Josep Maria Bartomeu

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Peter
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1362
Csatlakozott: 2019.09.04. 02:22:17

2021.08.14. 20:22:45

torrestoni írta:
2021.08.14. 19:08:14
Uramatyám.

Egyszerűen csak a hibák ellenére én személy szerint egy culét látok, akiben annyira legalább megbízom, hogy nem szándékosan ártani akar és nem teljesen idióta.

Nem megbántva senkit, de itt arról van szó, hogy nem tudjátok elfogadni a valóságot. Értem én, hogy elég egyszerű, amiket ígért és nem kell a szomszédba mennie undorító politikusi megnyilvánulásokért. Az eredmények is önmagáért beszélnek, de ebben ha félinformációk, ha tulajdonképpen tények is, de igazolják némileg, hogy eléggé lehetetlen helyzetben van. Amikor vidzont már ott járunk, mintha Laporta szinte szándékosan szedné szét a klubot, alapozva ezt pl olyan magvas dolgokra, mint Koeman megtartása, miközben nem fogja fel az ember, hogy az önmagában mennyire volt reális és milyen költségekkel járt volna (persze ez csak felinformacio ugye megint...) az az a szint szvsz, mint az oltásellennesség. És ez csak egyetlen olyan példa, amikor néhányan durcás kisgyerekként sírnak, hogy "miért nem csinálja jól". Nem irigyellem aki ezzel küzd. Peace
Be vagyok oltva - ha már oltásellenesség -, nem durcás, nem sírós vélemény volt, hanem csak egyszerűen cinikus. Tények és félinformációk ismeretében vagy ismerete nélkül, maradjunk annyiban, hogy szándékosan ártani nem akar. Eddigi tevékenységének megítélése minimum megosztó, mindenestre az én véleményem szerint lett volna ideje tartalmi dolgokra felkészülni a választások előtt. A választások nem "tegnap" voltak, ennek ellenére mégis folyamatosan "ma" derülnek ki a dolgok, hogy gyakorlatilag ezen azért, azon ezért nem lehet változtatni, mert így vagy úgy, de meg van kötve a kezünk.
Gyakorlatilag Messi távozásán kívül semmi az égvilágon nem történt. Messi távozását nem minősítem, de ez is úgy történt, mintha Laporta tegnap még nem is tudta volna, hogy reggel meg kell válni Messitől.
Na most akkor ki az aki álomvilágban él és nem akarja elhinni, hogy nincs télapó?
Ugyanakkor, hogy mire fogja tudni vinni a nagy karizmájával, habitusával, azt majd az idő eldönti.
Nem most írom le először, én leszek az első, aki télapóra várás közben azt fogom írni, hogy "mea culpa" Laporta.
Bevallom, nagyon szeretném, ha ez bekövetkezhetne.
torrestoni
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1650
Csatlakozott: 2007.12.14. 01:52:23
Tartózkodási hely: somewhere over the rainbow
Kapcsolat:

2021.08.14. 19:08:14

Peter írta:
2021.08.14. 14:21:42
dévid villa írta:
2021.08.14. 13:57:17
És miért hisszük el Laportának, hogy amit az előző elnökség gazdálkodásáról mond, az úgy is van? Csak az a kijelentés önmagában, hogy csak 54 millió adósságot hozott a pandémia, ezer sebből vérzik
Mert Laporta egyszer már bizonytott és ő az igazi megváltó, ő csak jót akar, ő tévedhetetlen. Ereiben is Barca vér folyik, szakmailag zseni, a Barca érdekében bárkit képes lenyomni!
Moribával szemben példát statuál, miközben a nyugdíjasokra odafigyel, kerüli annak a látszatát is, hogy bármilyen nyomást megpróbáljon gyakorolni rájuk. Koeman is folytathatja kiemelkedő edzői tevékenységét. Tehát nincs miért megkérdőjelezni Laporta kimagasló tevékenységét, szavait, cselekedeteit.
Uramatyám. Tehát, ha az ilyen jellegű, megalapozott gondolatokból kiindulunk, ezek szerint Laporta tulajdonképpen önkényelműleg lemondott arról is, hogy Messi itt folytathassa. Minek ő(?) , sőt rá gondolt a szezon végén, mikor "nagytakarításról" beszélt, de így leplezte?
Hazudik mindenről, többek között a gazdasági helyzetről, hogy... nem is tudom miért??? Értem én, hogy egy szintig magát mosdatja. Tény. És onnantól? Az FFP is csak azért azokkal az adatokkal számol, mert ő bemondta? Esetleg megfejthetjük a nagy cselt, ergo szimplán kilapátolja a kasszát a saját zsebükbe, ellopják hazára? Még az talán bármennyire reális lehetne, hogy így kényszerítené ki a játékosok fizetéscsökkentését, de ugye azt is csak passzióból tenné, mert ha Messire volt (lett volna) pénz, akkor ugye nem mindegy már? Csak akartak egy évi 60 milliót spórolni, sunyiban a többi játékos csökkentéséből, hogy legközelebb négy helyett 00144 napot nyaraljanak Mallorcán.

