Ernesto Valverde

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Összességében örülsz Valverde érkezésének?

Igen
127
62%
Nem
78
38%
 
Szavazatok száma: 205
grgly50
Barça B
Hozzászólások: 59
Csatlakozott: 2018.02.07. 21:37:09

2020.01.12. 10:50:22

MessiNeymarSuarez írta:
Ha jól látom, 2 lehetőség van, vagy most Xavi alá ír és akkor Valverde ki lesz rúgva a szezon közben, vagy nemet mond, és akkor nem lesz most edzőváltás(sztem 99% hogy marad Valverde)
..
Szerintem van még egy harmadik is. Például kap még egy lehetőséget, vagy most azonnal váltja valamelyik másodedző a szezon végéig. Sok ilyen példa is van.
Ezek azonban csak találgatások. Sajnos, a valóság, hogy Valverde "kiégett"
Másik dolog ez a Xavi láz.
Volt egy kiváló futbalista. Befejezve a pályafutását, biztos, hogy jó edző lesz? Teljesen más dolog a kettő. Számtalan magyar példa, ellenpélda is van. Puskás Ferenc, Sebes Gusztáv.
Sok tényezőnek kell összejönni, hogy sikeres legyen egy vállalkozás.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára grgly50 2020.01.12. 11:01:46-kor.
Avatar
MQuCsabi
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6056
Csatlakozott: 2007.07.12. 14:50:03
Tartózkodási hely: Budapest

2020.01.12. 10:46:47

Amugy Erno helyeben en is felmondanek. Kikialtjak, hogy biznak benne, most meg a "hata mogott" Xavit hoznak szezon kozben.
Kép
andreas
Jugador del Barça
Hozzászólások: 184
Csatlakozott: 2019.05.11. 21:25:03

2020.01.12. 10:19:34

La Pulga írta:Ezen a képen nagyon felröhögtem: https://pbs.twimg.com/media/EOB686xVUAA ... ame=medium

:lol: :lol:
Ez kicsit "sok" , nem idevaló a pali, mégsem kellene beállítani hüly... nek!
Maximálisan egyetértek azokkal, nem Valverde a mi emberünk, viszont azokkal is egyetértek akik azt mondják: ezeket a "kiöregedő, klikkesedett" emberkéket kivenni a csapatból vagy kicsit rendbetenni az agyukat, hát ember legyen a talpán aki megteszi!

Ezt most nagy közhelyekkel és általánosságban írom, de azért a Pool ellen akármennyire is úgy tűnt, nem volt taktika, nem Valverde futkosott ott 90 percig..

Kiváncsian várom, Xavi belefut vagy sem egy ilyen helyzetben!
Avatar
Robcsyy
Capitá del Barça
Hozzászólások: 983
Csatlakozott: 2006.07.10. 21:34:57

2020.01.12. 10:18:00

Ha Xavi nemet mond, remelem Ernő felmond, nagyon megérdemelné a vezetőség.
Before you laugh at kids who believe in Santa, remember there are grown men who believe that Cristiano Ronaldo is a better footballer than Lionel Messi.
Avatar
MessiNeymarSuarez
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 8907
Csatlakozott: 2014.10.18. 14:14:18
Tartózkodási hely: Budapest

2020.01.12. 10:08:01

Az aktuális edzőért tűzbe menne a csapat? Nem valószínű
Xaviért tűzbe menne a csapat? Talán igen.

Ha jól látom, 2 lehetőség van, vagy most Xavi alá ír és akkor Valverde ki lesz rúgva a szezon közben, vagy nemet mond, és akkor nem lesz most edzőváltás(sztem 99% hogy marad Valverde)
Ha ez a 2 az opció, számomra egyértelmű hogy jöjjön most, nincs értelme várni még fél évet, mert ezt a semmit Valverde helyett bárki tudná hozni, cserébe fél év plusz tapasztalata lenne a kerettel, és azok alapján már lehetne kész terve a nyári átigazolásokat illetően.(ha meg legalább mentálisan tudna hatni a srácokra, akkor lehet hogy nem esnénk ki előnyről..)


