Fc Barcelona - A Hátország

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Avatar
sjd
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6400
Csatlakozott: 2007.07.09. 08:55:57

2010.10.06. 19:24:06

Az mondjuk érdekes h azóta a két nagyhoz jött 300 ezer fan, a Galatahoz meg 4000....
Avatar
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása
Hozzászólások: 4447
Csatlakozott: 2007.02.09. 16:19:20
Tartózkodási hely: Debrecen

2010.10.06. 19:03:51

barca99 írta:
Victor_Valdes írta:Lehet az utolsó pár sor miatt köpködni, de akkor is így érzem, és a véleményetek mit sem változtat ezen. :)
Szvsz csak ezzel a mondatoddal van baj. Egy fórumon pont akkor lehet érdemben beszélgetni, vitatkozni, ha hajlandó vagy más véleményét elfogadni és akár magadévá is tenni (nem magaslabda). Ha mind a két fél csak a sajátját hiszi megdönthetetlen igaznak, akkor olyan lesz ez a fórum, mint mostanában elég sokszor.
Nem azt mondtam, hogy nem fogadom el más véleményét, csak azt, hogy az én álláspontomon nem változtat. :wink:
http://www.maon.hu - marketing - üzleti élet - motiváció - vállalkozás -
"mi leszel, ha nagy leszel? közgazdász, vagy bérgyilkos..a kereslet határozza meg a kínálatot.."
"tudom egyszer újra látlak, az imáim hozzád szállnak..." †
menczel
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1514
Csatlakozott: 2006.04.11. 14:16:25

2010.09.30. 13:36:06

http://www.nemzetisport.hu/minden_mas_f ... e-2046814/

The best team needs the best fans.

Egyébként már azon is meglepődtem, hogy iwiwen a tippelős játékban messze magasan a barca vezet, mint választott csapat. A konzisztens építkezés és az abból fakadó sikerek megtették a hatásukat.
Avatar
mrmonster
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1193
Csatlakozott: 2004.12.18. 13:54:14
Tartózkodási hely: Budapest XX. ker.

2010.09.06. 15:47:07

Nincs meg valakinek a legújabb csapatképünk wallpaper formájában?
Előre a TITOlusokért!
Avatar
barca99
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 7307
Csatlakozott: 2006.07.19. 12:37:02

2010.09.01. 16:31:25

Victor_Valdes írta:Lehet az utolsó pár sor miatt köpködni, de akkor is így érzem, és a véleményetek mit sem változtat ezen. :)
Szvsz csak ezzel a mondatoddal van baj. Egy fórumon pont akkor lehet érdemben beszélgetni, vitatkozni, ha hajlandó vagy más véleményét elfogadni és akár magadévá is tenni (nem magaslabda). Ha mind a két fél csak a sajátját hiszi megdönthetetlen igaznak, akkor olyan lesz ez a fórum, mint mostanában elég sokszor.
Avatar
S.Doyle
Barça B
Hozzászólások: 50
Csatlakozott: 2010.02.27. 13:29:05

2010.09.01. 16:01:46

Victor Valdes ezt szebben le se lehetett volna irni szép volt.
Avatar
barca99
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 7307
Csatlakozott: 2006.07.19. 12:37:02

2010.09.01. 15:54:42

Nem kell itt magyarázkodni, az nso egy szenny, egy bulvárlap. Nincs különösebb probléma, Laporta kicsit pozitívabban tüntette fel a pénzügyet, Rossel meg keresett valamit, amivel bizonyíthatja, hogy Laporta nem is volt olyan jó presidente.
Avatar
salas9
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2486
Csatlakozott: 2006.09.26. 14:37:40
Tartózkodási hely: Győr

2010.09.01. 15:47:39

"A nyár legdrágább transzferére Spanyolországban került sor: az eleve jócskán eladósodott FC Barcelona 40 milliót fizetett a Valenciának a világbajnok David Villáért."
NSO

Valaki kicsit elmagyarázná mire céloztak?! Ha jól tudom nem volt akkora mínuszunk nem? Vagy ennyire nagy lenne a gáz?
Kép
Avatar
messideco
Presidente del Barça
Hozzászólások: 11866
Csatlakozott: 2008.07.08. 16:49:07
Tartózkodási hely: Medellin/Scrampton

