosi érdekeit.
Azt ne felejtsd el,hogy Coutinhonak és Dembelének ugrálva tapsikolt a fél föórum is, az, hogy mekkora a fizetés..tényleg elszálltak, de a a Barca a legjobb csapat volt, legnagasabb fizukkal, az újabbak is így kértek,főleg akit mindenáron akarunk.

Nem tudjuk Messi mire gondolt, de szerintem nem arra,mint mi. Ő anno egyszer mondta, hogy Neymart vissza kéne hozni (nem pótolni), sportszakmailag jó lenne.

A rendszer pedig szerintem nem rossz, az ember cseszi el ezt is, azt is.
Lehet olyan tulajfonost is kifogni,aki mikromenedzseli a csapatot és történelmi dolgokat tipor el.
És dönthet úgy,hogy vesz egy golfcsapatot is és inkább oda önti a pénzt a focicsapatát meg szűkebben tartja,de nem adja el. Egy ilyentől nehezebb lenne szabadulni
hau30
Capitá del Barça
Hozzászólások: 620
Csatlakozott: 2008.05.19. 19:31:35
Tartózkodási hely: Pécs

2020.09.18. 14:18:14

LG írta:
2020.09.18. 12:49:44
Setiénnel miért nem volt elég szezon végéig szerződést kötni hosszabbítási opcióval? Akkor most nem lenne pereskedés még vele is.
Itt simán eltudom képzelni, hogy a lőtéri kutya nem akart leülni a kispadra. Kérdezték Xavit, kérdezték Koemant, vagy még kitudja kit, de nemet mondtak.
Aztán jött Setien a tehénpásztor! Ha már tudom, hogy vészmegoldás vagyok, akkor nyilván fel is értékelem magam. Kérhetett volna 3 éves szerződést is simán. Valakit le kellett ültetni a kispadra,ha már EV-t elküldték, úgy hogy előzetesen nem egyeztettek senkivel.
Koeman is vészmegoldás. Év végétől valszeg nem ő lesz az edző. Ezt tudja Ő is. Ha már így van, akkor nyilván lehúzza a klubbot annyira amennyire csak lehet.
Ez mind-mind azt tükrözi, hogy hatalmas a baj itt. És nem akarnak lelépni.... :twisted: :twisted: :twisted:
Biztos valami maffia van a háttérben és idő kell nekik.
Ne vicceljünk már, hogy ami jogilag jár Setiennek azt nem fizetik ki. Nagyon nincs zseton ez azt mutatja.
Jövő tavaszra lesz teljes a kakikupac valahogy azt érzem. Majd mikor a szerződésben lévő játékosok mennek perre a fizetésükért.
Barcahun
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 350
Csatlakozott: 2020.09.04. 16:09:08

2020.09.18. 13:20:04

LG írta:
2020.09.18. 12:49:44
Eleve hülyeség volt Messivel olyan szerződés kötni, hogy ha akar, jún. 10-ig ingyen elmehet. Nem történt meg, de hatalmas fricska lett volna, azért még mindig egy nagyon értékes játékosról van szó.

Itt van Suarez. Elméletileg ha marad, azért nem játszhat sokat, mert akkor automatikusan meghosszabbodik a szerződése. #-o

Setiénnel miért nem volt elég szezon végéig szerződést kötni hosszabbítási opcióval? Akkor most nem lenne pereskedés még vele is.

Koemannal is kötöttek két évest szerződést, pedig tudják, hogy ha nem villant valami nagyon komolyat, akkor szezon végén elküldik. Persze lehet, hogy Barca-legengaként lesz annyira gáláns, hogy lemond a maradék fizetéséről. Vagy nem.

A Coutinho bayernes BL-győzelméért fizetett pénz. Nem egy hatalmas összeg, de rajtunk röhögött a világ. Jogosan!

És ezek csak olyan emberek, akiknek a szerződése mostanában valamiért terítékre került. De simán benne van, hogy a többiek szerződésébe is kerültek hasonló zseniális opciók. Lehet hogy Busiékat is azért nem lehet elküldeni, mert akkor a nevükre íródik a fél Nou Camp, vagy valami ilyesmi. :mrgreen:
1. Messi lehet csak ígyment bele az új szerződésekbe, ez lényegében neki plusz pénz, hiszen az árát megkapja majd az új csapattól aláírási pénznek, amit a Barca fizet végülis azzal, hogy nem kap érte pénzt, azaz megint fairplayt és pénzügyi korlátait ki tudták játszani ezzel a klubbnak.

