Barca Igazolások 2020-2021

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Melcior Mauri
Barça C
Hozzászólások: 13
Csatlakozott: 2019.03.23. 11:41:57

2019.05.15. 16:19:13

Cestus írta: Stuanit bírnám cserecsatárnak, mivel a Girona kiesik a Primerából, könnyen lehet, hogy kedvezményesen megszerezhető lesz, sokszor van a szerződésekben záradék, amely jelentősen csökkenti a kivásárlási árat kiesés esetén. Emlékeim szerint a normál kivásárlási ára 20-30 millió körül mozgott, így nem elképzelhetetlen, hogy a kiesés miatt ez lecsökken kb. 10 millióra.
Közben olvasgattam Stuani szerződésével kapcsolatban, elvileg februárban írt alá egy újat 2022-ig, miután a Barcelona érdeklődést mutatott felé, hogy leigazolják őt a téli szezonban. Ő azonban maradt a Gironánál, új szerződésében nincsen benne a kiesési záradék, mivel az uruguayi úgy gondolta, hogy biztosan első osztályban maradnak a csapattal. Elvileg továbbra is 15 millió eurós kivásárlási ára van.
Avatar
Cestus
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3423
Csatlakozott: 2017.03.10. 19:23:04

2019.05.15. 15:36:35

Melcior Mauri írta:...
Jól leírtad, azzal természetesen egyetértek, hogy kell a padra ember, aki tud lendíteni a dolgokon. De ilyenek idén voltak is szerintem, az egyszerűen pech, hogy pont a sorsdöntő anfieldi meccsre sérült le Arthur és Dembélé pl.

Stuanit bírnám cserecsatárnak, mivel a Girona kiesik a Primerából, könnyen lehet, hogy kedvezményesen megszerezhető lesz, sokszor van a szerződésekben záradék, amely jelentősen csökkenti a kivásárlási árat kiesés esetén. Emlékeim szerint a normál kivásárlási ára 20-30 millió körül mozgott, így nem elképzelhetetlen, hogy a kiesés miatt ez lecsökken kb. 10 millióra.
Samper írta:Ha még tartalékkapusban is Unión kívüliben gondolkodunk, akkor el akarjuk küldeni a jelenlegieket. Vidalt aligha. Akkor tehát Cout és Malcomot?
Coutinho portugál állampolgár. Vidal, Malcom, Arthur nem EU-s.
"It is what it is."

- Ernesto Valverde, 2019, közvetlenül az anfieldi vereség után.
Samper
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3755
Csatlakozott: 2014.10.22. 16:22:27

2019.05.15. 15:35:04

Ha még tartalékkapusban is Unión kívüliben gondolkodunk, akkor el akarjuk küldeni a jelenlegieket. Vidalt aligha. Akkor tehát Cout és Malcomot?
Melcior Mauri
Barça C
Hozzászólások: 13
Csatlakozott: 2019.03.23. 11:41:57

2019.05.15. 14:41:52

Varatrix írta:
Melcior Mauri írta: Alapvetően nagyon jókat írsz, viszont itt vagy nincsen rendesen kifejtve, vagy nem értünk egyet.
Igazad van, nem fejtettem ki részletesen, de az is megeshet, hogy nem értünk mindenben egyet.

Véleményem szerint egy Bajnokok Ligája győzelemre aspiráló csapatnak szüksége van egy masszív keretre. Főleg akkor, ha az a Barcelona. Mi ugyanis nem olyanok vagyunk, hogy leadjuk a bajnokságot, esetleg a kupát, nekünk minden kell. Ez sokszor vissza is ütött az elmúlt években, mivel tavaszra elfogytunk.

Ernesto Valverde igyekezett tanulni ebből, ebben az évben jóval többet rotált, de még így is érződött, hogy lehetett volna hová. Pont Jordi Alba esete érdekes, aki idén is szét volt hajtva. A mérkőzések 87,9%-án pályára lépett, nyomott egy parádést őszt, aztán január vége felé érződött, hogy kezd elfogyni.

A szezon elején még erőszeretettel játszották el, hogy Alba felfut, kapja, majd középre lövi a labdát, Messi pedig érkezik a védők mögött a második hullámban. Ahogyan aztán Alba kezdett leereszteni - mert nem volt alternatívája -, ezzel egyenes arányosan csökkent a támadásoknál a hatékonyság is.

Ha megnézzük, akkor idén 13 gólpasszt osztott ki, de február óta csak hármat. Természetesen voltak még kiemelkedő mérkőzései, de teljesítménye hullámzó lett. Ez annak köszönhető, hogy a szezon első felében szét volt hajtva. Nincsen mögötte egy ember, akihez Valverde nyúlhatna, ha épp kevésbé fontos mérkőzés jön.