2010.08.30. 16:12:53

Nem tudom, ti hogyan látjátok, de szerintem Zubizaretának semmi dolga nincs. Mindent az alelnök végez. Ezelőtt Txikinek sokkal több dolga volt :roll:
Kép
Avatar
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása
Hozzászólások: 4447
Csatlakozott: 2007.02.09. 16:19:20
Tartózkodási hely: Debrecen

2010.08.29. 13:20:28

Így a hangulat csillapodtával, megpróbálom kifejteni teljes egészében a véleményem az utóbbi idők munkásságáról. Nem kell a szaart köpködni rám, előre jelzem, hogy teljesen szubjektív vélemény, és olykor csak spekulációkra alapszik, mert a teljes igazságot nem tudhatjuk.

Annó, mikor megérkezett Guardiola, a Rijkaard éra romaiból próbált várat építeni. Igen csak sikeresen. Elküldte a két bajkeverőt, Ronaldinhot, és Decot. Kár is lett volna marasztalni őket, nekik már nem volt az az isten aki változtatna a mentaláitsukon. Ez eddig két nagyon jó pont a mesternek, csak aztán jöttek a hírek arról, hogy Eto'o sem kívánatos személy a csapatban. Rendben, bajkeverő játékos, de ő az a játékos aki mindezek ellenére ha pályára lép nem lebeg más a szeme előtt csak a gólszerzés. Ezt láthattuk is a Pep ére első évében ahol 30 gól felett termelt jócskán, ha emlékezetem nem csal. Aztán mégis ki lett utálva, el lett küldve. Jött az az Ibrahimovic aki, mint mára már biztossá vált, az egyetlen lehetőség volt, hogy a kamerunit eltüntessék a klub közeléből. Elég drága ára volt a klub egyik legjobb gólszerzőjét elküldeni, és még nekünk volt ráfizetés, mint derült ki utólag.

Hoppá, hoppá, picit előre kalandoztam, szóval az első év. Érkezett a mindenki számára ismeretlen Cáceres, a fehérorosz Hleb, illetve Daniel Alves (akit én, személy szerint még a Rijkaard érához sorolnék, mert már akkoriban is téma volt. Lényegtelen.) Illetve érkezett Keita és Piqué. . Cáceres és Hleb egyáltalán lehetőséget se nagyon kapott a bizonyításra a mai napig, ha kaptak nem éltek vele. Daniel Alves egyértelműen tökéletes igazolás volt. Keita is beváltotta a hozzá fűzött reményeket, tökéletes kiegészítő ember. Aztán Piqué, aki szószerint berobbant a csapatba, és kirobbanthatatlan onnan. Ő a tökéletes középhátvéd számunkra. 3 jó, 2 kevésbé jó igazolás a klub háza táján. Ez még bőven belefér, mondom én. :)

Ebben az évben ugye mindent megnyert a csapat amit csak lehetett, csodálatos történelmi tett volt ez, első évében sikerült a sza'rból várat építenie.

A következő évet is ott folytatta a csapat ahol abbahagyta. A csúcson. Nem váltak motiválatlanná a játékosok, köszönhető ez Pepnak valószínűleg. Ebben az évben már kezdett körvanalazódni az elfuserált átigazolási politikánk. Érkezett Csihrinszkij, a maga (belső védő léttére) rekord árával, ami Cáceresének majdnem a duplája volt, pedig azt is nagyon drágának tartotta a többség. Teljesmértékben használhatatlan volt a klubnál az ukrán. Jött még Maxwell, akire egy rossz szót nem lehet szólni, ugye az öreg Sylvinho pótlására érkezett, azt tökéletesen megoldotta, sőt bőven felül is szárnyalta az elvártakat. Jött a bosnyák Ibra is, rekord összegért, rekord fizetéssel. Mindennel, és persze a klub egy Eto'o-val lett szegényebb. Hiába bizonyította, hogy még mindig ő a legjobb a Barcának, Pep a fejébe vette, hogy távoznia kell. Hát távozott. Szvsz, már itt is hibázott vezetőség, hogy minden kérését teljesítették, de hát mindent megnyert a csapattal, innentől kezdve miért ne teljesítették volna?
Aztán érkezett még Henrique, és Keirisson, akik egyből tovább is álltak. Teljesen felesleges pénzkidobás volt mindkettejük.