2. Ezek az előnytelen szerződések egyre rosszabbak, senki nem mert beleszállni a nagyokba, vagy vállalni felelőséget és elküldeni őket. Vicc Rakitic is 80 milláért, francnak nem ment a PSG-be mert szeret itt lenni, kit érdekel nem is játszott annyit, és 1,5 mehetett végül, máshol fogják aztán leküldik B-be ezeket amíg el nem húznak, ki ad már 32 éves játékosnak olyan szerződést, hogy 25 millát keresel, meg 12 fizetek ha elküldelek, de ha van kedved maradj ennyiért 35 éves korodig biztos bomba leszel akkor is :D...

3.-4. Nem jött volna egy edző sem ide, ez azért nem az NB1 :D itt ha nem raknak le 2 éves szerződést eléd, senki nem ír alá.

5. Ezt cáfolták, csak ha Barcával nyert volna, akkor kell fizetni.
Barcahun
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 350
Csatlakozott: 2020.09.04. 16:09:08

2020.09.18. 13:11:21

sansz írta:
2020.09.18. 12:28:25
Barcahun írta:
2020.09.18. 11:47:28


Miért ne vihette volna perre? Ha tényleg jelezte neki Juni 30 előtt? Messi nyilatkozata nem véletlenül ..
Oké, értem én,hogy ez egy érzelmi ügy és Barto az egyedüli rossz és most hepaj van, de Messit kár ide keverni, bőven sok sara van neki is. Eleve nonszensz, hogy ennek vagy annak kell hinni. Egyiknek se kell. Ha Messi mondta is Bartonak egy éve, utána legalább két interjúban azt mondta,hogy nem megy el a Barcából. Most Bartotól függetlenül Messi valakinek akkor hazudott és ez nem hit kérdése.
Másrészrészről régebb óta emlegette a sportszakmai dolgot, de ez neki annyiban merült ki,hogy Neymart vissza kell hozni.
Az interjú meg egy külön álom világ, ingyen a vereség után egy bocsi nélkül akart lelécelni, aztán meg azt mondja,hogy azért nem megy,mert a klubot nem akarná perelni? NC. Bartoba éppen csak annyira szállt bele,ami mindkettőnek pont jó volt. Messi is mond valamit, de azért nem olyat,hogy ne lehessen ignorálni. Arra nem reagált mikor Barto felajánlotta,hogy lelép,ha kiáll és elmondja Messi,hogy miatta akar menni. Nincs üldözési mániám, de ha összejátszanának suttyomban,akkor se csinálhatták volna ügyesebben.

Én továbbra is sajnálom ezt a cirkuszt,nem vagyok túl optimista. Egyfelől Fonténak kedvez Laportával szemben az előbbre hozott választás. Másrészt a játékosállomány most végre elég jó Pedri, Trincao,Fati, Puig végre focit is mutat és lehetett volna a focira koncentrálni ősszel.
Teljesen egyetértek ezzel a résszel (fél éve is nyilatkozta, itt vonul vissza) csak arra tértem ki, ha mondta 30.-a előtt viheti perre, valamint Barto nem tartja a szavát, ahogy le se mondott pedig maradt Messi, így simán hihető, amit mondott (legalábbis egy része). Messit nem kell bemutatni, modern foci áldozata Ő is, pénz pénz pénz. Korrekt lett volna nem így pénzért csináltat eleve interjút, hanem közösségi médián elondja ezt, aztán faxolgat, de ez már téma. Nem csak Barto hibája természetesen ez az öltöző ránőtt vezetésre, ezért születtek ilyen előnytelen szerződések is, viszont a keret sztm pocsék, és évekig az is lesz. Ha nem lendül formába a 400 milliós trió (grizi, cuti, dembi) akkor dobogóért megy majd a harc maximum, főleg miután elment majd Messi.
Elég rendesen beleszállt, nyilván a fociba azért vannak íratlan szabályok, hidd el ennél jobban ezen kereteken belül nem lehetett volna, plussz, azért még Barto a Boss, simán padozik, ha nagyon alpáriba megy. Egyben viszont kétség kivül igazad a focira kéne koncentrálni.
LG
Az Év fórumozója 2016
Hozzászólások: 18867
Csatlakozott: 2004.12.17. 21:03:01

2020.09.18. 12:49:44

Eleve hülyeség volt Messivel olyan szerződés kötni, hogy ha akar, jún. 10-ig ingyen elmehet. Nem történt meg, de hatalmas fricska lett volna, azért még mindig egy nagyon értékes játékosról van szó.

