FC Barcelona - Csapat, taktika, felállások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Mire számítasz az új idényben?

A szavazás 2019.08.31. 19:31:13-kor befejeződött.

Megtáltosodik a csapat és szép focival triplázunk
1
7%
Javul a csapat játéka és végig versenyben leszünk, legalább 2 trófeával a végén
6
40%
Hasonló célfocival végigrobotolják a szezont egy ligagyőzelemért
5
33%
Kiismerték az unalmas játékunkat és hazai porondon is szenvedni fogunk
3
20%
Teljes összeomlás szezon közben egy edzőcserével
0
0 szavazat
 
Szavazatok száma: 15
Avatar
visca el barca
Presidente del Barça
Hozzászólások: 19584
Csatlakozott: 2005.02.01. 13:13:37

2020.03.04. 12:27:25

most megint felteszitek ezt a 30+ felett az ember már nem jó focista lemezt? nem unjátok még?
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Peter
Capitá del Barça
Hozzászólások: 642
Csatlakozott: 2019.09.04. 02:22:17

2020.03.04. 12:19:11

1.) Adott egy életkorát tekintve harminc plusszos gerinc....Piqué, Busi, Raki, Vidal, Alba, Messi
Komoly, hajtós meccsen max. egy félidőre elegendő mentális és fizikai állóképességgel

2.) Lenglet, Umtiti, Sergi Robi, Firpo, Semedo....személyeskedés nélkül, egy BL címre pályázó
csapatnál vélhetően a kispadon lenne a helyük (vagy még ott sem)

3.) A fenti két sorból kimaradt játékosokat sajnos teljesen értelmetlen "kategorizálni", mivel
adott, hogy a fentiekkel alkotnak csapatot

Ezek függvényében nézzünk a tavasz elé....a csodában bízni remek emberi tulajdonság.... [-o<
Vakmacska
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 5100
Csatlakozott: 2012.08.26. 23:23:55

2020.03.03. 15:31:38

https://player.hu/sport-3/karomkodott-e ... -clasicon/

Ez nem tudom mennyire igaz.

Ha igen, akkor ez elég sok dolgot megmagyaráz.

Nehogy már a játékosok legyenek felháborodva, amikor egy értékelhetetlen [auto_cenzúra] volt, amit a második félidőben letettek az asztalra.
Ez valami? Mit szólnának akkor Mészölyhöz? Amúgy szerintem erre van szükség.
sansz
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 259
Csatlakozott: 2019.09.23. 11:54:39

2020.03.03. 14:39:14

fUtBoLiStA írta:
2020.03.03. 11:50:41


Edzőkérdés.
...
Nem mondom, hogy Setién vagy Valverde a legnagyobb király de úgy beszélni róluk, mintha valami jött-ment szerencsétlenek lennének, kicsit erős túlzásnak érzem.
Furák a szurkolók. :arrow: Először Valverde takarodj van, jön egy másik edző. :arrow: Aztán meg sem tartotta az első edzését de már az új edző se ért hozzá. :arrow: Le megy az első meccse és Valverde már mindjárt nem is volt olyan rossz. :arrow: Hozzák Xavit mert ő az új Guardiola. (Xavi nagyon nagy játékos volt, az egyik legfontosabb eleme annak a Barcának, de ettől simán megbukhat mint edző. Nem tudom miért ilyen biztos mindenki abban, hogy ő beválik...)
Ugyanez a játékfelfogásban is megfigyelhető. :arrow: Valverde célfocit játszat, fúúúúj. :arrow: Mi vagyunk a Barca, van egy játékfilozófiánk. :arrow: Jön Setién, próbálunk újra labdát birtokolni. :arrow: Erre hát ezzel már nem lehet nyerni, elavult stb... (Ami amúgy jogos is. Ami 7-8 éve működött, azt már nem lehet eredményesen ugyanabban a struktúrában játszani. Ennek az ellenszerét már a kisebb csapatok is elég jól megtalálták.)

Játékosok.