Berobbant a köztudatba két sajátnevelésű játékosunk Busquets és Pedro, előbbi berobbanásának kárát, a világ egyik legjobb vkp-ja látta, Yaya Touré. A fiatal spanyol vkp, az idény elején elég lehangoló teljesítményt nyújtott, de ahogy egyre több meccsen szerepelt, vált egyre magabiztosabbá, tudatosabbá a játéka. Mára talán kihagyhatatlan a keretből. Ennek ellenére, Touré magasságába még nem ért fel. De a lényeg nem is ez, hanem az, hogy a klub szvsz elég alattomos módszerrel üldözte el őt is. Nem játszatták, mégis azt nyilatkozták, hogy szükség van rá, aztán akkor valamelyik vezetőségi tag kinyögte, hogy bizony előtte van a rangsorban még Keita is, vagy bárki aki bevethető azon a poszton. Hát nem csodálom, hogy betelt nála a pohár, és év végén távozott. Távozott, ahhoz a City-hez ahol a testvére játszik, ahol állandó lehetőséget kap, és minden bizonnyal több pénzt.

A csapat ebben az évben is szenzációsan szerepelt megnyerték a spanyol bajnokságot, a Bl-ben is csak a betonkemény védekező futballt játszó Inter tudott megálljt szabni Pep csapatának, igaz itt is eléggé sok vitatott helyzettel, de ugye a sors egyszer ad, egyszer pedig elvesz (értsd: Chelsea elleni meccs...)

És eljutottam az idei évhez, amikor megvoltak az elnökválasztások, Pep hoszabbított, Rosell bandája kiteregette a szennyest, vagy csak be akarta mocskolni az előző vezetőséget. Nem tudhatjuk. Felvette a klub a hitelt.
Távozott Csihrinszkij, 10 millióval olcsóbban, csodálatos üzlet volt. A nyakunkon maradtak a felesleges, Pep szemében selejt játékosok, Cáceres, Henrique, Hleb, Keirisson. Aztán jött az újabb bomba üzletünk, Ibra eladása. Matematikai példákba nem akarok bonyolódni, mert pontosan meg nem mondom mennyi pénzért érkezett, de egy biztos sok pénzért, és Eto'o-ért. Aztán távozik 24, azaz 24 millióért? A világ szégyene, rajtunk röhög a világ. :roll:
Pep mondta, nem hátrál ki a döntései mögül, most megtette, ebben biztosan sáros a vezetőség is bár nem értem miben. Pep elmondta, vagy nemmondta, de az átigazolási időszak utolsó hetében nyiltan elküldétk a svédet. Az utolsó hetében, okos és megfontolt döntés, amilyen a klubhoz illik.
Sokan szidják a vezetőséget, én ebben az ügyben egy dolog miatt tudom csak, amiért ilyen olcsón engedték el, de igazából ezért sem, kiszolgáltatott helyzetben voltak. Ha nem teljesítik a kérést és nem küldik el, akkor ül a padon, bomlasztja a csapategységet, és nem mellesleg elég sok pénzbe is van. Szóvel a szememben ezt egyértelműen Pep kúrta el, mint annó Gyurcsány.

Mascheránós témáról nem írok, jött, kőkemény játékos, aki talán technikás is tud lenni ha úgy hozza sors, kell egy ilyen játékos is, csak azt nem értem a padra miért nem volt elég, egy Senna példának okéárt.

Aztán ha netalántán, nem jönnének a sikerek, katalán testvéreink odakinn remélem megszorongatják a csapat vezetőségét, és edzőjét. Bízok benne, hogy ez egy jó ugródeszka Bojannak, hogy igazi klasszisá váljon, és bízok benne, hogy mindezek ellenére pozitívan jövünk ki a dologból, de úgy érzem valami elveszett a klubban. Hiába a sikeres évek. Talán a filozófia ami szerint cselekedt még pár éve.

Lehet az utolsó pár sor miatt köpködni, de akkor is így érzem, és a véleményetek mit sem változtat ezen. :)

Utolsó megjegyzésként, tegnap a sűrűjéből kimentettem szkeptikus06 hsz-ét, amiben sok dologgal egyetértek. Be is másolom nektek.
szkeptikus06 írta:Ezzel a lépéssel a klub feltette a koronát az eddigi átigazolási politikánkra.
Hogy miért? Már tegnap is gondolkoztam ezen,hogy hogyan lehetséges,hogy egy eddig visszafogott, reális alapokon nyugvó átigazolási politikával rendelkező klub ilyeneket műveljen.