Nem egyszerű viszont Xavi helyzete, úgy meg pláne nem hogy jövő nyáron választás lesz.
Tudjuk hogy él-hal a Barcáért, viszont most úgy jött ki hogy a sport és a politikai érdekek teljesen ellentétben állnak egymással.
Adott a politikai kérdés:
Vissza jöjjön egy esetleges bukást bekockáztatni, illetve siker esetén lényegében kikaparni a gesztenyét a Barto-féle gárdának, egy olyan gárdának akik óta a klub minden irányban süllyed lefele, és Xavi egyáltalán nem tud velük hasonulni,sőt inkább ellenük van? Mert hogy ha Xavi jön, és sikeres a csapat jövőre, akkor garantált hogy Barto brigádja nyeri a választásokat.
Továbbá vajon Font mit mondhat ilyenkor Xavinak, hogyan döntsön, mikor ő mellette tette le a voksát, és épp azt a brigádot erősítené akik ellen harcolnak?
Kérdés, hogy ha most nemet mond, akkor mi lesz ha például nem Font nyer, hanem Bartomeu brigádja, akik ellen harcolt? Akkor sajnos a 2 pad közé esés esete.

Sportszakmai kérdés:
Jöjjön vissza ilyen hamar, egy esetleges kudarcot kockáztatva? Ellene szól, hogy edzőként teljesen zöldfülű, még csak most vonult vissza.
Mellette szól viszont az, hogy 24 évet töltött a Barcában, kisgyerekkorától fogva a Barcában volt, együtt dolgozott sikeres, és sikertelen edzőkkel, és belülről élte át a Van Gaal-érát, Rijkaard-érát, Guardiola-érát, és az azutáni Tito-Tata korszakot, és Lucho első évét is, amikor felrázta a csapatot.
Tényleg mindent megélt már, harcolt BL helyért, és nyert is 4 BL-t, ott volt amikor jött Laporta és BL győztes klubot faragott a csapatból, és a többi edző ténykedését is megélte, ez alapján joggal feltételezhetjük azt, hogy tapasztalt annyit, hogy le tudja vonni a következtetést, hogy a Barcában mi a sikeres edzőség receptje.
Sőt, még Guardiolával is játszott, és látta ahogy volt játékosként hogyan jött vissza relatíve zöldfülűként, és csinált történelmi csapatot, szóval Xaviról tényleg el lehet mondani, hogy talán a zsebében lehet a siker receptje, és van egy kis sütnivalója ahhoz hogy sikeres lehessen a csapat, és elinduljon végre azon az úton, amiről már régóta letévedt.
Guardiola nyilatkozatai alapján már rég sokkal többet tudott a játékról a többi játékosnál, és sokszor edzői szemmel is nézte a dolgokat.


Nem mellesleg van tekintélye, és tudná is motiválni a srácokat(ha Messit tudta 2015-ben, akkor bárkit..), én azt mondom hogy ha csoda történne és most Valverdét leváltanák rá, akkor Xavi egy felkészült edzői stábbal jó megoldás lehetne(legrosszabb esetben ugyanolyan lesz mint Valverde, nabumm.)
Azért ne felejtsük el, hogy Zidane szezon közben milyen RM-ból milyen RM-ot csinált pusztán azzal, hogy motiválta a srácokat, és a kerethez illő játékot játszatott...
LG
Az Év fórumozója 2016
Hozzászólások: 18664
Csatlakozott: 2004.12.17. 21:03:01

2020.01.11. 23:48:08

az a baj csak, h borzasztóan elbeszéltek sokan egymás mellett. aki a keretet gyengének tartja, az általában a kezdőtizenegyről beszél, és azt is a Lucho- és Pep-érához viszonytítja. és igaza is van, azokhoz a kezdőkhöz képest tényleg gyengébb a mostani kezdőnk.

aki meg erősnek tartja a keretet, az pedig a többi mostani topcsapat keretéhez képest nézi, és nekik is igazuk van.
Hasonlóan látom. Nincs olyan erős csapatunk, mint mondjuk a Pep-éra fénykorában, így eredményességben, valamint a játék minőségében sem lehet az a mérce.