Messi függőség van. De melyik csapat ne függene tőle? A világ legjobbjáról beszélünk, aki bármikor döntő meccseket tud megnyerni. Még most is. Egy minimálisat talán érezhető nála a visszaesés de az emberünk 10 éve hozza le az 50 gólos szezonokat. Ez egy-egy évben is csoda, nemhogy ilyen hosszú időn keresztül folyamatosan. Hozzászoktunk a jóhoz elég könnyen. Ha ne adj Isten "csak" 40 gólt lő a szezonban már vissza is vonultatják páran, mikor más játékosok 2 szezon alatt sem lőnek ennyit. Nem lesz már fiatalabb de azért sokan itt már úgy beszélnek róla és Busquetsről, mintha az utolsó utáni éveiket taposnák. Messi 33 lesz a szezon végén. Természetesen mindenkinek van egy genetikai határa ameddig top szinten tud játszani, de mivel nem az a típus, aki minden győzelem után hajnalig whisky kólázott volna valamelyik lebujban és a foci mellett nem is 10-12 órákat kellett a bányában lehúznia zsíros kenyérrel, így azért még az sem elképzelhetetlen hogy van benne, ha nem is extra, de 5 jó év.
Másik kedvencem, hogy ő a főgonosz és elnyomja a többieket, ő mondja meg ki hova passzolhat és kit igazoljanak. =D> :lol: :lol: :lol: Ha valaha is jártatok csak egy félkomoly csapatnak az öltözőjében, tudnátok mekkora egok vannak ott. Aki olyan mentalitású, akit el lehet nyomni abból nem lesz ilyen szintű futballista. Már az akadémiáról nem kerülnek ki, mert a többiek bedarálják.
Egyértelmű hogy keresik a társak, egész egyszerűen mert még mindig a világ legjobbja. Azért nem kicsi előny ha nála van a labda abból nagy eséllyel gól vagy gólpassz van.
Amit felszoktak vele kapcsolatban negatívumként hozni, hogy védekezésbe nem fut. Sosem kellett igazából, egy edző sem várta el tőle. Ha kérték volna nem lőtt volna fele ennyi gólt sem. Nincs és nem is lesz egy játékos sem a Földön aki alárendeli magát a csapatnak védekezésben és mellé támadásban ennyire hatékony tud lenni.
Azért picit szerintem összemosod a véleményeket. Igen, Valverdét sokan el akarták küldeni, de nem feltétlen ugyanazok szidják az új edzőt. De ha többen igen, az sem ellentmondás.
Szerintem lényegesen többeknek van inkább pozitív véleménye Setienről, mint a végén Valverdéről. Azzal nem értek egyet, hogy a Barca stílusára megvan az ellenszer és ezért nem működik. Dehogy találtak. Régen is volt, csak Xaviék ellen nehéz volt végrehajtani. Le volt sajnálva a spanyol válogatott is eleinte, hogy hú, amatőrök ellen passzolgathatnak, de majd profi kemény angol védelem és letámadás ellen tehetetlenek. Aztán nem voltak azok. Csak ehhez a játékhoz extra játékosok kellenek.
És az sem igaz, hogy Messi csak kicsit romlott. Dehogy kicsit. És nemaz a gond,hogy nem rohan vissza védekezni, a gond, hogy középpályán sétálgat és ott se támad le, konkrétan Messi közelében egy átjáró van, ha az ellenfél labdát szerez. Ha nem fut, akkor menjen előre, várja a labdát és cselezze ki az utolsó embert. Egyetértek, hogy el voltunk kényeztetve, a Real se úszta meg a galaktikusok kiöregedését igazán (szerintem még most se). A rossz, hogy ebben a csapatban még lehetett volna egy-két sikeres év, ha mindenki helyén kezeli a valóságot (és a saját korát) és nem arra megyünk rá,hogy Messi kaphasson még pár díjjat. Nem mindegy, hogy úgy lövi a gólokat, hogy labdát nem veszít, szinte minden csele sikerül, vagy úgy, hogy mindenki minden helyzetben vele akar gólt lövetni bármi áron, úgy, hogy közben sok az alibipassz, rossz helyeken eladott labdák, sétálgatások kritikus helyzetben. És sokszor kapjuk ezek miatt is a gólokat. Amikor Busi is sétál, akkor konkrétan két ember van levéve középpályán, ezt egy csapat sem tudja elviselni sok kapott gól nélkül.
Barca_10
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1339
Csatlakozott: 2009.06.27. 15:50:43

2020.03.03. 14:08:42

Nem hiszem hogy anno ‘Dinhoéknak szívük csücske volt Henk ten Cate, mégis jöttek az eredmények, nem szóltak ellene, pedig volt egy pár bulibáró abban a csapatban. Most kicsit keményebben odaszól ez a Sarabia tag és nem tetszik nekik..
bűzlik ez az egész, mr shakira és társai jól elvannak itt part-time fodballistaként, az elnökség meg tökéletesen asszisztál hozzá.
Nekem meggyőződésem hogy Messi miatt vannak ilyen helyzetben bizonyos játékosok. Nem úgy értem hogy Messi szólt fentre az “érdekükben”, ezt nehezen hinném el, de az ő köreihez tartoznak, így mindjárt más a megítélésük, és ezt ki is használják maximálisan.
Messit leszámítva ezek itt nem legendák, lesarkítva ugyan de semmivel nem különb zsoldosok mint egy Anelka/Adebayor. Jól tudják hogy máshol soha nem kaptak volna fele ilyen szerepet ilyen zsíros szerződésekkel.
Leo benne volt 1000 gólban mióta itt van.. a többi jelenlegi keretben lévő csk/“legenda” pedig főleg akkor teljesítettek mikor jó játszótárs volt mellettük.
Kép