Először is adott egy edző,Pep Guardiola,aki kisgyermek korától az FC Barcelona focistája,a klub történetének addigi legsikeresebb edzője alatt dolgozott évekig, Cruyff keze alatt lett belőle igazi focista,sztár,klasszis irányító. Mindent megtanult arról a játékról,amit egy látványosan és eredményesen játszó csapatnak játszania kell.

Másodszor adott egy klub,ahol 2 sikeres,látványos év után kudarcok sorozata,formahanyatlások sorozata következett be és következett 2 sikertelen,trófea nélküli év.

2008 nyarán a klub edzője az egykori klasszis,kedvenc, Pep Guardiola lett.
Pep edzői karrierje egy éves volt akkor csupán. Ezt az egy évet is egy tartalékcsapatnál töltötte el,a negyedosztályban (sikeresen),fiatal,kiforratlan,de tehetséges tinik között. Majd következett 2008 és minimális edzői tapasztalattal megkapta a világ egyik,ha nem a legerősebb keretét. Az elvárás egy minél jobb szezon és látványosabb játék volt.

Pep kijelentette azt,amit akkor a szurkolók nagy része követelt és a szakértők nagy része helyesnek talált, elküldte a klubtól Ronaldinho-t és Decot az akkorra kényelmessé, lustává váló két sztárt,akik a formahanyatlásuk legfőbb letéteményesei voltak azzal,hogy a munkánál a szórakozást előbbre helyezték.
Ennél a pontnál Pep elkövette az első elhamarkodott döntését, mivel az első nyilatkozatában 3 nevet nevezett meg,az előző két játékoson kívül elküldte volna a klub legjobb csatárát,akinél a formahanyatlás nem történt meg,csupán az előző két szezonban két komolyabb sérülést is elszenvedett,ami miatt több hónapot kellett kihagynia. Pep nyilatkozata,amit véleményem szerint elhamarkodottan tett meg, alapjában véve megrontotta a kapcsolatot edző és játékos között.

Azonban ekkor bekövetkezett amit szinte senki sem várt,mi szurkolók,legfeljebb csak álmodhattunk róla: triplázott a Barca,kiváló,látványos ,eredményes támadójátékkal. Történelmi tett egy újdonsült,tapasztalatlan edzőtől. Pep érdemeit nem lehet tőle elvitatni,de itt azért szeretnék megjegyezni valamit. Az a szezon olyan szezon volt,ahol a kulcsjátékosainkat nem hátráltatták nemzetközi kupák(Afrika kupa),sérülések. Továbbá olyan keret marad Guardiola kezében,amely tele volt olyan játékosokkal,akik nem nyertek addig se (spanyol) Bajnokságot,se BL-t,se spanyol kupát(Touré,Alves,Pique,Henry),vagy saját nevelésű,elszánt játékosok(Puyol,xavi,Iniesta,Messi),valamint egy bizonyítási vágytól égő Samuel Eto'o. Tehát motiválni aligha kellett túlzottan ezt a csapatot,amelyik ráadásul vissza akart vágni az előző szezon beli megszégyenítő vereségért,amit a Madridtól elszenvedett.
Pep érdemeit abban látom,hogy azt a taktikát,amit a Barcelona képvisel,azt a játékstílust teljes egészében a csapat sajátjává tette,minden egyes játékosba beleültette a Barca-DNS-t. Azt viszont nem érdemes elfelejteni,hogy erre a Rijkaard által hátrahagyott gerinc 100%-ig befogadóképes volt,Pepnek csak 1-2 kiegészítő embert kellett igazolni (utólag láthatjuk az sem sikerült neki).

Szóval egy történelmi szezon zárult le és következett a nyár. Pep makacs edző,nem akarta a csapatban látni a klub iránt 100%-ig elkötelezett Samuel Eto'o-t. Eto'o szerette a Barcelonát,de mint említette is a Mallorca maradt az otthona. Erre páran akadozni kezdtek (lehet Pep is),de kérdem én miért ? Melyik játékos ne szeretné azt a klubot,ahonnan profi karrierje indult? Ez olyan,mintha most Raúlt szidná valaki,hogy nem a Schalke az álmai klubja,hanem a reál marad az otthona. Szóval Eto'o bizonyított,de Pepnek nem kellett.