A leglátványosabbak a liverpooli botlásai voltak, ott egyértelmű volt, hogy elfáradt fejben. Mi sem tükrözi ezt jobban, mint az első gól előtti helyezkedése, amikor letámadta a liverpooli védősort, majd nem tudott visszaérni Mané "területére", ezért is fejelte el rosszul a labdát.

Sokan azt gondolják, hogy papíron megvan ez a csapat és az edző a hibás. Az edző viszont azzal a kerettel dolgozik, ami a rendelkezésére áll szezon közben és ahhoz mérten kell kialakítani a játékot (ha már tavaly nyáron nem vettünk balhátvédet, ami lehet Bartomeu, de éppúgy Valverde hibája is). Ha csak egy balhátvéded van, akkor bizony vele fogod végigtolni a szezont, aki szintén emberből van és hibázik.

Az pedig, hogy kell-e ide sztárigazolás, főleg a balszélső posztra, szerintem nem kérdés, akitől viszont gólokat várunk. Mikor 2015-ben tripláztunk, kik jöttek az azt megelőző nyáron? Luis Suárez, Ivan Rakitic és két potenciális első számú kapus, akik egymást akarták felülmúlni.

Megvolt a friss és motivált erő, akik képesek pluszt adni a meccseken. Olyan játékos kell, aki képes erre. Még fontosabb dolog, hogyan töltjük fel a keret maradék részét. Pedro példája jó, de annyiban véleményem szerint mégsem, hogy ő eleve beleszületett a csere szerepbe, neki meg kellett küzdenie a kezdő pozícióért, oda kellett tennie magát, mert tudta, csak 10 perce van.

Malcom viszont idejött egy olyan Bordeaux-ból, ahol vezér volt, rá épült a taktika támadásban, tőle várták a gólokat. Alig volt ideje beleszoknia a csere szerepkörbe, hogy nem tőle várják a megváltó szabadrúgást vagy átlövést, elvétve kap majd lehetőséget. Mivel Malcom játéka elsősorban egyéni képességeire épül, illetve sebességére, ezért nehéz dolga van nálunk. Itt Messi cselez, kevesen futnak, lassúak vagyunk. Néha tudott hasznunkra lenni (Espanyol ellen), de neki egy tempósabb csapat kell.

Ezért lenne jobb elpasszolni a brazilt, mielőtt kiég. Vannak viszont olyan játékosok, akik szimplán csak nem tudják megszokni az új helyzetet. Ilyen volt Paco Alcácer is, aki idejött fiatalon, kezdő volt a Valenciában, majd képtelen volt felnőni a feladathoz (ellenben annyira belejött a csereként való pályára lépésre, hogy a BVB-ben góljai többségét úgy szerezte).

Én azt mondom, ha megfelelő cserét szeretnénk Suárez mögé, akkor annak olyan játékosnak kell lennie, aki rutinos, használható kisebb mérkőzéseken és elmúlt 30 éves. Aki még bizonyítani akar, nem égett ki teljesen és cserepadról beállva képes a gólszerzésre. Szintén fontosnak tartom, hogy elbírja a helyzetével járó terhelést. Lehet jól jön a nemzetközi tapasztalat is, de így még inkább be vannak határolva a lehetőségeink.

Nem sok olyan van, aki erre képes, érdekes módon a Barcának anno olyan ideális cseréje volt Pedro előtt, mint Henke Larsson, akinek a rutinja aranyat ért és nem volt már fiatal.