"Amikor elbúcsúzok a futballtól, sirni fogok mert véget ér az életem. Ha meghalok, ne egy temetőben vagy akárhol máshol temessetek el,csak
vigyetek egy stadion mellé egy labdával a kezemben mert nekem a labda az életem"
-Ronaldinho
Legendario
fUtBoLiStA
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 465
Csatlakozott: 2008.05.23. 14:32:27
Tartózkodási hely: a kereszteződésnél balra

2020.03.03. 11:50:41

Már egy jó ideje nem fórumozok, csak olvasgatom itt a rengeteg "megfejtést/elemzést" a csapattal, játékosokkal, edzőkkel kapcsolatban. #-o Nyilván ahány szurkoló, annyiféle vélemény, ezt elfogadom, de néha egészen hihetetlen számomra egy-két szurkoló hozzáállása, még akkor is, ha nem a klub történelem legfényesebb időszakát éljük. Pár aktuális témával kapcsolatban én is leírom a gondolataim.

Az elnökség
felelős leginkább a jelenlegi helyzetért, ez a napnál is világosabb. Méltatlan amit a jelenlegi vezetőség művel. Ez a sok botrány nem kicsit rombolja a klub megítélését, a döntéseik közvetve befolyásolják az öltözőt is nem kis részben. Ez a "Mes que un club" felfogás már fényévekre van, attól ami ma folyik a klubnál. Amíg nem lesz váltás, nem lesz változás.

Abidal
ténykedése is kapufa lett. Félelmetes mennyiségű pénzt elszórtak az utóbbi években játékosokra sokszor kapkodva, akik közül nagyon kevesen váltak be és az idei keretet is nagyon amatőr módon tervezték meg. Nyilván utólag mindig könnyebb okosnak lenni, de igencsak szerencsétlenül jöttek ki ezek a nagyobb igazolások. Én Dembelét nem hoztam volna el, Griezmannon a videós balhéja miatt szintén elgondolkodtam volna, de a többi igazolással véleményem szerint nem volt adott pillanatban hatalmas gond.
Dembelé sérülékenysége nettó vicc. Ezzel előre nem számolhattak, de ennyi pénzért biztosan nem vettem volna meg anno egy olyan csapatba, ahol a labdabirtokláson és a felállt védelem elleni, kis területen való tili-toli az alapkoncepció. Az ő erénye, a gyorsaság ebben a felfogásban soha sem fog érvényesülni.
Griezmann érkezése is véleményes az öltözőre nézve. Amit az ATMA-ban nyújtott az alapján, helye lenne itt. Amit a csapatnak jelen pillanatban adni tud és amit vártam volna tőle előzetesen az ég és föld. Oké, hogy teper és besegít a védekezésbe de előre játékba nagyon kevés.
De Jong ár-érték arányban jó vétel. Na nem a jelenlegi teljesítménye alapján, mert ebben az előre toltabb pozícióban nem tud érvényesülni. Busquets helyén szerintem a következő években meghatározó lehet.
Coutinhot sajnálom. Én őt nagyon vártam és előzetesen azt gondoltam, menni fog neki nálunk de valamiért messze elmaradt a Liverpooli teljesítményétől.
A fiatalok témaköre kérdéses. A csillagok igen szerencsésen együtt álltak Guardiola idején, amikor ömlöttek ki a Masiaról a tehetségek és persze kellett hozzá Pep is, hogy működjön a csapat velük. Viszont ez egy kivételes időszak volt. Ahhoz kár viszonyítani, az viszont biztos, tehetséges fiatalokban sosem lesz hiány de nem mindenkiből lesz még átlagon felüli játékos sem profi szinten, hiába remekelt a korosztályos csapatokban. Sok összetevője van ennek is.