Ugyanakkor, ha a jelenlegi mezőnyt nézzük, akkor a keret erősségét és mélységét figyelembe véve még mindig az egyik legerősebb, ha nem a legerősebb. Emiatt olyan kellemetlenek a BL-zakók. A tavalyi még annyiban védhető, hogy nagyon erős (bár korántsem verhetetlen) Liverpool ellen volt, ott inkább csak az volt a gáz, hogy 3 gólos előnyről estünk ki úgy, hogy egy évvel korábban léptünk ugyanabba a kakiba. A Roma elleni kiesés viszont a leggyalázatosabb BL-kudarcunk volt, amióta én követem a csapatot. Bár itt megjegyezném, hogy azért LE sem dicsekedhet el, hogy a Juve ellen esélytelenül estünk ki 17-ben, de ő legalább előtte 15-ben felért a csúcsra.
A játék minősége meg a másik dolog, pedig még Valverde alatt is látszott itt-ott, hogy ez a csapat tud focizni. Csakhogy vagy akkor kezdünk el focizni, mikor már hátrányban vagyunk, vagy ha jól kezdünk, akkor meg vezetés után visszaállunk. Ez egy olasz csapatnál talán elfogadható lenne, de nem itt! Ráadásul az sem igaz, hogy ez a gyáva mentalitás eredményes lenne, mert amikor bukunk, 90 százalékban nem a szépsége halunk bele, hanem pont az ilyen visszaállásokba. Simán domináljunk az ellenfelet, közük nincs a meccshez, de mi visszaállunk, hagyjuk jönni őket, aztán elhiszik, hogy lehet esélyünk, és onnantól már nem is egyoldalú a meccs. Hány ilyen volt Valverde alatt? Jobb esetben csak megnehezítettük a saját dolgunkat, de nem egyszer jöttek ilyenből pontvesztések is, és nem tanul belőle ez az ember, újra és újra eljátszatja ezt a csapattal. ](*,)

Más: Xavi valóban nagyon hasznos volt 14/15-ben, minden szempontból. Az volt a kulcs, hogy ő elfogadta, hogy már stabil kezdő, ezért tudott továbbra is segíteni a csapatnak. Ugyanezt kéne elfogadnia most is néhány játékosnak, hogy nekik is és a csapatnak is jó legyen.
La Pulga
Atomico
Hozzászólások: 2443
Csatlakozott: 2007.07.28. 11:36:28
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

2020.01.11. 23:31:07

Ezen a képen nagyon felröhögtem: https://pbs.twimg.com/media/EOB686xVUAA ... ame=medium

:lol: :lol:
Avatar
NovaProspekt
Capitá del Barça
Hozzászólások: 752
Csatlakozott: 2019.11.26. 14:17:19

2020.01.11. 21:49:44

DavidBarca írta:Gyerekek, nem szeretek leszólni fórumtagokat, de gránit mennyire vakon van az hihetetlen. Vékony a keret,tényleg nagyon vékony mikor még Turan is elvileg a miénk.
az a baj csak, h borzasztóan elbeszéltek sokan egymás mellett. aki a keretet gyengének tartja, az általában a kezdőtizenegyről beszél, és azt is a Lucho- és Pep-érához viszonytítja. és igaza is van, azokhoz a kezdőkhöz képest tényleg gyengébb a mostani kezdőnk.

aki meg erősnek tartja a keretet, az pedig a többi mostani topcsapat keretéhez képest nézi, és nekik is igazuk van.

itt leginkább arra lenne szükség, h a barokkos körmondatok helyett képesek legyünk precízen kommunikálni.
MessiNeymarSuarez írta: NovaProspekt: Igen, mellette a pályán is fontos volt. Mekkora volt a kontraszt a 2015-ös szezon után 2016-ban, amikor a második félidőben nem Xavi jött be lassítani a játékot, stabilitást adni, hanem Arda Turan :lol:
Azóta is sokszor hiányzik egy olyan ember a pályáról, ahányszor bejött, megnyugtatta a csapatot a játékával, és neki bátran oda lehetett adni a labdát, mert megtartotta..
plusz a pályán sem csak a technikai tudása és a játékintelligenciája volt megnyugató hatással a csapatra, hanem az is, h megjelent egy vezéregyéniség a pályán. valszeg nem írok újat, de ahhoz, h Xavi posztján eredményes légy, a személyiségnek is a helyén kell lennie. proaktívnak kell lenni, kommunikatívnak, irányítani a népet a pályán, elkérni a társtól a lasztit, ha látod, hogy gondban van, stb.
a szerencsénk az, h sztem Arthurban is megvannak ezek, ha azt nézem, h milyen arc a pályán és azon kívül.
Avatar
DavidBarca
Barça B
Hozzászólások: 31
Csatlakozott: 2009.08.10. 11:45:22
Tartózkodási hely: Nagykanizsa