A CVC szerződés is egy megvalósult álom, főleg az 50 év elköteleződés és jogok átruhzása. Aki utána számol jelenlegi árfolyamon, mennyire néz ki racionálisnak, az hülye, mert félinformáció. A többi klub is azért írta alá, mert náluk minden tökéletes, nem pedig arra kellett nekik is, hogy egyáltalán kijöjjenek az idény alatt, ez a kis provident pedig a bevételek maximalizálása csak, ajándék.

Koeman mindeközben álmai edzője, fizetésemelést is adna neki, de nincs pofája már (épp), és nem tudja elhazudni nektek ezt, így egyelőre elég neki, hogy a nyakunkon maradt. Mondjuk az nem gond, hogy van évi nagyságrendileg 15 milliós fizetése, amiből még az első évi sem lett átutalva. Az pedig, hogy ki vállalná és mennyiért, édesmindegy. Persze ez utóbbi is mind vagy félinformáció, vagy Laporta hazugság. Ahogy Setién felé a tartozás is...

Az is mind félinformáció, hogy akár csak az FFP nem azt számolná, hogy évi 12 millió megmaradt Coutinho szerződésbontása után, mert bár levezeti nektek grátisz, hogy abból mi kerülne érdemben a bevételi oldalra, s hogy csökkenne a bértömeg valójában, de hát az félinformáció. Mind hiteltelenebb olyan pletykák áll, minthogy ezzel közvetlenül elintézi MBappét Madridba. Ez nem félinformáció, ez reális...

Az is véletlen, hogy szinte az összes topklub anyagi gondokkal küzd, miközben ha csak néha nyitott szemmel járt az ember az elmúlt években és egy kicsit is érdekelte a "mikor igazolunk sztárt" rovatok mellett a háttér is, akkor könnyen láthatóak lettek volna a hírek (persze szigorúan Laporta propaganda volt mind, evidens), amik eléggé arról szóltak, hogy például a Barcelona vesztette a top klubok között az egyik legtöbbet a bevételeiből - leginkább a csodálatos igazolások és fizetések miatt. Nem tudom hol voltunk, de elég könnyű emlékezni, hogy rajtunk röhögtek akkor is, most is. Persze a korábbi, múltbeli, Laporta elnökké válása előtti cikkek is már előre Laportát mosdatták, hazugságok voltak 1 éve, 2 éve, 4 éve is. Mint példaképp a "félinformációk", amik dettó hazugságon alapultak, e emiatt indítottak már jogi lépéseket is a klub ellen, gondolva arra, hogy más kluboknak mennyivel tartozunk még átigazolási díjakból. Minden, mindig félinformáció. A lényeg, hogy mit ígért, és mi lett 7 hónap alatt történelmi mélységű válság ide, vagy oda, az mindegy mi látható belőle (mondjuk legalább a törekvés) , de már előre lehetett tudni, hogy ez lesz, és ezt szándékosan csinálta.

Ő ragaszkodik a katalán négyeshez is csak és kizárólag, meg sem vizsgálták sportszakmai és pénzügyi szempontból, továbbmegyek ő emelné a bérüket, miközben ugye az nem gond, hogy nincs pénz, a kutyának se kellenek, de hát pótlás lenne más a Masiából tonnaszám, vagy ugye pénz a minőségi cseréjükre, sőt ő bojkottálta meg az átigazolásuk, ahogy a többi eladni kívántét középszerét is. Mellesleg Lenglet és Oleguer rajongó. Szeretne a történelemkönyvekbe még egyszer bekerülni, egy kieséssel, közutálattal és csőddel. Perez kezére játszik...

A Raktuent is ő dönti el, s nem cseréli le egy kétszer olyan jól fizetőre, mert anno a háttérben ő írta alá, bár ugye jogilag megtehetné, hogy vált.