Edzőkérdés.
Azt ugye tudjuk, hogy nálunk Magyarországon mindenki UEFA A licenszes edző. De itt egyesek olyan magas lovon ülnek és úgy alkotnak véleményt egy Valverdéről, Setiénről, mintha bármit is letettek volna az asztalra edzőként. Urak! Az hogy FIFA-ban nyertek egy-egy BL címet az szép hobbi, de nem egészen egyenlő azzal, mint eljutni addig a való életben, hogy egy profi csapatnál egyáltalán szóba kerüljön a neved. Nem az 50-es években járunk, amikor egy csapat elutazott és a pályán látták először az ellenfelet és fogalmunk nem volt hogy milyen focit játszik és hogyan készül, edz az adott csapat. Manapság már nincsenek nagy titkok a futballban, mindenki tud mindenkiről mindent. Az edzők ugyanazokon a képzéseken vesznek részt. Ne gondoljátok, hogy elméleti tudásban hatalmas szakadék van egy Betis és egy Barcelona edző között...
Nem mondom, hogy Setién vagy Valverde a legnagyobb király de úgy beszélni róluk, mintha valami jött-ment szerencsétlenek lennének, kicsit erős túlzásnak érzem.
Furák a szurkolók. :arrow: Először Valverde takarodj van, jön egy másik edző. :arrow: Aztán meg sem tartotta az első edzését de már az új edző se ért hozzá. :arrow: Le megy az első meccse és Valverde már mindjárt nem is volt olyan rossz. :arrow: Hozzák Xavit mert ő az új Guardiola. (Xavi nagyon nagy játékos volt, az egyik legfontosabb eleme annak a Barcának, de ettől simán megbukhat mint edző. Nem tudom miért ilyen biztos mindenki abban, hogy ő beválik...)
Ugyanez a játékfelfogásban is megfigyelhető. :arrow: Valverde célfocit játszat, fúúúúj. :arrow: Mi vagyunk a Barca, van egy játékfilozófiánk. :arrow: Jön Setién, próbálunk újra labdát birtokolni. :arrow: Erre hát ezzel már nem lehet nyerni, elavult stb... (Ami amúgy jogos is. Ami 7-8 éve működött, azt már nem lehet eredményesen ugyanabban a struktúrában játszani. Ennek az ellenszerét már a kisebb csapatok is elég jól megtalálták.)

Játékosok.
Hasonlóan megdöbbent egy-két "szurkoló" megnyilvánulása. Az ahogyan a csapat meghatározó alakjairól beszélnek számomra hihetetlen. Nyilván, ha valaki hosszabb ideje nem teljesít azon a szinten, azt nem kell csak a múltjára való tekintettel dicsőíteni. De páran igen könnyen eltudják felejteni, hogy pár éve ezek a játékosok a világfutball élére vezették és ott etalonként tartották számon az FC Barcelonát.

Messi függőség van. De melyik csapat ne függene tőle? A világ legjobbjáról beszélünk, aki bármikor döntő meccseket tud megnyerni. Még most is. Egy minimálisat talán érezhető nála a visszaesés de az emberünk 10 éve hozza le az 50 gólos szezonokat. Ez egy-egy évben is csoda, nemhogy ilyen hosszú időn keresztül folyamatosan. Hozzászoktunk a jóhoz elég könnyen. Ha ne adj Isten "csak" 40 gólt lő a szezonban már vissza is vonultatják páran, mikor más játékosok 2 szezon alatt sem lőnek ennyit. Nem lesz már fiatalabb de azért sokan itt már úgy beszélnek róla és Busquetsről, mintha az utolsó utáni éveiket taposnák. Messi 33 lesz a szezon végén. Természetesen mindenkinek van egy genetikai határa ameddig top szinten tud játszani, de mivel nem az a típus, aki minden győzelem után hajnalig whisky kólázott volna valamelyik lebujban és a foci mellett nem is 10-12 órákat kellett a bányában lehúznia zsíros kenyérrel, így azért még az sem elképzelhetetlen hogy van benne, ha nem is extra, de 5 jó év.
Másik kedvencem, hogy ő a főgonosz és elnyomja a többieket, ő mondja meg ki hova passzolhat és kit igazoljanak. =D> :lol: :lol: :lol: Ha valaha is jártatok csak egy félkomoly csapatnak az öltözőjében, tudnátok mekkora egok vannak ott. Aki olyan mentalitású, akit el lehet nyomni abból nem lesz ilyen szintű futballista. Már az akadémiáról nem kerülnek ki, mert a többiek bedarálják.
Egyértelmű hogy keresik a társak, egész egyszerűen mert még mindig a világ legjobbja. Azért nem kicsi előny ha nála van a labda abból nagy eséllyel gól vagy gólpassz van.
Amit felszoktak vele kapcsolatban negatívumként hozni, hogy védekezésbe nem fut. Sosem kellett igazából, egy edző sem várta el tőle. Ha kérték volna nem lőtt volna fele ennyi gólt sem. Nincs és nem is lesz egy játékos sem a Földön aki alárendeli magát a csapatnak védekezésben és mellé támadásban ennyire hatékony tud lenni. Ezt négy tüdővel sem lehet bírni.