2020.01.11. 21:36:40

Gyerekek, nem szeretek leszólni fórumtagokat, de gránit mennyire vakon van az hihetetlen. Vékony a keret,tényleg nagyon vékony mikor még Turan is elvileg a miénk, a Barcának a legnagyobb a bértömege, Messi befejezi(remélem minél később) akkor egy fokkal jobb lesz. Nincs kozeppalyank, de Jong nagyon jó ha már végre Busquets helyen játszana még ha visszatérnénk a régi játékunkhoz és nem ezt az esetleges vmit játszanánk. Arthur-ban én nagyon nem hittem amikor meg akartuk venni. De nagyot csalódtam pozitívan, szerintem nagyon jó áron sikerült elhozni, eu-ban 60 alatt nem hoztuk volna el. Puig pedig nagy kedvencem, őt is már játszatni kéne amennyit lehet. Pique kicsit összekapja magát, és elmagyarázzák neki, hogy a foci utáni karrierjét majd pályafutása után foglalkozzon. Egy jó jobb WB kell, és ez egy nagyon jó csapát lehetne egy jó edzővel. Hangya Urat már a tavalyi liverpooli eges után el kellett volna küldeni. Kedves embernek tűnik, de nagy csapat nem valo neki.
Avatar
MessiNeymarSuarez
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 8907
Csatlakozott: 2014.10.18. 14:14:18
Tartózkodási hely: Budapest

2020.01.11. 21:19:48

Kis statisztika: A Barcelona 22 éve nem vesztett el úgy tétmérkőzést, hogy a 80-adik percben még vezetett
MQuCsabi írta:De azt elfelejtitek, h9gy Pepnel az a keret fiatal volt, hiaba jatszott egyutt Xavival, In8vel, ok akkor ifik voltak.

Most Xavi egy kioregedo csapathoz jonne, akikkel mellesleg 10 evet egyutt jatszott. Semmi haszna nem lenne a csapat szamara. Nekunk persze igen, mert biztosan szep jatekot hozna a csapathoz.

Ezt mondtuk 2014 nyarán, és ezt láttuk pályán mutatottak alapján is.
Állójáték, unott fejek, "kiégett Messi", fél csapatra rá lett sütve hogy kiégett(úgy is néztek ki), aztán apróbb változtatásokkal, a védelem, és pontrúgások levédekezésével rendbe tételével + a csapathoz illő korszerű játékképpel triplázó gépezetet alkotott, szerintem amikor láttuk a 2014-es tavaszt, meg nem mondtuk volna hogy 1 évvel később olyan lesz a csapat, amelyik végig veri az összes komoly csapatot.
De ugyan ez 2008-ban is, Guardiola sem olyan öltözőbe csöppent be, ahol a következő szezonbeli triplázásra készülnek.
Piquére is amúgy egy tökös edző rá parancsolt volna rég, hogy amíg focista, addig ne üzletembereset, sorozat készítőset játsszon, hanem csak is a futballra koncentráljon.

Azért azt továbbra se felejtsük el, hogy sorra vertük a Realt, és a Liverpool ellen is még ha nem is volt reális a 3-0, egy 3-2, 4-2 simán, szóval van itt minőség, de kiütközik hogy amikor igazán kéne, akkor Valverde maximum az alváshoz tudja őket motiválni.
Ilyen edzővel a 2015-ös csapat is hasonlóan nézne ki, maximum Neymar vinne néha egy kis színt a játékba ha épp Messi nem.
Ha minden komolyabb ellenfél bucira verne minket, és esélyünk sem lenne a meccsen, akkor lehetne beszélni arról, hogy gyenge a keret.

Tomix354:
sajnos azért nem szóltak, mert feltehetően nem menesztik most, hanem csak nyártól lesz edző csere.(addig újabb Bl szezon mehet a levesbe szép eséllyel :roll: )
Avatar
Nervo
Capitá del Barça
Hozzászólások: 510
Csatlakozott: 2014.03.07. 14:50:11
Tartózkodási hely: Home, Workplace.