Viszont igazolni Spanyolországban sem az edző igazol,hanem az elnök. De kérdem én,hogy melyik elnök ne teljesítené egy triplázó edző óhaját?
Laporta Pep minden kérését igyekezett teljesíteni, eurómilliókat dobált ki nevenincs játékosokért(Keirrison) és elküldte a klub egyik valaha volt legeredményesebb csatárát is és igazolt helyette dupla annyi pénzért egy másik klasszist,mert az edző így kívánta. Azóta is ez a helyzet. A vezetőség nem kíméli sem saját magát,sem a pénztárcát,sem a játékosokat,csakhogy Pepnek megfeleljen minden, kiszolgálják szinte maximálisan. Laporta is így tett,Rossel is ezt az utat követi.

Viszont Pep a Barcán kívül még nem dolgozott profi klubnál,csak a Barca B-nél. Egy negyedosztályú csapatot nem lehet összehasonlítani egy BL-esélyes gárdával. Pep pedig olyan,mint egy milliomos gyerek. Hol ez kell,hol az kell.,ha az egyik játékot megunja,vagy mégsem tetszik neki,akkor eldobja.Ráadásul,ha összeveszik az egyik alkalmazottjával,akkor bedurcázik és kirúgja. 39 éves! Szinte még beállhatna ő is játszani! Ha belegondolunk,hogy a Milánnál Pippo 37...
Szóval nem tud profi edző módjára gondolkodni. Amelyik játékossal problémája akad, egyből küldi a sunyiba,nem ül le vele beszélgetni,legfeljebb a saját nevelésű játékosaival ( haverjaival) és a fiatalokkal(tanítványaival), az igazolt játékosokkal( ismerősöket) csak néha beszél ezek szerint. Csak az ebben a hatalmas probléma,hogy amíg Pep bácsi a munkáját családként kezeli, nem fog tudni profi edző módjára gondolkozni, a vezetőség pedig nem mer neki ellentmondani,legyen akármilyen felháborító vagy vitatható a kérése,mert mindent elért,amit lehetett egy szezonban. Ez a nagy büdös helyzet. Csakhát mint tudjuk a múltból nem lehet sokáig megélni...
Rohadt hosszú lett, nem muszáj elolvasni meg semmi, csak gondoltam kifejtem a véleményem az elmult évekről. Sokszor a negatív oldaláról ragadtam meg a dolgokat, ezeket sokszor feledtették a sikerek, és a szép játék, de háttérben azért ott mocorognak mindig. :)

Szerk.: Esetleges gépelési hibákért elnézést, nem olvastam át, és siettem. :)

Ami kimaradt: Ibrán a 60 millió spórolás csak paraszt vakítás, így kevésbé hangzik fájónak az, hogy milyen áron távozott a csapattól. Remélem sikeres lesz új állomás helyén. :)
http://www.maon.hu - marketing - üzleti élet - motiváció - vállalkozás -
"mi leszel, ha nagy leszel? közgazdász, vagy bérgyilkos..a kereslet határozza meg a kínálatot.."
"tudom egyszer újra látlak, az imáim hozzád szállnak..." †
zsoltfree
Capitá del Barça
Hozzászólások: 674
Csatlakozott: 2006.01.10. 11:45:38
Tartózkodási hely: Budapest

2010.08.17. 16:16:31

Jó volt ezt a cikket elolvasni, mert kicsit tisztább lett a kép. Kb az amire én is gondoltam, hogy senki sem hazudik, csak végül is nézőpont kérdése. A nagy eltérésbe szerintem beleszámíthat az az asszem. 50 milla körüli büntetés is amit tavaly kellett kifizetni a Barcának. Ezt is lehet ide is oda is számítani, de tényleg sok ilyen van.