El lettünk kényeztetve, hozzászoktunk a szórakoztató játékhoz, kupákhoz az elmúlt években és törvényszerű volt, hogy előbb-utóbb bekövetkezik a visszaesés. Elvárás lett a szurkolóktól a triplázás minden évben, pedig ez a legszebb időszakban sem jött össze mindig. Ha csak a bajnok lesz a csapat, kudarcként könyvelik el sokan. Óriási hiba! [-X Nem jó a mostani irány, sem vezetőségi, sem csapat szinten ez biztos, de ennyire negatívan véleményt formálni sem feltétlen üdvözítő. Nem tudom mi lenne itt a pánikoló emberekkel, ha egyszer csak beszakadnánk, mint egy Arsenal, MU, Milan... :shock:

Ui.: lehet többször kellene mégiscsak hozzászólnom, mert ez így elég hosszú lett. Sorry! :roll:
„A Barcelona az a csapat, mely meg fogja nyerni a bajnokságot, az a gárda, melynek élvezni kell a játékát, mint rajongó, és szenvedni ellene a végsőkig, mint ellenfél.”

Miguel Angel Lotina
Avatar
davi10
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3739
Csatlakozott: 2007.10.06. 20:02:40
Tartózkodási hely: Budapest

2020.03.03. 11:05:37

Na, holnap jön a hir, hogy meg kellett válni Sarabia-tól, mert Ő volt az, aki Abidal-nak azt mondta, hogy a játékosok nem dolgoztak elég keményen :D

Emellett egyes egyedül Ő volt a felelős a Real és a Valencia ellen elszenvedett vereségért.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Avatar
NovaProspekt
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1038
Csatlakozott: 2019.11.26. 14:17:19

2020.03.03. 10:57:01

A keménykezű másodedző és a játékosaink nem kedvelik egymást. Na ezt vajon ki látta előre? :D
Avatar
Saviola
Júdás 2, az áruló
Hozzászólások: 4412
Csatlakozott: 2004.10.08. 20:00:31
Tartózkodási hely: Tolna

2020.03.03. 10:52:46

https://player.hu/sport-3/karomkodott-e ... -clasicon/

Ez nem tudom mennyire igaz.

Ha igen, akkor ez elég sok dolgot megmagyaráz.

Nehogy már a játékosok legyenek felháborodva, amikor egy értékelhetetlen [auto_cenzúra] volt, amit a második félidőben letettek az asztalra.

Az első félidőben, ha Griezmann nem passzolja ki Messinek tiszta lövőhelyzetből, lehet gólt rúgunk.

De nem, mindenki megvárja Messit, mert senki nem tud/mer gólt rúgni.

Arthur is úgy indult el Kroos mellett, mint, aki még gondolkodik, hogy ,,jajj, nem Messinél van a labda, úristen, mi lesz.".
,,Azt hitted, hogy mi történt."
Kovbal88
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1568
Csatlakozott: 2013.07.17. 16:50:38

2020.03.02. 19:14:19

Nagyon lassú lett a csapat, rendesen unalmasak a meccsek.
Elől a Barca mögötte a Real Madrid!
Tomix354
Capitá del Barça
Hozzászólások: 820
Csatlakozott: 2018.03.09. 21:22:40

2020.03.02. 18:26:49

palesz77 írta:
2020.03.02. 18:22:55
Kis érdekesség a csapathoz, rákattintva megnyitja nagyobba is.
Kép

Jó kis grafika, azt mutatja, hogy ki mennyit játszik, hány éves, és mióta van a csapatnál.
Tökéletes, nem is kell hozzá tenni semmit.
Avatar
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015
Hozzászólások: 12855
Csatlakozott: 2008.07.19. 20:23:02
Tartózkodási hely: over the rainbow

2020.03.02. 18:22:55

Kis érdekesség a csapathoz, rákattintva megnyitja nagyobba is.
Kép

Jó kis grafika, azt mutatja, hogy ki mennyit játszik, hány éves, és mióta van a csapatnál.
Tomix354
Capitá del Barça
Hozzászólások: 820
Csatlakozott: 2018.03.09. 21:22:40

2020.02.16. 14:49:20

De Jongnak legyen előbb egy jó szezonja, teljesen abszurd arról beszélni, hogy kapja ő :D

Abba reménykedjünk, hogy mire oda jutnánk, hogy Messi vissza vonul, rendben lesz a középpálya és a védelem + nem még mindig Suarez fog 40 évesen játszani és nem kell Dembele 25. sérülését nézni.
LG
Az Év fórumozója 2016
Hozzászólások: 18882
Csatlakozott: 2004.12.17. 21:03:01