2020.01.11. 21:19:27

A lényeg hogy valszeg elküldik, hogy Xavi mennyire lesz jó választás, az már más tészta. Reméljük hogy Xavit nem csak haverként fogják kezelni a játékosok, hanem el is fogadják az általa küldött instrukciókat a pályán.
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára Nervo 2020.01.11. 21:21:52-kor.
FCB: Stegen, Semedo, Piqué, Eric Garcia, Gaya, Riqui Puig, De Jong, Coutinho, Messi, Depay, Fati.
Oranje: Cillessen, Dumfries, De Ligt, Dijk, Aké, Van de Beek, De Jong, Wijnaldum, Depay, Malen, Bergwijn.
Kép
Tomix354
Capitá del Barça
Hozzászólások: 675
Csatlakozott: 2018.03.09. 21:22:40

2020.01.11. 21:13:28

Sport szerint senki nem szólt neki, hogy tárgyalnak Xavival. Remélem ez nem igaz, mert bármennyire várom már, hogy leváltsák, mint emberrel nincs vele bajom és annyit érdemel hogy a drága vezetőség normálisan jár el.

Ha tavaly a bl kiesés után magától lemond szerintem nem alakul ki ekkora utálat felé. Nem rossz edző, csendes bizonyára teszi is a dolgát, csak sajnos ide kevés. Az első éve nem nézett ki rosszul, ami volt abból főzött. Azt sajnálom, hogy utána már nem látta be, hogy nem ide való, Barcelonába.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Tomix354 2020.01.11. 21:44:50-kor.
Avatar
MatyiG
Adminisztrátor
Hozzászólások: 17510
Csatlakozott: 2009.01.27. 14:10:25
Tartózkodási hely: Budapest/Jászberény

2020.01.11. 20:50:23

danixx írta:Épp itt az ideje, hogy eltakarodjon ez az ember. Továbbá üzenném a sok Valverde szerelmesnek, hogy amikor kitiltottak 2 éve a fórumról mert lemertem írni a véleményem erről a senkiről a sok fociprofesszornak, akkor érdemes lenne most megnézni a helyzetet és a csapatot. :D =D> :lol:
Nem a velemenyeddel volt a baj, hanem a hangvétellel, megfogalmazassal.
Avatar
MessiNeymarSuarez
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 8907
Csatlakozott: 2014.10.18. 14:14:18
Tartózkodási hely: Budapest

2020.01.11. 20:05:51

Barca_10 írta:nem véletlen hogy az öltözőben is akkor volt rend utoljára mikor Xavi még itt volt. Neki szerintem van akkora respectje Barcelonában mint ZZ-nek Madridban, helyre tudná tenni Piquét és társait. Azt pedig a culék sem néznék el ha Xavit is ennyire semmibe vennék mint Valverdét.
Hogy taktikailag mennyire felkészült nos ez kérdéses. Játékosállományban megvagyunk, és Xavi a fél pályafutását Pep mellett töltötte, ergo tudja kezelni a fiatalokat. Ha jön nyáron tőlem Dembele is kapna egy utolsó utáni esélyt.

Valverdével azóta hanyatlunk mióta focit akar játszatni. Az első szezont minden nehézség ellenére jól menedzselte, jött 2 kupa, Rómát leszámítva eredményesek voltunk-és undorító volt a játék.Aztán átállt 433-ra-hogy felsőbb döntés volt vagy az övé nem tudjuk-azóta sem eredmény sem foci nincs. Alena nyilatkozata sok mindent elárul róla, így ne lepődjünk meg ha besülünk a Messi-korszak után.
Végig pofozhatná párszor az öltözőt, mint ahogy Neymart tette anno :lol:

Sorozatot végig nézve, próbálkozik ő, de egyszerűen nem tud hatni a csapatra, túl nagy falat neki.
Most lenne a legkisebb kockázat edzőt cserélni, legrosszabb esetben az új edzőnek is ugyanúgy 0 hatása lenne a meccs alakulására, cserébe ha jól sül el, akkor sokkal reálisabb esélyeink lennének a trófeákra(lásd Real, Benitezzel az életben nem nyertek volna 2016ban BL-t), de aligha fogják leváltani szezon közben.
Kár hogy most nem a Valencia elleni meccs jön, mert ha tovább fokozná a hurráhangulatot egy esetleges újbóli pontvesztés, akkor lehet ténylegesen megrezdülne a pad Valverde alatt.