Én azt látom, hogy azok, akik itt habzó szájjal szólnak le egyeseket a félinformációkat mantrázva, nagyokos jelzőket másra adva, azok egyrészt ezek szerint tényleg teljesen hülyének nézi Laportát, másrészt lusták alaposabban utána olvasni a dolgoknak, harmadrészt álomvilágban élnek de lassan el kell fogadni, hogy nincs télapó. Hozzáteszem, ez nem gond, de nem látom, hogy mi érteleme van, miközben szerintem a félinformációkkal elég jó grátisz hírekhez jutottatok. És mivel a világon semmi sem fekete és fehér, egzakt, ezért elég könnyű sírni, meg a félinformációkra fogni... Másrészt általában véve oda van írva a "Laportát védő" (egyébként csak tisztán látni akaró hozzászólásokba), ami egyértelmű hibája, s nem lett istenítve sem szerintem Laporta. Egyszerűen csak a hibák ellenére én személy szerint egy culét látok, akiben annyira legalább megbízom, hogy nem szándékosan ártani akar és nem teljesen idióta. Mindamellett a külső tényezők Laporta nélkül is mélységesen tragikusak.

Nem megbántva senkit, de itt arról van szó, hogy nem tudjátok elfogadni a valóságot. Értem én, hogy elég egyszerű matematikai képlet a kivonás és így lehet összevetni amiket ígért és megvalósult, illetve nem kell a szomszédba mennie undorító politikusi megnyilvánulásokért. Az eredmények is önmagáért beszélnek, de ebben ha félinformációk, ha tulajdonképpen tények is, de igazolják némileg, hogy eléggé lehetetlen helyzetben van - azért is, mert amit nyilván terveztek, nem jött be javarészt. Amikor viszont már ott járunk, mintha Laporta szinte szándékosan szedné szét a klubot, alapozva ezt pl. olyan magvas dolgokra, mint Koeman megtartása, miközben nem fogja fel az ember, hogy az önmagában mennyire volt reális és milyen költségekkel járt volna (persze ez csak félinformació ugye megint, sokadjára. ..) az az a szint szvsz, mint az oltásellennesség. És ez csak egyetlen olyan példa, amikor néhányan durcás kisgyerekként sírnak, hogy "miért nem csinálja jól". Nem irigyellem aki ezzel küzd. Peace


LG: ha pedig érveket írt volna, ahogy kérted, az ugye csak félinformációk alapján összetákolt hülyeség lehetett volna, nemde? 😃
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára torrestoni 2021.08.14. 20:25:14-kor.
"As I walk through the valley of the shadow of death, I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley" - Gen. George S. Patton
LG
Az Év fórumozója 2016
Hozzászólások: 19581
Csatlakozott: 2004.12.17. 21:03:01

2021.08.14. 18:19:52

1994barca írta:
2021.08.14. 16:46:52
Persze tudom, hogy a Barcánál 4-6 havonta mindent cserélni kéne! Elnököt, edzőket, 10-12 játékost és közben igazolni Haalandot, De lightet, Sault és egy rakat játékost. Borzalom amit műveltek szurkolás néven! Tudom lépjek ki a fórumból és olvassak Nemzetisportot… Nevezzék ki Fontot és Bartot és megváltják a világot! Laporta tehet mindenről ő tette titokban tönkre az elmúlt 6 évben a klubbot.. Matyi és Péter jó szurkolást “magyarból”! Üdv Katalóniából😬
A gúnyolodás helyett szerintem mindenki szívesebben olvasna érveket. :wink:
Avatar
NovaProspekt
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1345
Csatlakozott: 2019.11.26. 14:17:19

2021.08.14. 17:28:46

dévid villa írta:
2021.08.14. 11:00:33
Egyik kutya, másik eb. Bartomeu elk*rta, de Laporta se jobb a jelek szerint. De ez kellett a socioknak Font helyett =D> #-o

Az egésznek amúgy van egy magyar politikai áthallása, ahol a 3 fenti szereplőt tökéletesen meg lehet feltetni magyar politikusoknak, de lehet ez már túllépne az oldal szabályzatán

Barto - Fletó
Laporta - Vitya
Font - Márki Zay

:D
Ez amúgy a Spoilerben ül. :D mint ahogy ülnie kellene egy ideje már "B-dognak" is, nem okoskodnia.
Avatar
MatyiG
Adminisztrátor
Hozzászólások: 18079
Csatlakozott: 2009.01.27. 14:10:25
Tartózkodási hely: Budapest/Jászberény

2021.08.14. 17:19:55

Laporta tehet mindenről ő tette titokban tönkre az elmúlt 6 évben a klubbot.. Matyi és Péter jó szurkolást “magyarból”! Üdv Katalóniából
Ki írt ilyet?