Mivel a jelenlegi saját nevelésű játékosok nem kapnak megfelelő lehetőséget (lehet ez a tehetség hiánya, lehet ez Valverde hibája, sok dolog, amire én biztosan nem látok rá innen Magyarországról), ezért újból egy rutinos róka kell, mint 2006-ban. Jön pár játékos, akik közül soknál az merül fel bennetek, hogy ez tuti hülye az ilyen agymenéseivel:
- Cristhian Stuani (33 éves / 186 centiméter): Ő már tavaly is volt említve, meg idén, ha jól emlékszem, ideális lenne, mivel fossa a gólokat a spanyol ligában, tőle függ 50%-ban, hogy gólt szerez-e a Girona. Beszél spanyolul (az is benne van, hogy katalánul is, ha már a Gironánál játszik), magas és jól fejel (idén 6 gólt szerzett így, ami a második legtöbb a ligában, míg Suárez egyet). Ebből fakad, hogy vele egy új alternatíva nyílhatna meg támadásban, oldalról érkező beívelések, mivel ő is és Vidal jól fejel, kisebb csapatok betömörülő védelme jobban bontható lenne. Annyi, hogy nincsen európai kupás tapasztalata..
- Chicharito (31 éves): Elsőre furának tűnhet, mivel alacsony, Angliában játszott pályafutása többségében, de tipikus góllövő. Pont ilyen játékosra lenne szükségünk, aki képes fejjel is gólt szerezni (alacsony termete ellenére), Spanyolországban is játszott egy évet, BL-ben el tud dönteni párharcokat (BL negyeddöntő 2015-ből, mikor az ő góljával ment tovább a Real Madrid), csereként használható. Rutinja hatalmas, motiváció lehet nála kérdés, meg a bérigény.
- Mario Mandzukic (33 éves / 190 centiméter): Borzasztóan sajnálom, hogy ő a Juventusnál játszik, mert olyan támadó, aki vezér lehetne a nehéz pillanatokban. A vb-n is láthattuk, hogy képes a csapat élére állni. Csereként is bevethető, magas, fejjel, de lábbal is ügyes, támadó létére kiválóan védekezik. A Juventus nem gondolnám, hogy ha el is engedné, majd pont hozzánk jönne..
- Radamel Falcao (33 éves): Bérigénye óriási, teljesítménye ingadozó, sokat volt sérült, voltak problémái a beilleszkedéssel is, de azért, ha lendületben van, akkor még mindig képes meccseket eldönteni. BL-rutin bőven megvan, kérdés az, mennyire maradt motivációja? A francia liga kényelmes volt neki, elbohóckodhatott éveken át nagy pénzért. Itt viszont le kéne ülnie a padra, ami neki nem tudom, hogy mennyire derogálna. Abidal ugye volt Monaco nevelés és későbbi játékosuk is, el tudná intézni szerintem a transzfert, ha úgy adódna.

Abban igazad van, hogy nem feltétlen az új játékostól kéne várni a megoldást mindenre, viszont nagyon fontos, hogy megossza az ellenfél védőit. Lehet, nem fog minden meccsen gólt lőni, de ha már elvesz a figyelemből és nem Messire koncentrálnak 110%-ban, hanem tudják, hogy mondjuk Mané (vagy aki jön) is bármikor képes villanni, az már óriási segítség.

Kellenek nyáron az igazolások, akik új impulzusokat adnak, átsegítenek a nehéz helyzeteket, mivel a csapat magja az elmúlt években kiégett. Sok a balanszt, akik visszahúzzák a csapatot és megrekedtek egy szinten. Abidal szerencsére képes kitakarítani ezeket a játékosokat.

Sok idegenbeli kudarc rányomta bélyegét a teljesítményre. Jelenleg a padról elvétve tud csak olyan játékos beszállni, aki ténylegesen képes átlendíteni a csapatot a holtponton. Talán ilyen utoljára Rafinha volt, Messi sérülésekor, de aztán ő is megsérült.

A másik, amit nagyon fontosnak tartok, hogy Matthijs de Ligt mindenképpen hozzánk jöjjön. Amellett, hogy kiváló védő, vezér lehet. Egy ilyen csapatkapitány aranyat érhet a nehéz szituációkban, aki képes felrázni a csapatot.
lics
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 433
Csatlakozott: 2017.08.21. 22:12:42

2019.05.15. 14:04:58

http://www.fociclub.hu/2019/05/15/barca ... z-ajaxtol/" target="_blank
http://www.fociclub.hu/2019/05/15/barca ... n-utodjat/" target="_blank
http://m.nemzetisport.hu/spanyol_labdar ... ir-2700511" target="_blank
Napi pletyka áradat, nemtudom ki ez a kapus, még sosem hallottam róla. Van De Beek-nek nem látom értelmét, jól játszik ahányszor láttam, meg egész gólerős, de sokan vagyunk a középpályán vagy tényleg ennyire sok embert akarunk elküldeni, szerintem csak pletyka, de az biztos, hogy jól hangzik a jövőre nézve Puig, De Jong, Van De Beek, Arthur és akiket kihagytam fiatalok.
Avatar
Cestus
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3423
Csatlakozott: 2017.03.10. 19:23:04

2019.05.15. 13:17:33

Ha jól emlékszem, formálisan mindig a játékos fizeti ki a váltságdíját, ami persze végeredményben a vevő klub zsebéből fog hiányozni. Szerintem túlgondoltad ezt, mi nem szorulunk rá ilyen trükközésre, mivel van 700 m euró éves bevétele a klubnak transzferek nélkül. A PSG bevétele kb. a miénk fele, így ott rezeghetett jobban a léc.
"It is what it is."