Itt van Suarez. Elméletileg ha marad, azért nem játszhat sokat, mert akkor automatikusan meghosszabbodik a szerződése. #-o

Setiénnel miért nem volt elég szezon végéig szerződést kötni hosszabbítási opcióval? Akkor most nem lenne pereskedés még vele is.

Koemannal is kötöttek két évest szerződést, pedig tudják, hogy ha nem villant valami nagyon komolyat, akkor szezon végén elküldik. Persze lehet, hogy Barca-legengaként lesz annyira gáláns, hogy lemond a maradék fizetéséről. Vagy nem.

A Coutinho bayernes BL-győzelméért fizetett pénz. Nem egy hatalmas összeg, de rajtunk röhögött a világ. Jogosan!

És ezek csak olyan emberek, akiknek a szerződése mostanában valamiért terítékre került. De simán benne van, hogy a többiek szerződésébe is kerültek hasonló zseniális opciók. Lehet hogy Busiékat is azért nem lehet elküldeni, mert akkor a nevükre íródik a fél Nou Camp, vagy valami ilyesmi. :mrgreen:
Avatar
Xavier Hernandez
Jugador del Barça
Hozzászólások: 124
Csatlakozott: 2018.01.04. 22:42:42
Tartózkodási hely: Budapest

2020.09.18. 12:38:49

Az ilyen típusú karakterek sose lépnek vissza önként (lásd nálunk Fletó esetét), mindig elmennek a falig. Bartomeu az üzleti szférából került a Barca közelébe, korábban a kosárlabdacsapatot vitte, sose volt semmi köze a focihoz - talán gyerekkorában dekázgatott párat... Regnálása alatt iszonyatos pénzek tűntek el, az igazolások kapcsán megjelenő "ügynöki jutalék" címén bármekkora összegeket el lehet számolni, már anno André Gomes és Arda Turan is bőven túlárazva, 30-40m € körüli pénzekért jöttek - végül fillérekért mentek, aztán Dembélé, Coutinho, Griezmann leigazolása óriási fizetésekkel...Ne legyünk naivak, ennyire nem lehet hülye valaki, ilyen hatalmas pénzek mozgása esetén ha leesik itt-ott pár millió euró, szinte fel sem tűnik senkinek. Nyilván ez megy más kluboknál is, csak talán kevésbé látványosan, a foci óriási üzlet, már régen nem a játékról szól. Aztán az a klub kasszájából finanszírozott kampány az aktív játékosok és klublegendák ellen... ilyesmi sem történhetne meg egy olyan csapatnál, ahol nem egy választott klubvezetés gyakorolja a döntési jogokat a sociók nevében.

Ez nem is fog megváltozni a jövőben, amíg a Barcánál nincs valódi tulajdonos, aki rendszeresen számon kérné a menedzsment pénzköltéseit - ebben a rendszerben sajnos kódolva van, hogy nem a klub érdekei mentén születnek meghatározó döntések. A klub jelenleg úgy működik, mint egy gazdátlan állami vállalat, ahol ténylegesen senki nem gyakorolja a tulajdonosi jogokat, és ahol a választott cégvezetés csak a saját anyagi érdekeit nézi, semmit nem törődve azzal, hogy mi lesz a céggel azután, ha már lejárt a mandátumuk. Messi is erre utalt akkor, amikor azt mondta, hogy nincs semmilyen hosszabb távú koncepció, csak a lyukak betömködése folyik.

Egy olyan klubnál, mint a pl. a United, ahol a Glazer család kezében van a részvénytöbbség, nem történhetne meg, hogy egy Woodward kilopja szemüket, azonnal kib...sznák a komplett menedzsmentet, ha tudatosan megkárosítanák a tulajdonost!
Én úgy látom, egy eurómilliárdos bevételt produkáló nagycsapat a mai világban már nem működhet versenyképesen úgy, hogy 130000 ember közösségi tulajdonában van - hosszabb távon a klubot mindenképp el kell adni egy valódi tulajdonosnak, aki keményen gyakorolja és számon is kéri a tulajdonosi érdekeit.
sansz
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 256
Csatlakozott: 2019.09.23. 11:54:39