Henrynek és Marqueznek azért örültem hogy elmegy mert a nagy fizujukhoz képest tényleg keveset játszottak, különösen Henry. Toure és Csiga távozásakor pedig azért nem búslakodtam, mert gyakrolatilag padin ülő játékosokból csinált pénzt a Barca. Az más kérdés hogy Toure az egyik kedvencem volt, de tény hogy ilyen-olyan okokból többet ült a padon, mint amennyit játszott, és a padra nagy luxus egy 25 millás játékos akinek van még egy fizuja is évente. Csiga pedig nem volt nagy vétel, de én álmomban sem gondoltam volna hogy 15 millát kapunk érte (ha ehhez hozzáadjuk még a 4 éves fizuját amit nálunk nem kap meg akkor már majdnem jók vagyunk).

Én az Ibrát az elejétől fogva szeretők táborába, és a most is inkább maradjon szavazók között vagyok, de amikor idejött már akkor sem gondoltam hogy beleillik a klub filozófiájába az hogy még egyet nem rúgott a labdába és a legtöbbet keresi itt, amikor egy Xavi, Puyol, vagy Messi (és még nem egy játékos) azért nem 1 évig tettek le nem kis teljesítményt az asztalra. Remélem Ibra megmutatja idén hogy miért is vesz fel 12 millát évente (bár az ő esetében egy fizetés korrekciót szívesen láttam volna nyáron).
Avatar
Barcaman1993
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3701
Csatlakozott: 2010.03.02. 14:41:07

2010.08.17. 16:09:08

sjd írta:
kanty írta: Szerintem fontos lenne ha sikerülne a fizetéseket valamilyen szinten csökkenteni, hiszen nagy sok pénzt vesz el a klubtól. Kicsit túlzóak ezek az évi 10 millión felüli gázsik.
:wink:
Hozzá kell tenni, tavaly a bónuszok vittek el nagyon sok pénzt, mert egyébként nem hiszem, hogy a játékosok többet keresnének itt, mint a Realnál
Sajnos igen. Ahogy már előttem valaki leírta sokkal többet keresnek a Barca játékosai. Azt értem, hogy örülünk, ha jönnek a sikerek és a kulcsemberek hosszabbítanak, de ezek az állandó fizetésemelések szörnyűek. Azt sem értem, ha jól emlékszem a 6 kupát (akkor még "csak" 3 kupa volt meg) nyerő csapat tagjai közt olyan 34-36 millát osztottak ki. Azért ez érdekelne már, hogy miért? Én nagyon örültem a sikereknek, mint mindenki más, de azért ez őrületesen nagy túlzás... Ott van a fix fizetésük (ami tudjuk, hogy milyen magas), azon kívül már ne kapjanak már ilyen horribilis összegeket. Ha ezt átszámoljuk az játékosonként az kb. 1,5 millió euró :arrow: ez viszont brutálisan megdöbbentő. Akkor Messi kapta a legtöbbet fizuban olyan 11 milla körül. Ahhoz nem kell jó matekosnak lennie senkinek sem, hogy kiszámolja, hogy ez több, mint +10%-os fizetésemelés a részére, ami a többieknek még nagyobb az ő fizetésükhöz képest (bár nem tudom milyen arányban osztották szét a manit. Azért az én meglátásom szerint ilyen magas "zsebpénzeket" nem kéne már osztogatni, mikor már így is szinte "belefulladnak" a pénzbe és akkor azt nem is mondom, hogy Rosell azt ígérte, hogy új Palau Granat szeretne építtetni és egy vidámpark féleséget és 1-2 éve még a Camp Nou felújítása is téma volt. Valahogy jelentősen vissza kell szorítani a kiadásokat, mert ez így nem lesz jó. Ha akkor nem tollasodik meg a csapat, amikor jönnek a sikerek, akkor mikor?

Ezek a dolgok nem zavarnának, ha pl. nem a pénzen múlna az, hogy meg akarunk venni 1-2 játékost (tavaly Villa, idén Fabregas járt így) és nem kéne a klubnak 150 millát fölvennie hitelbe.
Avatar
sjd
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6400
Csatlakozott: 2007.07.09. 08:55:57

2010.08.17. 15:33:17

[quote="kanty"][/quote]