- Ernesto Valverde, 2019, közvetlenül az anfieldi vereség után.
Tomix354
Capitá del Barça
Hozzászólások: 728
Csatlakozott: 2018.03.09. 21:22:40

2019.05.15. 13:17:16

Bárcsak vinné a PSG, az lenne a legjobb. Ebben az esetben Barto arcát nézném meg, mikor másodjára is beint neki Grízes. Ez lehetne az utolsó szög a koporsóján, mehetne amerre lát, persze a haverját, EV-t se hagyja itt. Ezek lennének a legnagyobb igazolások, de ugye nem realitás egyik sem :mrgreen:
DaVeR
Barça B
Hozzászólások: 84
Csatlakozott: 2012.01.09. 00:30:11

2019.05.15. 13:01:53

davi10 írta:
DaVeR írta:Ha a cikk igaz, akkor Grizi "kifizeti" a 120 milliót ergo hivatalosan az átigazolása "0" euró...
Én ilyet nem olvastam és a logikát se látom benne. Ha jól tudom Neymar arra kapta a 220 misit, hogy Ő lesz majd a Katari vb arca, vagy valami ilyen kamu szöveg.
A főoldali cikkben fogalmaztak úgy, hogy: " Kedden este Antoine Griezmann bejelentette, hogy elhagyja az Atlético Madridot, kifizeti a júliustól 120 millió eurós kiváráslási árát. " Az én értelmezésem szerint ez ugyan az, mint mikor Neymar kivásárolta magát tőlünk csak még nem tudni, ő miből fizeti ki ezt :D
Avatar
davi10
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3327
Csatlakozott: 2007.10.06. 20:02:40
Tartózkodási hely: Budapest

2019.05.15. 12:52:20

csababarca írta:
mondjuk még a chelsea elvihetné, de ők ki vannak tiltva most a piacról nem?
De, szóval arra nem játszhatunk, hogy Hazard-ot Coutinho-val pótolják.
pep71 írta:
azért a PSG sem hülye, miért adna többet Cou-ért mint a Barca anno a Pool-nak, amikor azóta teljesen leépült, önbizalma nulla és a klub meg akar válni tőle..
Persze, a józan ész nem ezt diktálná, de ha meg akarják tartani Neymar-t és Ő meg behisztizett, akkor ki tudja.
Mondjuk a 60-70 milliót erős alálövésnek érzem.
DaVeR írta:Ha a cikk igaz, akkor Grizi "kifizeti" a 120 milliót ergo hivatalosan az átigazolása "0" euró...
Én ilyet nem olvastam és a logikát se látom benne. Ha jól tudom Neymar arra kapta a 220 misit, hogy Ő lesz majd a Katari vb arca, vagy valami ilyen kamu szöveg.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Avatar
Cestus
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3423
Csatlakozott: 2017.03.10. 19:23:04

2019.05.15. 12:49:16

DaVeR írta:Ha a cikk igaz, akkor Grizi "kifizeti" a 120 milliót ergo hivatalosan az átigazolása "0" euró..
Ne viccelj. :D
"It is what it is."

- Ernesto Valverde, 2019, közvetlenül az anfieldi vereség után.
pep71
Capitá del Barça
Hozzászólások: 905
Csatlakozott: 2011.08.30. 00:28:51

2019.05.15. 12:27:41

davi10 írta:Az NSO francia lapokra hivatkozva azt írja, hogy Griezmann találkozott a PSG embereivel is, nem kizárt, hogy nem is ide jön.

Egyetlen esetben tudnám lenyelni, hogy elhozzuk a franciát, ha Coutinho-ért valami mocsok nagy összeget tesz le a PSG, nagyobbat, mint amennyit anno mi a Poolnak. Ugye arról is lehet olvasni, hogy Neymar "kérte" Coutinho-t, nemrég pedig Coutinho is nyilatkozta, hogy szívesen játszana klubszinten is együtt Neymar-ral, akivel már régóta spanok.
azért a PSG sem hülye, miért adna többet Cou-ért mint a Barca anno a Pool-nak, amikor azóta teljesen leépült, önbizalma nulla és a klub meg akar válni tőle..szerintem jelen helyzetben 100 milliónak is nagyon örülni kérne érte, reális értéke, pedig olyan 60-70...amúgy Griezmann jó játékos, de ebbe a lötyögésbe, ami mostanában megy, nem hiszem, hogy jó lenne, ő inkább a sebességéből él, nem a körömpasszok királya..Valverde, Suárez meg Busquets lecserélése sokkal fontosabb lenne, mint, hogy Coutinho-t lecseréljék Griezmann-ra, szerintem.
DaVeR
Barça B
Hozzászólások: 84
Csatlakozott: 2012.01.09. 00:30:11

2019.05.15. 12:23:49

Ha a cikk igaz, akkor Grizi "kifizeti" a 120 milliót ergo hivatalosan az átigazolása "0" euró... Az már más kérdés, hogy ez mennyivel jobb mint amit a PSG csinált Neymarnál.. Mert ez full ugyan az lenne.. Különböző reklámokon keresztül illetve aláírás pénzzel visszafizetik neki a 100-120 milliót, de úgy mond "nem vétünk" az FFP ellen.. Bár számomra ez a Barcelona hírét, hírnevét mocskolná be..