2020.09.18. 12:28:25

Barcahun írta:
2020.09.18. 11:47:28


Miért ne vihette volna perre? Ha tényleg jelezte neki Juni 30 előtt? Messi nyilatkozata nem véletlenül született (sok pénzért :mrgreen: , de hát ez a foci) azért a két embert elnézve én inkább Messinek hiszek. Ez tekinthető szóbeli megállapodásnak, elakarok menni, rendben szezon végén, addig meccsre koncentrálj, ő jóhiszeműen járt el. Persze ez Messi szava, Baromteuéval szemben, de ha van bármilyen írásos bizonyítéka erre akár egy sms, bezony nem csak vihette, de nyerte is volna a pert.
Más kérdés semmi értelme, fél évig nem játszott volna, választásokon meg ez a Baromteu el sem indul, tehát ott lett volna ahol a part szakad, neki ez egy lose-lose szitu volt.
Baromteu nem szeretett volna úgy bevonulni a történelem könyvbe, mint a legrosszabb elnök, aki a Barca legnagyobb játékosát elveszti, Ő egy politikus, rádásul tudta egy bizalmalanságin elbukik, ha megy Messi, más kérdés, hogy így is =D> . Érdemes lesz figyelni, hogy fogják a végletekig húzni ezt is, amíg ledarálnak minden fontos dokumentumot =P~ Messi maradása után se mondott le, holott, ha nyilvánosan kiáll és vele van baja elmegy akár csak maradjon, sztm ennél nyilvánosabban beleállni nem lehetett :mrgreen: elmondta átverte, nincs sportszakamai projekt, és évek óta csak tömködi a lyukakat a súllyedő hajón a vezetés.
Oké, értem én,hogy ez egy érzelmi ügy és Barto az egyedüli rossz és most hepaj van, de Messit kár ide keverni, bőven sok sara van neki is. Eleve nonszensz, hogy ennek vagy annak kell hinni. Egyiknek se kell. Ha Messi mondta is Bartonak egy éve, utána legalább két interjúban azt mondta,hogy nem megy el a Barcából. Most Bartotól függetlenül Messi valakinek akkor hazudott és ez nem hit kérdése.
Másrészrészről régebb óta emlegette a sportszakmai dolgot, de ez neki annyiban merült ki,hogy Neymart vissza kell hozni.
Az interjú meg egy külön álom világ, ingyen a vereség után egy bocsi nélkül akart lelécelni, aztán meg azt mondja,hogy azért nem megy,mert a klubot nem akarná perelni? NC. Bartoba éppen csak annyira szállt bele,ami mindkettőnek pont jó volt. Messi is mond valamit, de azért nem olyat,hogy ne lehessen ignorálni. Arra nem reagált mikor Barto felajánlotta,hogy lelép,ha kiáll és elmondja Messi,hogy miatta akar menni. Nincs üldözési mániám, de ha összejátszanának suttyomban,akkor se csinálhatták volna ügyesebben.

Én továbbra is sajnálom ezt a cirkuszt,nem vagyok túl optimista. Egyfelől Fonténak kedvez Laportával szemben az előbbre hozott választás. Másrészt a játékosállomány most végre elég jó Pedri, Trincao,Fati, Puig végre focit is mutat és lehetett volna a focira koncentrálni ősszel.
Barcahun
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 350
Csatlakozott: 2020.09.04. 16:09:08

2020.09.18. 11:47:28

davi10 írta:
2020.09.18. 10:48:52
MessiNeymarSuarez írta:
2020.09.18. 10:31:38
A jelen-volt Barca legendák ellen a klub pénzéből lejárató propagandát indított, Messi is perre vihette volna és most Setien is megteszi mert nem tartja magát a leírtakhoz.
Messi miért vihette volna perre? Még mindig a Június 30 =/= szezon vége?