És most akkor a Te véleményebb relevánsabb, mert kint élsz, vagy mi? :)
1994barca
Barça B
Hozzászólások: 29
Csatlakozott: 2020.08.25. 12:44:00

2021.08.14. 16:46:52

Persze tudom, hogy a Barcánál 4-6 havonta mindent cserélni kéne! Elnököt, edzőket, 10-12 játékost és közben igazolni Haalandot, De lightet, Sault és egy rakat játékost. Borzalom amit műveltek szurkolás néven! Tudom lépjek ki a fórumból és olvassak Nemzetisportot… Nevezzék ki Fontot és Bartot és megváltják a világot! Laporta tehet mindenről ő tette titokban tönkre az elmúlt 6 évben a klubbot.. Matyi és Péter jó szurkolást “magyarból”! Üdv Katalóniából😬
LG
Az Év fórumozója 2016
Hozzászólások: 19581
Csatlakozott: 2004.12.17. 21:03:01

2021.08.14. 15:50:46

mes írta:
2021.08.14. 11:50:39
Most ha Font lenne az elnok, ugyanekkora trutyi lenne, akkor meg Laportaert sirna a nep.... ez van, el kell fogadni, lesz majd jobb is....
Én nagyot csalódtam Laportában, de ezzel teljesen egyetértek. Még akkor is, ha Font esetleg valamivel hatékonyabban kezelte volna a válságot, és jobban meg tudta volna húzni a nadrágszíjat, akkor is az menne, hogy Laporta nagy mágus, ő teremtett volna pénzt, megtartotta volna Messit és még egy nagy igazolást is behúzott volna mellé. Megmondom őszintén, lehet, hogy még én is kicit elhinnék ebből.

Így viszont Laporta csaodatevő nimbusza megdőlt, szépen lassan helyére kerül a megítélése. Dévid Villához hasonlóan látom a Barto vs. Laporta csörtét, ahogy ő (most már). Laporta valóban kivezette anno egy válságból a klubbot, és szép sikereket értünk el a regnálása alatt. De ez nem csak rajta múlott.
-Pl. Ronaldinho megszerzése, aki játékával és hatalmas marketingértékével komoly szerepet vállalt az első nagy sikerekben, nagyobb mértékben volt Rosell érdeme, aki azóta közellenség lett.
-Az utánpótlásból érkező szupertehetségek kinevelése már az ő elnöksége előtt elindult.
-2008-ban már közel állt a bukáshoz, de Guardolával belenyúlt a tutiba.
-A fizetések elszabadulása is már megindult az ő idejében.
-A számokkal való trükközés, kisebb-nagyobb simlik rá is jellemzőek voltak, azok ma is.

Barto pedig tényleg rengeteg dolgot elcseszett, de volt amiről nem tehetett. Pl.:
-Coutinho és Dembelé teljes felsülése :arrow: erre ilyen szinten még a legrosszabb rémálmainkban sem gondoltunk.
-Umtiti megcsömörlése
-Covid. Itt ugye megint megy a vita, hogy mekkora károkat okozott. Nyilván Barto azt akarja bebizonyítani, hogy oriásit, ezzel mosdatva magát, Laporta pedig azt, hogy nem olyan nagyot, és inkább Barto tette tönkre anyagilag a klubot.
Peter
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1362
Csatlakozott: 2019.09.04. 02:22:17

2021.08.14. 14:21:42

dévid villa írta:
2021.08.14. 13:57:17
És miért hisszük el Laportának, hogy amit az előző elnökség gazdálkodásáról mond, az úgy is van? Csak az a kijelentés önmagában, hogy csak 54 millió adósságot hozott a pandémia, ezer sebből vérzik
Mert Laporta egyszer már bizonytott és ő az igazi megváltó, ő csak jót akar, ő tévedhetetlen. Ereiben is Barca vér folyik, szakmailag zseni, a Barca érdekében bárkit képes lenyomni!
Moribával szemben példát statuál, miközben a nyugdíjasokra odafigyel, kerüli annak a látszatát is, hogy bármilyen nyomást megpróbáljon gyakorolni rájuk. Koeman is folytathatja kiemelkedő edzői tevékenységét. Tehát nincs miért megkérdőjelezni Laporta kimagasló tevékenységét, szavait, cselekedeteit.
dévid villa
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 370
Csatlakozott: 2012.03.02. 16:41:57
Tartózkodási hely: Hajdúszoboszló

2021.08.14. 13:57:17

És miért hisszük el Laportának, hogy amit az előző elnökség gazdálkodásáról mond, az úgy is van? Csak az a kijelentés önmagában, hogy csak 54 millió adósságot hozott a pandémia, ezer sebből vérzik
Avatar
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3830
Csatlakozott: 2007.10.02. 19:49:32