Még ha Grizi megoldhatná elméleti szinten a szélső és vagy a középcsatár problémát is, hiszen a transfermarkt szerint a poziciója: Középcsatár és egyéb bevethető pozíciója a Balszélső vagy a Csatár mögött található.. Hát nem tudom.. Valamiért még is azt érzem, hogy ha leigazoljuk, akkor viszont kamatostul fogja meghálálni és szerintem egy Neymar szintet hozna ( csak megérzés ) :D
Avatar
csababarca
Presidente del Barça
Hozzászólások: 12533
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2019.05.15. 12:22:03

Nem bánnám ha Griezman a PSG-be menne, de akkor Coutinho a nyakunkon marad.
nagy dilemma... :D

mondjuk még a chelsea elvihetné, de ők ki vannak tiltva most a piacról nem?

na mindegy, meglátjuk, nem lenne baj, ha a gyorsan lezongoráznánk a dolgot, és nem kezdődne el a franciával egy újabb saga.
“In times of crisis, the wise build bridges, while the foolish build walls.” fucking actual
Zsono
Jugador del Barça
Hozzászólások: 185
Csatlakozott: 2017.12.10. 21:12:36

2019.05.15. 12:18:19

Egy harmadik választható sort is megérne a szavazás :)
Avatar
davi10
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3327
Csatlakozott: 2007.10.06. 20:02:40
Tartózkodási hely: Budapest

2019.05.15. 12:10:11

Az NSO francia lapokra hivatkozva azt írja, hogy Griezmann találkozott a PSG embereivel is, nem kizárt, hogy nem is ide jön.

Egyetlen esetben tudnám lenyelni, hogy elhozzuk a franciát, ha Coutinho-ért valami mocsok nagy összeget tesz le a PSG, nagyobbat, mint amennyit anno mi a Poolnak. Ugye arról is lehet olvasni, hogy Neymar "kérte" Coutinho-t, nemrég pedig Coutinho is nyilatkozta, hogy szívesen játszana klubszinten is együtt Neymar-ral, akivel már régóta spanok.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Avatar
MatyiG
Adminisztrátor
Hozzászólások: 17572
Csatlakozott: 2009.01.27. 14:10:25
Tartózkodási hely: Budapest/Jászberény

2019.05.15. 11:55:50

Kint új szavazás.
Avatar
vinszentvega
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 297
Csatlakozott: 2016.09.13. 10:17:08

2019.05.15. 11:22:19

barca0417 írta:
Tomix354 írta:Félek, hogy megint kidobunk 120 millát az ablakon. Nem látom itt a helyét függetlenül attól, hogy nagyon nem kedvelem. 70-ért lehetett volna hozni egy Lacazatte-t és még maradt volna egy 50-es bármi másra.

Másik, hogy ezzel Coutinho biztos megy, sajnálom hogy nem jött neki itt össze. Megnéztem volna egy másik edző alatt mit tud, de 99%, hogy EV marad így nincs értelme. Kár, hogy Barto megint a szőnyeg alá söpri a dolgokat és gyorsan vesz 120-ért egy Grízest, hogy elterelje a figyelmet.
egyetértek mindkét résszel. Lacazettenek örültem volna. A masik meg hogy Coutinho ki lett kiáltva bűnbaknak. Oké, gyenge volt idén, de azzal hogy őt kitesszuk, nem oldódnak meg a gonndjaink. Hogy pl a védekező középpályásunk nem tud védekezni, a többi meg támadni se. Illetve hogy jóllakott, es lusta a csapat gerince. Itt edző csere kéne mindenek előtt. Nem Griezmannt hajtani.
Köszönöm! Szívemből szoltál. A Pool elleni visszavágon, mindenki Cou-ra húzta a vizes lepedőt, holott nem ő adogatta el a labdákat a félpályánál...
It's the little differences. I mean, they got the same shit over there that we got here, but it's just...it's just, there it's a little different
Avatar
Varatrix
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4649
Csatlakozott: 2007.12.26. 14:18:11
Tartózkodási hely: Böpö

2019.05.15. 11:18:01

Melcior Mauri írta:
Én azt mondom, hogy ezt a pénzt sokkal jobban is el lehetne költeni. Nagyon úgy néz ki, hogy Frenkie de Jong mellett Matthijs de Ligt is jön. Az a baj, hogy hiába óriási tehetségek mind a ketten (de Ligt jó eséllyel az előttünk álló évtized legjobb középhátvédje lesz), mind a ketten egy olyan csapatból érkeztek, ahol Európa Liga finálét buktak, illetve ismerjük az idei Bajnokok Ligája kiesésüket is.