NovaProspekt: Igen, mellette a pályán is fontos volt. Mekkora volt a kontraszt a 2015-ös szezon után 2016-ban, amikor a második félidőben nem Xavi jött be lassítani a játékot, stabilitást adni, hanem Arda Turan :lol:
Azóta is sokszor hiányzik egy olyan ember a pályáról, ahányszor bejött, megnyugtatta a csapatot a játékával, és neki bátran oda lehetett adni a labdát, mert megtartotta.
Arthur talán aki leginkább hasonlít rá, de ugye tavaly pont ő nem volt kezdő Liverpoolban, és Valverdénk csak 3-0-nál jött rá hogy kellene valaki aki labdát is tud tartani, be jött, rögtön egy fokkal többet volt nálunk a labda, talán támadtunk is, de a fél csapat akkor már totálisan szét esett és jött a negyedik gól.
danixx
Barça B
Hozzászólások: 34
Csatlakozott: 2017.08.29. 11:27:36

2020.01.11. 19:52:43

Épp itt az ideje, hogy eltakarodjon ez az ember. Továbbá üzenném a sok Valverde szerelmesnek, hogy amikor kitiltottak 2 éve a fórumról mert lemertem írni a véleményem erről a senkiről a sok fociprofesszornak, akkor érdemes lenne most megnézni a helyzetet és a csapatot. :D =D> :lol:
Avatar
Subinho
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3360
Csatlakozott: 2005.03.17. 14:44:52
Tartózkodási hely: Budapest

2020.01.11. 19:01:58

Olvasom Valverde nyilatkozatát és egyszerűen nem értem, hogy ez után hogy nem küldik el azonnal??? Gyakorlatilag elismeri, hogy nem tudta mit kell reagálni, ill. 1-2 milliméter les helyzet??? Ezt nem is értem, ezzel mit akart....
Ez az ember a teljes alkalmatlanság mintaképe! Rivaldoval értek egyet. Érdemes elolvasni amit nyilatkozott...
vg99
Jugador del Barça
Hozzászólások: 128
Csatlakozott: 2019.04.15. 18:07:51

2020.01.11. 18:57:51

Óriási pénzeket költöttünk átigazolásokra, itt a legnagyobb a fizu keret, mégis nézhetetlen és lassan eredménytelen a játék.
Pedig adott volt minden, sok rutinos játékos, sok jó nevű fiatal és középkorú igazolt, 1-1 saját fiatal. De nem sikerült összegyúrni. Persze feleslegesen is igazoltunk.

Szerintem a keret még most sem rossz, de elképzelés, taktika, motiváció, bizalom kellene.
Nézem a nagy Liverpoolt, hát nekem Mané, vanDijk és mondjuk A-Arnold kellene, de hogy a középpályájuk noname, az tuti. Viszont hajtanak mint állat. Vagy Firmino akkora csatár, esetleg Henderson a szuper kp csak én nem látom?

Igenis az alapok adottak, csak be kellene fokozatosan építeni a fiatalokat, és rendezni a nagy igazolásainkat. Egy DeJong, Arthur, Puig, Alena, Coutinho, Vidal kp sor szerintem nem olyan gyenge. Persze Valverdenel sosem lesznek stabil kezdok. (Kiveve DeJong)

Szóval a helyzet szerintem nem reménytelen, csak minél később kezdjük a változást annál nehezebb lesz.

Xavi meg tuti nem fog királyt csinálni Bartoból, akinek nyáron ez ideális csere lenne edző fronton.
Avatar
gránit
Capitá del Barça
Hozzászólások: 563
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2020.01.11. 17:21:20

Pont erre céloztam, amikor azt írtam, hogy egyre kevesebb a világklasszis, aki különbséget tud tenni a felső-középmezőnnyel szemben. Drágultak a játékosok, elszálltak az árak, de csak az árak emelkedtek, a minőség nem. Ez egyébként nagyon sok sportágban érezteti a hatását, a pályafutások irreálisan elnyúlnak a korábbi évtizedekhez képest, mert egyszerűen nem jönnek az újak, nem jönnek a fiatalok. Hamilton a jelenlegi mezőnyt elnézve kb 45 éves koráig simán elvezethet, ha akar, a példákat napestig lehetne sorolni. Ki veszi át a stafétabotot Messitől? Jelenleg sehol senki a láthatáron.