2021.08.14. 13:05:18

Igen, de a konkrét számokat akkor látta amikor átvették a klubot, és a gondolt szr nem derékig hanem orrig ért... Barto meg húzzon már el a francba komolyan, ez az ember a Barca történelmének legkártékonyabb elnöke, adja fel magát a rendőrségen és üljön be egy 1x1 méteres cellába, vicc ez a 12 pont, agyamat eldobom mindig tud a kreténségi fokán emelni egy szinttel.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
Avatar
MatyiG
Adminisztrátor
Hozzászólások: 18079
Csatlakozott: 2009.01.27. 14:10:25
Tartózkodási hely: Budapest/Jászberény

2021.08.14. 12:33:22

Mit jelent az, hogy hivatalosan? Ment itt a szöveg egy hónapja is, hogy legalább 3-4 igazolásra még számítani lehet. Haalandot ugyanúgy megemlítette még tavasszal a szavazáskor.
1994barca
Barça B
Hozzászólások: 29
Csatlakozott: 2020.08.25. 12:44:00

2021.08.14. 12:27:02

MatyiG írta:
2021.08.14. 12:24:05
mes írta:
2021.08.14. 11:50:39
Most ha Font lenne az elnok, ugyanekkora trutyi lenne, akkor meg Laportaert sirna a nep.... ez van, el kell fogadni, lesz majd jobb is....
Valószínűleg igen, de ő már előre megmondta, hogy anyagilag helyre kell tenni a klubot, ami évekbe fog telni, és nem igergette Haalandot.
Tudtommal Laporta sem ígérte hivatalosan Haalandot! Csak ezért támadni vicc..
Avatar
MatyiG
Adminisztrátor
Hozzászólások: 18079
Csatlakozott: 2009.01.27. 14:10:25
Tartózkodási hely: Budapest/Jászberény

2021.08.14. 12:24:05

mes írta:
2021.08.14. 11:50:39
Most ha Font lenne az elnok, ugyanekkora trutyi lenne, akkor meg Laportaert sirna a nep.... ez van, el kell fogadni, lesz majd jobb is....
Valószínűleg igen, de ő már előre megmondta, hogy anyagilag helyre kell tenni a klubot, ami évekbe fog telni, és nem igergette Haalandot.
mes
Capitá del Barça
Hozzászólások: 708
Csatlakozott: 2010.06.21. 16:40:13
Tartózkodási hely: Marosvasarhely
Kapcsolat:

2021.08.14. 11:50:39

Most ha Font lenne az elnok, ugyanekkora trutyi lenne, akkor meg Laportaert sirna a nep.... ez van, el kell fogadni, lesz majd jobb is....
Zozzy 5
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 8427
Csatlakozott: 2006.11.04. 10:20:50
Tartózkodási hely: Debrecen

2021.08.14. 11:11:44

dévid villa írta:
2021.08.14. 11:00:33
Egyik kutya, másik eb. Bartomeu elk*rta, de Laporta se jobb a jelek szerint. De ez kellett a socioknak Font helyett =D> #-o

Az egésznek amúgy van egy magyar politikai áthallása, ahol a 3 fenti szereplőt tökéletesen meg lehet feltetni magyar politikusoknak, de lehet ez már túllépne az oldal szabályzatán

Barto - Fletó
Laporta - Vitya
Font - Márki Zay

:D
jó, mondjuk Barto megítélése mögött évek kártékonykodása van, Laporta meg fél éve van itt és próbál valamit összeeszkábálni a trágyakupacból. kétségtelen h már most sem tűnik feddhetetlennek, de azért egyelőre ne tegyünk már most egyenlőségjelet a két ember között. főleg, hogy Laporta egyszer már csinált itt világverő Barcát.

Fontot meg a legkönnyebb dolog most idealizálni, semmi nem derült ki abból, hogy egy ilyen krízisben ő mit tudna alkotni. mellesleg emlékeim szerint ő is nyomatta a "Messit meg fogjuk tartani" dumát, ami ma már teljesen világosan látszik, hogy kb. lehetetlen volt. illetve a másik nagy dumája Xavi volt... kíváncsi vagyok, hogy ebből mi lett volna, amikor szembesül Font azzal, hogy nem lehet Koemant kirúgni, mert nincs pénzünk kifizetni...