Jelenlegi keretünk több problémával is küszködik (csak néhány belőle):
- Nincsen még egy olyan személy, aki átlendítené a csapatot a holtponton, ha igazán meleg a helyzet. Messi sem gép, nem lehet mindig tőle várni a csodát, ráadásul az emberek belőle készülnek.
- Idegenben nem megy a kieséses szakaszban, nincsen stabil góllövőnk, aki besegítene Messinek.
- Jordi Albának nincsen alternatívája, ahogyan elől a csatársorba is elkélne egy minőségi cserecsatár, aki tehermentesíti az öregedő párost.
Alapvetően nagyon jókat írsz, viszont itt vagy nincsen rendesen kifejtve, vagy nem értünk egyet.

A legtöbben szeretnének egy Új embert igazolni. Továbbá, hogy kéne csatár, aki Suárez mögött, meg balhátvéd, aki Jordi mögött, meg mindenki mögött legyen valaki...

Kérdem én, hogy minek, ha úgy sem játszik? Pacoért korábban is kardoskodtam, és hála istennek nem bántam meg a BVB-s teljesítménye miatt. Az a baj, hogy nagyon komolyak az elvárásaik a szurkolóknak, olyan játékosokkal szemben, akik 10 perceket játszanak, hetes különbségekkel. Így nem tudják megmutatni, hogy mire képesek. A Barcelonánál megkapod kétszer az esélyt, hogy játssz Suárez helyén. Igen! Kétszer 10 percben, de ha nem lősz gólt, akkor Suárez ismét bérletes. Ez ha nem változik, addig mindegy kit igazolunk le, bárhova. Csak a jelenlévők közül kótyavetyélünk el ezekre alkalmas embert, Malcom személyében.

Ezt több oldaltól is halottam már, hogy Messin kívül nincs, aki átlendítse a holtponton a csapatot. Szintén sokan új igazolástól várja ennek a problémának a megoldását. (Hozzátenném, hogy a fentebb leírtak miatt, komolyabban is veszek egy olyan igazolást, aki egyértelműen a gála kezdőbe érkezik, mert tudom, hogy játszani is fog. Bár ezzel is fel sülünk, mert akkor is gála kezdő ha nem szolgál rá...: Coutinho)

Viszont újra kérdeznék. Origi, vagy Wijnaldumról kijelenthető, hogy Messi szinten képes megugrani egy holtpontot? Szerintem nem! Akkor viszont nem új játékosban keresendő a megoldás kulcsa, hanem egy csapatban, egy edzőben. Ha kovácsol egy edző, egy csapatot, akkor nem csak Messi jelenti majd a különbséget.

Láttunk már csodát Pedrótól is, akit közel nem tett egy szurkoló sem a legfelsőbb polca, mégis nem kevésszer jelentett különbséget.

Én nem Lacazettektől várom, meg Griemannoktól, hogy 3-0-ás előnynél, idegenben találjanak egy gólt, hanem Malcomoktól, Pacóktól, és töredék eurós igazolásoktól.
#BartomeuDimiteHoy
Kép
Avatar
vinszentvega
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 297
Csatlakozott: 2016.09.13. 10:17:08

2019.05.15. 11:14:17

Végül is sok fújjoló csak elérte amit akart. Coutinho helyett kapnak egy Griezmannt... döntse el mindenki magában, hogy jobb-e?! (Szerintem nem) de akár egy szavazás is mehetne...
It's the little differences. I mean, they got the same shit over there that we got here, but it's just...it's just, there it's a little different
pep71
Capitá del Barça
Hozzászólások: 905
Csatlakozott: 2011.08.30. 00:28:51

2019.05.15. 11:10:40

De Jong 75-80 millió, Griezmann 120 plusz De Ligt 80 körül, ha jönnek, azért ez megint nem semmi költekezés, plusz Griezmann fizetése sem lesz kevés gondolom...Coutinho biztos távozik, de érte 100-nál többet biztos nem kap a klub, mondjuk ilyen szezon után bármennyire is bírom, én még 50-et se adnék érte, teljesen szétesett, szerintem neki már csak lefele vezet, de ne így legyen. Nem tudom meddig lehet ezt bírni anyagilag, de eddig nem igen váltak be ezek a sztárigazolások.
Avatar
Saviola
Júdás 2, az áruló
Hozzászólások: 4407
Csatlakozott: 2004.10.08. 20:00:31
Tartózkodási hely: Tolna

2019.05.15. 10:43:13

Ha nem küldik el a szerencsétlen Valverdét, a jóistent is idehozhatjuk, csak romlani fog a helyzet. :cry:
,,Azt hitted, hogy mi történt."
Melcior Mauri
Barça C
Hozzászólások: 13
Csatlakozott: 2019.03.23. 11:41:57

2019.05.15. 10:23:46

Újból Griezmann. Nem tudom, hogy mennyire jó ötlet, mert ahogyan előttem is írták, nem középcsatár, mintha Messi helyére szereznénk alternatívát. Ez pihentetés szempontjából nem lenne rossz, de Griezmann 28 éves és nem győztes típus.