Amúgy egyetértek, tényleg egy gerinctelen állat, csak mellé még hülye is.
Nincs kétségem afelől, hogy a Laporta-brigád alatt is voltak mutyik, csak Ő okosan csinálta és vigyázott az imidzsére, és nem utolsó sorban végezte a munkáját és a csúcsra vezette a klubot.
Barto-nak meg olyan balhéi vannak, mintha valami utolsó balkáni klub lennénk.
Miért ne vihette volna perre? Ha tényleg jelezte neki Juni 30 előtt? Messi nyilatkozata nem véletlenül született (sok pénzért :mrgreen: , de hát ez a foci) azért a két embert elnézve én inkább Messinek hiszek. Ez tekinthető szóbeli megállapodásnak, elakarok menni, rendben szezon végén, addig meccsre koncentrálj, ő jóhiszeműen járt el. Persze ez Messi szava, Baromteuéval szemben, de ha van bármilyen írásos bizonyítéka erre akár egy sms, bezony nem csak vihette, de nyerte is volna a pert.
Más kérdés semmi értelme, fél évig nem játszott volna, választásokon meg ez a Baromteu el sem indul, tehát ott lett volna ahol a part szakad, neki ez egy lose-lose szitu volt.
Baromteu nem szeretett volna úgy bevonulni a történelem könyvbe, mint a legrosszabb elnök, aki a Barca legnagyobb játékosát elveszti, Ő egy politikus, rádásul tudta egy bizalmalanságin elbukik, ha megy Messi, más kérdés, hogy így is =D> . Érdemes lesz figyelni, hogy fogják a végletekig húzni ezt is, amíg ledarálnak minden fontos dokumentumot =P~ Messi maradása után se mondott le, holott, ha nyilvánosan kiáll és vele van baja elmegy akár csak maradjon, sztm ennél nyilvánosabban beleállni nem lehetett :mrgreen: elmondta átverte, nincs sportszakamai projekt, és évek óta csak tömködi a lyukakat a súllyedő hajón a vezetés.
Avatar
davi10
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3698
Csatlakozott: 2007.10.06. 20:02:40
Tartózkodási hely: Budapest

2020.09.18. 10:48:52

MessiNeymarSuarez írta:
2020.09.18. 10:31:38
A jelen-volt Barca legendák ellen a klub pénzéből lejárató propagandát indított, Messi is perre vihette volna és most Setien is megteszi mert nem tartja magát a leírtakhoz.
Messi miért vihette volna perre? Még mindig a Június 30 =/= szezon vége?

Amúgy egyetértek, tényleg egy gerinctelen állat, csak mellé még hülye is.
Nincs kétségem afelől, hogy a Laporta-brigád alatt is voltak mutyik, csak Ő okosan csinálta és vigyázott az imidzsére, és nem utolsó sorban végezte a munkáját és a csúcsra vezette a klubot.
Barto-nak meg olyan balhéi vannak, mintha valami utolsó balkáni klub lennénk.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Avatar
MessiNeymarSuarez
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 8951
Csatlakozott: 2014.10.18. 14:14:18
Tartózkodási hely: Budapest

2020.09.18. 10:31:38

Stalkyard írta:
2020.09.18. 10:09:17
Ne legyetek már ennyire naivak. Ő egy politikus, mellé valószínűleg bűnöző is. Marhára nem érdekli az emberek róla alkotott véleménye, lelkiismeretet meg még csak nyomokban sem tartalmaz. Őt egyedül az érdekli, hogy megússza jogilag és pénzügyileg ezt az egészet. Vagy el kell takarítani még a nyomokat, vagy olvastam olyat is, hogy ha önként lemond az elnökség, akkor nekik kellene saját pénzből fedezni a veszteségeket, míg ha referendummal távozik, elvileg nem. Szóval nem fog lemondani, így vagy úgy.
Pontosan.
Szét zúzta a klubot mind erkölcsileg mind teljesítményileg. A jelen-volt Barca legendák ellen a klub pénzéből lejárató propagandát indított, Messi is perre vihette volna és most Setien is megteszi mert nem tartja magát a leírtakhoz.
A 2015-ös csapat kezdőtagjából 5 év alatt nem sikerült érdemben reprodukálni 1 játékost sem, a korrupciós ügyekről nem is beszélve

Az utolsó napig amíg joga van hozzá ott fog ülni, és le merem fogadni a tényleges szavazaton is minden tőle telhetőt megtesz hogy a lehető legtöbbet érvénytelenítse és ha 2 szavazaton bukik el a 2/3 akkor utána 0 önkritikával nagy vigyorral fog kiállni a közönség elé.