Barto meg maximum a nagynénjének fogalmazzon születésnapi köszöntőleveleket, amúgy meg kussoljon örökre és örüljön h nincs kóterban.
dévid villa
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 370
Csatlakozott: 2012.03.02. 16:41:57
Tartózkodási hely: Hajdúszoboszló

2021.08.14. 11:00:33

Egyik kutya, másik eb. Bartomeu elk*rta, de Laporta se jobb a jelek szerint. De ez kellett a socioknak Font helyett =D> #-o

Az egésznek amúgy van egy magyar politikai áthallása, ahol a 3 fenti szereplőt tökéletesen meg lehet feltetni magyar politikusoknak, de lehet ez már túllépne az oldal szabályzatán

Barto - Fletó
Laporta - Vitya
Font - Márki Zay

:D
Avatar
Norton
Barça B
Hozzászólások: 71
Csatlakozott: 2008.03.05. 13:35:46
Tartózkodási hely: Pécs

2021.08.14. 10:36:47

Magyarul, a Tot El Camp blog fordítása alapján:
1. Laporta szavaztatta meg a közgyűléssel a 2019/20-as költségvetési év elfogadását, és különben is mit akar, 2010-ben ők sokkal rosszabb helyzetben vették át a klubot tőle.
2. 2020/21-hez nekik nincs semmi közük, ők lemondtak, nehogy veszélyeztessék az embereket a járvány közepén azzal, hogy összegyülekezzenek holmi szavazások miatt.
3. 2020. október 27-től meg volt kötve a kezük, nem tehettek lépéseket, pedig mondták, hogy 2021. március 21-ig várjanak a választásokkal. Így aztán nem tehettek semmilyen lépést, hogy kiigazítsák a 375milliós veszteséget, amit a járvány miatt bezárt stadion, stb. okozott.
4. 2020. március 14-én bezárt minden, ők 12%-kal csökkentették a fizetéseket, arra nem voltak felkészülve, hogy a lezárás ilyen sokáig tart, aztán meg már nem voltak cselekvőképesek, amikor további csökkentésekkel kellett volna védeni a klubot.
5. 2020. áprilisától elindítottak 4 projektet, amellyel kapcsolódó bevételekhez jutott volna a klub, ehhez előzetes tárgyalásokat is folytattak befektetőkkel, Laportáék ezzel semmit nem kezdtek, pedig a CVC megállapodással együtt nullára futott volna ki a járvány okozta 375milliós veszteség. És különben is ott van a Szuperliga, amit ők intéztek. Az egyszer majd pénzt érhet.
6. Ők elkezdték a károk enyhítését 2020. elején, Laporta miért nem folytatta? Miközben előre tudott mindenről, az adatok nyilvánosak voltak. Miért fizetett Laporta 16,5milliót Neymarnak, amikor az nem járt neki jogosan?
7. A Forbes magazin szerint 2020-ban Barca volt a világ legértékesebb klubja, az IFFHS szerint az előző évtized legjobb csapata. Köszönhetően annak, hogy ők hatalmas munkát végeztek a bevételek folyamatos növelése érdekében, ezzel versenyben tartva a klubot a gyakorlatilag kimeríthetetlen erőforrásokkal bíró más klubokkal szemben.
8. Megépült a Johan Cruyff stadion a Mini Estadi helyett.
9. Összefoglalás:
- a 2020/21-es költségvetési évhez nekik semmi közük,
- ők mindig tartották a fizetési sapkát,
- ők cselekvőképtelenek voltak a bizalmatlansági szavazás miatt, az új elnökségnek kellett volna valamit csinálni,
- a klub alapszabályzata értelmében sem felelősek a 2020/21-es költségvetési évért,
- szerinte nem jók a számok, reméli, hogy nem megint olyan sumákolás van, mint amikor ők átvették Laportától az elnökséget,
- a sporteredmények az ő idejükben egészen jók voltak, a La Masia hozzárjárulása ehhez kiváló,
- az Espai Barcát a város teljes egészében engedélyezte.
10. A társadalmi átláthatóság érdekében Laporta minél hamarabb hozza nyilvánosságra a 2020/21-es költségvetési adatokat, nehogy itt valami bűncselekmény legyen a háttérben, amivel aztán őket (jogtalanul persze) megvádolhatják!
Avatar
Barcaforever
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3598
Csatlakozott: 2004.10.13. 19:17:18
Tartózkodási hely: Barcelona/Budapest

2021.08.14. 09:48:43

Barátunk egy 10 pontból álló nyílt levelet küldött Laportának, a katalán sport honlapján fent van, de nagyon hosszú írás, még nem olvastam el, de kíváncsi vagyok, hogy mivel védekezik.
Kép
Avatar
Andris
Adminisztrátor
Hozzászólások: 11493
Csatlakozott: 2006.05.20. 20:47:07
Tartózkodási hely: Budapest

2021.08.10. 21:42:19

MessiNeymarSuarez írta:
2021.06.20. 18:52:32
"Official: The evolution of the debt between June 2018 and March 2021.
In 2018, the debt was only €159 million. By March of this year it had risen to over 1 billion. The impact of the pandemic, which Bartomeu blamed for the debt, only accounted for around €54 million."
https://pbs.twimg.com/media/E4VuiGuWEAE ... me=900x900


Köszönjük Bartomeu =D> =D>

Fognak még kiderülni érdekes részletek azt hiszem, kezdve a sokszorosát kererső brazil játékosmegfigyelővel ami szintén nemrég derült ki.