Oké, megnyerték a vb-t, de az sem elsősorban neki köszönhető, hanem a kiemelkedően tehetséges francia válogatottnak. Én a magasságával nem foglalkoznék, mert volt már nálunk hasonló magassággal rendelkező támadó (David Villa szintén 174 centiméter), akik végül sikeresen beilleszkedett.

A góljai száma sem mérvadó, mivel egy defenzív csapat egyedüli opciója volt sok esetben. Ez azt jelenti, hogy a bajnoki mérkőzéseken a csapat góljainak 30-32%-át ő szerzi. Ez azért komoly teher, főleg, ha azt vesszük, hogy nincsen klasszikus irányítója a Ticónak és a franciának sokszor egyedül kell megteremtenie a helyzeteket.

Van viszont három tényező véleményem szerintem, ami negatívan hat:
- Ahogyan már kiemeltem, nem győztes típus. Lehetséges, hogy alapjáraton Cholo nem az, így a csapata sem tud nyerni, de azért az nem jó előjel, hogy elveszített egy Eb-döntőt, vele még sosem nyert bajnoki címet az Atlético és elbuktak egy BL-döntőt. Ugyanakkor az Európa Liga összejött, ahol nagyot ment Griezmann.
- Góllövés a BL-ben. Luis Suárez utoljára 2016-ban talált be idegenben a BL-ben (oké, az Old Traffordon tevékenyen részt vállalt a gólban), míg Griezmann az elmúlt három évben mindössze egy gólra volt képes a 13 mérkőzésen, távol a Wanda Metropolitánótól. Összességében sem veretes ilyen tekintetben (27 mérkőzésen 5 gól), pedig a csapat Achilles-sarka az idegenbeli mérkőzések.
- 120 millió és a tavalyi visszautasítás. Azért az erős volt, ahogyan kikosarazott múlt évben, most pedig látván, hogy semmit sem fog nyerni az Atléticóval, egyből jönne hozzánk. A 120 milliót én soknak tartom, pláne annak fényében, hogyha igazak a pletykák, akkor Hazard 100-ból megvan a Real Madridnak. Coutinho után ő lehetne a második komoly betli 100 millió feletti igazolás esetén..

Én azt mondom, hogy ezt a pénzt sokkal jobban is el lehetne költeni. Nagyon úgy néz ki, hogy Frenkie de Jong mellett Matthijs de Ligt is jön. Az a baj, hogy hiába óriási tehetségek mind a ketten (de Ligt jó eséllyel az előttünk álló évtized legjobb középhátvédje lesz), mind a ketten egy olyan csapatból érkeztek, ahol Európa Liga finálét buktak, illetve ismerjük az idei Bajnokok Ligája kiesésüket is.

Jelenlegi keretünk több problémával is küszködik (csak néhány belőle):
- Nincsen még egy olyan személy, aki átlendítené a csapatot a holtponton, ha igazán meleg a helyzet. Messi sem gép, nem lehet mindig tőle várni a csodát, ráadásul az emberek belőle készülnek.
- Idegenben nem megy a kieséses szakaszban, nincsen stabil góllövőnk, aki besegítene Messinek.
- Jordi Albának nincsen alternatívája, ahogyan elől a csatársorba is elkélne egy minőségi cserecsatár, aki tehermentesíti az öregedő párost.

Marc-André ter Stegen mögé kell majd valaki, de ha érkezik középre de Ligt, akkor a védelem azon része rendben lesz a német kapus előtt. Jobbhátvéd poszt is így oké, Jordi Alba mögé pedig egy lejárt szerződéssel rendelkezőt hoznék, akinek nincsen komoly percigénye.

Filipe Luisról volt szó, azóta nem olvastam a vele kapcsolatos pletykákat, de ő ideális lenne. Frenkie de Jong érkezésével szerintem a középpálya is rendben lesz (bár azért formajavulás itt sem ártana pár játékostól..), marad a csatársor. Suárez, Messi és Dembélé. Coutinho jó eséllyel menni fog, Boateng is vissza a kölcsönből, Malcom jövője pedig kérdéses. Egy évre érdemesebb lenne kölcsönadni.

Ha azt nézzük, hogy Suárez és Messi sem mai gyerek már, akkor érdemes 5 játékos erre a három (olykor kettő) pozícióra. Egy balszélső (nem Coutinho-féle), illetve egy cserecenter. A baloldali támadó az olyan poszt, ami Neymar távozása óta problémát jelent. Coutinho kényszermegoldás volt, egy gólerős játékos kell, akiért bizony nem érdemes sajnálni a pénzt.