Ahogy írtam, a Madrid viszonylag vállalhatóan átvészelte Ronaldo elvesztését, és úgy vannak partiban velünk, hogy nekünk még szembe kell néznünk Messi elvesztésével. Lépéshátrányba fogunk kerülni, sőt, nélküle simán visszaeshetünk a középmezőnybe. A 100 pontos szezonok viszont már most sem reálisak, mert nincs csapat Messi körül. Nincs középpálya, Suarez évek óta sérülten játszik, nincs cseréje, amit már ő is régóta hiányol. Ezért sem kedvelem Valverdét és a jelenlegi vezetőséget, mert nagyon szűk a keret, és nincs rotáció. Alcacert is simán elkótyavetyélték, pedig játszhatott volna sokkal többet. Todibót is lehet, hogy dobra verik, és a középhátvéd-poszton sem lesz így cserealakulat. A jelenlegi vezetőség nagy hibája a keret folyamatos karcsúsítása, ebben a keretben nincs ennél sokkal több, főleg a középpályát elnézve (amit a Madrid középpályája simán dominálni tudott). Ez nem Valverde dicsérete, hanem kb a realitás. Igen, Messi nélkül nagyon visszaeshetünk majd, ez benne van a pakliban.
Avatar
NovaProspekt
Capitá del Barça
Hozzászólások: 752
Csatlakozott: 2019.11.26. 14:17:19

2020.01.11. 17:13:58

A szaúdiaknál amúgy most ér véget a szezon, mint asszen Kínában, vagy náluk is nyáron?
LG
Az Év fórumozója 2016
Hozzászólások: 18664
Csatlakozott: 2004.12.17. 21:03:01

2020.01.11. 17:01:21

gránit írta:Az nem is kérdés, hogy jóval gyengébb a keret, mint a pre-Valverde érában. Középpályánk nincs, és Messi sem fog már 60-70 gólos szezonokat produkálni. Az ő elvesztését pótolni, az lesz majd a brutális kihívás... Maradjunk reálisak, az, hogy vezetjük a bajnokságot, és első helyen jutottunk tovább a BL-ben, az igenis szép teljesítmény. Nem a 10 évvel ezelőtt eredményekhez kell igazítani a mércét, mert az egyszerűen nem reális.
Mondj egy csapatot, amelynek egyértelműen erősebb kerete van! Ugyanannyi pontunk van, mint a Realnak, akiknél már nincs ott CR, aki 50 gólt rúgott nekik szezononként, és ennek csak egy töredékét tudják pótolni csapatszinten. Ha már nálunk sem lenne Messi, azt mondanám, okés, de így, nehogy már szép eredménynek számítson. :roll:

Gyengültünk, de ha a spanyol bajnokságot nézzük, a két madridi még többet gyengült. De egész Európában sincs világverő csapat, az a Liverpool játszott az elmúlt két évben BL döntőt, amelynek a kerete nevekre jóval gyengébb, mint a miénk. Akkor miről beszélünk? Még a végén kihozzátok azt, hogy Valverde kimaxolja a keretben lévő lehetőségeket. :mrgreen:
Avatar
gránit
Capitá del Barça
Hozzászólások: 563
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2020.01.11. 16:50:09

Az edzőkérdés mellett az is fontos, hogy a különböző csapatrészekért kik fognak felelni. Ez a labdarúgásban jellemzően egy nagyon alulértékelt és elhanyagolt téma. Az amerikai fociban minden csapatrészen külön stábok dolgoznak, ezekre külön edzői egységek specializálódnak. Most ki felel a védelemért a Barçában? Kluivert hozathatná a vezetőséggel a régi ajaxos/barcelonás csapattársait az Ajax akadémiájáról, hogy rakjanak össze egy értelmes védelmet Barcelonában.
Avatar
NovaProspekt
Capitá del Barça
Hozzászólások: 752
Csatlakozott: 2019.11.26. 14:17:19

2020.01.11. 16:31:14

itt olyan új edző kell, aki szót tud érteni az öregekkel és új motivációt találni nekik. erre Xavi, Pep lehetnek alkalmasak. Koeman, Roberto Martínez, Quiqué Setien esetében már az is kérdéses, mennyire jó edzők ők, de nagy eséllyel szót sem értenének a keménymaggal. Az Ernő-féle igenember szót ért velük, de nem tudja motiválni őket. a Klopp, Conte stb. típusú szigorúbb edzők pedig visszatetszést fognak Messiékben kelteni, nem fognak együttműködni velük, és akkor egyet lépünk előre, kettőt hátra. előbbi ráadásul sohasem fog idejönni, mert nem kapja meg itt azokat a játékosokat, akiket kér.
Avatar
gránit
Capitá del Barça
Hozzászólások: 563
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2020.01.11. 16:17:27