Jó ebben igazad van, de azt is érdemes megnézni, h a Real kispadját csupa olyan bukott játékos alkotja, akiket kezdőnek igazoltak (és nyilván a fizujuk is ezt mutatja), nálunk meg a kispadon van olyan is, akinek nincs még profi szerződése sem

valamint az évente kicserélt csapatnál jelentős "signing-on-fee" (bocs, erre nem találtam magyar szót) kifizetődés is van
Avatar
kanty
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 7756
Csatlakozott: 2009.02.27. 17:29:30

2010.08.17. 15:16:22

sjd írta:[ mert egyébként nem hiszem, hogy a játékosok többet keresnének itt, mint a Realnál
Barca:

Ibrahimovic 12M
Messi 11,5M
Xavi 7,5 M
Alves 7 M
Villa 7M(?)
Valdez 7M
Iniesta 5M(ez meglepő)
Puyol5M

Real:

Ronaldo 13M
Kaká 10M
Benzemma 6,5M
Casillas 6M
Valamivel azért többet, vagy inkább úgy a helyes, h többen vannak akiknek magas a fizetésük.
Ezek a játékosok vannak benne a Top50-ben.
:wink:
Avatar
sjd
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6400
Csatlakozott: 2007.07.09. 08:55:57

2010.08.17. 14:52:22

kanty írta: Szerintem fontos lenne ha sikerülne a fizetéseket valamilyen szinten csökkenteni, hiszen nagy sok pénzt vesz el a klubtól. Kicsit túlzóak ezek az évi 10 millión felüli gázsik.
:wink:
Hozzá kell tenni, tavaly a bónuszok vittek el nagyon sok pénzt, mert egyébként nem hiszem, hogy a játékosok többet keresnének itt, mint a Realnál
Avatar
kanty
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 7756
Csatlakozott: 2009.02.27. 17:29:30

2010.08.17. 14:49:09

redmiller írta: Origón is van egy cikk:
Saját sikerei kopasztották meg a Barcát
Azért ez eléggé gyerekes mindkét fél részéről. Laportáék olyan összegeket számoltak bele ami meg nem is a klub tulajdona(közvetitési jogok), Rosell pedig Henry, Marquez elengedését/ pénzbeli veszteségét még a tavalyi szezon költségvetéséhez akarja csapni. :roll:

Szerintem fontos lenne ha sikerülne a fizetéseket valamilyen szinten csökkenteni, hiszen nagy sok pénzt vesz el a klubtól. Kicsit túlzóak ezek az évi 10 millión felüli gázsik.
:wink:
Avatar
redmiller
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4097
Csatlakozott: 2004.10.12. 19:29:23
Tartózkodási hely: Kecskemét
Kapcsolat:

2010.08.17. 14:19:17

sjd írta:
Chris írta:annak aki tud angolul, itt egy áttekintés a barca pénzügyeiről:


http://swissramble.blogspot.com/2010/08 ... lonas.html
Ez nagyon jó! Most már egyértelmű h mindkét elnök eléggé elferdítette a tényeket
Origón is van egy cikk:
Saját sikerei kopasztották meg a Barcát
By red
http://hirosliga.gportal.hu
Hajrá kecskeméti kosár! Hajrá KTE!
Catalonia is not Spain!Visca el Barça!
Avatar
sjd
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6400
Csatlakozott: 2007.07.09. 08:55:57

2010.08.10. 10:38:02

Chris írta:annak aki tud angolul, itt egy áttekintés a barca pénzügyeiről:


http://swissramble.blogspot.com/2010/08 ... lonas.html
Ez nagyon jó! Most már egyértelmű h mindkét elnök eléggé elferdítette a tényeket
Avatar
Lionel85
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 7126
Csatlakozott: 2007.08.11. 10:38:38
Tartózkodási hely: Budapest, Pestszenterzsébet

2010.08.10. 09:52:58

messideco írta:Azért kiváncsi vagyok, hogy mi történt volna szeretett klubunkal, ha Wenger vagy Capello lett volna az edző...
Ha Wenger lett volna az edző, akkor a keret fele franciákból állna, tele rutintalan fiatallal és a 4-5. helyért lennénk harcban a bajnokságban. Ha Capello, akkor pedig ultradefenzív lenne a csapat játéka és mindenki morcos, mogorva lenne az edzéseken, mindenféle jókedv nélkül és komor arccal végezve a tréningeket. :lol: :lol: :lol:
Kép
Kép
Kép
Avatar
Chris
Capitá del Barça
Hozzászólások: 774
Csatlakozott: 2004.10.08. 16:07:34
Tartózkodási hely: Gyor

2010.08.10. 08:22:23

annak aki tud angolul, itt egy áttekintés a barca pénzügyeiről:


http://swissramble.blogspot.com/2010/08 ... lonas.html
Kép
Barca_10
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1306
Csatlakozott: 2009.06.27. 15:50:43

2010.08.03. 10:25:46

messideco írta:Azért kiváncsi vagyok, hogy mi történt volna szeretett klubunkal, ha Wenger vagy Capello lett volna az edző...