Egy olyan, aki jól szerepel a BL-ben, van tapasztalata, nem riad vissza az egyenes kieséses szakasztól és képes gólt lőni idegenben is, meccseket eldönteni. Lássuk be, nem sok olyan játékos volt Cristiano Ronaldón kívül, aki képes volt erre és még mozdítható is. Olyan pedig még kevesebb, aki elviseli azt, ha nem ő az első számú opció, hanem el van nyomva egy nagyobb játékos mögött.

Kylian Mbappé nem igazol el a PSG-ből, Timo Werner hiába szerepelt anno jól 2017/18-as szezonban a BL-ben, neki komoly fóbiája van az idegenbeli meccsektől. Aki megfelel minden kitételnek, az Sadio Mané.

Biztos lesz, aki értetlenül áll majd az ötlet előtt, de ne feledkezzünk el arról sem, hogy Mané szívesen ment volna a Real Madridba, még a tavasz folyamán. Ő az, aki mozdítható lenne, kérdés, hogy ilyen rövid időn belül megválik-e kétszer is egy fontos játékosától a Liverpool, illetve játszana-e a Barcelonában.

A szenegáli támadó a BL egyenes kieséses szakaszában 13 meccsen 10 gólt szerzett az elmúlt két évben, ebből 7-et idegenben. Ez azért eléggé komoly tényező, ráadásul jól viseli a másod- vagy harmadopció lehetőségét is. Az ára szerintem 100-150 millió között mozogna véleményem szerint (piaci értéke most 85 millió), de esetleg még Coutinho is bevonható lenne az üzletbe (bár ezt azért erősen kétlem).

Sajnos erre a vezetőség nem gondol, jönni fog a francia, akivel ugyanúgy nem fognak változni a dolgok a BL-ben.
Avatar
Cestus
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3423
Csatlakozott: 2017.03.10. 19:23:04

2019.05.15. 07:25:44

Mindenesetre az igazolásainkat továbbra is ügyesen csináljuk, ahogy a dolgok kinéznek. Kellene még egy csere balhátvéd, esetleg egy cserecsatár, bar utóbbi már nem valószínű, hogy jön. Azért én megvizsgálnám Stuani helyzetét a Gironában most, hogy kiestek, hátha hozható lenne a csávó ilyen 10 millió alatt egy Llorrente-szerű magas csereopciónak.

Közben a Paris United szerint Neymar odahozatná Coutinhot a PSG-hez.

Az Atlético meg tényleg megy így a levesbe, jövőre megint a Realra kell majd figyelni.
"It is what it is."

- Ernesto Valverde, 2019, közvetlenül az anfieldi vereség után.
Barca_10
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1288
Csatlakozott: 2009.06.27. 15:50:43

2019.05.15. 06:57:42

Minek hozunk még egy játékost aki Messi helyén játszik? Nekünk balszélső és csatár kell, meg egy korrekt balhátvéd aki tud védekezni, ennek így semmi értelme.
Ha bejelentik a franciát akkor valamelyik moderátortól IP bannt szeretnék kérni magamra.
Kép

"Amikor elbúcsúzok a futballtól, sirni fogok mert véget ér az életem. Ha meghalok, ne egy temetőben vagy akárhol máshol temessetek el,csak
vigyetek egy stadion mellé egy labdával a kezemben mert nekem a labda az életem"
-Ronaldinho
Legendario
Avatar
barca0417
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1795
Csatlakozott: 2006.10.27. 18:06:27
Tartózkodási hely: erre-arra

2019.05.15. 06:55:47

Tomix354 írta:Félek, hogy megint kidobunk 120 millát az ablakon. Nem látom itt a helyét függetlenül attól, hogy nagyon nem kedvelem. 70-ért lehetett volna hozni egy Lacazatte-t és még maradt volna egy 50-es bármi másra.

Másik, hogy ezzel Coutinho biztos megy, sajnálom hogy nem jött neki itt össze. Megnéztem volna egy másik edző alatt mit tud, de 99%, hogy EV marad így nincs értelme. Kár, hogy Barto megint a szőnyeg alá söpri a dolgokat és gyorsan vesz 120-ért egy Grízest, hogy elterelje a figyelmet.
egyetértek mindkét résszel. Lacazettenek örültem volna. A masik meg hogy Coutinho ki lett kiáltva bűnbaknak. Oké, gyenge volt idén, de azzal hogy őt kitesszuk, nem oldódnak meg a gonndjaink. Hogy pl a védekező középpályásunk nem tud védekezni, a többi meg támadni se. Illetve hogy jóllakott, es lusta a csapat gerince. Itt edző csere kéne mindenek előtt. Nem Griezmannt hajtani.
Kép
Válasz küldése