Amúgy azt a vagyont amit Laportának is letétbe kellett helyezni nem lehet Bartonál lefoglalni ha kiderül hogy megkárosította a klubot?
Azért ne higyjünk el mindent, nagyon komoly ütéseket szenvedett már a forráskritika a fórumon, mióta én itt aktív admin voltam. :D

Első gondolatom a sokból: -54 millió lett volna a pandémia hatása?
Egy meccsen átlagosan 75000 ember van, kicsit több. Egy jegy átlagára 60 euró mondjuk (a vehetőké sokkal sokkal több, 80 és 200 közt mozog a nem VIP, de a bérletesek lehúzzák az átlagot). Elmaradt 20 otthoni meccs, szerintem ezt is alulbecsülöm. Ezell a bevétellel szemben a stadion felkészítése nézők fogadására szerintem elhanyagolható, főleg ha az árusítók bérlemény díjait is bekalkulálnánk.
Szerény számításaim szerint, minden részt masszívan alulbecsülve ez 90 millió. De egyébként bőven 120 fölött lehet szerintem.

És ez bizony csak a jegybevétel. A jó ég tudja, hogy a Barca turizmus biztosította szintén eurószázmilliókból mennyi maradt meg. (Múzeum, Botiga megastore, botigák katalóniaszerte, egyéb jogdíjas termékek és szolgáltatások, stb)

Nem akarom bartomeut felmenteni, kicsit sem, csak nehogy már 54 misire taksáljuk a covid ütését a mérlegünkben. Szerintem egy nulla lemaradt, ha a milliárdos adósságtömeghez próbálok nagyságrendben igazodni.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Avatar
Barcaforever
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3598
Csatlakozott: 2004.10.13. 19:17:18
Tartózkodási hely: Barcelona/Budapest

2021.08.10. 21:05:53

MessiNeymarSuarez írta:
2021.06.20. 18:52:32
"Official: The evolution of the debt between June 2018 and March 2021.
In 2018, the debt was only €159 million. By March of this year it had risen to over 1 billion. The impact of the pandemic, which Bartomeu blamed for the debt, only accounted for around €54 million."
https://pbs.twimg.com/media/E4VuiGuWEAE ... me=900x900


Köszönjük Bartomeu =D> =D>

Fognak még kiderülni érdekes részletek azt hiszem, kezdve a sokszorosát kererső brazil játékosmegfigyelővel ami szintén nemrég derült ki.

Amúgy azt a vagyont amit Laportának is letétbe kellett helyezni nem lehet Bartonál lefoglalni ha kiderül hogy megkárosította a klubot?
Gaspart is elég sötét emberként vonult be a barca szurkolók emlékezetébe, de ez az ember a klub történetének legnegatívabb embereként vonul be a Barcelona történelmébe. Fel se bírom fogni, hogy mi járt vagy járhatott a fejében, amikor ezt az egészet elkezdte. Hihetetlen, hogy ilyen szinten ez megtörténhetett és nem feltétlen Messi eligazolására gondolok annak valamikor valamilyen formában úgyis eljött volna az ideje, összeségében ez az egész kialakult káosz, felfoghatatlan számomra.
Kép
Avatar
MessiNeymarSuarez
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 9323
Csatlakozott: 2014.10.18. 14:14:18
Tartózkodási hely: Budapest

2021.06.20. 18:52:32

"Official: The evolution of the debt between June 2018 and March 2021.
In 2018, the debt was only €159 million. By March of this year it had risen to over 1 billion. The impact of the pandemic, which Bartomeu blamed for the debt, only accounted for around €54 million."
https://pbs.twimg.com/media/E4VuiGuWEAE ... me=900x900


Köszönjük Bartomeu =D> =D>

Fognak még kiderülni érdekes részletek azt hiszem, kezdve a sokszorosát kererső brazil játékosmegfigyelővel ami szintén nemrég derült ki.