Fabregas most a mi játékosunk lenne :lol:
Kép

"Amikor elbúcsúzok a futballtól, sirni fogok mert véget ér az életem. Ha meghalok, ne egy temetőben vagy akárhol máshol temessetek el,csak
vigyetek egy stadion mellé egy labdával a kezemben mert nekem a labda az életem"
-Ronaldinho
Legendario
Avatar
messideco
Presidente del Barça
Hozzászólások: 11866
Csatlakozott: 2008.07.08. 16:49:07
Tartózkodási hely: Medellin/Scrampton

2010.08.03. 10:16:55

Szerintem ez a legalkalmasabb topic erre:

http://www.nemzetisport.hu/nso_hirek/ba ... je-2039500

Azért kiváncsi vagyok, hogy mi történt volna szeretett klubunkal, ha Wenger vagy Capello lett volna az edző...
Kép
Avatar
d
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1627
Csatlakozott: 2009.05.13. 18:46:36

2010.07.28. 21:06:06

Lényegében Rosell is a nagy megmentő szerepkörében akar tetszelegni. Laporta bálványát le kell dönteni valahogy és valljuk be nehéz két ilyen év után fogást találni rajta. Jobb híján marad ez.
Avatar
ElBartimaeus
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2056
Csatlakozott: 2009.03.25. 00:11:43
Tartózkodási hely: Budapest

2010.07.28. 20:30:05

Lionel85 írta:Magyarul sz**t sem ér ez az egész átvizsgálósdi... :roll: Csak porhintés és vakítás van ezerrel. Na ezért mondom, hogy ki kell várni a dolgok végét. Nem lenne szerencsés Rosell részéről hazugsággal kezdeni az elnökségét, mert nagyon gyorsan összeszedi magának az ellendrukkereket.
Pontosan. Kitörölhetjük ezzel a hírrel. Egyelőre én sem tudom, hogy kinek van igaza, hogy ki hazudik, vagy ki torzít nagyobbat az igazságon.

Ez a hír már volt és a Reált hasonlítja a Barcához, tehát nem csak szimplán a Barcát jellemzi. De a lényeg, hogy ez a szakember fenntarthatónak tartja a Barca Laportaféle pénzügyi modelljét. Ezzel szemben most Rosell arról mesél, hogy nem tartható fenn, sőt még ártott is, annak ellenére, hogy ki tudta húzni a csapatot a ganéjból. Nem tartom valószínűnek...
Avatar
Lionel85
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 7126
Csatlakozott: 2007.08.11. 10:38:38
Tartózkodási hely: Budapest, Pestszenterzsébet

2010.07.28. 19:56:05

d írta:
Lionel85 írta:Én csak azt nem értem, hogy ha egy független céget bíznak meg az anyagi helyzet átvizsgálásával (Deloitte), akkor miért nem mondana igazat az a svájci cég? Tehát tényleg most az van, hogy valaki hazudik, egyelőre Rosell története tűnik hitelesebbnek, de a valóság valahol odaát van. :D
Öhm, nem egészen ezen a területen, de van tapasztalatom abból, hogy felmérések megrendelésénél előfordul, hogy a kívánt eredményt is megadja a kedves ügyfél. Onnantól már csak a kérdéseket kell jól feltenni, a számokat kell jó helyre írni...
Magyarul sz**t sem ér ez az egész átvizsgálósdi... :roll: Csak porhintés és vakítás van ezerrel. Na ezért mondom, hogy ki kell várni a dolgok végét. Nem lenne szerencsés Rosell részéről hazugsággal kezdeni az elnökségét, mert nagyon gyorsan összeszedi magának az ellendrukkereket.
Kép
Kép
Kép
Válasz küldése