2020.02.16. 14:35:48

Barca_10 írta:Mit gondoltok Messi eligazolása/visszavonulása után az éppen aktuális klasszisoknak mennyire lesz vonzó a csapat? Körülményektől függetlenül mennyire lehet majd motiváló és egyben hatalmas teher a 10-es mez és a nagy Lionel öröksége? Elég lesz-e csak egy ember a klasszikus értelemben vett pótlására? (Szerintem nem)
Egyáltalán ki az aki csak megközelítheti az ő szintjét és játékra gyakorolt hatását?
1 az 1-be nyilván nem pótolható, ezért még véletlenül sem szabad senkit új Messinek kikiáltani. A 10-es mez komoly teher lehet bárkinek. Ezért én azt hiszem, nem is fiatal tehetségnek adnám, aki könnyen összezuhanhat a nyomás alatt, hanem inkább egy rutinosabb, már bizonyított játékosnak, akkor is, ha esetleg nem támadó, hanem középpályás. Most így nehéz megmondani, ki lehetne az, de ha mondjuk Messi még maradna vagy 3 szezont, és ez alatt az idő alatt de Jong kulcsemberré válna a középpályán, akkor lehet neki adnám. De addig még persze sok minden történhet, szerencsére egyelőre nem aktuális a kérdés.
Barca_10
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1339
Csatlakozott: 2009.06.27. 15:50:43

2020.02.16. 14:25:37

Mit gondoltok Messi eligazolása/visszavonulása után az éppen aktuális klasszisoknak mennyire lesz vonzó a csapat? Körülményektől függetlenül mennyire lehet majd motiváló és egyben hatalmas teher a 10-es mez és a nagy Lionel öröksége? Elég lesz-e csak egy ember a klasszikus értelemben vett pótlására? (Szerintem nem)
Egyáltalán ki az aki csak megközelítheti az ő szintjét és játékra gyakorolt hatását?
Kép

"Amikor elbúcsúzok a futballtól, sirni fogok mert véget ér az életem. Ha meghalok, ne egy temetőben vagy akárhol máshol temessetek el,csak
vigyetek egy stadion mellé egy labdával a kezemben mert nekem a labda az életem"
-Ronaldinho
Legendario
Avatar
Fecooo
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 7787
Csatlakozott: 2008.07.15. 18:30:53

2020.02.16. 06:32:15

Alba 3 hétre off...

Elfogadom, hogy Dembelé alkata elég gyenge, még azt is elfogadom, hogy esetleg időnként kummant...
DE!!!
Ami a csapat fizikai felkészítéséért felelős személyzetét illeti, azokat úgy kiba.nám mindenestül, hogy egyetlen hírmondójuk se maradjon... Ez rohadtul nem normális, amennyi sérülés történik...
Vállalom az elfogultságom Oszmánnal kapcsolatban, de anélkül is biztos vagyok benne, hogy normális staff mellett nem sérülne le ennyiszer, mert odafigyeltek volna rá, hogy megerősítsék az izomzatát és jobban ellenőrizték volna...
Vakmacska
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 5100
Csatlakozott: 2012.08.26. 23:23:55

2020.02.08. 17:14:12

Lehet picit off
Én imádom az ilyen sértődött megmondóembereket, akikre már a kutya sem emlékszik- arra meg pláne nem, hogy valaha itt játszottak,- és egy háromoldalas interjút adnak arról gúnyolódva, hogy milyen szr ez a klub.
LG
Az Év fórumozója 2016
Hozzászólások: 18882
Csatlakozott: 2004.12.17. 21:03:01

2020.02.08. 16:28:20

Samper írta:Ha Valverdere hallgatnak, lenne egy Parejonk. Kinn lennénk a vízből?
Jogos felvetés. Valverde zsákutca volt, rövidtávon ugyan összekapta a csapatot a 16/17-es gyenge csapat után, de sajnos hamar megmutatkozott, hogy hosszútávon nem lesz ide jó.

Setién stílusra jobban illene a csapathoz, nála a minőség a nagy kérdés, hogy elég lesz-e erre a szintre, én félek, hogy nem.

Én lényeges javulásban már csak a választások után reménykedek, addigra lényegében kikopnak a nagy öregek, esetleg Messiben maradhat még néhány év, ha ő is úgy akarja. Jöjjön Font, Xavi, és a hosszútávú építkezés.

Örülnék neki, ha valahogy sikerülne Bartóékat már idén megbuktatni, és előrehozott választásokat tartani. Mert félek, hogy nyáron még belemennek valami komoly ámokfutásba, és még nehezebb helyzetbe hozzák a következő vezetést.