Amúgy azt a vagyont amit Laportának is letétbe kellett helyezni nem lehet Bartonál lefoglalni ha kiderül hogy megkárosította a klubot?
Avatar
Chino
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 5538
Csatlakozott: 2009.05.07. 12:32:57
Tartózkodási hely: Debrecen

2021.03.30. 14:03:04

Bartomeu újabb két embere is repült a klubtól, Pancho Schroder és Xavier de las Moras.
Az érdekes, hogy mindketten pénzügyi területen voltak.
Alaposan belekezdett a tisztogatásba Laporta.
Forca Barca!!!!
Avatar
NovaProspekt
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1345
Csatlakozott: 2019.11.26. 14:17:19

2021.03.30. 09:56:51

ventiladors írta:
2021.03.29. 22:16:09
OK. elfogadom, hogy december 5-től tart a Barca sikeressége, amikor már Bartomeu már lemondani kényszerült. De valakinek mégiscsak volt szeme ezekhez a fiatalokhoz azok közül, akik döntési helyzetben voltak.
Nagyon rég, talán Guardiola idején tudtak a fiatalok ennyire meggyőzőek lenni. És itt nem az a lényeg, hogy hányan kaptak lehetőséget, azért mert - rosszindulatúan fogalmazva - nem volt más aki játszon; hanem hogy mennyire sikeres volt a szerepeltetésük. Ez a siker pedig mégis a Bartomeu elnök idejéhez tartozik.
Nem volt számomra világos, hogy erre akartad felfűzni az ezelőtti hsz-edet, amikor reagáltam.
Ez tény és való, amit írsz. Nekem az tűnt fel, hogy a most felkerülő La Masiások végre fizikálisan, és mentalitásban is megütik a szintet, ami nekem hiányosságnak tűnt az utóbbi években.
Ez valóban még Barto sikere, hogy tudott érdemben reagálni a La Masia hanyatlására, legalábbis szeretnénk azt gondolni, hogy innentől tényleg felfele vezet az út az utánpótlás tekintetében is.
Avatar
Mihu
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4052
Csatlakozott: 2005.02.12. 21:35:42
Tartózkodási hely: Nyíregyháza

2021.03.30. 09:16:29

ventiladors írta:
2021.03.29. 22:16:09
OK. elfogadom, hogy december 5-től tart a Barca sikeressége, amikor már Bartomeu már lemondani kényszerült. De valakinek mégiscsak volt szeme ezekhez a fiatalokhoz azok közül, akik döntési helyzetben voltak.
Nagyon rég, talán Guardiola idején tudtak a fiatalok ennyire meggyőzőek lenni. És itt nem az a lényeg, hogy hányan kaptak lehetőséget, azért mert - rosszindulatúan fogalmazva - nem volt más aki játszon; hanem hogy mennyire sikeres volt a szerepeltetésük. Ez a siker pedig mégis a Bartomeu elnök idejéhez tartozik.
Azért tegyük hozzá, hogy azok a fiatalok, akik most beváltak, Pedri kivételével az utánpótlásból jöttek. Kivétel ez alól Pedri, akiben szerintem leigazolása időpontjában nem sokan láttak bármit is, aztán végül elég jól bevált.

Rajta kívül viszont mindenki az utánpótlásból jött, aminek szerintem egyáltalán nem az az oka, hogy "fúúú főnök milyen tehetséget találtam a Masia-ban", hanem inkább a "főnök....idén nem lesz pénzünk a fizetésekre sem, nemhogy igazolásokra..." Szóval mivel igazolni nem tudtunk, mert egyszerűen fizikai lehetetlenség volt, így ló nincs, jó a szamár is alapon rá voltak kényszerülve, hogy az utánpótláshoz nyúljanak. Óriási szerencse, hogy végül bevált ez a kényszer, de ez elnézve a La Masia szisztematikus lerombolását, simán elsülhetett volna borzalmasan is...
Kép
Avatar
ventiladors
Barça B
Hozzászólások: 54
Csatlakozott: 2019.05.13. 20:31:40

2021.03.29. 22:16:09

NovaProspekt írta:
2021.03.29. 11:51:59
sztem már az is dobott sokat a közhangulaton, h megszabadultak tőle, és jött Tusquets átmenetileg. Laportától középtávon pedig egy még komolyabb morális boostot várok az edzőnek, és a csapatnak.
OK. elfogadom, hogy december 5-től tart a Barca sikeressége, amikor már Bartomeu már lemondani kényszerült. De valakinek mégiscsak volt szeme ezekhez a fiatalokhoz azok közül, akik döntési helyzetben voltak.
Nagyon rég, talán Guardiola idején tudtak a fiatalok ennyire meggyőzőek lenni. És itt nem az a lényeg, hogy hányan kaptak lehetőséget, azért mert - rosszindulatúan fogalmazva - nem volt más aki játszon; hanem hogy mennyire sikeres volt a szerepeltetésük. Ez a siker pedig mégis a Bartomeu elnök idejéhez tartozik.
Válasz küldése