Az nem is kérdés, hogy jóval gyengébb a keret, mint a pre-Valverde érában. Középpályánk nincs, és Messi sem fog már 60-70 gólos szezonokat produkálni. Az ő elvesztését pótolni, az lesz majd a brutális kihívás... Maradjunk reálisak, az, hogy vezetjük a bajnokságot, és első helyen jutottunk tovább a BL-ben, az igenis szép teljesítmény. Nem a 10 évvel ezelőtt eredményekhez kell igazítani a mércét, mert az egyszerűen nem reális.
LG
Az Év fórumozója 2016
Hozzászólások: 18664
Csatlakozott: 2004.12.17. 21:03:01

2020.01.11. 15:59:10

MQuCsabi írta:De azt elfelejtitek, h9gy Pepnel az a keret fiatal volt, hiaba jatszott egyutt Xavival, In8vel, ok akkor ifik voltak.

Most Xavi egy kioregedo csapathoz jonne, akikkel mellesleg 10 evet egyutt jatszott. Semmi haszna nem lenne a csapat szamara. Nekunk persze igen, mert biztosan szep jatekot hozna a csapathoz.
Azért ne feledjük, hogy a nagy öregek mellett vannak itt fiatalok is, akikre a jövő csapatot szeretnénk építeni. Nekik sem mindegy, hogy kinek a kezei alatt fejlődhetnek. Valverde erre sem tűnik a legalkalmasabbnak, nem egy mentor típusú edző.
De az öregeket sem írnám le, ha pusztán az életkorukat nézzük, akkor még lehet bennük 1-2 nagy dobás, csak fel kéne egy kicsit rázni őket, illetve meg kell velük értetni, hogy most már az ő érdekük is, hogy ne legyenek minden meccsen kezdők.
Ezt csak én tartom túlzásnak?
Költői kérdés volt? Mert ha nem, olvasd el a kommenteket, akár itt, akár bárhol máshol, ahol a Barcával foglalkoznak. De már az is elgondolkodtató, hogy mást már a vezetőség is elkezdett kihátrálni Valverde mögül, pedig ezzel lényegében beismerik, hogy hiba volt nyáron még egy szezont adni neki.
A keret meg maximum drágább de biztos hogy nem jobb mint 3-5 éve.
Ezzel egyet értek, de a legtöbb riválisunk kerete ugyanúgy gyengült. Látjuk, hogy a Liverpool egy közel sem világverő kerettel dominálni tud.
Avatar
Nero.
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6032
Csatlakozott: 2015.08.14. 19:02:12

2020.01.11. 15:56:59

megpróbálná-e már most, idény közben hozni Xavit, és kirúgni Valverdét, kvázi megmenteni a szezont, és nagyobb eséllyel indulni harcba az esetleges trófeákért. “

Ezt csak én tartom túlzásnak? Teljesen egyértelmű hogy idén akadozik a gépezet, de szerintem a bajnoki cím így is meg lesz (egy erős Real ellen) és ha a BLt nem is nyerjük meg, biztos hogy nehéz lesz kiejteni minket. De engem egyáltalán nem lepne meg egy duplazas.

Őrültségnek hangzik de nem voltunk messze attól hogy zsinórban kétszer triplázzunk Valverdével.

Xavit imádom, de abszolut zsákbamacska. Arról nem beszélve hogy azt a focit ezzel a kerettel nem tudjuk játszani.

A keret meg maximum drágább de biztos hogy nem jobb mint 3-5 éve.
Lenglet-Mascherano
SR-Alves
Artur-Iniesta
Dembele-Neymar

Csak egy pár példa de engem De Jong se győzött meg + Busquets, Suarez stb. lassúlnak.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Nero. 2020.01.11. 16:04:23-kor.
"A Barcelonát olyan emberek irányítják, akiknek nem szabadna a klub élén állniuk. Nagyon szomorú vagyok emiatt. A Barca és a szurkolók ennél sokkal többet érdemelnek. Nem tudom, mi folyik a klubnál, de nagyon rossz érzés a korábbi csapattársaimat bánatosnak látni" - Neymar
Válasz küldése