Így is elég lesz utánuk takarítani. A befuccsolt igazolásokon bukni fogunk, de a bukás mértékét minimalizálni kéne. Pl. Griezmannt én már most nyáron eladnám, nem érdemes vele várni, sokkal jobb úgysem lesz, a fizetése meg borzalom. A nagytakarításnak ez lesz a nagy előnye: egy csomó fizu felszabadul. Az új játékosoknál pedig erre oda kell figyelni. Érdemes lenne visszatérni ahhoz a módszerhez, amit a korai Laporta-érában alkalmaztak: alacsony alapbérek, a többit opciókhoz kötni, ezzel el lehet kerülni, hogy aki egész évben sérült, vagy aki a felét sem hozza az elvárásoknak, azok is nyeljék a pénzt. Aki pedig jól teljesít, attól nem sajnáljuk.
Samper
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3831
Csatlakozott: 2014.10.22. 16:22:27

2020.02.08. 15:46:56

Ha Valverdere hallgatnak, lenne egy Parejonk. Kinn lennénk a vízből?
Avatar
csababarca
Presidente del Barça
Hozzászólások: 13007
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2020.02.08. 15:01:32

Persze hogy utólag vagyunk okosok, jósok nem vagyunk.
Azzal meg nem lehet vitatkozni hogy a három közül a leigazolás pillanatában egyik sem ért annyit amennyiért jött.
Ezerszer okosabban kellett volna elkölteni a Neymarért kapott pénzt, mondjuk megkérdezve az edzőt, hogy mit/kit akar.
Szerintem az tendencia, hogy a Barto érában befuccsolnak a játékosok, akiket hoznak.

2014 nyarán igazoltunk utoljára jól.
2015ben kamuk jöttek, de legalább nem drágán. Cserébe totális betlik.
2016 nyár is elvertünk 120 millát, abból a 25M-es Umtiti maradt hírmondónak.
2017 nyár/18 jan: 7 játékos, 375 milla elszórva, a 35 milliós Semedóra lehet már csak számítani.
2018 még okés volt, 130 milla elment, de 3 játékos is még félig meddig az alapcsapat tagja.

Az igazolásaink 80-85%a ebből az időszakból már itt sincs.


#teambarto2021 #wecanbarcelonagreatagain2021
“In times of crisis, the wise build bridges, while the foolish build walls.” fucking actual
Avatar
davi10
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3739
Csatlakozott: 2007.10.06. 20:02:40
Tartózkodási hely: Budapest

2020.02.08. 14:28:44

csababarca írta: Ezt nem tudom, miért véditek, hogy abszolút túlárazva vásároltuk ezeket a játékosokat, és nem azért mert tudták hogy van pénzünk, hanem mert [auto_cenzúra] tárgyaltunk.
Mindenki tudja, hogy túlárazva jöttek, de egyáltalán nem voltunk jó alkupozícióban. Én tartom, hogy bárki lett volna az elnök, Coutinho-t pl. nem hiszem, hogy olcsóbban tudta volna elhozni. Griezmann-ért letettük a pénzt, Dembele meg tényleg sok volt, de tényleg azon a nyáron ment el MBappe is a PSG-be. Igaz, hogy kölcsönbe, de mindenki tudta, hogy 1 év múlva 180 misiért végleges lesz.

Minden mást amit akartam, szóról-szóra leírta palesz.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Avatar
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015
Hozzászólások: 12855
Csatlakozott: 2008.07.19. 20:23:02
Tartózkodási hely: over the rainbow

2020.02.08. 13:54:39

csababarca írta:100 fölé nem mentek, mi meg 3 játékosért adtunk ki ennyi pénzeket, egyik sem ért leigazolása pillanatában ennyit.
Nem mentek 100 fölé, mert egy KH-et meg egy kapust vettek. A Southamptonból vettek egy védőt 85 millióért, ha mi csináljuk ezt, világvége lett volna itt még mielőtt 1 percet a pályán eltöltött volna VVD. Alissonnak is 1 kiemelkedő szezonja volt előtte, repült is az átigazolási rekord. Nyilván nem voltak 100 felett, mert nem támadókról beszélünk, még csak nem is középpályásokról. Posztjukhoz mérten viszont ők is bazi drágák voltak. Csak ott minden sallang nélkül ültek az igazolások, így az ár nem számít utólag.
csababarca írta:Kb reális áruk, 80-70-30. (Cou,Griezman, Dembelé)
Ezekre dobhatunk még nagyjából 25 százalékot, a lehúzási bónuszt.
...
És mielőtt betámadnátok, Dembelére nem azért írok 30at mert utólag besült, de egy tehetségért ennyit szoktak ma adni, 30-50 között max. nem 105 plusz 45 bónuszt.
Coutinho 80-at nagyjából adom, de Dembélé 30? Pulisicet 60 millióért adta el a BVB fél évvel a szerződés lejárta előtt, Sanchoért +100 milliók fognak repkedni, Mbappé 1 szezon után 180 millió volt, Felix fél szezon után 120 millió, De Ligt 80 millió, Rodri 70 millió, még egy Lucas Hernández is volt 80 millió. De még 5 éve is +60 millió volt Martial és Sterling is. Dembélé 3.330 perc alatt 31 gólpontot hozott össze a BVB-ben az első szezonjában, előtte a Rennesben tiniként első felnőtt szezonjában 17 gólpont. Akkor 30 millió az ára, ha egy kis klub veszi meg, és az ügynöke kiköti záradéknak, hogy relatíve alacsony kivásárlásiért mehessen tovább. Egy top klubnak nem reális az a 30 millió, közel sem.
csababarca írta:Ezt nem tudom, miért véditek, hogy abszolút túlárazva vásároltuk ezeket a játékosokat, és nem azért mert tudták hogy van pénzünk, hanem mert [auto_cenzúra] tárgyaltunk.
Ezt meg nem tudom honnan vetted, mert én pl nem védem az igazolásokat anyagilag. De attól még más klubok is rohadt sokat költenek, és a Pool is köztük van. Ahol tudják, hogy van pénz, ott általában drágábbak az igazolások. De ez a lényeg amit LG írt feletted:
LG írta:Van azért lényeges különbség: ők egyértelműen hiányposztra jöttek, és az edző tudta, hogy mit akar velük.