Tipikus minden hájjal megkent szemétláda aki tudja és kihasználja azt hogy demokrácia van és nem rohanják le fegyverestül 20ezren az irodát a fejét akarva ha nem tetszik valami, és a végletekig szivathatja a klubot mert joga van hozzá.
Remélem sikerül a lemondatás és megy a börtönbe Rosell mellé.
Avatar
Stalkyard
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3049
Csatlakozott: 2010.05.19. 19:10:30

2020.09.18. 10:09:17

Ne legyetek már ennyire naivak. Ő egy politikus, mellé valószínűleg bűnöző is. Marhára nem érdekli az emberek róla alkotott véleménye, lelkiismeretet meg még csak nyomokban sem tartalmaz. Őt egyedül az érdekli, hogy megússza jogilag és pénzügyileg ezt az egészet. Vagy el kell takarítani még a nyomokat, vagy olvastam olyat is, hogy ha önként lemond az elnökség, akkor nekik kellene saját pénzből fedezni a veszteségeket, míg ha referendummal távozik, elvileg nem. Szóval nem fog lemondani, így vagy úgy.
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
drobika
Capitá del Barça
Hozzászólások: 634
Csatlakozott: 2017.10.12. 11:54:08

2020.09.18. 08:56:17

Már majdnem 9 óra! Még mindíg ő az elnök? Semmi lemondás?
Jó vicc, ennek az embernek az arcán krokodilbőr van.
Mit csinálhat most az irodájában, hogy megy ki a beosztottak közé? Nem fél a sajtó-telefonoktól, megkeresésektől, hogy most miért van még ott?
El nem tudom képzelni, hogy mi járhat a fejében!
Eszméletlen szégyen!
Avatar
Tobias88
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1528
Csatlakozott: 2005.12.21. 20:08:13

2020.09.17. 23:51:00

Még ma lemond? Lol. Le kell még darálni pár ezer szerződést és iratot, beletelik pár hétbe
94:39 6 - 1
Avatar
soadroli
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4273
Csatlakozott: 2008.05.17. 19:50:58

2020.09.17. 22:15:25

OFFICIAL BARÇA STATEMENT: The club acknowledge having received 20687 signatures for the vote of no confidence.
Kép
Barcahun
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 350
Csatlakozott: 2020.09.04. 16:09:08

2020.09.17. 21:27:25

Tübb szempontból is nyerünk, egyrészt ez egy üzenet értékű dolog, másrészt minden perc ajándék amennyivel előbb húznak el. Pénz a vírusmiatt télen sem lesz és nyárra is csak akkor lenne, ha bl és liga győzelem lenne a végére, nincs mit elbarmoljanak.
űviszont ennyi idő alatt Baromteu a sok korrupciós ügyét nem fogja tudni maradéktalanul elfedni, valamint Messi új szerződését is le kell tenni januárig, bár sztm így is megállapodik a Cityvel.
zsovagi
Barça B
Hozzászólások: 31
Csatlakozott: 2006.03.23. 18:16:56

2020.09.17. 21:19:43

barca_bome írta:
2020.09.17. 18:40:28

Max annyit "nyerünk", hogy pénzügyileg Barto és a sleppje ráfizetéssel lép le. Meg ott lesz papíron, hogy el lettek takarítva, gyakorlatilag már tök mindegy.
Azért ennél sokkal többet: ugyan alapból március végén megrendeznék az új választásokat, de ők csak júniussal vennék át az irányítást (csak tudnának magabiztosan előre szervezkedni a háttérben). Ezért, ha a bizalmatlanságival február elején hatalomra kerül az új elnök, kb 4 hónapot nyerünk. És szerintem minden Barto mentes nap aranyat ér...
LG
Az Év fórumozója 2016
Hozzászólások: 18867
Csatlakozott: 2004.12.17. 21:03:01

2020.09.17. 21:00:53

Végre valami jó hír! Ha valóban lesz bizalmatlansági szavazás, remélem a 2/3-nál is jóval meggyőzőbb többség fogja a pokolba küldeni őt! Legyen csak nyilvánvaló számára, mennyire megveti őt már mindenki, aki szereti ezt a klubot.
Zsoklop6
Barça C
Hozzászólások: 5
Csatlakozott: 2020.09.15. 12:07:31

2020.09.17. 20:17:37

És ki a legesélyesebb elnökjelölt? Font terveit olvastam, jónak tűnnek, de Laportát már szimplán csak az arca miatt leültetném, hatalmas arc a pali. :lol:
Avatar
geridoss
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2520
Csatlakozott: 2008.11.30. 23:00:46
Tartózkodási hely: Zürich

2020.09.17. 18:43:51

Arról nem tudtok esetleg hiteles információt, hogy a téli átigazolási ablak is el lesz-e tolva? Mivel a nyári talán októberben zárul, ezért gondolom. De lehet az már rendesen megy majd, ha nem szakad megint félbe minden bajnokság.
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/
Barca&Brazil 4ever!
Ronaldinho -- Neymar -- Rakitic
Válasz küldése