Nálunk ezek a játékosok nagy valószínűséggel nem is az edző kérésére jöttek. Valverdének pl. inkább gondot és fejfájást okoztak, mint erősítést. Így nem lehet.
LG
Az Év fórumozója 2016
Hozzászólások: 18882
Csatlakozott: 2004.12.17. 21:03:01

2020.02.08. 13:16:03

palesz77 írta:
csababarca írta:Pl a Pool kapott 140 milliót, és vett normális áron fél évre rá 3 kezdő játékost. Nem húzták le őket, mint miket.
ez csak egy példa.
Utólag bejött mindegyik, nem is kicsit, de Van Dijk és Alisson is átigazolási rekord volt adott posztokon amikor vették őket. Azért ott is érződött, hogy tudják a klubok, hogy van pénz lóvéra. Csak náluk ült a 85 meg a 65 milliós igazolás.
Egyetértek, utólag könnyű okosnak lenni, de elsőre az ő vételáruk is meredek volt. Van azért lényeges különbség: ők egyértelműen hiányposztra jöttek, és az edző tudta, hogy mit akar velük.

Nálunk ezek a játékosok nagy valószínűséggel nem is az edző kérésére jöttek. Valverdének pl. inkább gondot és fejfájást okoztak, mint erősítést. Így nem lehet.
Avatar
csababarca
Presidente del Barça
Hozzászólások: 13007
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2020.02.08. 13:10:31

palesz77 írta: Utólag bejött mindegyik, nem is kicsit, de Van Dijk és Alisson is átigazolási rekord volt adott posztokon amikor vették őket. Azért ott is érződött, hogy tudják a klubok, hogy van pénz lóvéra. Csak náluk ült a 85 meg a 65 milliós igazolás.
100 fölé nem mentek, mi meg 3 játékosért adtunk ki ennyi pénzeket, egyik sem ért leigazolása pillanatában ennyit.

Kb reális áruk, 80-70-30. (Cou,Griezman, Dembelé)
Ezekre dobhatunk még nagyjából 25 százalékot, a lehúzási bónuszt.
Akkor is meg kellett volna állnia az igazolásoknak 100-85-40 környékén.

ehelyett dupláztuk a reális értékeket összességében.

És mielőtt betámadnátok, Dembelére nem azért írok 30at mert utólag besült, de egy tehetségért ennyit szoktak ma adni, 30-50 között max. nem 105 plusz 45 bónuszt.

Ezt nem tudom, miért véditek, hogy abszolút túlárazva vásároltuk ezeket a játékosokat, és nem azért mert tudták hogy van pénzünk, hanem mert [auto_cenzúra] tárgyaltunk.


"szerk: ok, Griezmannak kivásárlási ára volt ha jól tudom, de érte akkor sem szabadott volna azt a pénzt kifizetni. akkor keresni kellett volna más. semmilyen sportszakmai indok nem szólt mellette.
“In times of crisis, the wise build bridges, while the foolish build walls.” fucking actual
Avatar
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015
Hozzászólások: 12855
Csatlakozott: 2008.07.19. 20:23:02
Tartózkodási hely: over the rainbow

2020.02.08. 12:52:20

csababarca írta:Pl a Pool kapott 140 milliót, és vett normális áron fél évre rá 3 kezdő játékost. Nem húzták le őket, mint miket.
ez csak egy példa.
Utólag bejött mindegyik, nem is kicsit, de Van Dijk és Alisson is átigazolási rekord volt adott posztokon amikor vették őket. Azért ott is érződött, hogy tudják a klubok, hogy van pénz lóvéra. Csak náluk ült a 85 meg a 65 milliós igazolás.
Válasz küldése